De elite regeert niet, maar onze negativiteit staat het toe

Als miljoenen mensen de straat op gaan, gedreven door een gevoel van onbehagen en verzet is dat voor mij een geschenk. Womensmarch is een schitterend voorbeeld van kritische mensen, die vinden dat zij door een presidentiële miljardair gepiepeld worden. Het is hartverwarmend om te zien dat deze mensen de comfortabele computerstoel verruilen voor actie op straat.

Even geen facebook-activisme, maar echte confrontatie met alles en iedereen, zo van: Hier ben ik en ik verdom het nog langer zoete broodjes te bakken.

Nog wonderlijker zijn dan de talloze reacties op deze enorme explosie van betrokkenheid door de betweters, die vanuit hun luie stoel de wereld becommentariëren en constateren dat het de cabal, Soros, archonten, UFO’s, Clintons, Simpsons of andere elementen zijn die dit met een druk op de knop allemaal laten gebeuren.

Natuurlijk kan het initiatief voor deze grootse mars van verzet georganiseerd zijn door Clinton, de CIA of welke club met kwaadaardige intenties dan ook. De reactie die zij echter losmaakten bij miljoenen zal ook hen verbaasd hebben. De positieve krachten die loskwamen hebben ook zij niet onder controle.

Hoe is het mogelijk dat toch zovelen de straat op gaan, terwijl mensen over het algemeen weinig verzet vol zijn en veilig thuis blijven en afwachten totdat ‘het’ allemaal beter wordt?

Het is alsof de doemdenkers echter geen enkele actie positief kunnen vinden. Alsof miljoenen vrouwen opeens op zaterdag gestuurd door een wolk van aluminium gehersenspoeld worden om te gaan demonstreren, wereldwijd op honderden plaatsen tegelijk. Het doet ook absoluut geen recht aan deze vrouwen, alsof ze allemaal domme eenvoudig beïnvloedbare blondjes zouden zijn.

Het is uitgerekend deze negatieve inslag, deze negatieve levenshouding, noem het maar depressiviteit waardoor deze mensen zelfs in positieve acties niets goeds meer kunnen ontdekken.

Stel dat ieder mens positief zou zijn en uit de voorvallen in zijn leven positiviteit zou kunnen putten, ja dan zou de wereld er heel anders uit zien. Als ieder mens de kracht in zichzelf zou ontdekken, de scheppingskracht, de creativiteit en het wonder van onze fantasie, waarmee we een wereld van water en land hebben omgetoverd, dan, pas dan zal de wereld kunnen veranderen.

Het is de negativiteit die onze wereld heeft getransformeerd tot een monopoliespel van 1.600 miljardairs, die er hun spelletjes op spelen ten koste van miljarden mensen. Deze elite kan alleen maar spelen en hun psychiatrische kliniek (die zij aarde noemen) in stand houden dankzij de negativiteit van miljarden mensen. Zo lang de aardbewoners niet massaal kunnen kijken door hun eigen mist van negativiteit, zullen zij overheerst blijven door dat waarvoor zij de meeste angst hebben.

De mens geeft alleen zijn macht, autoriteit, zijn vertrouwen weg als hij niet gelooft in zichzelf en kracht en hulp zoekt bij de door hem zelf gecreëerde bazen.

Daar ligt het antwoord.

Het is niet de elite die ons regeert, maar de negativiteit die hen toestaat ons in slavernij te houden.

