Politie treedt gewelddadig op tegen massale Franse opstand

Maanden van betogingen sinds maart van dit jaar leiden op 14 juni tot gewelddadige confrontaties van de Franse oproerpolitie met honderdduizenden betogers. De politie zette 9 water kanonnen in, maar de betogers trokken zich niets aan van de staat van beleg. Opnieuw werd massaal betoogd tegen de nieuwe Arbeidswet en de bezuinigingen van de Franse regering. Volgens de politie waren er 75.000 demonstranten in Parijs, tegen zo’ n 1 miljoen betogers volgens tellingen van de vakbonden. Ook in andere steden zoals Toulouse, Marseille en Lyon gingen vele tienduizenden mensen de straat op.

….Rustige voorbereiding

Protest

Nog meer steden, nog meer verschillen in tellingen

Daarnaast was er erg veel politie geweld

Live verslag van de gebeurtenissen van vandaag en op welke manier ze omsloegen in geweld.

Rob Vellekoop, 14 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

2 Comments

  1. Binnenkort wordt het establishment door woedende burgers met hooivorken het land uitgejaagd, net zoals in 1789 bij de bestorming van de Bastille

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.