Geldrevolutie breekt uit in Utrecht

Utrecht – In een warm en statig zaaltje van ‘De winkel van Sinkel’ is gisteravond het startschot gegeven van de monetaire revolutie. Zonder enige vorm van geweld is het eerste rentevrije betaalmiddel geïntroduceerd. Met behulp van een App werden Florijnen overgeboekt. Voor de consument kan dit het einde betekenen van de financiële dictatuur, die onze wereld verlamt en het grootste deel van de mensheid in ellendige armoede houdt.

Anthony Michels, monetair revolutionair (hij noemt zichzelf ‘monetair hervormer’), heeft tien jaar gewerkt met vallen en opstaan aan zijn alternatieve geldeenheid de Florijn. Deze geldeenheid is een zogenaamde complementaire munt, die náást de officiële munt circuleert.

Volgens de website van de Florijn is het doel ‘om naast de Euro een extra geldstroom te genereren, waardoor de omzet en liquiditeit van bedrijven wordt vergroot en de koopkracht van consumenten wordt versterkt’.

Het probleem is dat er te weinig geld is, dus maken we ons eigen geld: het Florijn-netwerk biedt bedrijven (en op termijn  consumenten) rentevrij krediet. Dit kan de kapitaalschaarste binnen het midden- en kleinbedrijf oplossen en dus enorme positieve gevolgen voor de reële economie hebben. Florijnen blijven namelijk binnen het netwerk circuleren, terwijl Euro’s in de vorm van rente naar de banken verdwijnen.

De Florijn is het paard van Troje van de financiële wereld. Geld is niet meer dan een hulpmiddel, maar werd door de geldwisselaars omgetoverd tot machtsmiddel door steeds weer geldschaarste te creëren. Geld (voor meer dan 95%) wordt gemaakt op het moment dat krediet wordt verstrekt. Uitsluitend particuliere banken, de afstammelingen van de geldwisselaars, kunnen geld creëren. Doordat er rente moet worden betaald over miljarden aan uitstaande schulden wordt er steeds geld onttrokken aan het geldverkeer waardoor een tekort aan geld ontstaat. Daarnaast werkt deze rente door in alle goederen die wij kopen en verhoogt de prijzen met minimaal 20%.

De monetaire revolutie zit in deze twee op het oog kleine verschillen met onze gangbare betaalmiddelen: de Florijn is rentevrij en de creatie van dit geld is onafhankelijk van de machtspolitiek van de banken (met name hun eigenaren). Pas op deze manier kan bij velen de kennis en het bewustzijn groeien dat schuldslavernij zoals deze nu bestaat totaal onnodig is.

Geldcreatie

Zowel in Londen als Den Haag hebben in de parlementen van zowel Engeland als Nederland bijeenkomsten plaatsgevonden over de voorheen heimelijke geldcreatie door de commerciële banken. Zij konden niet anders dan toegeven: banken maken geld uit het niets, ongecontroleerd en onafhankelijk van de overheid.

In november 2014 citeer ik Ford die gelooft dat morgen revolutie uitbreekt wanneer burgers begrijpen wat banken doen. Bijna anderhalf jaar later is er nergens ter wereld enig spoor van verzet te ontdekken. ‘Dat is de manier waarop de krankzinnig rijke 1% zich gemakkelijk kan handhaven ten opzichte van de overige 99% van de wereldbevolking’, verzucht ik.

Ik kom echter op mijn uitspraak terug. Er is wel degelijk verzet en dit heeft vorm gekregen in de Florijn. Met de Florijn kunnen we een revolutie voeren, zonder een zweem van geweld en toch dit mensonterende machtsmisbruik met wortel en tak uitroeien!

florijnkl

Mensen mogen apathisch zijn, de meesten lamgeslagen door jarenlange indoctrinatie van de massamedia, die angst heeft geïnjecteerd voor veranderingen. Zij mogen uitsluitend bezig zijn om op de vlucht voor de armoede een stap voor te blijven, met werken aan hun carrière als schuldslaaf of leven van een karige uitkering waarbij het beste is dat ze zwijgen.

