Haatmonitor: westerse conspiracy theorieën over Russische propaganda

DLM verzamelt opvallende aanwijzingen van haatzaaierij door het Westen in de richting van Rusland. Deze passen allemaal in het plaatje van de onbetrouwbare, spionerende, bedreigende en vooral listige Russische beren die het arme westen bedreigen en bijvoorbeeld de ministaatjes Estland, Letland en Litouwen gaan opeten.

Deze week staat de propaganda in de schijnwerpers. De mainstream media doen net alsof er geen westerse propaganda bestaat en vergeten dat ze de eenvoudige burger ondersneeuwen met een dikke laag negatieve berichtgeving over Rusland.

Niet alleen de NAVO voelt zich bedreigd door de Russen, daarom werkt de NAVO hard aan het versnellen van de response tijd voor een troepenmacht van 300.000, maar ook de EU. Het Europese Parlement heeft op woensdag in Straatsburg een motie aangenomen naar aanleiding van een Rapport over communicatie waarin staat dat het (Russische) media aanbod moet worden beperkt en nieuwe en sociale netwerken kritisch gescreend moeten worden op desinformatie.

Kortom allemaal maatregelen omdat die Russen o zo gevaarlijk zijn.

Aan de andere kant de Atlantische oceaan doen ze echt niet onder voor deze hysterie, ze zien zelfs een verband tussen de Russen en de uitslag van de verkiezingen. Al eerder opperden ze dat Rusland de e-mails van Clinton had doorgespeeld aan Wikileaks. De Washington Post meldt dat Rusland tijdens de verkiezingen door middel van een propaganda-offensief nepnieuws heeft verspreid via Google en Facebook.

“De stortvloed van “fake news” kreeg deze verkiezingen steun van een verfijnde Russische propaganda campagne die misleidende artikelen maakte en online verspreidde met als doel het straffen van Democraat Hillary Clinton, en het helpen van de Republikein Donald Trump en het ondermijnen van het vertrouwen in de Amerikaanse democratie, zeggen onafhankelijke onderzoekers die de operatie traceerden.”

Meer websites rapporteren over de vermeende Russische propaganda, Slate:
“Zij willen het vertrouwen ondermijnen in de Amerikaanse regering of Amerikaanse regeringsbelangen,” zegt Clint Watts, partner van Foreign Policy Research Institute die Russische propaganda al jaren in de gaten houdt. “Dit was hun standaard mode tijdens de Koude Oorlog. Het probleem is dat dit moeilijker was voor de tijd van de sociale media.”

Er is zelfs een lijst van sites die Russische propaganda zouden verspreiden. Kortom de heksenjacht op alles wat er toe neigt om nieuws over de Russen te brengen lijkt in volle hevigheid te zijn ontbrand.

Ook een site is opgetuigd als gids om Russische propaganda te ontmaskeren. Dan weet je als Amerikaans belastingbetaler in ieder geval waar je geld aan besteed wordt.

Let ook op de link die gelegd wordt tussen ‘fake nieuws’ en nieuws dat van Russische propaganda afkomstig zou zijn. Datzelfde effect wordt al langer gebruikt om nieuws te parkeren en onbetrouwbaar te laten overkomen, door het label ‘conspiracy’ hier op te plakken.

Ook in Nederland doen de main stream media hun uiterste best om een negatief plaatje te schieten. TPO (van de Telegraaf groep) spreekt zijn angst uit over die arme Trump, die het moet opnemen tegen de gewiekste intrigant Poetin:

“..over ‘de tijdbom onder de hartelijke relatie tussen Trump en Putin is de onbetrouwbaarheid van Vladimir Putin en het ontvlambare karakter van Donald Trump. Het oprekken of het anders “interpreteren” van gemaakte afspraken is het handelsmerk van Vladimir.  De politiek en diplomatiek  ongeschoolde vastgoedman Trump is een man van “afspraken zijn afspraken” en “contract is contract”. De intrigant Putin zal onherroepelijk gemaakte afspraken tussen Amerika en Rusland gaan manipuleren. Wanneer dát gebeurt zal de welwillende houding van Trump jegens Putin omslaan in een alles verzengende toorn jegens de Russische president. De Amerikaanse rapen zullen dan meer dan gaar zijn.”

Met andere woorden de Russen zijn kwaadaardig. Dat is de boodschap die moet worden opgepikt door miljoenen westerlingen. Vertrouw geen Russisch nieuws, want het is allemaal propaganda. Daarmee zijn de main stream media medeplichtig aan het stimuleren van haat naar de Russen en het onderhuids klaarstomen van grote groepen mensen om straks wereldoorlog drie uit te vechten op het Europese slagveld.

