Piraten vieren wereldwijd verkiezingsfeest

Op zaterdag 29 oktober worden over de hele wereld verkiezingsavonden gehouden. Op die dag zijn de parlementsverkiezingen in IJsland. De Piratenpartij staat daar op het punt om voor het eerst de grootste partij te worden. Over de hele wereld steunen Piraten hun IJslandse collega’s door in hun eigen stad verkiezingsavonden te organiseren.

Lijsttrekker Ancilla van de Leest van de Nederlandse Piratenpartij is ook aanwezig in Reykjavik om te helpen. Zij zal live verslag doen van de gebeurtenissen in IJsland via de live video streaming app Periscope. Deze beelden zullen samen met live uitslagen én videoblogs uit andere landen te zien zijn op http://www.piratesforiceland.party

In Nederland doen Delft, Groningen en Amsterdam mee door de verkiezingen in IJsland live te volgen op een groot scherm. Ook zullen zij contact hebben met Nederlandse Piraten in Reykjavik, die deze week afreisden om mee te helpen aan de campagne van de IJslandse Piratenpartij. Op de drie bijeenkomsten worden naast lokale Piraten en geïnteresseerden ook de leden van de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017 https://tk2017.piratenpartij.nl/kieslijst/uit hun regio verwacht.

Andere Pirates For Iceland-evenementen worden onder andere gehouden in Parijs, Gent, Brussel, Berlijn, Helsinki en Stockholm.

De Piratenpartij is een internationale beweging met politieke partijen in meer dan zestig landen. In IJsland staan de Piraten al maanden voor in de peilingen. Het lijkt erop dat dichter en activist Birgitta Jónsdóttir de eerste premier wordt namens de partij. Ook in Nederland doet de Piratenpartij volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Hier staat de partij voorlopig op één zetel in de peilingen.

Voor meer informatie over de Nederlandse activiteiten rondom de IJslandse verkiezingen: https://
piratenpartij.nl/activiteit/pirates-for-iceland/

2 Comments

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.