Toch begint er iets te roeren en te bewegen. Dat fenomeen heet HOOP en GELOOF. Het is wel degelijk mogelijk het juk van de financiële onderdrukking van ons af te gooien. De Florijn is een verrassende aftrap.

De Lange Mars biedt iedere MKB-ondernemer die Florijnen als betaalmiddel gaat accepteren aan dit bedrijf in het zonnetje te zetten door: een banner en een artikel.

Boekje open over bankgeheim
Florijn

Rob Vellekoop, 23 september 2016

29 Comments

 1. Als je Florijnen alleen kunt kopen met Euro’s, dan hebben de armen er ook niks aan, want die hebben geen Euro’s over.
  Met mijn achtergrond van archeologie en geschiedenisonderzoek weet ik dat er vroeger veel culturen hebben bestaan die helemaal geen geld hadden. Hun economie draaide ook, en soms beter dan die van ons, want er bestond een BasisInkomen in Natura, gebaseerd op grootschalige multifunctionele zelfvoorziening. Mensen hoefden niks te kopen, want alle basiszaken waren er al, of konden door de burgers in samenwerking ZELF worden gefabriceerd. Op markten kon van alles worden geruild, en langdurig houdbare zaken werden gebruikt als basis. Voor luxere zaken werden zeldzame schelpen of zeldzame mineralen gebruikt.
  Dergelijke maatschappijen hadden geen armoede van het soort dat wij nu scheppen, en voedselbanken waren overbodig, want de grootschaligs zelfvoorzienende verbanden produceerden meer dan genoeg voedsel voor de hele bevolking.

  Zonder geld, wat dat is in wezen overbodig.

  En als je toch geld wil maken, maak dan tijdgeld, dat je kunt ruilen. In Japan en andere landen bestaat het al.

  Ik laat iemand een uur werken, en dan krijgt hij/zij een papier waarop staat goed voor een uur werk.
  Dat papier kan die persoon weer gebruiken om een ander een uur te laten werken, enzovoort.
  Ik kan mensen 10 uur laten werken, en dan schep ik 10 uur tijdgeld. Dat kan iedereen Enzovoort. Er is dan een centrale, die de tijdgeld-papieren- uitgeeft en voorziet van een nummer.
  Op een gegeven moment wil iemand een tijd-uur verkopen tegen gewoon geld, en dan komt er een prijs tot stand.
  Maar omdat ieder die wil zelf weer tijd-geld kan uitgeven, blijft die prijs laag, en arbeid blijft dus goedkoop. En alle benodigde vraag naar arbeid kan op deze manier gefinancierd worden.

  Rente bestaat niet en alle nadelen van de huidige geldsoorten ook niet.

 2. Het is een mooi initiatief en idd in Zwitserland heb je de WIR. Vraag is of het ook echt gaat werken. Wij werken ook met een regionale munt en met rentevrije kredieten. Het probleem is dan ook niet te veel of te weinig geld in het algemeen. Maar te veel of te weinig geld op de verkeerde plekken. Zo profiteert het financiele systeem en de multinationals idd veel meer van veel te veel geld dan kleine ondernemers. Die betalen dan ook een veel hogere rente. Te veel of te weinig geld kan overigens wel degelijke leiden tot grote crises. Kan iedereen de docu van Bill Still wel aanraden: de money masters. Duurt wel ff. Maar het grote probleem is vooral de allocatie van geld en het rentemechanisme. Nou is het mooi dat er alternatieven zijn. STRO werkt daar ook al jaren mee via de termijn-euro. Daarmee wordt dus geen geld gecreeerd, maar de vordering tijdelijk ingezet in termijn-euro’s, zodat er in de regio een grotere multiplier effect ontstaat en geldstromen niet meteen de regio uitstromen. Maar we zijn ook realistisch. Heel erg groot worden de alternatieve vormen van geld niet, omdat de mainstream nog gewoon met euro’s betaald. Daarnaast is het kip ei verhaal lastig om sneller groot te worden. Je hebt wel ondernemers nodig waarbij je florijnen of gruldens kunt besteden. Binnen communities is dat altijd een lastig item. De euro heeft een voordeel omdat je daar alles mee kan betalen. Dat is ook iets wat we niet willen met regio geld/termijn-euro’s. We willen juist lokale duurzame producten en diensten en sociale relaties. Maar het versterkt de kracht van de munt dan weer niet.