Rob Vellekoop, 22 januari 2017

29 Comments

 1. Dit slaat toch de plank volledig mis. Ten eerste is er nog al wat kritiek op die Women’s march en geloof je nu echt dat die niet door dezelfde hoek georganiseerd wordt als de hoek die ons controleert/indoctrineert en die erop uit zijn om de wereldpopulatie met zo’n 95 % te verminderen? Vlgs Ted Turner dan. Geheel in lijn echter met het eugenisme wat de Club van Rome promootte. De valse meme dat er te veel mensen op aarde zijn, wordt nu door heel veel mensen geloofd. Een aantal jaren geleden nog vond ik een hypothese die het tegenovergestelde onderbouwde online. Net als Climatechange, een andere meme, nu steeds sterker ontkracht wordt door wetenschappers die een Ijstijd eerder verwachten. Madonna als boegbeeld. Geen enkele ster maakt het in de USA, tenzij ze hun ziel aan de duivel verkocht hebben en door de Illuminati tot ster gemaakt worden. Zelf schaamde ik me als vrouw nogal voor al die roze mutsen. Trump is gekozen. Handpicked more likely. Niet anders dan al de amerikaanse presidenten voor hem. Om het dan terug te spelen naar onze negativiteit roept bij mij de vraag op of deze groep zelf een Illuminati gestuurde disinformatie agent is, die mensen probeert te trollen.

 2. De msm worden niet voor niks Door de elite aangestuurd en wetende dat mensen graag opzien naar lui met ballen, wordt het eten op een heel andere manier opgediend dan voorheen het geval was?

 3. Ik word hier gewoon strontziek van. Van het commentaar dan. Ik ben positief ingesteld, maar dit slaat alles. Rob,je lult teveel en doet te weinig. Geen woorden maar daden is het eeuwenoude gezegde. De journalisten lullen,de politiek lult nog meer. Maar wie doet echt wat? Ik heb nog maar een partij gezien die wezenlijk iets probeert te doen. Dat is de SP. Via rechtzaken,demonstraties enz. De rest lult maar wat.Praatjes vullen geen gaatjes! Je doet goed werk Rob,maar helaas ,het mist de plank.

  • Nou, niks doen is niet de juiste beschrijving.
   Laat ik dat nu uit eigen ervaring kunnen beamen als mede deelnemer van de schoonmaakclub die zich Vrede&Recht noemt.
   Zij het dan dat de bestaande structuren er ALLES aan doen om mogelijke oppositie de kop in te drukken waardoor democratie dus echt een illusie is in dit buitengewone pokkeland.
   Is dat negatief van mij of is dat een juiste constatering?
   Ik wil niet de blije eikel uithangen en kan dat onder de gegeven omstandigheden ook niet. Als ik positief ga zitten doen, maak ik de negatieve fasen alleen maar sterker omdat ik het contrast zelf ga verhogen. Dat doe ik dus niet. Het is wat het is. En de realiteit gebied mij een bijna hopeloze situatie te onderkennen die ik alleen niet kan oplossen. Gezien het feit dat ik toch onderdeel ben van een kudde mensen, zullen we het samen moeten flikken. En DÁÁR wringt de schoen. Ik ken gelukkig een handjevol mensen die uit het goede hout gesneden zijn en dat maakt mij blij en geeft kracht maar de meute lemmingen die anderen in de reacties beschrijven als gehoorzame knarsetandendende volgzame consumptieschapen, doen mijn tenen krommen in de gedachte dat met dat slappe volk geen oorlog te winnen valt.
   Dan zijn er een aantal opties die op de maandagochtend niet direct wil noemen vanuit de anti-negativiteitsgedachte maar de optie die ik wel wil noemen is met die mensen die het wel snappen een aparte kolonie vormen en te vuur en te zwaard je eigen koers uitzetten.

 4. Positief denken is proberen een andere een kans en tijd te geven om dingen te veranderen.
  Want dat dingen veranderd moeten worden is toch wel zeker. Als we de oude weg blijven volgen van de zakkenvullers, agressors en machtsgeile oorlogzuchtige verkrachters dan word deze wereld niet veel ouder. Maar het schijnt dat toch nog veel mensen zich van alles wijs laten maken. Jammer!

