Helft van vluchtelingen is christen, slechts kwart is moslim

Van de eerste generatie immigranten die in ons land arriveerden in de periode 1996 t/m 2014 is minstens de helft christen en hooguit een kwart moslim. Het verschil wordt de laatste jaren alleen maar groter. Uit een prognose van de immigratie naar geloof over de periode 2015 t/m 2019 blijkt dat christenen de meerderheid behouden. Dit zijn de conclusies van Flip van Dyke, die op zijn website dit met een enorme hoeveelheid cijfers onderbouwt. Hij legt een koppeling van de bestanden van het CBS en het Amerikaanse onderzoeksinstituut PEW.

Flip concludeert dat politici en journalisten het alleen over immigratie hebben en dan (expres) emigratie vergeten. Hij ziet dat het grootste geboorteland onder de immigranten Nederland is! Kijkend naar de laatste negen jaar is het aandeel van christenen nog veel groter geworden en dat van moslims kleiner.  Er waren maar liefst drie keer zoveel christen immigranten dan moslims.

Als reden voor de toestroom van christenen ziet hij de toetreding van Oost-Europa tot de EU (gevolg van beleid CDA/VVD kabinet Balkenende II). Van islamisering is daarom geen sprake, wel van ‘verchristalisering’.

Immigratie
Er is geen enkel jaar dat het percentage christenen onder de immigranten lager was dat die van moslims. Sinds 2005 vormen christenen zelfs de absolute meerderheid. Totaal sinds 1996 was 54% christen, 26% moslim, 9% had een overig geloof en 12% geen.

Emigratie
De drie EU-landen Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk vormen de top drie van de emigranten. Als bewoner van een EU-lidstaat is emigratie gemakkelijker.

Migratiesaldo
Overall is 51% van de netto-immigratie christelijk en 31% moslim.

Media onder aanvoering van de NOS en politici waaronder Wilders en Rutte blijven onophoudelijk de bevolking angst voor moslims aanpraten. Daarin past ook de leugen dat NL overspoeld zou worden met moslims. Niets is dus minder waar.

Met dank aan Flip van Dyke voor zijn waardevolle werk.

Rob Vellekoop, 20 juni 2016

12 Comments

 1. Een moslim heeft er alles voor over om als christen de status te verkrijgen, mn leugentje voor bestwil?

  • De berekening is gedaan n.a.v. het percentage van de religies van het herkomstland van de immigrant. Het heeft dus niets te maken met wat men hier al dan niet zegt bij een asielprocedure. Bovendien maakt asielmigratie maar een deel uit van de totale migratie en van de asielzoekers zou misschien maar een klein deel eventueel kunnen profiteren van een andere religie kiezen.

 2. Flip zegt zelf;
  “Hoogstwaarschijnlijk minstens de helft christen en een kwart moslim, indien de geloofsovertuiging van de immigranten hetzelfde eruit zouden zien als van hun herkomstland.” Dat is een heel andere conclusie dan stellen dat minstens de helft christen is.

  • Dit ‘hoogstwaarschijnlijk’ toont hij in zijn berekeningen aan. Hoe komt het toch dat mensen zo schrikken van deze cijfers? Zou het kunnen dat het beeld dat de propaganda-machines ons hebben voorgetoverd volstrekt niet klopt? JA.

 3. Dank DLM voor aandacht voor mijn artikelen over het geloof van immigranten.

  De kop leidt tot misverstanden want het gaat niet niet alleen over vluchtelingen, maar over alle immigranten. Asielmigratie (asielzoekers met een verblijfsvergunning en hun eventuele nareizende familie met een vergunning) maakt maar een beperkt deel uit van de totale immigratie.

  Het CBS verwacht voor dit jaar, volgens de prognose gepubliceerd eind vorig jaar, 240.000 immigranten en daarvan zijn er 209.000 eerste generatie. Bijna 70.000 is asielmigrant.
  In 2014 waren er nog 19.000 asielmigranten dus voor dit jaar 50.000 meer.

  Van die extra asielmigranten heb ik geschat dat 85% moslim is en dat is waarschijnlijk aan de hoge kant.

 4. Welke machten en krachten achter de geweldsexplosie in het Midden Oosten zitten is een lang maar zeer lezenswaardig verhaal:

  http://moneycrisis.wordpress.com/2014/03/puinhoop-van-arabisch-westen/

  Maar zolang het gros van het NEEderlands domvolk zich laat “informeren” door NOS Fabeltjes Krant…

  En welke machten en krachten achter het hoogstwaarschijnlijk mislukken van de Brexit a.s. donderdag zitten:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10800=false-flag-moord-moet-engeland-in-de-europese-superstaat-houden&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Maar zolang het gros van het niets door hebbende volk zich weer laat ringeloren door de false flags, NLP- technieken en psy- ops en zich zo weer “de goede kant” laten in sturen…..

  • Waarop baseer je jouw bewering dat het een leugen is? Toch niet op je idee dat christenen haast geen geld hebben. Toch?

 5. In het voor- en naseizoen staan er tegenwoordig op de campings veel gepensioneerden. Opvallend is dat al deze ouderen (ze hebben internet) beseffen dat zij voorlopig de laatste generatie zullen zijn die nog van een leuke oude dag kan genieten. En al gauw valt een woord als “lobbyïsme”, “Verbrecher”, “klauen” of “pedophiles” of men legt het oor gretig bij elkaar te luister. Er ontstaan zelfs politieke vriendschappen binnen deze groep ouderen die zich bijzonder goed met elkaar verdragen. Want het jaar erop staan ze er zonder afspraak weer.

  Het zijn nagenoeg allemaal tamelijk goed opgeleide mensen zonder meester. Dus atheïsten die slechts een droge grinnik over hebben voor het geloof. Voor de zelfopgelegde gedachtenpolitie van de staat. Mijn vrouw en ik houden van werken maar af en toe klimmen we gedrieën (Kwello gaat altijd mee want het hoogste in rang) op de bok van de dieselbus en zijn we na het verstoken van een volle tank gasolie en merkwaardig veel geroer in een doos met tandwielen één van hen.

 6. Dus als ik het goed lees vluchten de christen vluchtelingen voor het moslim geweld ! wat al algemeen bekend is ! Toch vreemd dat je als christen op de vlucht moet voor het geloof ( Moslim ) dat zich profileert als geloof van vrede respect en naaste liefde.

  • Vreemde uitleg, vind je ook niet? Je weet toch welke machten en krachten achter de geweldsexplosie in het Midden Oosten zitten. christenen vluchten, maar Moslims natuurlijk ook. Waarom wil je de zaak op deze manier draaien? Welk belang heb je er bij om moslims negatief weg te zetten. Doen dat al niet genoeg medelanders die zich moslimangst hebben laten aanpraten?

  • Dus als ik het goed lees worden de straaljagers die bombarderen in Irak en Syrie niet gevlogen door coalitie (NATO) maar door moslims.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.