Video: Kijken door een nieuwe bril, door de eenheidsworst heen

We worden in een gigantische eenheidsworst ingepakt. Zit je eenmaal binnen in de worst dan heb je geleerd op een bepaalde manier te kijken naar je omgeving. Je hebt geleerd je gedrag ook zodanig aan te passen zodat je het met elkaar in die worst volhoudt om samen te leven. De spelregels heb je je eigen gemaakt.

Op deze weg ligt ook het denken in blokken zoals de EU, NAVO, VN, enzovoort. Om als land binnen deze blokken te passen moet het land zich aanpassen zoals de mensen in de eenheidsworst. Ook die aanpassingen zijn volop aan de gang. Op dit moment wordt binnen de EU het eenheidsworstenprincipe uitgevoerd. Landen moeten wat deftig ‘geharmoniseerd’ worden, anders gezegd zij moeten zich leren aanpassen aan de EU zodat ze in deze worst passen.
Dat betekent 1 munt, 1 regering, 1 leger, 1 afgebroken verzorgingsstaat, 1 soort afhankelijke burger die geen recht meer heeft op vast werk. afschaffing van cash geld zodat niemand de controle van Big Brother kan ontlopen.

De eenheidsworst ontdek je door te gaan kijken door een nieuwe bril. Dan ontdek je de euro-dictatuur, de schending van privacy, de slavernij. Ook zie je dan wat de meest eenvoudige manier van manipulatie door de machtigen der aarde is: mensen arm maken en houden.

Armoede maakt mensen tot makke schapen, die alleen nog tijd hebben om te overleven en zelfs geen tijd of energie over houden om door die nieuwe bril te kijken. Ook besef je dan dat iedere crisis gemaakt wordt om de miljarden bevolking binnen de eenheidsworst te houden met angst en dat de mensen de overheid, het liefst de wereldregering, als crisisbestrijders nodig hebben.

Iedere crisis op zich is een nieuw excuus om nog meer geweld te gebruiken, nog meer privacy af te pakken, nog meer te snijden in de lonen, de burgers nog minder rechten te geven.

KIJK MET ANDERE OGEN of DOOR EEN NIEUWE BRIL

Utrecht Centraal Station 16 u op 14/6/16. Terwijl iedere reiziger uitsluitend oog heeft voor zijn eigen kleine wereldje doorbreken deze vier mensen het patroon. Ze stappen even uit de ratrace. Bijna niemand heeft het door.

https://www.facebook.com/sitonacloud/videos/908853165903288/

 

Rob Vellekoop, 18 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

9 Comments

 1. De mensheid wordt kapot gemaakt met en door het geld. Ik hoop dat iedereen begrijpt dat het gebrek aan kwaliteit van ons wettig betaalmiddel in feite onze ènige werkelijke onderdrukker is. Want ons geld zit zo in elkaar dat het niet alleen een handig ruilmiddel is maar ook een (ongelimiteerd!) doel op zich. En door dit laatste aspect van ons “wettig” (we mogen geen ander gebruiken) betaalmiddel gaat het natuurlijk heel erg mis. De gebeurtenissen in Frankrijk geven een mooi want eenvoudig voorbeeld van onderdrukking met geld. De demonstranten die in heel Frankrijk vechten tegen het despotische beleid van de EU worden door niemand betaald. Maar de Franse oproerpolitie die de demonstranten serviel met pepperspray, knuppelslagen, traangas, ja zelfs met granaten (oog eruit, oor eraf of dood: Rémi Fraisse) bewerkt die wordt keurig betaald voor haar nuttige diensten.

  De Fransen doen het goed. Gewoon de hele boel helemaal in elkaar slaan en overnieuw beginnen: Bloc noir. Anders komt de boodschap niet over en komt er ook geen einde aan het moorden, het gappen en het liegen en bedriegen van de elite.

  Nederland heeft ondertussen een zware crimineel als minister-president. Een man -geen vènt- met het vóórkomen van een keurige apotheker. Een individu dat ons op het 8-uur journaal durft te zeggen: “We” zijn in oorlog. Want daar hebben “we” met z’n allen voor gekozen.

  Mijn vrouw en ik hebben gelukkig een beetje geld. En het is eigenlijk in-triest maar geld betekent ook: vrijheid. Wij maken ons dus mooi uit de voeten en zijn daar momenteel mee bezig. Want er gaan ook in dit land nog een heleboel doden vallen. De doodstraf is terug van weggeweest (Verdrag van Lissabon), de mensen kunnen onbegrensd uitgeplunderd worden (ESM-verdrag) en de regeringen van de EU-landen gaan hun uitplunder-beleid “met alle ten dienste staande middelen” (ook hier: ESM-verdrag) voortzetten. En wat psychopaten verstaan onder “met alle ten dienste staande middelen” laat zich licht raden. Want psychopaten hebben geen geweten. Roemer, Pechtold, Timmermans, Blondie, Donner, Rutte, Omtzicht, Plasschaert……ze hebben geen van alle een geweten.

  Een valse hond krijgt een spuitje, een valse politicus krijgt een knokploeg.

  Veel plezier er mee!

  • De sukkels zijn hier zo achterlijk dat ze waarde hechten aan suggestieve berichten als ‘minder boetes meer verkeersdoden’.