  • Speelsheid zit van nature in ieder mens.
   Helaas is een negatief bij-effect van de noodzakelijke opvoeding dat mensen het idee krijgen dat een volwassene het leven serieus moet nemen en normaal moet doen. Hierdoor ervaren veel mensen het leven als zwaar.
   Zonde, want dat is niet nodig!
   Van Harte innerlijk happy je levenspad belopen , en mensen die om je heen verkeren er ook in mee laten genieten , is ons goed recht .
   Er is niets mooier , dan elkaars dag daarmee verblijden onderling.

   https://www.youtube.com/watch?v=7fQ_6v2lhHk

 5. De mate waarin iemand positief kan denken hangt af van persoonlijke omstandigheden. Mensen die gezond zijn, een goede baan hebben, en genoeg geld komen niets te kort. Mensen die helemaal niets hebben en hun goede gezondheid kwijt zijn en kampen met forse psychische problemen staan met de problemen en stress die zij ervaren al maanden slecht in het leven. De zorgen, angsten, en frustraties zijn een deel geworden van wie mensen zijn. Het is niet goed mensen die er doorheen zitten het verwijt toe te spelen dat ze maar positief moeten zijn, wat ze al zo vaak geweest zijn, toen er jaar na jaar extreme tegenwerking kwam. Veel problemen komen inderdaad van een externe oorzaak. Het is niet leuk bijna dagelijks bestookt te worden door een schreeuwende, spugende, en agressieve buurman in de ongezondste wijk van Nederland. Men mag al blij zijn een betere woning gehad te hebben waar er eindelijk eens een paar uur nachtrust voor de hersenen beschikbaar is. Ik heb niet de indruk dat studenten psychologie andere mensen kunnen helpen als zij de frustraties en stressfactoren van mensen niet begrijpen en als zij elk probleem te lijf gaan met het niet bewezen behandelidee dat mensen positief moeten zijn. Psychologen doen over het algemeen niets aan de slechte leefomstandigheden van mensen omdat ze aan dure behandelingen meer kunnen verdienen, de mensen wijs te maken dat hun kijk op het leven vooral de verkeerde is, en dat de geleerde psycholoog wel even zal verklaren hoe de wereld in theorie werkt. Het zijn die studenten die op belerende toon zieke flippende mensen toespreken dat hun problemen niet echt zijn en slechts het product van verbeelding, waardoor mensen helemaal de pan uit flippen. Het ontkennen van diep ingrijpende levensgebeurtenissen lijkt mij geen goede benadering er mee om te gaan. Positief: bed gerepareerd. – Komt nog bij dat mensen die echt paranoia zijn iedereen die dat tegen spreekt zien als onderdeel van het complot waardoor ze er helaas nog meer in gaan geloven dat er een complot gesmeden wordt. Als ik zie hoe ambtenaren mij al maanden proberen te doden, zie ik iedereen die dat ontkent als deelnemer aan de agressie tegen mijn persoontje. De draagkracht van mensen is dus structureel overschreden als zij vinden dat geweld dan met nog meer geweld bestreden moet worden. Er zou inderdaad eens wat aan de houding en bejegening van veel ambtenaren kunnen gebeuren als het nakomen van de wet, wel de minste democratische afspraak is.

  • Beste Rinus,dit is echt mijn stokpaardje, dus ik voel een onbedwingbare drang hierop te antwoorden. Ieder mens wordt zijn hele leven lang geconfronteerd met wisselende omstandigheden waar hij mee moet omgaan. Het ene mens heeft de pech gezondheidsproblemen te hebben en de ander woont misschien aan een snelweg terwijl hij niet kan verhuizen. Vaak kunnen we niet veel doen aan de omstandigheden. Waar we als mens echter ALLES aan kunnen doen is bepalen op welke manier we met die verwenste omstandigheden omgaan. En wat wil het geval ik heb al meer dan 10 jaar mensen een methode geleerd hoe zij de stuurman van hun emoties kunnen worden. Dat wil zeggen ieder mens kan leren met zijn emoties om te gaan en op deze manier kan je met alle moeilijke omstandigheden omgaan, zodat jij bepaalt of ze je leven verknoeien of niet. Dus als ik mij iedere dag erger aan de herrie van mijn buurman en daar hartklachten door krijg, kan ik mezelf ook leren eerst deze irritatie te neutraliseren, weg te werken en later als ik de situatie accepteer, kan ik er zonder boosheid iets aan gaan doen. Ik hoop dat ik je dit in het kort een klein beetje duidelijk heb kunnen maken.