  • Ik ben er tegen dat zij die de alternatieve munten managen gaan lopen beslissen over wat wel en niet kan, zeker vanuit ‘duurzaamheid’ perspectief.

   Alternatief geld moet inclusief zijn. Ieder lid van het volk moet mee kunnen doen, ook hun MKB bedrijven. Transnationale bedrijven en Banken, die opposanten van het volk zijn, mogen wel uitgesloten worden, maar daar houdt het mee op, wat mij betreft.

   Ik heb ontzettend veel privémeningen over wat ontzettend veel mensen doen, maar iedereen (binnen de gestelde kaders mbt terugbetaling) heeft recht op krediet bij de Florijn.

 3. Eraf halen en in de oude sok? Dan gaan die andere criminelen erachterheen?

 4. Voor de mensen die het nog niet begrijpen hoe het huidige geld werkt!!!
  want ik zie aan sommige commentaren dat een heleboel er nog niets van begrijpt.

  Al het geld in circulatie is rente dragende schuld,
  dat betekend:

  Dat er nooit genoeg geld in omloop is om de lening en de rente af te betalen.

  Dat als je een lening aan de bank terug betaald er geld krimp ontstaat,
  want de oorspronkelijke lening verdwijnt weer,word afgeboekt,
  ofwel er minder geld in circulatie is.

  Hoe meer er bij de bank geleend word, hoe groter de schuld,
  Geld is schuld!! we betalen elkaar met schuld!!

  Door de langere looptijden van de meeste leningen lijkt! het
  dat er genoeg geld in circulatie is.

  • Kortom, als men een nieuwe munt introduceert en de waarde hiervan koppelt aan een bestaande munt die onderhevig is aan de gevolgen van rente zal deze nieuwe munt tevens onderhevig zijn aan de gevolgen van de rente.

   • Dat is niet relevant Nico. Mensen die geld oppotten (‘sparen’) hebben last van inflatie.

    Bij de Florijn is sparen niet aan de orde, het is een puur betaalmiddel. ‘Betalen met Florijn, sparen met Euro (of beter: Goud) is ons motto.

    Doordat de Florijn alleen geschikt is om mee te betalen, houdt niemand grote tegoeden aan, en kan niemand dus verliezen bij stijgende prijzen (‘inflatie’).

    Als de euro instort, zal de overheid de gulden terugbrengen en de eerste dag zeggen ‘1 Gulden = 1 Euro’ en daarna de munten laten zweven, waarbij de nieuwe Gulden (naar verwachting) aan waarde zal winnen tov de wegzakkende Euro. Op die dag zeggen wij ‘1 Florijn = 1 Gulden’, waarna het leven gewoon verder gaat.

  • Niet zo zuur, Nico. Met alleen kritiek uiten veranderen we nooit iets. Dit is in ieder geval een poging. Dat is veel meer dan waarmee de meerderheid komt.

    • Hola aloha amigo anarkista Nico,

     Jouw realiteitsbesef is zoals gewoonlijk uitMUNTend en heeft daarom veel meer waarde dan welke muntsoort dan ook. En zoals jij hierboven al terecht opmerkt de nieuwe munt wordt gekoppeld aan een oude munt…. Ach dat is exact hetzelfde gedrag en visie als van mensen die nog in politiek bedrijven geloven… Heel ouderwets en daardoor niet geestverruimend en tevens niet innovatief..

