Maandag 5 december wordt 57-jarige man op straat gezet

Heuvelrug – Maandag 5 december wordt Rein Cohen op straat gezet. Hij woonde uit nood vanaf april dit jaar in een caravan op camping Wildzicht. Rein is ten einde raad. De andere bewoners mogen de winter overblijven en moeten per 15 juni 2017 vertrekken.

Volgens de rechter moet Rein het verder maar bekijken. Hij vindt dat Rein op de hoogte was van de perikelen rond camping Wildzicht toen hij daar ging wonen en vindt dat hij daarom niet dezelfde aanspraak op coulance heeft als de overige bewoners. Zij woonden hier namelijk al langer.

In mei van dit jaar schreef DLM al over de situatie op camping Wildzicht. Vanaf 15 december 2016 mocht er niet langer permanent gewoond worden op camping Wildzicht in Leersum, die opvang bood aan 24 mensen. Het was bij de gemeente al langer bekend dat boer Bert van Doorn mensen een plek biedt die elders niet meer terecht kunnen, toch moeten zij weg. De gemeente Utrechtse Heuvelrug zet na twintig jaar gedoogbeleid 24 mensen op straat. Voor de groep mensen met uitzondering van Rein is, na alle commotie die het besluit van de gemeente bracht, besloten dat zij tot juni 2017 mogen blijven.

De mensen die bij Van Doorn wonen in een caravan of woonunit zijn hun huis kwijt geraakt en kunnen nergens anders meer terecht. Dankzij deze plek hebben ze weer een vast woonadres gekregen en kunnen voor financiële hulp van de gemeente in aanmerking komen. Dat veel mensen hier op hun plek zitten bewijst wel dat er sommigen al meer dan tien jaar op de camping wonen. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug deed dit er niet toe en deze mensen een andere oplossing bieden kunnen zij evenmin..

Voor Rein wordt een uitzondering gemaakt, hij moet eerder weg zijn namelijk op 5 december. Hij schrijft aan gemeenteraadslid Jasper van Geijtenbeek:

“Eigenlijk is de keus beperkt tot alleen of onder de brug 3 gaan wonen of in het bos zoals Max in zijn tentje …, er is geen enkele behoorlijke menswaardige op de persoon toegesneden opvang geregeld in ons land. Ik ben inmiddels aangemeld onder de vleugels van Humanitas en word begeleid door de heer P. van Bouwhorst van deze organisatie, maar op een termijn van een week heeft ook Humanitas geen oplossing voorhanden.”

“De burgemeester heeft vanuit zijn riante positie besloten dat Wildzicht moet verdwijnen en dat er geen behoorlijke oplossingen zijn voor de problematiek van de bewoners is bekend.
Desondanks is ons beloofd en toegezegd door de gemeente dat er niemand zomaar op straat word gezegd maar gezien mijn nakende verwijdering van de camping zijn deze beloften en toezeggingen van generlei waarde gebleken.”

Rein voerde tevergeefs een kort geding om, zoals de andere bewoners, in ieder geval tot 15 juni te mogen blijven. Er rest hem nog een laatste poging om zich uit deze benarde situatie te redden. Op 30 november dient het hoger beroep bij het hof in Arnhem tegen zijn voormalige verhuurder Portaal. Portaal in Utrecht heeft hem nadat hij ruim 28 jaar huurder is geweest op 20 juli 2015 binnen 72 uur na melding laten uit zijn huis gezet. (Lees het artikel over Reins ervaringen met Portaal.)

Tot zover de heilstaat Nederland, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds mogelijk is dat mensen gewoon op straat gegooid worden, want zoals gemeente Wildzicht het stelt:”Het is de eigen verantwoordelijkheid van de bewoners een woonplek te vinden.” Dit werkt natuurlijk niet als de bureaucratie heerst en de burger vermalen wordt in de ambtelijke molen waartegen hij geen verweer heeft.