   ********************************************************************************************************************
   Het aantal verkeersdoden in Nederland
   stijgt doordat de politie steeds minder
   bekeuringen uitschrijft,staat in een
   rapport van de Europese organisatie
   voor verkeersveiligheid ETSC.

   Sinds 2010 daalt het aantal bekeuringen
   voor snelheidsovertredingen gemiddeld
   met 4 procent per jaar en voor illegaal
   telefoneren in de auto met 22 procent,
   staat in het ETSC-rapport.Als gevolg
   daarvan steeg het aantal verkeersdoden
   vorig jaar voor het eerst in jaren.

   Noorwegen heeft de minste verkeersdoden
   per miljoen inwoners en dat aantal zakt
   nog steeds.Daarom krijgt Noorwegen de
   Europese verkeersveiligheidsaward.
   ********************************************************************************************************************

   Een dom volk verdient het om dom gestuurd te worden met als eindbestemming ‘de afgrond voor de meesten’.
   Je slaat wel de spijker op de kop met de inschatting dat ze in Frankrijk minder tollereren van overheden.

 2. De meesten van ons weten wel wat en hoe het is om werkloos te zijn. Het is mij ook wel eens overkomen zij het niet voor lang.

  Maar wat haast niemand weet is dat er twee soorten van werklozen zijn: er zijn arme werklozen en er zijn rijke werklozen. Die arme werklozen moeten maar zien hoe ze de eindjes aan elkaar knopen terwijl die rijke werklozen het geld niet op kunnen en we vinden ze dan ook terug in de casino’s van Nice en Monte Carlo.

  Voor die rijke werklozen is het van groot belang dat de EU niet uiteen valt. Het is immers de EU die ons allemaal verplicht om deze rijke werklozen met enorme bedragen aan bijeengeharkt gemeenschapsgeld financieel te ondersteunen. Als voorbeeld noem ik hier de financiële “hulp aan de Grieken” waarmee steeds opnieuw de rente op de Griekse staatsleningen wordt betaald. Deze hulp aan de Grieken (die maar geen vrucht wil afwerpen!) vloeit dus rechtstreeks in de zakken van de institutionele beleggers: de rijke werklozen. En dat is het eigenlijke schandaal waarover geen enkele EU-politicus zich durft uit te spreken. Deze rijke werklozen zijn natuurlijk als de dood voor het uiteenvallen van de EU en de forse stijging van de goudprijs ten gevolge van een dreigende “Brexit” onderstreept dit ook.

  Maar er is hoop. In Frankrijk zijn de mensen de leugens en het gappen van bankiers en politici spuugzat. Die slaan er op los. Uit hun spandoeken en scanderingen blijkt een goed besef van hun politieke en economische situatie. Ik heb daar groot respect voor en het geeft mij althans enige hoop op een betere toekomst voor ons allen. In ons land zal een dergelijke volksopstand -het gaat in Frankrijk echt op het randje van een burgeroorlog!- nooit plaats vinden want Nederlanders zijn nu eenmaal een volk van boeren en hoeren.

  Duitsland heeft altijd de beste economen gehad, Frankrijk de beste werktuigkundigen en Nederland de beste NSB-ers. En die wetenschap is wel triest voor al die mensen van de alternatieve media die hun uiterste doen om het tij te keren. Zij zijn de besten onder ons!

 3. Zeg Rob, hebben jullie van de psychologie het er nooit over gehad dat er mensen onder ons zijn zonder ziel, zonder denkvermogen; lege poppen? Wat denk je dat er met die mensen moet gebeuren? Zien jullie het dan ook als een ernstige misstand dat de ene persoon geweld gebruikt naar de andere persoon en wat drijft zo iemand het bewustzijn van die ander te onderdrukken? Gaat de psychologie nog wel om de ontwikkeling van het verstand? Is het misschien een tip de lege hologrammen uit onze samenleving te doen verwijderen? Ruimt lekker op als er dan meer zitplaatsen over blijven voor de mensen die ze wel verdienen.

 4. “We will see how very important it is to bring about, in the human mind, the radical revolution. The crisis is a crisis in consciousness. A crisis that cannot, anymore, accept the old norms, the old patterns, the ancient traditions. And, considering what the world is now, with all the misery, conflict, destructive brutality, aggression, and so on… Man is still as he was. Is still brutal, violent, aggressive, acquisitive, competitive. And, he’s built a society along these lines.” – J. Krishnamurti

  “It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.” – J. Krishnamurti

  “What we are trying in all these discussions and talks here is to see if we cannot radically bring about a transformation of the mind. Not accept things as they are… but to understand it, to go into it, to examine it, give your heart and your mind with every thing that you have to find out. A way of living differently.

  But, that depends on you and not somebody else. Because in this there is no teacher, no pupil, there’s no leader, there’s no guru, there’s no master, no savior. You yourself are the teacher, and the pupil, you’re the master, you’re the guru, you are the leader, you are everything!

  And to understand is to transform what is.” –

  — J. Krishnamurti —

  Jiddu Krishnamurti – zeitgeist addendum outtake (mind revolution)
  https://www.youtube.com/watch?v=n2JISEATisI#t=66

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.