     Enneh amigo anarkista Nico de naam ” Florijn” van de nieuwe munt is ook niet nieuw, want zo werd de Nederlandse valuta ten tijde van de VOC + WIC toch ook genoemd!!!!!! Dat was toch de periode dat Holanda over de hele wereld (natuurlijke) goederen plunderde in overzeese gebieden, aldaar koloniën stichtte (landje stelen van anderen aardbewoners) en een van de grootste slavenhandelaren was en deze periode wordt toch nu zelfs als de Gouden Eeuw omschreven in de NLse geschiedenisboeken…. Met een nieuwe munt met een naam die refereert naar die periode, wil ik totaal niks te maken mee hebben enneh valuta is weer een bedenksel van de ziekelijke menselijke geest net zoals de VOC mentaliteit uit de Gouden Eeuw .

     Ja amigo anarkista Nico, het valt mij op dat onze medelanders niet zo inventief zijn tegenwoordig en daarom het oude in nieuw jasje steken en waardoor alles bij het oude zal blijven en daardoor de VOC mentaliteit al eeuwen voortleeft en zal blijven voortleven in de Lage Landen aan de zwaar vervuilde Noordzee.

     Gelukkig zijn er tegenwoordig medelanders die net zoals de Amerikaan G. Edward Griffin, auteur van “The creature from Jekyll Island” (Een van de eerste boeken over het bedrog van de Amerikaanse FED), op begrijpbare en duidelijke wijze de hedendaagse VOC mentaliteit oftewel het samenspel en gelobby tussen Politiek en bancair systeem op schrift zet, waardoor duidelijk en helder wordt, dat de NLse elite nog steeds de meerderheid in de polder een oor aannaait. Een van deze schrijvende medelanders is Ewald van Engelen en hij is hoogleraar economie aan de UVA en tevens auteur van het boek “De schaduwelite voor en na de crisis ” en dit boek dient net zoals “The creature from Jekyll Island” verplichte kost te zijn voor de jongelui, want de jeugd is onze toekomst en niet de (VOC) Florijn…

     Helaas wordt Ewald de mond gesnoerd zoals te doen gebruikelijk is voor de elite en hun gehoorzame + volgzame onderdanen, luister maar zelf amigo Nico wat Ewald zelf daarover te zeggen heeft

     Ewald Engelen: “Ik ben in feite monddood gemaakt”
     https://www.youtube.com/watch?v=oMR3gpJh82s

     Enneh als bonus voor je amigo anarkista Nico, dit is een presentatie van Ewald Engelen over de schaduw elite en net zoals de mensen die de Florijn hebben bedacht, heeft de NLse maatschappij nog steeds NIETS geleerd van zowel het verre verleden als van kort geleden en daarom tiert de VOC mentaliteit nog steeds welig in El Polder en is in wezen de Gouden Eeuw(en) nog steeds niet afgelopen, althans voor de schaduw elite van de Lage Landen a/d Noordzee.

     De schaduwelite voor en na de crisis | Niets geleerd, niets vergeten
     https://www.youtube.com/watch?v=raU4utEUte4

     Saludos anarkista en een boks,

     Pablo

     • Het boek is nog steeds verkrijgbaar! (Academy of Happiness voor slechts 10 euro)