Rob Vellekoop, 26 november 2016

8 Comments

 1. De Bildenberg-groep Sloper,
  Was ik nog even vergeten…..lees zelf via het internet de Russchise site’s…o…bv, deze http://www.fort-russ.com..dan lees je ook over dat geweldige Oekraïne met die GOUD GOUD GOUD eerlijkE President Petro Porosjenko!!…dat moet ik namelijk van onze Rutte en Bertold geloven..HAHHAHA PFFF WAAAHAHAHAHA!!!.Het zijn godverdomme de eerste klas WITTE BOORD CRIMINELE!!!
  Pak wel even de vertaal site pack van google er even bij…krijg je toch nog het nieuws tot je,dan die lui daar in Brussel die voor u bepalen wat Poetin tegen u mag vertellen!…wie is en zijn nu de Nieuwe Dictators van EUROPA????
  Europa..uhmm europa…stem op de PVV..uit de EU en eigen volk het eerst en NIET het laatst!
  Ik dank U!

 2. De Bildenberg-groep Sloper
  Jens Stoltenberg als secretaris-generaal NAVO die zou u aan moeten klagen voor het ophitsen van mensen,on-nodig de mensen bang maken voor het grote Rusland,…maar wat meneer Jens Stoltenberg zelf doet is aan de west russisch grens –Polen–Hongarije–Georgie–Letland–litouwe–Estland–Duitsland–Nederland…overal Amerikaanse leger basisen bouwen..want o…Rusland heeft de Krim in genomen(HEEFT ALLEEN MAAR EEN HALTE TOE GEROEPEN VAN HET ON-RECHTMATIG LANDJE PIK VAN DE NAVO)..nou wat doen de Joden in Israel al 60a70 jaarlang op het Pallestijns grondgebied onder toezicht van de wereld gemeenschap?!?!?….meten met 2 maten.
  Meneer Jens Stoltenberg is U aan het voorberijden voor een totale oorlog want dat MOET van meneer George Soros en ZIJN Bildenberg-groep vrienden(Rockefeller enz).
  Zo veel mogenlijk dood en verderf zaaien zodat er 1 selecte groep het voor het zeggen gaat krijgen…en dat voor altijd die neuzen 1 richting opstaan.
  IK DANK U!

 3. De radeloze media verliezen hun grip en beginnen te slippen…
  .

  Kent iemand de film Network (1976)? ‘A television network cynically exploits a deranged former anchor’s ravings and revelations about the news media for its own profit.’

  Storyline
  In the 1970s, terrorist violence is the stuff of networks’ nightly news programming and the corporate structure of the UBS Television Network is changing. Meanwhile, Howard Beale, the aging UBS news anchor, has lost his once strong ratings share and so the network fires him. Beale reacts in an unexpected way. We then see how this affects the fortunes of Beale, his coworkers (Max Schumacher and Diana Christensen), and the network.

  Make sure not to look up the [keyscene] ‘Network money speech’ on youtube! just saying…

  PS
  Welke code werkt om video clips te embedden zoals Bernadette pleegt te doen? Iemand? mij lukt het niet 🙁

  • Volgens (dit citaat van) James Baldwin is angst geen slechte raadgever zolang je er aandachtig naar kijkt in plaats van reactionair te reageren. Pijn is een waarschuwing, heeft een functie!

 4. Sjoerd, dan dienen wij die machthebbers dus buiten spel te zetten! Of gewoon links laten liggen. Zie het andere artikel van Rob:
  zo-volgzaam-als-de-nederlanders-zo-kritisch-zijn-de-belgen/
  We moeten dus collectief in therapie: transformatie van ons Nederwaardigheidsgevoel!
  https://decorrespondent.nl/3/de-oplossing-voor-bijna-alles-minder-werken/115335-ad6c6f0b
  http://www.degrotetransitie.nl/themas/24-urige-werkweek/
  Hochmut kommt vor dem Fall
  http://concept-veritas.com/nj/graphs/usraels_symbolhafter_untergang.jpg

 5. Natuurlijk is de westerse propaganda overdreven. Laat onverlet dat de Russische regeringsleiders nou ik niet bepaald overlopen van journalistieke vrijheid. Het is natuurlijk ook een technocratie waar weinig ruimte is voor autonomie van denken,voelen en doen. En wat dacht je van China waar het ‘eigen’ kapitalistische systeem in zo’n grote versnelling is gekomen dat de vervuiling enorm is toegenomen en de culturele identiteit in 20-50 jaar tijd bijna volledig is verdwenen. Een projectie van dat verval vind je in de totale bezetting van Tibet door China. Ik hoor daar trouwens onze politici veel over praten maar China even flink de duimschroeven op dit punt aan draaien is er niet bij. Je ziet dit nu ook bij het overlijden van Castro. Rutte heeft het over schending van de mensenrechten als het om Cuba gaat. Nu in Indonesië hoor ik Rutte en delegatie niets over mensenrechten zeggen. En de Molukse zaak lijkt mij ook niet aan de orde te zijn gekomen. Hetzelfde verhaal geld voor ‘graaibezoeken’aan China. Want ja geld moet rollen!
  Dus ja laten we zelf helder en in evenwicht blijven denken, doen en voelen in een wereld waar evenwicht dankzij de machthebbers steeds moeilijker is te vinden.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.