EenVandaag suggereert dat DLM fakenieuws brengt

Het tv-programma EenVandaag pakt vandaag uit met een cadeautje voor DLM, als tijdens hun uitzending in de achtergrond het DLM-bericht ‘Rechter akkoord met doofpot MH17‘ door het beeld loopt. Natuurlijk is dit slechts een suggestie, nee een toevalligheid van welgeteld 1 seconde, dat ons bericht door het beeld schuift op het moment dat de presentatrice het onderwerp ‘nepnieuws’ behandelt. Twee voorvallen met EenVandaag maken alles echter minder toevallig.

Zo levert de redactie van DLM in april 2016 felle kritiek op de Main Stream Media over een aantal concrete leugens in hun berichtgeving. DLM publiceert dit in het artikel Nederlandse mainstream krijgen het benauwd van complotten.

Recent nog waren er contacten tussen het nieuwsprogramma, dat ‘onpartijdig, onafhankelijk en zonder beïnvloeding van buitenaf achtergronden geeft bij het nieuws’ en DLM.

Op 19 januari ontving de redactie van DLM de volgende e-mail.

“Beste beheerder,

Voor een verhaal over de argwaan richting traditionele (waar EenVandaag ook onder valt) zouden we graag willen weten hoe jullie als website denken over ons handelen rondom actuele thema’s. Wat vinden jullie van onze werkwijze, onderwerpkeuze en hoe proberen jullie dit zelf anders te doen? Jullie worden genoemd op lijstjes met ‘nepnieuws’, maar we zouden jullie graag aan het woord willen laten over deze materie.

Het hoeft niet op camera, maar schriftelijk. Deze reacties nemen wij mee in het item.

We horen graag van jullie.

Redactie EenVandaag”

Onze reactie hierop was:

“Beste redactie,

Misschien is een dialoog op zijn plaats? Als wij onze reactie geven wordt deze dan geciteerd met vermelding van de bron (site) of durven jullie dat niet aan?
De reden voor argwaan is natuurlijk dat jullie thema’s brengen die jullie broodheren je influisteren, daar zit geen stukje vrije nieuwsgaring in. In tegenstelling tot die van de meeste alternatieve websites, dankbaar door de MSM ‘nepnieuws’ genoemd, waar wel vrijheid bovenaan het vaandel prijkt.

Kortom wij zijn bereid tot een dialoog, waarbij de kijkers weten met wie jullie gesproken hebben.

Hartelijke groet,”

Die laatste wens van ons heeft de redactie heel letterlijk genomen. Helaas presenteren zij niet in het programma de mening van de alternatieve media, maar proberen zij deze juist te bestrijden met termen als ‘complotdenkers’ en sinds kort ‘nepnieuws’. Trump noemde CNN recent nog nepnieuws, hoe zou hij NPO aanduiden?

Wij, als alternatief nieuws beginnen het de Main Stream toch lastig te maken anders zouden ze niet proberen ons weg te zetten als complotdenkers of fakenieuws. Ik zie het als een compliment. De traditionele media worden voorzichtiger, aan de ene kant moeten ze weglaten of schrijven wat de investeerders van hen verlangen en aan de andere kant hijgen de alternatieve media hun in de nek.

Rob Vellekoop, 23 januari 2017

24 Comments

 1. Tja Rob, dat krijg je nou eenmaal als je te tolerant bent tegenover reaguurders die ons met chemtrails, UFO’s, illuminati, joden en vrijmetselaars om de oren slaan. Dat is ook 1 van de redenen dat ikzelf maar een klein deel lees van wat er hier allemaal langskomt.

 2. Beste Rob,complimenten! Jouw site wordt gelezen door de tegenpartij:) Je brengt nieuws die de mainstream niet levert. Dat is belangrijk. Maar je kan je eigen afvragen :Helpt het?
  Ik denk het niet. Een echte revolutie zal toch een tijdelijke oplossing moeten brengen. Komt hij er niet,dan blijft alles bij het oude. Dus beste mensen,geloof me,stem sp op 15 maart . De enige partij met doeners en geen praatjes.

  • Eric was het niet de sp die de chemtrails wou laten onderzoeken (of er een kern van waarheid inzit- iedereen met 2 ogen en een redelijk stel hersens kan naar de lucht kijken en zelf tot de conclusie komen dat het niet klopt)maar toch weer terug gefloten werden door de hoge heren. Staat nu ook nergens meer in het partij programma.
   Welke partij je ook stemt het is allemaal een pot nat! Ze liegen en bedriegen allemaal, je kan beter je stem voor jezelf houden als zijnde passief protest.