 6. je kunt altijd stoppen met geloven in autoriteit maar je kunt onmogelijk stoppen met geregeerd te worden. Want er wordt over jou geregeerd; als burger onder allerlei verplichtingen van overheidsinstellingen en daar ook nog eens afhankelijk van.
  Tenzij je in staat bent om in het wild geheel zelfvoorzienend te leven.

  • We zijn met miljarden mensen, die feitelijk geregeerd worden door een handvol. Het vergt een verandering van bewustzijn, dat wil zeggen als miljarden mensen geloven dat ze helemaal niet de autoriteit en macht van bepaalde mensen hoeven te aanvaarden dan kunnen ze zelfs zonder geweld de situatie volledig veranderen.In de overgangssituatie is het prettig om zelfvoorzienend te gaan leven en misschien later ook nog in een van de duizenden kleine vredige gemeenschappen die de wereld zullen bevolken.

  • Ik denk zelfs niet eens miljarden, stel dat 5 % nederlanders simpelweg besluit, ik doe niet meer mee,met het systeem, bite me, ik weiger me nog langer te laten uitzuigen door de haagse parasieten,wat gebeurd er?> het hele systeem dondert als een kaartenhuis in elkaar, het systeem kan niks met 5% van 17 miljoen, the power in the masses, er is in feite maar 1 legitieme regeervorm, het morele recht om voor 100 % te regeren over jezelf en jouw leven en niemand anders

 7. Negativiteit behoort niet de natuur van de mens toe. Ergens is ze binnen geslopen, en niet uit zichzelf. Ook positiviteit draagt bij tot het behouden van het bestaande fundame t. Soms is het zuiverder om gans de zure appel aan te schouwen. De elite propageert ook het positief denken!

  • Nee, positiviteit draagt bij tot het durven loslaten van oude structuren en dat geeft de mogelijkheid tot verbetering van het leven van iedereen, niet alleen van een kleine groep mensen.

   • Zolang die kleine groep mensen de macht houdt over de overgrote meerderheid te regeren omdat die overgrote meerderheid het volkomen normaal vind dat er over hun leven wordt geregeerd door die kleine groep mensen,veranderd er niets, positiviteit, structuren loslaten, prima,maar probeer ook bewust te worden van deze absurde immorele situatie die niemand nodig heeft en de grootste bron is van alle en verderf in de wereld: het valse geloof in legitimiteit van autoriteiten

   • Beste Rob,
    Ik vind protesteren tegen! Trump niet het loslaten van oude structuren,
    maar het herhalen van oude structuren die niet werken en dan een andere uitkomst verwachten.
    Daarom word het ook aangestuurd door de globalisten,het verdeeld de
    mensen, vooral mannen en vrouwen (vrouwen tegen Trump)alleen dat polariseert
    al, mannen horen er blijkbaar niet bij.
    En vooral kijkend naar de 3e golf feministen die er behoorlijk tussen
    zitten,gezien de borden die ik zie,die zijn helemaal het padje kwijt.

    Dus ja, het zij useful idiots
    groet
    maup

    • ik werd depri over al het negatieve nieuws over Clinton en Trump, over de top al dit (nep) nieuws, op een gegeven moment weet je het wel. Er zijn veel belangrijkere dingen waar we ons op moeten richten en zorgen over moeten maken, lees liever een boek.

 8. Zolang men dergelijke acties onderneemt om gehoord te worden door die elite is die actie kansloos, men vraagt daarmee toestemming voor verandering aan die leiders ipv van die los van die leiders zelf de verandering die men wenst in gang te zetten, dan doen je namelijk werkelijk iets,die leiders/elite gaan niets veranderen , daar heeft men namelijk geen enkele baat bij , wil je werkelijk wat bereiken,stop met geloven in autoriteit en geregeerd te worden, de enige die het recht heeft over jouw leven te regeren ben jij zelf en niemand anders

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.