Nederlanders hebben geen (grond)rechten meer

Wie denkt dat hij of zij voor zijn rechten die in onze grondwet staan zoals vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, gelijke behandeling kan opkomen, komt bedrogen uit. Dat ondervindt de Vrouwen Partij. Zij eisen dat zij gelijk behandeld worden met andere politieke partijen die wel 11.250 euro kunnen betalen om te mogen meedoen aan de verkiezingen.

Geen enkele Nederlandse rechter mag zich er over uitspreken of een wet, die door het Parlement is opgesteld, klopt met de Grondwet. Daardoor kan de Participatiewet van mensen eisen dat ze een tegenprestatie verrichten voor hun uitkering en kan er met de Kieswet van politieke partijen geëist worden om 11.250 euro te betalen, voordat ze aan de verkiezingen van de Tweede kamer mogen meedoen.

Omdat Nederlanders niet kunnen opkomen voor hun grondrechten (door artikel 120 Grondwet) is de Vrouwen Partij in een juridisch gevecht verwikkeld met de Raad van State en de Kiesraad. Zij hebben dit als volgt aangepakt.

De Vrouwen Partij heeft bij de Kiesraad bezwaar gemaakt tegen hun besluit om niet deel te mogen nemen aan de verkiezingen op basis van schending van hun grondrechten. De VP zegt tegen de Kiesraad, het feit dat wij een bedrag van 11.250 euro moeten betalen om als partij te mogen deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen is in strijd met het gelijkheidsbeginsel uit de Grondwet. De Kiesraad heeft hierop geantwoord, dat ze het daarmee niet eens zijn, ze passen gewoon de Kieswet toe, vinden zij. Ook de Raad van State is het met de Kiesraad eens. Hierdoor heeft de Vrouwen Partij de mogelijkheid met deze uitspraak naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te gaan. Waar ze de Europese Rechters kunnen vragen om zich uit te spreken over deze voorwaarde om te mogen deelnemen aan de verkiezingen nadat 11.250 euro is betaald. De VP vindt de regels van de Nederlandse Kieswet in strijd is met de Rechten van de Mens.

Kan je het je voorstellen? Zo ver moeten Nederlandse burgers dus gaan om hun grondwetsregels te laten toepassen. Je hebt dus als Nederlander geen poot om op te staan, als jij vindt dat een wet jouw grondrechten afpakt. Want zegt de rechter dan tegen jou, ik mag deze wet niet controleren met de Grondwet, artikel 120 uit die Grondwet verbiedt mij dit.

En wat zie je: de Raad van State haalt alles uit de kast om te voorkomen dat de VP naar de Europese Rechter gaat. Volg het proces, want dan weet je pas hoe ondemocratisch Nederland echt in elkaar zit!

De Raad van State schuwt het niet om van de zitting die zij hebben gehad met de Vrouwen Partij geen verslagen vrij te geven. Zij spelen voortdurend een spel met de Vrouwen Partij. Ze hebben de Vrouwen Partij al uit het kiesregister geschrapt voordat zelfs de verkiezingen nog moeten plaatsvinden, omdat daardoor de VP niet meer naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) kunnen met deze zaak.

De laatste truc die ze uit de kast hebben gehaald is om het beroep dat de partij tegen de Kiesraad heeft ingesteld op 16 maart te behandelen, expres 1 dag nadat de verkiezingen zijn gehouden. Je gelooft het werkelijk niet, dat een serieus gezelschap als de Raad van State, met als voorzitter de Koning, zich met dergelijke spelletjes bezighoudt.

Of er is iets ernstigers aan de hand: men is bang dat Europese Rechters beslissen dat in Nederland de mensenrechten worden geschonden!

Bekijk ook de artikelen over de strijd van de Vrouwen Partij met de Raad van State voor de toepassing van de Grondwet:
* Kiesraad gooit Vrouwen Partij eruit, gang naar Europees Hof geblokkeerd
* Vrouwen Partij knokt met knoeiende rechters over uitsluiting verkiezingen
* Nieuwe partij in beroep tegen elitaire verkiezingen

Rob Vellekoop, 7 maart 2017

14 Comments

 1. Johan Bosman,
  Ik ben blij te vernemen dat jullie lieve hond van een goed leven mag genieten.
  Ik hoop dat je hond niet verplicht gechipt is.
  Op deze Planeet behoren dieren en mensen NIET verplicht
  gechipt en gevaccineert te worden….door niemand

 2. De “doodstraf” is nimmer afgeschaft het wordt via aan U-bocht selectief uitgevoerd !
  Landen waarmee Nederland één of meer toepasselijke verdragen heeft gesloten waaronder verscheidene de “doodstraf” hebben:
  Albanië, Andorra, Argentinië, Armenië, Australië, Bahamas, België, Bosnië, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Hong Kong, Ierland, IJsland, India, Israël, Italië, Kenia, Kroatië, Letland, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malawi, Malta, Mexico, Moldavië, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oostenrijk, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Suriname, Tanzania, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland.
  https://eelcokeij.com/2015/09/25/persbericht-nederlandse-kinderen-mogen-de-vs-niet-uit/

 3. In de nederlandse grondwet staat vermeld onder artikel 114: de doodstraf kan niet worden opgelegd.

  Dus die is afgeschaft.

  Maar de aanname van het Verdrag van Lissabon in 2008 waarin de mogelijkheid tot toepassing van doodstraf (versluierd!) staat weergegeven maakt de doodstraf in ons land toch mogelijk.
  Immers: Europees recht gaat vóór nationaal recht.

  De nederlandse grondwet is dus ook al een hoop slimme poep. Ter oriëntatie:
  https://www.youtube.com/watch?v=AO9b6S7iE9c

  • En mochten er nogal wat mensen zijn die heel erg graag willen weten waarom onze achterbakse politici de doodstraf toch opnieuw hebben ingevoerd (en jawel: met ruime kamer-meerderheid!) dan komen die daar vanzelf wel achter.
   Daarvoor hoef je alleen maar te blijven stemmen.

    • Nee, artikel 120 van de Grondwet staat de rechter niet toe een wet te toetsen aan de grondwet. Bijvoorbeeld iemand voelt zich benadeeld op grond van het gelijkheidsbeginsel uit de Grondwet (een grondrecht) doordat hij als nieuwe politieke partij 11.250 (volgens de Kieswet) moet betalen om te mogen deelnemen aan de verkiezingen. Hij vraagt de rechter om dit vast te stellen, zodat hij dus die 11.250 niet hoeft te betalen. De rechter mag hierover geen uitspraak doen, want hij mag de Kieswet niet toetsen aan de Grondwet.

 4. Het is zelfs zover dat de media er voor ingezet worden om statements te ontkrachten, wie weet wat het op zich niet kost om zich te daarvoor te laten omkopen ?
  Voorbeeld indexering bij pensioenen?

  • Precies Bernadette, er is niet één politicus bij die wil weten dat er zware criminelen bij justitie werken en al helemaal niet wat zoal de gevolgen van hun smerige misdaden zijn.
   Nico van den Ham gaat nog op de partij voor de dieren stemmen. Ik niet. Mijn hond heeft een veel beter leven dan heel veel mensen en ik stem niet op politieke flierefluiters die uitsluitend op mijn kosten carrière willen maken. Klaar er mee!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.