Rob Vellekoop, 28 november 2016

27 Comments

 1. Hoe is de situatie op het ogenblik.Is hij uitgezet? Dit is belangrijk hoe het nu is,want anders zal er nooit meer iets veranderen. Met anderen woorden :loze kreten brengen geen oplossing. Is hij tijdelijk opgenomen de aandere campig bewoners?

  • Hoi Eric, de laatste berichten zijn dat Rein nog wat dagen uitstel heeft gekregen en daardoor wat langer op de camping mocht blijven, in afwachting van een woonplek in een andere gemeente…..

 2. Nederland is altijd erop uit om zich te verrijken wat maakt het nu uit dat Rein tot juni op de camping blijft bij de anderen,ik hoop Rein dat je mag blijven tot juni,rechters laat u hart spreken u heeft het met een mens te maken die voor de winter tot de zomer ook graag een dak boven zijn hoofd heeft!

 3. De Bildenberg-groep Sloper,
  Ik wil die man een advies geven…
  Ga perdirect naar een AZC..die kunnen en mogen GEEN mensen weigeren onderdak te verlenen…maak van u zelf in je eigen land een asiel persoon..leuker kunnen wij het niet maken..of ram een agentje op zijn bek..krijg je ook onderdak..of roep dat je een terrorist bent…staan er zo 20 van die anonieme loonslaafjes met bivakmustjes op om je heen,dan krijg je ook onderdak…en dat allemaal ..GRATIS!!
  Dit is (hoe kan het ook anders)NEDERLAND 2016!!!
  ik dank U!.

 4. Een plek om te wonen/overleven word je niet eens meer gegund in dit land, en dan zo zielig doen over vluchtelingen van elders. Ik kan er met mijn verstand niet meer bij, en niet omdat ik die niet heb, integendeel zou ik zelfs zeggen.

 5. Ik heb 4 jaar in een garage gewoond. Toen ik het laatste jaar 100 euro “teveel” verdiend had aan overuren en mijn toeslagen mocht terugbetalen en een inbraak waarbij mijn paspoort was gestolen en de onwil mij ergens in te mogen schrijven om een nieuwe te bemachtigen zat ik diep genoeg in de problemen om Kikkerland voorgoed de rug toe te keren. Ik ben in mijn barrel gestapt en van mijn allerlaatste centjes naar Spanje gereden.
  Beste keuze ooit.

 6. Ik zou als rechtgeaarde burger en nederlander met zon beslissing geen oog meer dicht kunnen doen. Voor elk probleemen zijn legio oplossingen. Alleen niemand wil meer verantwoording nemen daar ze bang zijn aan de hoogste tak te worden opgeknoopt.

 7. In de Grondwet staat dat elke Nederlandse burger recht op onderdak/wonen en een inkomen heeft. Dit staat boven alles. Dus als de regering en gemeentes bewust aansturen op een tekort op de woningmarkt, banenmarkt enz. is het hun verantwoordelijkheid en plicht om deze burgers die worden uitgescheten door het systeem te helpen. Doen ze dat niet dan dienen deze corrupte ambtenaren/hielenlikkers voor het gerecht voor meineed en disfunctioneren in hun ambt. Mocht dit niet lukken dan moeten we maar weer eens volkstribunalen invoeren, dat werkte vroeger ook.

 8. T WOUTSTRA HEEFT HELEMAAL GELIJK!! ALS JE GEEN ADRES HEBT GAAN ZE JOU GEEN UITKERING GEVEN HAHA ,FLIKKERS ,HUFTERREGELS CREEREN DAAR ZIJN ZE GOED IN ,DIE MAN KAN NOG PROBEREN IN hITLAND RE GAAN STAAN BIJ ROTTERDAM ,DAAR MAG WEL PERMANENT GEWOOND WORDEN IS ZUID HOLAND ,ONTZETTEND LULLIG ,ALS IK EEN KOOPHUIS HAD MOCHT HIJ GRATIS BIJ MIJ WONEN ECHT WAAR ,IK MAG NIKS VOLGENS DE WETTEN VAN DIT KLOTEREGERINGZOOITJE! JE BENT AAN DIE ACHTERLIJKE REGELS GEBONDEN ,MENS IN NOOD ,U BENT DE VOLGENDE ,!! ALS JE DE HUUR 3MAANDEN NIET BETAALD MAG JE JE HUIS UITGEFLIKKERT WORDEN ZO IS HET EN NIET ANDERS ,ER GAAN NOG BOSJES MET GEZINNEN OP STRAAT GEGOOIT WORDEN EN NIEMAND BEKOMMERT ZICH EROM .LET OP MIJN WOORDEN ALLEMAAL STERKTE IN DIT VERNEDERDE LAND ,HET IS HUILEN MET DE PET OP !!

