Rechter akkoord met doofpot MH17

Het OM kan ongestoord belastend materiaal over het MH-17 ongeval laten verdwijnen. Het is materiaal dat door twee naar Oost-Oekraïne afgereisde journalisten Spekkers en Beck is verzameld, waaronder een stukje bot van een slachtoffer van de crash. Zij zijn opgepakt op Schiphol en autoriteiten hebben hun spullen in beslag genomen. Hier een overzicht van een reeks merkwaardige gebeurtenissen, die het schandaal en de doofpot van de MH17 nog omvangrijker maken. (Het ministerie van Justitie is het bastion van de VVD.)

Rechter-commissaris

 • Volgens Spekkers en Beck heeft de rechter-commissaris geoordeeld (Facebook Spekkers)
  dat een deel van de foto’s genomen in Donbass door de autoriteiten kunnen worden gebruikt, maar een deel van dit materiaal moeten worden vernietigd.
 • Spekkers en Beck moeten aanwezig zijn tijdens de identificatie om te bepalen welke delen relevant kunnen zijn bij het MH17-onderzoek, maar krijgen geen garantie dat ander materiaal niet gekopieerd wordt.
 • Foto’s genomen op Schiphol van de aanhouding van Spekkers moeten worden vernietigd.
 • De journalisten hebben om bronbescherming gevraagd, maar de rechter-commissaris gaat hierin niet mee. Door de samenwerking tussen Nederland en Oekraïne is het niet ondenkbaar dat Nederland vertrouwelijke gegevens aan de Oekraïense geheime dienst over zal dragen.
  Spekkers vertelt dat de fotograaf die met hem de MH17 site bezocht, Vladislav Zelenyj, een goed voorbeeld is: door zijn werk in Donbass is hem het label ’terrorist’ opgeplakt en foto’s van hem (inclusief zijn paspoort) staan op de website die journalisten opsomt die pro-DNR (Republiek van Donbass). Zie website: https://myrotvorets.center/criminal/zelenyj-vladislav-olegovich/

 Aanhouding Schiphol

 • Bij de aanhouding van Spekkers is zijn verzoek om een advocaat afgewezen.
 • Van beide journalisten zijn de laptops, telefoons, externe harde schijf, SD-cards en camera’s geconfisceerd, terwijl volgens Spekkers (op Facebook) 90% van het materiaal beelden zijn van vertrouwelijke interviews rondom politiek gevoelige onderwerpen zoals de persvrijheid in een oorlogsgebied en de geopolitieke situatie in de regio. Het OM ging niet akkoord met voorstel van Spekkers om alleen de data van de MH17 en van de crashsite over te dragen. (Spekkers op zijn website)
 • Het is niet zeker dat politie-agenten de ondervraging voor hun rekening namen. De naam Bert zoals de ondervrager zich voorstelde, kwam niet overeen met de initialen op de politiepas. Hij claimde getrouwd te zijn, maar droeg geen trouwring.
 • Beck werd bedrogen op Schiphol toen hem gezegd werd dat Spekkers vrijwillig zijn materiaal had overgedragen.
 • Onder de geïnterviewden in Oost-Oekraïne zijn mensen die niet willen dat hun gezicht getoond wordt zodat zij kunnen worden geïdentificeerd.

Volgens Janus Putkonen, directeur van Donbass International News Agency DONi, in gesprek met Rossiiskaya Gazeta (RG) wilden Spekkers en Beck nieuwe informatie rond de MH17 boven water krijgen en gingen zij speciaal met dit doel naar Donbass. Zij spraken meestal met ooggetuigen en reddingswerkers die op de crashsite hebben gewerkt, met name die de vliegtuigonderdelen met hun eigen handen hadden aangeraakt en de lichamen van de passagiers met eigen ogen hebben gezien. Zij raakten gevoelige onderwerpen. Zij waren geïnteresseerd in de mening van de inwoners van Donbass over het onderzoek naar de oorzaken van de vliegtuigcrash. Ze hebben een indrukwekkende hoeveelheid foto’s en videomateriaal en data en interviews verzameld.

Blijkbaar zitten de autoriteiten in hun maag met de informatie die beide journalisten boven water hebben gekregen. Justitie belemmert de toegang van de bevolking tot deze informatie die vrij toegankelijk zou moeten zijn. Nu passen zij CENSUUR toe, bedekt door de hondstrouwe main stream media. De main stream probeert de aandacht van de werkelijke zaak af te leiden door de nadruk te leggen op het botje dat Spekkers heeft gevonden.

Rob Vellekoop, 15 januari 2016

3 Comments

 1. The world 13 manen kalender vredesbeweging terug naar natuur in plaats van vervreemding laat uw tijd niet opeten

 2. Er zijn meer doofpotten dit is tipje van de sluier er zijn 13 maanen en ze konden elk jaar op dezelve dag beginnen tellen ze kunnen regelmaat maken winteruur zomeruur halfuur tussenin en laten staan de boel opfokken doen ze graag mensen ziek maken en alles tegen een uitspelen

 3. schandalig! wat een crimineel gedrag als deze mensen de autoriteiten niet in kennis hadden gesteld hadden ze niets geweten dat als dank voordie eerlijk heid! ook die rechter is een jan lul!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.