 3. Van harte Rob!

  Een betere reclame voor je boeiende en vaak leerzame site kun je niet wensen.

 4. De Bildenberg-groep Sloper,
  De Sloper,
  Ik weet dat de staat der Nederlanden vast zit aan George Soros…vraag het maar aan Prinses Beatrix die weet er alles van..die zelfde Meneer bezit veel fonsjes die zo nu en dan wat geld overmaakt aan bepaalde lui om U als minkukel lomp dom en stom te houden zodat zei dan weer lekker kunnen feest vieren.
  Men redeneerD zo…als je het maar het vaakst iets roept dan gaan de minkukels het van zelf wel geloven…….NET al dat langer door werken NA je 65 ste!!!!
  dat is namelijk OOK iets wat niet mag en niet kan!!!
  U als minkukel bent namelijk beschermt tegen zulke dingen door en bij de Rechten van de mens….om juist te voorkomen dat U als slaaf gebruikt/misbruikt gaat worden ten behoeven van het GROTE GELD.
  Dat is het zelfde als U na de dood UW lichaam beschikbaar stelt…dat staat namelijk ook vast door U zelf wat er met U dan gaat gebeuren…..U snapt mij??
  zo is dat OOK met het langer door werken….dat hoort men eerst netjes aan de individu te vragen en NIET zoals het nu is dit zomaar iets op te leggen.
  Ik dank U!!

 5. Hart verwarmende aanmoedigende dankbare berichtjes, deze onderschrijf ik.

 6. Desondanks blijven de media zich duidelijk een concept uitspreken nl dat van de gevestigde orde?
  Toch niet van mensen, die hun eigen nest bevuilen?

 7. Veel mensen die te lui zijn om te werken worden journalist. Liegende journalisten hebben het makkelijk: het is hun taak nieuws weg te laten en wie dat doet hoeft geen handelingen te verrichten. Mensen worden verstoken van de juiste informatie en krijgen slechts de propaganda waar de nepjournalisten wel hun bed voor uitkomen, omdat ze daar goed voor betaald krijgen. Het hele feit dat mensen die iets ten positieve willen veranderen geen geld van de overheid krijgen en mensen die alles willen houden bij zinkende schepen wel, bewijst wat voor misdadiger ome Roon werkelijk is. Kritische journalisten worden geïntimideerd door de politie, of zelfs ronduit politiek vervolgd. Als ik Rutte toch eens zal vragen naar die chemtrails en die hydraten met methaangas, zal ik meteen eens vragen naar de banken en de reptielen. Iemand moet toch de lastige vragen gaan stellen als meneer Rutte op 11 feb het Thorbecke monument onthult? Ik heb niet eens geld voor een telefoontje. Uw donaties kunnen direct op de rekening van de hoofdredacteur. Alvast bedankt. – In de tijd van Thorbecke hadden ze geen internet : http://arctic-news.blogspot.nl/p/extinction.html

 8. Zie mijn vorig commentaar. Hier het voorbeeld hoe de NOS zich in zijn eigen processen verslikt. Artikeltje hierna heeft mogelijk al ergens in de regionale krant gestaan.

  NOS trapt in eigen val.

  De NOS heeft nogal wat noten op zijn zang over de verkiezingsstunt van de LAKS. Marcel Gelauff, hoofdredacteur van de NOS kan beter eerst naar zijn eigen dubieuze wijze van nieuwsgaring kijken in plaats van de LAKS hoogmoedig en streng toe te spreken. In interviews geeft Gelauff zelf aan dat de NOS graag als eerste het nieuws op de TV brengt waarbij hij aangeeft dat hij niet zo belangrijk vindt of het nieuws wel helemaal klopt. Als het achteraf niet klopt zegt hij dit na afloop te corrigeren. Mij is gebleken, o.a. bij diverse demonstraties , dat dit laatste vaak achterwege wordt gelaten of halfbakken gebeurt. Bovendien heeft het NOS nieuws vaak een populistisch mainstream karakter. Ik heb dan ook meer vertrouwen in het nieuws van regionale kranten.

  Lof voor de jongeren van de LAKS. Hun boodschap en acties over fundamentele veranderingen binnen het onderwijs waren steekhoudend en zijn een heel goede zaak. Van onderop de politieke agenda beïnvloeden laat dat maar aan de jongeren van de LAKS over. De NOS van Marcel Gelauff maakt in zijn gehijg om de eerste te zijn zichzelf belachelijk en kan beter zijn eigen redactionele processen en motieven eens beter doorlichten.