  • Een normaal klein lettertype kunnen we ook lezen hoor, je hoeft niet te schreeuwen…

   • De overheid schijnbaar niet, maar zelfs schreeuwen helpt bij hen niet, oost indisch doof(hopelijk is deze uitdrukking niet in het lijstje ‘krenkend/discriminerend’ opgenomen, ik wil niet in de problemen komen).?

 9. Sinds 8 november jl. is de rechtspositie tussen ambtenaren en niet-ambtenaren in de 1e Kamer met 46 tegen 29 genormaliseerd. Justitie, defensie en de Belastingdienst/FIOD zijn hiervan uitgezonderd. Dit betekent dat ‘normale’ ambtenaren, zoals gemeenteambtenaren, hun onschendbaarheid kwijt zijn, dus afgerekend kunnen worden op hun persoonlijke falen en desnoods aansprakelijk kunnen worden gesteld.

 10. Hoelang kan het systeem het nog aan de media verdraaid als mensen persoonlijk verzet bieden als je een beetje van jezelf houd laat je dit niet gebeuren of je zit zelfs beter in de bak Belgen moeten uw bakken vullen hier kan ik dit zeggen op de chat was ik al gescreend en een gevaar dan zijn ze weer met pillen daar rotzooi de man 2000 jaar geleden kon het ook niet aanzien hij gooide de markt ondersteboven toen was het nog meer duidelijk maar nu is het niet anders maar verbloemt

 11. Ik ging bij burgemeester op de stoep liggen. ALs plietsie je dan weghaalt kun je lekker warm op “het buro” overnachten……………. kost nóg meer…………… Há!

 12. De krankzinnigheid ligt natuurlijk ook verscholen in de eindeloze gehoorzaamheid jegens die kwallebak van een burgemeester. En dan heb je het politieapparaat welke doet wat er gezegd word als brave goed afgerichte honden.
  De grond is van die boer er hij mag er niet mee doen wat hij zelf wil want dan zijn er weer kasten vol kloteregeltjes en als hij niet doet wat ze zeggen….
  Een vrij land? Aan m’n reet!
  Zolang de politie nog meer solidariteit heeft voor het andere ambtenaren tuig dan de gedupeerde burger, leven we in een fascistoide staat.
  Statisme, het meest gevaarlijke monster wat er bestaat!!

  • Klopt.Nederland is overgereguleerd. Waar is de persoonlijke vrijheid ?
   Het overheidsapparaat benoeit zich overal mee. Heeft meestal met geld of stompzinnigheid te maken.

 13. schandalige onze eigen landgenoten !! Die geldzoekers krijgen alles ! Deze mensen zijn voor wat voor reden ook hun woning kwijt ! Het zijn de onzen ! Die zeer zeker eerst geholpen ! Waar gaat dat heen in dit bananen “koninkrijk”!!!! Moet er van kotsen !! Hopelijk stemmen we allemaal op een partij die opkomt voor de onzen !! Niet voor het uitschot !

 14. Tja, en zonder woning kunnen ze de uitkering ook mooi in de zak houden dus de gemeente heeft een belang bij daklozen 🙁 Schandalig dit land van regeltjes.. Hoe de uitvreters in den Haag snachts kunnen slapen is mij een raadsel. Karma will get them all !

 15. Het is een gotspe, dat het migranten beleidsplan veel meer knuffegehalte heeft dan het tergende beleid naar eigen volk?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.