Medische wietclub breidt uit ondanks groeiende tegenwerking

Met ingang van 1 juni breidt Social Club Friesland uit en opent zijn deuren in de stad Groningen. Op 1 mei is er open huis voor een kennismaking met het nieuwe centrum en de vrijwilligers die dit mogelijk maken. Het adres is Oostersingel 104 in Groningen.

Social Club Friesland telt 800 geregistreerde leden en 1500 afnemers van wietolie die over heel Nederland verspreid wonen. De stichting Suver Nuver verstrekt via Social Club Friesland gratis cannabisextracten aan leden voor medische doeleinden. Iedere maand ontvangen zij een zakje medische wietpasta.

Ondertussen lijkt justitie volgens de penningmeester van Suvernuver Johan Meines bezig met het verzamelen van bewijs in de vorm van zakjes wietolie. Er zouden in de afgelopen 6 maanden zo’n 3 zakjes met medische wietpasta door de politie zijn onderschept. Zo is uit Helmond bekend dat een wijkagent aanbelde bij een van de leden met in zijn hand een zakje wietolie. Hij waarschuwde het betreffende lid voor de “top” van stichting Suvernuver die volgens de agent uit is op winstbejag. Ook vertelde hij dat de stichting wordt nagetrokken.

De voorzitter en oprichter van de stichting heeft gesprekken gevoerd met het hennepteam Friesland te Heerenveen. Het bestuur heeft op uitnodiging van burgemeester Crone van Leeuwarden gesproken met hem en een juridisch adviseur over het concept en een eventuele vergunning. Expliciet is uitgelegd wat de stichting Suvernuver voor ogen heeft met de Social Club projecten, namelijk dat zij strijden voor legalisatie van wiet.

De voorzitter zegt dat zij helaas in totale illegaliteit moeten werken en desondanks er voor hebben gekozen om de strijd met de politiek en justitie met open vizier aan te gaan. Dat er een paar zakjes in beslag genomen zijn is daar ook een direct gevolg van.

Social Club Friesland werkt met een donatie systeem. Mensen die de producten bestellen doen een donatie per levering naar draagkracht. Zonder een donatie van de leden naar draagkracht wordt het moeilijk om het project freemeds4all op langere termijn door te zetten. Op deze manier helpen mensen met meer draagkracht de minder bedeelden en blijven de cannabis medicijnen voor iedereen beschikbaar. Meer info op de site van Social Club Friesland.

workshopextracties2805Op 28 mei 2016 wordt opnieuw een workshop gegeven over het maken van wietolie bij de Social Club in Leeuwarden. Toegang voor leden is gratis. Meer info via FB-pagina.

Rob Vellekoop, 30 april 2016

steunDLMnieuws336x140

 

 

3 Comments

  1. Een ode aan ons 40 jarige gedoogbeleid. De zanger hoopt door het lied “de wereld op z’n kop” een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het debat voor regulering van Cannabis en het stoppen van de Haagse repressie, die zeer schadelijk is voor de volksgezondheid!

    https://www.youtube.com/watch?v=SjLqnpG7Uqw

  2. Wanneer de overheid actief gaat ingrijpen om de zaak te blokkeren is wat mij betreft de limiet bereikt.
    Het zal dan weer de zoveelste daad zijn via de farmaceutische maffia om zo’n alternatief de kop in te drukken en de politie laat zich daarvoor gebruiken.
    Totale burgerlijke ongehoorzaamheid is dan geboden op dat terrein.
    Zijn ze nou gvd helemaal besod……….!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.