De smeekbede van landverrader Rutte

Zelden heb ik zoveel theater in beeld gezien: een smekende Rutte die de oppositie vraagt alsjeblieft hem te steunen in zijn Nee tegen de uitslag van ons Oekraine-referendum. Deze man zou zich met  even veel energie moeten inzetten als premier voor het Nederlandse volk in plaats van het plezieren van zijn EU-vriendjes.

Het Nederlandse volk heeft zich op 6 april 2016 in het raadgevend referendum uitgesproken TEGEN het EU-associatie verdrag met Oekraïne.

Rutte zegt letterlijk in zijn persboodschap van 30 oktober:

“Dit is groter dan Nederland alleen. Veel groter. Wij zijn als land ook onderdeel van een brede internationale gemeenschap die als een front strijdt voor stabiliteit aan onze grenzen en tegen agressie in de wereld.”

Rutte pleegt verraad aan Nederland, hij probeert als een Judas de oppositie te verleiden hem te volgen in zijn afwijzing van de wens van de meerderheid van de Nederlanders. Hij heeft het gore lef te beweren deze smeekbede te doen in het belang van het Nederlandse volk en de stabiliteit. Wiens stabiliteit? Die van de verstoorde verhouding tussen Europa en Rusland? Die van de toegenomen spanning tussen Oost en West?

Let ook op de betutteling die in zijn oproep zit besloten. De meerderheid van Nederland acht hij niet in staat rekening te houden met het ‘landsbelang’. Hij heeft dat blijkbaar veel beter door en wil het Nederlandse Nee terugdraaien.

In de brief aan de Tweede Kamer van Minister Koenders schreef het kabinet nog:

“Een meerderheid van de opgekomen kiezers geeft aan zich niet te kunnen vinden in het EU-associatieakkoord met Oekraïne. Onder deze omstandigheden is het duidelijk dat ratificatie nu niet zonder meer doorgang kan vinden. Dat vereist dat het kabinet zorgvuldig omgaat met de uitslag en het gevoerde debat.”

De afwikkeling van het referendum bewijst dat deze volksraadpleging meer impact op de politiek heeft dan de meeste op voorhand kiezers dachten, te zien aan de opkomst die niet ver boven de 30% was. Referenda hebben dus wel degelijk zin en zijn een keihard signaal aan Den Haag hoe Nederlanders over politieke kwesties denken.
Het feit dat Rutte de Eerste Kamer nodig heeft voor ratificatie van het associatieverdrag met Oekraïne helpt natuurlijk ook. Daarom kan hij zich alleen maar nederig opstellen.

Rob Vellekoop, 30 oktober 2016

5 Comments

  1. die Rutte wat een gore k…,de grootste NARCIST die er in Nederland rondloopt.
    maar,nog maar even,en dan daaaaaaaaag pinokkio

  2. Hoezo “de wens van de meerderheid van de Nederlanders?” Het was de helft van 30%. 15% noem ik een kleine minderheid. En dan was het ook nog eens een “raadgevend” referendum. Als Rutte slim was geweest had hij gelijk duidelijk moeten maken dat hij zou proberen te luisteren naar de raad / stem van deze 15%.

  3. Heeft momenteel wel de 2de kamer al op zijn hand, zeker bang voor hun riante salarissen?Stelletje meelopers?

  4. De leugen regeert omdat Mark Rutte kan rekenen op de domheid van het volk.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.