‘Amerika heeft zojuist een fascist gekozen’

Vlak nadat Trump tot president van de VS gekozen was, hield de Ierse senator Aodhán Ó Ríordáin deze korte toespraak, waarin hij dingen zegt die anderen alleen durven denken. Lees hieronder de vertaalde tekst.

https://www.facebook.com/NowThisNews/videos/1344727818892038/?pnref=story

“Op welke manier moeten we omgaan met dit monster die zojuist tot President van Amerika is gekozen?

Amerika heeft zojuist een fascist gekozen en het beste wat de goede mensen van Ierland kunnen doen is hem opbellen en vragen of het goed is om nog steeds de shamrock op St Patrick’s Day mee te nemen.
Ik schaam me voor de reactie van de Ierse regering over wat gebeurd is in Amerika.
Kan de regering niet begrijpen wat er aan de hand is?
We staan op een lelijke internationale kruising.
Wat in Groot-Brittannië gebeurt is verschrikkelijk.
Wat in Europa gebeurt is ontzettend.
Het heeft echo’ s van de dertiger jaren en Amerika, het machtigste land ter wereld, heeft zojuist een fascist gekozen en het beste waarmee de zegsman van de (Ierse) regering komt is “We moeten praten over buitenlandse investeringen. We moeten ons bewust zijn van Amerikaanse investeringen in Ierland.” Er zijn 50.000 Ieren illegaal in Amerika, waarvan ik vrees voor hun toekomst.
Wanneer krijgen we de morele moed om op een andere manier te praten dan steeds maar over economie en ons te realiseren wat er aan de hand is?

Ik ben bang. Ik ben absoluut bang voor wat met deze wereld aan het gebeuren is en wat gebeurt met onze mogelijkheid om hiertegen iets te doen.
Ik wil jullie vragen, de minister van Buitenlandse Zaken in dit huis, hoe we moeten omgaan met dit monster dat zojuist is gekozen tot president van de VS, omdat ik denk dat geen van ons in de komende jaren op deze periode zal terugkijken en niet zegt dat we alles deden wat in onze macht was om het bij de naam te noemen.”

Vertaling Rob Vellekoop, 30 januari 2017

17 Comments

 1. ik weet echt niet meer wat ik moet denken maar aan andere kant had ik maar beter moeten luisteren naar mijn intuitie die werk altijd 100% goed

  • zolang hij huidige establishment uitroeit ben ik tevreden zal geen traan om laten mee over China ben ik minder blij dat zou op vreedzaam manier moeten gaan oorlog is voor niemand goed

 2. ! het is goed om niet te oordelen en te blijven lachen over de apenstreken van de aanvoerders van de landen om ons heen , zegt de grinnikende joker , genaamd de graaf van Holland !

 3. Is hier sprake van softliners, die door hardliners zijn vervangen?
  Als het ene niet helpt misschien wel het andere?

 4. Ja natuurlijk heeft Trump in de ogen van de mensheid een aantal goede dingen er snel doorgedrukt, dat is juist zijn agenda. Meneer Trump is een puppet van de elite en als je eens kijkt naar onderstaand filmpje van de Simpsons van het jaar 2000, dan zul je zien dat dit al lang was voorbestemd, het is een groot spel mensen, het was juist de bedoeling dat meneer Trump president zou worden. Trump gaat nog veel meer doen en juist door een emigratiestop, zal er overal meer chaos gaan komen, om mensen nog meer tegen elkaar op te zetten. Meneer Trump heeft al voor de verkiezingen overleg gehad met Henry Kissinger, met Sorros, dus dan weten jullie inmiddels toch nu wel hoe de hazen zullen gaan lopen. Amerika moet worden vernietigd en dat gebeurd altijd via insite jobs, vele false flags zullen nog volgen, let maar op, NY kan wel eens een doelwit zijn binnenkort, militairen op straat, staat van beleg en er zijn ook vele femakampen gebouwd,voor wie zijn die dan bestemd??

 5. Dit is ogenschijnlijk het nieuwe populisme, maar dan net weer wat anders.

  Een verongelijkte politicus die eens lekker ageert, groot nieuws kennelijk voor het alternatieve nieuwscircuit. Helaas laat het alternatief nieuwscircuit zich wel kennen in de analyses en reacties. Weinig genuanceerd, weinig analyse. En ineens volgen we de oude politieke elite garde weer als vanouds? Ineens geloven we de oude, foute media weer op hun woord?

  Geef die verongelijkte politici (het zijn slechte verliezers) niet te veel ruimte om ongenuanceerd de zaak lekker te verzieken voor de nieuwe regering, zou ik zeggen. Laat ons niet misleiden door die figuren waar we ons tot vlak voor de verkiezing van Trump ons nog zo hard tegen verzette!

  Het labeltje fascist wordt tegenwoordig snel geplakt, door alle partijen, maar vooral door de verongelijkte politici en journalisten die duidelijk democratisch hebben verloren maar zich niet gewonnen willen geven. Wordt het fascisme label niet geplakt door de anti-trumpisten, dan trouwens wel door de trumpisten. Het helpt niemand, en al zeker niet onszelf.

  Helaas doet delangemars hier lustig aan mee. Kennelijk zit men hier in het anti-trump kamp. Waarvan akte. En snel door naar het volgende bericht, zou ik zeggen, met wat meer analyse en inzicht dan wel, in plaats het verbatim citeren van recent verongelijkte politici die wat kinderachtig, ongenuanceerd fel ageren tegen de realiteit.

