Video: Dakota pijplijn en toenemend politiegeweld #NoDAPL

Een hartverwarmend video-verslag over de waterprotectors zoals de demonstranten in het Standing Rock Sioux Reservaat zich noemen tegen de aanleg van de Dakota Pijplijn.

De oliepijplijn die loopt langs Standing Rock Sioux Reservaat in North Dakota, kan leiden tot de vernieling van cultureel gewijde plaatsen en vervuiling van hun water voorziening. De pijplijn loopt door vier staten.

Duizenden voornamelijk Native Americans kamperen sinds april in North Dakota tegen de aanleg. Afgelopen week verlegden de demonstranten hun kamp naar het gebied van de aan te leggen pijplijn. Donderdag vertoonde de politie zich met veel machtsvertoon als reactie op de vreedzame protesten. Gekleed in uitrusting voor rellen en gesteund door gepantserde wagens maakte de politie het kamp schoon met waterkanonnen, pepper spray en taser guns.

Meer dan 100 mensen werden gearresteerd.

Dit is meer dan een protest tegen milieuverontreiniging. Dit gaat terug naar de onderwerping van de indianen van Amerika.

Rob Vellekoop, 30 oktober 2016

4 Comments

  1. De rechtbank moet onmiddellijk de rechten van de indianen respecteren of is deze ook corrupt?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.