Video: Franse opstand op 14 juni die NOS verzwijgt

Dit heeft niets met voetbal te maken.
Dit is het verzet van woedende Fransen tegen de afbraak van de maatschappij door hun regering. Deze regering houdt op dezelfde manier huis als alle Europese regeringen van dit moment: meer armoede, meer dictatuur en politiestaat, meer werkloosheid en een grotere inkomensongelijkheid onder de bevolking.

Meer info bij DLM

Rob Vellekoop, 15 juni 2016

5 Comments

 1. Men is o zo bang dat het Brexit initiatief overslaat naar het Europese vasteland.
  Er kan zo maar een Frexit ontstaan en daar is men zich van bewust.
  De EU dictatuur laat zich aan alle kanten zien als een repressief apparaat zonder enig moreel besef.
  Dat is een van de redenen dat de opstanden in Frankrijk niet door de staatspropaganda tv de NOS zal worden uitgezonden.

 2. Het moet afgelopen zijn met de demonstraties van vakbeweging CGT in Parijs. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls woensdag tegen radiozender France Inter gezegd. Op de vraag of hij dergelijke demonstraties in de toekomst zal verbieden, reageert hij met een duidelijk dreigement: ‘We zullen onze verantwoordelijkheid nemen.’

  Dinsdag vond het grootste protest tot nu toe plaats in de Franse hoofdstad, waarna rellen ontstonden en onder andere een kinderziekenhuis werd aangevallen. Ongeveer dertig agenten en demonstranten raakten gewond, de politie hield 73 personen aan. Volgens de autoriteiten waren er zeker 80 duizend mensen op de been in Parijs, ook in andere steden protesteerden mensen. De demonstranten ageren tegen de hervorming van de Franse arbeidswet, die het voor werkgevers makkelijker maakt om personeel te ontslaan en de werkweek verlengt.

  Valls heeft schoon genoeg van de acties van de vakbeweging, die het land al wekenlang in zijn greep houden. ‘We hebben te maken met terroristische dreigingen, we organiseren het EK voetbal in heel moeilijke omstandigheden. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen.’

  De premier hekelt het gebrek aan controle bij de demonstranten, waardoor protesten meer dan eens ontaarden in geweld. ‘Als je niet je verantwoordelijkheid kan nemen, als je dit soort schurken in je protesten toelaat, dan hoor je geen demonstraties te organiseren.’ Volgens Valls bevonden zich dinsdag tussen de 700 en 800 relschoppers in de menigte.

  ‘Ik vraag de CGT om te stoppen met demonstreren in Parijs’, vervolgt Valls zijn betoog. Presentator Patrick Cohen vraagt vervolgens of hij demonstraties zal verbieden. Valls reageert onomwonden: ‘U weet dat we geen algemeen verbod kunnen instellen, maar wij zullen per geval apart onze verantwoordelijkheid nemen.’

  Of de Franse regering de omstreden wet nog zou aanpassen, wilde Cohen weten. ‘Iedereen heeft het best begrepen’, beet Valls hem toe, ‘de tekst zal niet worden gewijzigd.’ De regering blijft achter de wet staan omdat het algemeen nut ermee wordt gediend, aldus de premier. Eind maart werd het parlement buitenspel gezet bij het erdoorheen drukken van de wet, door het gebruik van grondwetsartikel 49-3. Veel Fransen reageerden verongelijkt op deze ‘ondemocratische’ methode.

  http://stopdebankiers.eu/is-de-eu-bang-manuel-valls-dreigt-met-verbod-op-demonstraties-parijs/

