NAVO en Rusland voeren oorlogsdreiging op

De NAVO bereidt de stationering voor van 4.000 militairen langs de Russische grens in de grootste troepenopbouw sinds de Koude Oorlog volgens de Engelse Independent.

Zonder zicht op het einde van de onenigheid tussen Moskou en Washington, riep de NAVO de leden op afgelopen woensdag om troepen te zenden naar de Baltische staten en het oosten van Polen vanaf begin volgend jaar.

Ook Rusland heeft versterkingen aangebracht. Met kernkoppen uitrustbare raketten werden gestationeerd in de Russische enclave van Kaliningrad aan de Poolse grens en een aantal Russische oorlogsschepen trok de afgelopen dagen langs Europa via de Middellandse Zee richting Syrië.

Ook in de regio van de Zwarte Zee groeien troepenconcentraties. Roemenië, Bulgarije en Turkije zullen naar verwachting binnenkort met een plan komen voor meer zee- en luchtpatrouilles evenals met een multinationale NAVO brigade in Roemenië.

Volgens Westerse schattingen staan in het gebied rond de Zwarte Zee 300.000 Russische soldaten gestationeerd. Wat op zich niet zo vreemd is omdat daar de Russische grens ook ligt. De Amerikaanse NAVO-ambassadeur beweert dat het Westen geen Koude Oorlog wil. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov zegt dat de NAVO spelletjes speelt.

Lees ook:
Speech Poetin: Rusland wil geen oorlog, vrede is in gevaar
Video: Westen stuurt aan op oorlog met Rusland

Rob Vellekoop, 29 oktober 2016
We hebben weer niets van de geschiedenis geleerd, want de oude Koude Oorlog bracht niets goeds voort.

5 Comments

 1. Dus als de NAVO troepen en ander materiel opstelt aan de Russische grens en Rusland versterkt, naar aanleiding daarvan, zijn grenzen, voeren zowel de NATO ALS Rusland de oorlogsdreiging op? Nou nou zeg. Een correctie is hier wel op zijn plaats.

 2. Wacht maar als bekend wordt door WikiLeaks dat VS ISIS met medewerking van Hillary in het zadel geholpen is?

 3. Hoi Rob,
  “Rob Vellekoop, 29 oktober 2016
  We hebben weer niets van de geschiedenis geleerd, want de oude Koude Oorlog bracht niets goeds voort.”
  Is dat zo? Toen de Berlijnse muur viel veranderde er heel veel in het denken van de mensen en in hun beleving van vrijheid. Dat “the Russians love their children too’ kon ineens op een gelijkwaardige manier begrepen worden. En er kon gereisd worden weer tussen mensen en volken, op een wijze die mooie ervaringen opleveren welke niet ongedaan gemaakt kunnen worden.
  Doch de krachten van de duisternis waren in paniek toen hun kwaadaardigheid met de muur tegen de grond ging. Deze occulte krachten zochten een nieuwe manier om de mensheid ten gronde te richten. En die vonden zij. In de commercie!
  Ineens kwam de privatiseringsgolf. Ineens werd prive hebzucht en prive belang verheven boven gemeenschappelijkheid. Ineens zou ‘privatisering’ van van alles de verlossing brengen die ‘onefficiente overheden’ niet zouden kunnen brengen. Ineens ging alles om geld.
  En kijk eens hoe de wereld sindsdien en daardoor verandert is Rob.

  Doch is die slechter geworden? Of brengt deze zo duidelijke kwalijke commerciele ontwikkeling ook veel inzicht en begrip met zich mee, wat oorlogen (koud en warm) niet meer kunnen brengen?
  We gaan het zien Rob: Indien er genoeg inzicht ontstaat dat ‘geld’ en ‘commercie’ het middel van Het Kwaad is, dat iedereen in zichzelf kan omarmen of afwijzen, zal zich ook tonen wat mannen en vrouwen verkiezen voor toekomst. Of gebrek aan toekomst.
  Nu hebben de Krachten van de Duisternis via ‘commercie’ en ‘privatisering’ en ‘geld’ alle legers en bedrijven de macht en middelen verstrekt om hun oorlogen alsnog te voeren.
  Doch laten wij als mannen en vrouwen dit gebeuren?
  Of wijzen wijdit commerciele denk en doe model nu naar de vuilnisbak, met het nep~geld erbij?
  Tijd om CMN te gaan gebruiken, wat denk je?
  cmn-international-lcc.nl
  Tijd voor een etcplan.nl ?

  De andere keuze ligt helemaal klaar Rob. Het is aan elke individu om het een of het ander te (blijven) steunen nu.
  You are the savior of the world .

  hartegroet, Peter van Holland

 4. De Europese Unie is met ongeveer 250 kerncentrales erg kwetsbaar, anti-tank raket is al voldoende. Binnen 5 jaar is er op de aarde dan geen leven meer mogelijk. Zeer zeker Frankrijk ( 58 kerncentrales ) moet op zijn tellen passen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.