Gratis medische wietverstrekking ook in Amsterdam

Stichting Suver Nuver breidt haar activiteiten van gratis mediwietverstrekking uit naar Amsterdam met ingang van januari 2017.

Bij Social Club hebben zich sinds de start in oktober 2015 meer dan 4000 leden aangemeld voor gratis cannabis. De stichting Suver Nuver verstrekt via Social Club gratis cannabisextracten aan leden voor medische doeleinden.

Social Club verkoopt geen cannabis olie, maar werkt met een donatie systeem. Mensen die de producten bestellen doen een donatie per levering naar draagkracht. Zonder een donatie wordt het moeilijk om het project op langere termijn door te zetten. Op deze manier helpen mensen met meer draagkracht de minder bedeelden en blijven de cannabis medicijnen voor iedereen beschikbaar. De cannabisextracten worden met behulp van een koerierssysteem verdeeld over de leden, omdat postbezorging niet betrouwbaar bleek.

De lidmaatschappen maken het mogelijk om snel te kunnen leveren en zijn handig ter controle van de uitgiftes en donaties. Na ontvangst van een proefzakje gaat de Social Club er van uit dat ieder die van de diensten gebruik wil maken zich registreert via het lidmaatschapsformulier. Aanvraag van een proefzakje kan via het forum van de site van Social Club.

uitbreidingsuvernuver

De stichting neemt de volle verantwoordelijkheid voor het project. Dit blijkt ook uit het Inschrijfformulier waar het lid uitdrukkelijk verklaart wel of geen toestemming te verlenen om namens hem cannabisplanten te kweken.

De groei van de gratis cannabisclub is pijlsnel gegaan. In oktober 2015 was er de start in Leeuwarden, daarna kwamen Groningen, Zwolle en straks Amsterdam als steunpunten er bij.

Het initiatief is ontzettend populair en is naast de hulpverlening naar zieke mensen opgezet als een aanzet tot legalisatie van medische wiet in ons land. Volgens de diverse verkiezingsprogramma’s zijn steeds meer politieke partijen het er over eens dat wietlegalisatie op de een of andere manier moet plaatsvinden.

Rob Vellekoop, 30 november 2016

4 Comments

  1. Misschien toch eerst iets meer lezen over het ‘gratis’ leveren van medische wietolie. Je zet zo mensen op het verkeerde been. Dat kan natuurlijk ook niet. Gratis is de eerste proefzending,om uit te proberen of het wat voor je doet. daarna word je actief lid voor 10 euro pm, en geef je een kostendekkende donatie voor de olie, of je geeft wat je kunt missen.Zo helpen mensen elkaar.

  2. Heb van een hobbyist enkele plantjes te drogen gehad om thee van te zetten, is heel goed voor de gezondheid? Net als brandnetels, is familie van de weet?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.