     • Yo Pablo. Mijn anarchistische maatje. Jij en ik zien beiden hetzelfde, dit systeem en iedere variant daarop waarbij dit systeem min of meer intact blijft is destructief voor mensen en creeert alleen maar gelegenheidsparasieten. Mensen die ‘met goede bedoelingen’ hun graantje trachten mee te pikken van dit smerige systeem. Zoals je al terecht stelt: tot overmaat van ramp wordt is deze nieuwe munt genoemd naar de munt uit de tijd dat Nederland te vergelijken was met de USA van nu, de machtigste marinevloot dus door de toenmalige bankiers en multinationals ingezet als waakhond van hun belangen. Aangezien ik 2 kinderen heb waarvan de oudste zowiezo al overduidelijke kenmerken heeft van autisme vraag ik mij dagelijks af wat dit aggenebbeslandje hun zal bieden. In een vrije samenleving zullen autisten minder opvallen omdat ze minder in de maat hoeven te lopen, in deze gecontroleerde samenleving die met de dag een stap verder gaat is het funest voor autisten.
      Daarnaast valt het mij tegen dat praktisch niemand hier de link weet te leggen tussen de nieuwe donorwet en de mogelijkheid tot inzage medisch dossier van de verzekeraars. Zodra deze wetten doorgedrukt zijn wordt je leven letterlijk en figuurlijk een financiele afweging waarbij de elite voorrang heeft om in leven te blijven en ze desnoods het gepeupel dood laten gaan terwijl die zich niet in een levensbedreigende situatie bevindt. Als de nier de zoon van een minister kan helpen en de potentiele nierdonor een paar ton gaat kosten om zijn leven enigzins draagzaam te houden dan wordt de potentiele nierdonor heel snel hersendood verklaard. Dat zijn 2 nieren, een hart, een lever en wat er allemaal geoogst kan worden zonder onkosten en de verzekeraar spaart de enkele tonnen uit om zijn client een duurzaam leven te geven. We leven in een hele zieke samenleving die met de dag zieker wordt omdat te weinig mensen niet doorhebben wat de juiste actie is om het kankergezwel uit de samenleving te verwijderen. Media, educatie en halfzachte alternatieve media die voor grote delen gecontroleerde oppositie zijn geworden leveren hier een negatieve bijdrage aan en voorkomen dat mensen de juiste stappen (durven) te zetten om ons nageslacht enigzins een interessante toekomst te bieden.

      Rustig aan kerel en boks terug,

      Nico

     • Nounou, bijdehandje. Bij de Florijn zijn we ons uitstekend bewust van het verleden van het ‘Kapitalisme’ (Bankieren).

      Is wel leuk hoor, principes over dat je niet gekoppeld wil zijn aan die vermaledijde euro, maar ondertussen geef je wel iedere maand (naar schatting) zo’n 1300 euro uit, dus ik neem je ‘principes’ niet TE serieus.

      Persoonlijk ben ik een schaker. Ik combineer dus tactiek met strategie.

      En als jij mij een strategie kan laten zien waarbij een munt de euro WERKELIJK kan beconcurreren in de markt ZONDER inwisselbaar te zijn, dan gaan we een keer een hapje eten.

    • Hola aloha amigo anarkista Nico,

     ik kan mij volkomen inleven met betrekking tot jouw gevoelens en medeleven t.o.v. jouw autistisch kind. Je oudste kind en trouwens ook de jongste mogen zich gelukkig prijzen met zo een wijze en liefhebbende vader als jij en ik hoop dat je jongste kind een voorbeeld aan jou neemt en later voor haar/zijn oudere zus/broer zal zorgen en voor zijn ouders. Want het verbaast mij heel erg en tevens vele van mijn latina/o en ander allochtone vrienden, dat veel autochtone medelanders hun ouders in een bejaardenhuis opsluiten. Ik ga weleens met Nederlandse kennissen die dat ook doen daarover in discussie en dan krijg ik meestal de opmerking, dat de verzorgers in een bejaardenhuis beter voor hun ouders kunnen zorgen dan zij zelf… Wauw wat koud en kil komen zulke opmerkingen dan over bij mij…. Ik deel dan aan hen mede dat verzorgers nooit de liefde kunnen geven aan hun ouders, die zij als kind wel kunnen doen… Tegenwoordig dumpt men kinderen al op hele jonge leeftijd in een kinderdagverblijf, zodat mammie en pappie een 2de auto erop na kunnen houden, 3 keer per jaar op vakantie kunnen gaan en de veel te hoge hypotheek af kunnen lossen bij the banksters.. Wauwwwww wat materialistisch en tevens typisch de oer-Hollandse VOC mentaliteit en nog wel binnen de eigen familie……. Vlakbij waar ik woon heb je zo een kinderdagverblijf en ik zie ouders al hun babies van enkele maanden oud daar dumpen…… Deze babies mogen van mij later wel hun ouders in een bejaardenhuis dumpen……