 9. Marcel Gelauff (NOS)maakt er vaak zelf een potje ogecontroleerd snelnieuws van.

  Beste Rob en andere vrijdenkers,

  Kennelijk zien enkele programma’s en omroepen hun kans schoon om met Der Trump als nieuwe leider even van zich af te bijten. Nieuws is soms nepnieuws en soms ook niet. Ik geloof dat de kritische lezer dat zelf wel kan en mag bepalen. En zit de DLM er soms een keer een beetje naast dan lijkt mij dat toch vrij normaal. Bovendien kan je daar vrijelijk je mening op deze website over opschrijven. Kom daar eens mee aan bij de NOS. Zeker als je het afzet tegen de hoeveelheid gekleurd en soms kort door de bocht vooral binnenlands nieuws van de NOS wat heel fnuikend gebracht wordt als objectief nieuws.

  Dus lijkt mij dat er niet veel aan de hand is bij bijvoorbeeld Indymedia en DLM maar dat de NOS en enkele andere omroepen last hebben van hun eigen gehijg en zucht naar sensatie. Ik heb overigens met de VPRO, regionale radio en tv en regionale kranten goede ervaring.

  Marcel Gelauff hoofdredacteur van de NOS maakt er vaak zelf een potje van in zijn zucht om de eerste te zijn. In interviews geeft hij zelf aan dat hij het niet zo belangrijk vindt of nieuws klopt als de NOS het maar als eerste is. Lekker uitgangspunt. Mocht het niet kloppen dan zegt Marcel dat ze dat dan later wel corrigeren. Dit laatste gebeurt overigens bijna nooit.

  In mijn volgende berichtje even een voorbeeld hoe de hijgende Marcel Gelauff een koekje van eigen deeg kreeg bij de verkiezingsstunt van de LAKS. Bovendien hadden die jonge gasten een zeer goed inhoudelijk en helder statement: het onderwijs moet op de schop en niet zo’n beetje ook.

 10. Heel goed bezig dus bij DLM!
  Het wordt heet als de Mainstream media de waarheid onder hun voeten beginnen te voelen.
  Dus top Rob!

 11. Vroeger heetten deze zenders nl 1,2 en 3. Ik weet niet hoe relevant dit is maar ik vind dat het al iets over de mainstream media zegt dat het nu Nederlandse publieke omroep let op: ‘publieke’ heet. Oftewel informatie die voor ons (het publiek) is bestemd. En er dus informatie is die wij niet mogen weten!

 12. Rob, laat je niet gek maken?
  De nepmedia en h(j)ournalisten zijn weer bezig?

 13. Dat was gratis reclame Rob. Ik hoop dat ze ‘De Lange Mars’ nog 10 keer noemen, dan vliegen je leescijfers omhoog. Uiteindelijk snijden ze zichzelf in de vingers.

 14. Trek het je niet aan Rob, je bent zeer goed bezig. Men accepteert liever een comfortabele leugen dan een confronterende waarheid. Kijk naar Brussel daar kan een kunstenaar een mega-groot schilderij op een groot gebouw schilderen. Daar heb je toch even tijd voor nodig en hulpmiddelen, of niet? Men maakt zich dan druk om het feit waarvan het kunstwerk is afgeleid. Maar niemand spreekt over de veiligheid en waakzaamheid in Brussel.

 15. Heel goed Rob; het verhaal is dat de essentie aan veel mensen voorbij gaat in mijn gevoel. Dat geeft niks; het betekent gewoon dat er door de HELE JOURNALISTIEK veel beter op woorden en daden gelet gaat worden..! En dat lullo’s als de Marcel Gelauff’s van deze wereld, wel de show kunnen ophouden, maar gewoon met keiharde en vooral EERLIJKE journalistiek dienen te komen..!

 16. Ga zo door DLM. Want de MSM is voor mij niet meer om aan te zien of te horen. Ik krijg er buikkrampen van. Teveel leugens, halve waarheden of het weglaten van waarheden. De MSM medewerkers moeten wel dom en arrogant zijn om nog steeds te menen dat iedereen die goedkope onzin slikt. En dan al die over het paard getilde BNers die denken dat hun mening er toe doet of is het hun mening niet eens maar verkopen ze goedkope onzin aan ons voor geld en roem. Wat dat betreft kun je de TV en de meeste kranten het beste op straat gooien. Er word alleen maar onzin op verkocht en reclame wat natuurlijk ook onzin is. Eigenlijk is propaganda ook onzin reclame in het groot

 17. Negatieve reclame is óók reclame en mensen die dan hier komen kijken zijn slim genoeg om in te zien wie er nu werkelijk onzin aan de man brengt.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.