  Trap er niet in, denk zelf na. Analyseer zelf wat Trump zegt, de beweegredenen die hij aandraagt. Besluiter het White House interview met ABC, de CIA speech bij Fox, etc. Alles te vinden op youtube. Luister niet naar verongelijkte politici: Oordeel zelf.

  • Binnenkort zal ik een artikel schrijven over het fascisme, dan kunnen we met elkaar bekijken, hoe fascistisch de VS al is. Ik voorspel je dat deze senator minder ongenuanceerd is dan hij jou lijkt.

  • Beste Alex,
   Kan je ook een genuanceerde analyse geven van “En ineens volgen we de oude politieke elite garde weer als vanouds? Ineens geloven we de oude, foute media weer op hun woord?”. Wie zijn de politieke elite? Wie zijn de oude, foute media? Ik heb hier op DLM al een paar keer een korte analyse gegeven over enkele processen in Nederland ( o.a. over Geert. W. zijn eigendom de PVV, de wegbereiders en het wat ik noem het opkomend nieuwe fascisme)en ook de technocratie welke een enorme voedingsbodem is voor onverdraagzaamheid en uitsluiting.
   Alles een beetje in het midden laten, links en rechst over een kamscheren en angstig wegkruipen volstaat volgens mij niet meer. Dat vind ik namelijk iets typisch voor de media die niet aan nieuwsgaring doen maar aan afhankelijke klantenbinding.

   Alle journalisten en media over een kam scheren lijkt mij in ieder geval ook niet juist. Als iemand als Aodhán Ó Ríordáin een vergelijking van nu maakt met de opkomst van het fascisme in de jaren ’30 van de vorige eeuw lijkt mij dat trouwens zeer legitiem en goed te onderbouwen.

   Ook goed in de gaten houden dat meer dan de helft van de Amerikanen niet op Trump heeft gestemd. Er zit altijd een groot verschil tussen een regering en een groot deel van de mensen die in een desbetreffend land leven. Zaak is om niet in karakterzwakte te vervallen en je te laten verleiden tot een stem op het nieuwe fascisme.

   En als we werkelijk iedereen naar zijn oorspronkelijke land terug willen sturen wordt het hier heel druk in Europa met ook nog eens veel White Trash erbij. Geheel Noord- Midden- en Zuid Amerika is dan weer voor de indianen( o.a.geen pijpleiding meer). 99% van de Aussies kan ook weer naar hier of elders vertrekken. De Aborigines krijgen weer hun land terug. Weinig realistisch allemaal, maar toch even goed om bij stil te staan. Hoe gingen we en gaan we eigenlijk om met onze overzeese oorspronkelijke medebewoners.

   Ik ben een mens, ik heb een voor- en een achternaam en ik heb een buurman. Waar hij/zij woont, wat hij/zij gelooft,welke taal hij/zij spreekt en welke kleur hij heeft maakt mij niet uit. Overal en van ieder is iets te leren.

 6. Trump is net als zijn voorganger gewoon weer een nieuwe Hitler en nauwelijks van belang. Want Trump regeert de wereld niet maar het geld. De institutionele beleggers (er is geen bankdirectie zonder institutionele beleggers!) hebben er eerst voor gezorgd dat mens de enige diersoort is die geld nodig heeft om te leven en dit geld in de loop van de tijd steeds verder geperveteerd. Hun even criminele handlangers in de politiek brengen en houden dit geperveteerde geld overal als “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel in omloop. Landsgrenzen omsluiten slechts het operatiegebied van een afdeling van de bank.

  Het “zieke” geld regeert. Mijn hond heeft geen geld nodig om te leven. Daarom staat ze boven de wet en is ze vrij.

 7. Alles uit de kast halen?
  Redden wat er te redden valt, ten koste Van?
  VS in de uitverkoop?
  Alles staat anders op springen?
  Je moet wel om zo handelen zonder naar de mensenrechten te kijken? Oordeel nooit te vroeg om maar meteen met de ernstige scenario’s te schermen?

 8. TTIP is van de baan en in Syrie ziet het na de komst van Trump ook beter uit, Clinton wilde oorlog, de verhouding met Rusland wordt beter en de NAVO krijgt op zijn falie, allemaal prepunten. Het zal allemaal wel meevallen, dus niet zo somberen.

  • Helemaal eens Elles. Trump heeft in zijn 4 dagen al meer goeds gedaan dan de zgn 3 ‘gekozen’ presidenten voor hem.
   Naast wat jij al noemde, heeft hij alle klimaathysterie van de overheidswebsite laten halen, stelt een onderzoek in de veiligheid van vaccins, waarschuwd tegen de griepprik, heeft gezorgd dat Amerikaanse bedrijven weer gaan investeren in het land, gaat Obama-care – wat niet meer op te brengen was – vervangen, wil goed naar de NAVO kijken, verteld open en eerlijk welke stations het fake news verspreiden, hij ziet af van z’n loon als president, wil geen dure up-date of vervanging voor Air Force One, is met bedrijven in onderhandeling die onderzeeërs e.d. leveren dat het goedkoper kan enz. enz.

   Vreemd dat je niets over deze positieve dingen hoort.
   Tot nu toe heeft hij mijn steun. En iedereen die de MSM gelooft en napraat moet eens een alternatieve nieuwsbron proberen.

   Het enige waar hij schuldig aan is, is het voor zichzelf denken en niet laten sturen door de elite. Tja, geen wonder dat er zoveel in rep en roer zijn.

   Over 4 jaar zullen we het pas echt weten, maar geef de man eerst eens een kans zeg!

  • ja, we leven in een bizarre tijd, proberen zo positief mogelijk te blijven is al een kunst op zich.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.