     En zoals meestal sta ik volkomen achter jouw visie mbt de donor registratie en zoals jij terecht opmerkt de elite zal er misbruik van maken. Een goed voorbeeld hiervan is een innige vriend van de oranje polder dictatuur en Bilderberg -groep lid David Rockefeller , want deze menselijke parasiet heeft al 6 harttransplantaties ondergaan…

     David Rockefeller’s Sixth Heart Transplant Successful at Age 99
     https://www.youtube.com/watch?v=RXybHZAKLIk

     Trouwens na een geboorte van een kind als ouders hun geboren kind inschrijven en een geboorteakte bij de gemeente opvragen, dan ben je als mens / baby al een product en er is zelfs een levendige handel op beurzen mbt geboorteaktes en waar jouw geboorteakte als human resource en onderpand dient

     Your Birth Certificate Is Traded on the Stock Exchange – You Are a Human Resource For Your Corporation/Country
     http://investmentwatchblog.com/your-birth-certificate-is-traded-on-the-stock-exchange-you-are-a-human-resource-for-your-corporationcountry/

     Proof That Birth Certificates Are Traded On NYSE Stock Exchange
     https://www.youtube.com/watch?v=7gUoEIzBdPs

     Enneh waar werd de allereerste beurs in de wereld gesticht????
     Holanda, ja het land van de VOC mentaliteit en de Oranje Polder dictatuur van Duitse bloed….. Moet je zien wat voor veel ellende een klein landje over de hele wereld kan verspreiden……

     Trouwens in de VS heb je nog wel veel goede alternatieve media en welks niet is geïnfiltreerd en daarvan zijn Tim Kelly, 21st century wire en boiling frost post goede voorbeelden van.

     thkelly67
     https://www.youtube.com/user/thkelly67/feed

     21st Century Wire WIRE
     http://21stcenturywire.com/

     boiling frogs post / Newsbud
     http://www.boilingfrogspost.com/

     Enneh afgelopen zondag had ik SUNDAY WIRE with host Patrick Henningsen op 21st century wire geluisterd en die hadden over Obama’s huichelachtige gedrag t.o.v. Rusland en tevens kwam er een TV-advertentie aanbod van een broker en waarin de hersendode TV kijker nog meer wordt gebrainwashed en oorlogspropaganda wordt gebruikt in een TV commercial, ach zie de commercial zelf amigo en dan kan jij zelf erover oordelen…

     Interactive Brokers – Trouble Abroad
     https://www.youtube.com/watch?v=hR5wGrT3LGg

     Ik wens jouw gezin en jouw persoon het allerbeste toe en veel wijsheid.

     Saludos anarkista en een boks,

     Pablo

 5. Als er geen winst meer gemaakt hoeft te worden en mensen werken in het belang der mensheid, zijn er ook geen betaalmogelijkheden meer nodig. Het feit dat mensen geen zin hebben te betalen maakt de bezigheid een overbodig en ouderwets gebruik. Bovendien: onze vrienden de buitenaardsen hebben machines om gratis goederen te printen uit het niets. Gaan ze ook geen ruzie maken over de “prijs”. Weet je wie er ook aardig piano kan spelen? Nou dan. Niet vergeten: de holocaust werd uitgevoerd door mensen met boekhouding door boekhouders. De dood van miljoenen mensen had nooit zo geraffineerd uitgevoerd kunnen worden als er geen boekhouders waren, de misdaad te faciliteren. Zodra er geld op tafel komt, is de dood van miljoenen onschuldige mensen een feit. Zegt de één tegen de ander “mag ik geld lenen?” zegt die ander “nee ik ben aan het werk en heb geen tijd”. Toen ging die ander ook werken. Beter werken, dan cijfertjes bijhouden die nog fictiever zijn dan de grote teen van Wilders. – en die is al groot genoeg.

 6. Ik zie niet goed in waarom die Florijn nodig is. Er zijn al andere betaalmiddelen naast de Euro, zoals de Zwitserse Frank en het Engelse Pond.
  Wat die Florijn betreft, ik begrijp nog niet hoe ik als gewone burger aan die Florijnen kan komen.
  Maken ze die ook uit het niets ? Indien ja, dan doen die makers toch hetzelfde als de banken ?

  • Je kan binnen een minuut een rekening openen, en dan Florijn kopen op ons wisselkantoor. 1 Florijn is 1 Euro in de winkel, maar je kan ze kopen voor maximaal 95 cent. Dus altijd minimaal 5% korting op alles wat je met Florijn betaalt.

   Er wordt af en toe een beetje te veel de nadruk gelegd op het feit dat de banken het geld creëren. Dat doen ze inderdaad, maar het gaat vooral om de manier waarop ze dat doen, en hoe ze die mogelijkheid gebruiken ons kaal te scheren. Namelijk door het geld te drukken, en dan het lef te hebben ons rente laten betalen daarover. Of door eerst veel te veel geld te drukken (inflatie) en dan op te houden met uitlenen (deflatie/depressie/crisis).

   Wij creëren ook geld, net als de bank, maar dan zonder rente, tegen kostprijs (die heel laag is) en met geen ander doel dan bedrijven en particulieren in staat te stellen te investeren.

   • Maar de Florijn die geleend word verdwijnt wel weer uit
    circulatie.
    En de florijnen die door mensen gekocht worden met euro’s ,wat ga je daar mee doen
    en hoe inzichtelijk gaat dat worden voor de mensen.
    En wat ga je eventueel doen met met de rente die die
    euro’s gaan opleveren leg dat een uit

    • Ja, de Florijn die terugbetaald wordt verdwijnt vanzelfsprekend weer uit circulatie. Hoe meer er uit circulatie verdwijnt, hoe meer er opnieuw uitgeleend kan worden, dat is het goede nieuws waar je naar moet kijken. We zijn simpelweg begrensd in onze kredietverlening, door wat het netwerk kan dragen, dat is een natuurwet.

     De Euro’s die de Florijn binnenkrijgt voor verkochte euro’s worden voor 95% doorbetaald aan de bedrijven die die Florijn verkoopt. De Stichting verkoopt ook Florijn, als niemand anders Florijn aanbiedt. De Euro die we daarmee ‘verdienen’ gaat in het Stabilisatiefonds, en wordt ingezet als er overaanbod van Florijn op het wisselkantoor is.

     Zodra we enigszins een netwerk hebben en er redelijk gehandeld wordt, gaan we on-line rapporteren over alle relevante zaken, inclusief:
     – Hoeveel Florijn is er in circulatie
     – Percentage defaults op krediet (naar verwachting 2%)
     – Wat roomt de organisatie af voor kosten, in percentage van het totaal in omzet in Florijn
     – Wat kosten de bestuurders, de wervers, en alle anderen die de Florijn mogelijk maken.

     Etc.

 7. geld is een niet bestaand (ruil) middel het is een tijdelucke tussen komst. de domheid en naïviteit van mensen (niet natuurlijk personen)die nooit voor hun rechten op komen door het ONDER-wijs dat zij genoten. wel dom genoeg alles als in waarheid hebben aanvaard van macht hebbers. (wie zijn machthebbers is heel wat anders als wat zijn macht hebbers)
  zijn de oorzaak van hun eigen(wijze) ondergang zij betalen zelf de rekening in slavernij en dwang en vinden dit lekker SM zit in de mens die alles goed vindt.
  hier vind je alle mensen die lui zijn en alles aan de ander over laten dit is wat ik blinde slaaf noem.
  echte slaven waren mens die vroegen om zweepslagen om te kunnen presteren, dat wisten zij door schade en schande en hebben geleerd, moderne slaven is genieten van ONDER-wijs.
  onderwijs is het denken overlaten aan je baas. net als bij een hond. zij doen de kunstjes de baas bepaalt.
  een ieder die commentaar op mijn visie heeft zal het dan ook nooit maar dan ook echt nooit gaan begrijpen de mens in jou begrijpt mij direct.
  ik geef art. 1 van de GW Allen die zich in nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. (hier staat dat je als koning als koning, en bedelaar als bedelaar wordt behandeld.)
  maar ook: dat als jij voor behandeling naar het zieken(waar is gezondheids-)huis gaat voor aandoening X deze met y wordt behandeld. Waarbij het resultaat dan minimaal is en de elite persoon naast jou met Z wordt behandelt en deze volledig hersteld.
  in dit geval werkt art.1 van de GW dus voor jou.
  het is zo simpel.
  jij gaat met de bewijzen naar de rechter en eist medicijn z op art 1 van de GW behoor jij die te krijgen. .uit mocht de rechter anders van mening zijn dan is er art 13 van de wet algemene bepalingen 15 mei 1829 (goole maar). maar dat vergt heel wat a4 als uit leg dat een andere keer, en alleen voor de wakkeren mensen.

  espavo, lieve lezer…..

 8. Mooi initiatief! In Zwitserland hebben ze een gelijk iets gehad jaren geleden.
  En raad eens? Het werd verboden omdat er geen controle over te krijgen was door de overheid, ze liepen zo belasting mis.

  Maar revolutie (op alle fronten) ik ben voor!!!

 9. Als geld zich onbeperkt kan ophopen ontstaat altijd deze situatie:

  Degenen die zich niet kunnen verdedigen worden kapot gemaakt als ze weigeren om een deel van hun geld af te geven aan louche organisatie-criminelen die daarvoor gemeenlijk “bescherming” bieden.

  Een deel. Want dan kunnen ze nog eens terug komen. We spreken dit soort louche organisatie-criminelen die exelleren in de zware criminaliteit liefst aan met de weidse titel “exellentie”.

 10. Overigens is het introduceren van “gezond” geld gevaarlijker dan gedacht. Zo is Ghadaffi vermoord omdat hij de goud-dinar in zijn land wilde introduceren.

 11. Ik vraag me af of geld dat alleen rentevrij is voldoende waarborgen biedt om iedereen gelijke kansen te bieden. Zo is een groep Duitse economen (“Wissensmanufaktur”) van mening dat er ook een plafond moet worden gesteld aan het bezit van geld zodat het niet langer mogelijk is dat enkelingen zo veel bezitten dat het voor heel veel anderen economie-ontwrichtend werkt. Ik ben er als geen ander van overtuigd dat nagenoeg alle problemen waar we in ons dagelijks leven mee te maken hebben hun oorsprong vinden in ons geperveteerde wettige betaalmiddel. Het probleem is dus niet alleen de rente op het geld maar ook het feit dat het onbeperkte bezit ervan een doel op zichzelf kan zijn. En door dit laatste aspect van ons geld gaat het natuurlijk ook heel erg mis!

  • Rente is de oorzaak dat enkelen alles bezitten: de banken zijn eigenaar van elkaar, en bijna alle grote bedrijven, plus een enorme pluk land wereldwijd.

   Dat hebben ze allemaal opgekocht met de 11.500 miljard aan rente die ze per jaar binnen trekken.

   Bankieren is met afstand de meest winstgevende bedrijfstak, en banken zijn de oudste bedrijven ter wereld.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.