  • Ik heb mijn eigen interpretatie over de gebeurtenissen bij het kinderziekenhuis. Het viel mij namelijk op in het filmpje dat de waterkanonnen bus vanuit de straat links voor de kijker van het ziekenhuis de demonstranten geen andere keuze gaf als richting het ziekenhuis te trekken (opdrijven).
   Voorlopig is het gecontroleerde oppositie gestuurd vanuit de bonden met als aanjagers de vakbondsleiders. Zolang de bonden een vinger in de pap hebben is het niets anders als een beetje stoom afblazen om de druk op de ketel te verminderen, zodra de bonden hun grip op de menigte verliezen kan het wel eens gebeuren dat de arosticratie van Frankrijk zich zorgen moet gaan maken, 2 eeuwen geleden hadden de Fransen een oplossing voor de aristocratie.
   Voorlopig zullen de Fransen niet stoppen met hun demonstraties, daar zal een wetgeving alleen maar olie op het vuur gaan gooien dus de kans is zeer groot dat er een middel gaat worden ingezet wat verontwaardiging en verdriet in het leven moet roepen (grote terreuraanslag).
   Voor de mensen die denken dat inzetten van geweld als pressie op het moment dat de democratische middelen tekort schieten adviseer ik eens om te kijken of er een asielzoekerscentrum in Geldermalsen gaat komen. Er worden mensen zelfs veroordeeld voor verstoring van de democratische rechtsgang maar uiteindelijk hebben ze wel hun doel bereikt. Natuurlijk weer zeer gunstig te gebruiken voor de verkiezingen van volgend jaar door die blonde die waarschijnlijk de veroordeelde ‘relschoppers’ een martelarenstatus zal geven.
   Wat hebben de ‘relschoppers’ bewezen en zullen de Fransen waarschijnlijk ook bewijzen? Dat bij onvoldoende democratisch resultaat door ouwebeppen er maar 1 middel toegepast kan worden, het middel wat al eeuwen lang wordt toegepast om de volkeren wereldwijd af te persen, te onderdrukken en als slaaf te houden. Geweld boekt resultaat.

 3. Rellen heeft geen enkele zin. Het feit dat de demonstranten hun woede op de regering richten, in plaats van zich zelf eens de vraag te stellen hoe het vermeende kapitalisme dan voor de welvaart moet zorgen, bewijst dat een directe oplossing de komende maanden niet in de leiding zit. De relschoppers zijn beslist geen gedachtevolle anarchisten die de handen uit de mouwen steken, om ook daadwerkelijke politieke veranderingen door te voeren. Ze verwachten dat de overheid banen schept terwijl armoede in een anarchistische maatschappij op basis van gelijkheid en eerlijk delen nooit zou bestaan. Neemt niet weg dat samenwerking om de Franse regering omver te werpen goed is, en dat het toegestaan is de gewelddadige onderdrukker met geweld uit het zadel te werken. Zij zijn begonnen met geweld, dus is het niet meer dan logisch dat de hongerige werkslaven de rovende politici er uit werken. Weet je wie er ook voor samenwerking was? In het filmpje zie ik al weer wie met de knuppel staat te zwaaien, en wie de knuppel in de nek krijgt. Zegt genoeg.

 4. Site: http://www.stopdebankiers.eu

  Vredesactivisten verstoren grootste wapenbeurs ter wereld in Parijs
  Jun 14, 2016

  Een vijftigtal actievoerders drong gisteren binnen op de wapenbeurs Eurosatory in Parijs en besmeurde er tanks en ander wapentuig met bloedrode verf. Eurosatory, de grootste wapenbeurs ter wereld, gaat deze week door in Parijs. Meer dan 1000 bedrijven stellen er hun wapens tentoon, ook aan repressieve regimes en landen in oorlog. Ook een twintigtal Belgische bedrijven zijn aanwezig. De wapenbeurs wordt mede georganiseerd door het Franse ministerie van Defensie.

  Maandagmiddag rond 13u30, vlak voor officiële opening van de wapenbeurs door de Franse minister van defensie Le Drian, besmeurden actievoerders een Leclerc tank en een militair voertuig. Ze werden daarna met veel machtsvertoon weggevoerd door de politie. Vijftien actievoerders van het collectief Les Désobéissants., waaronder enkele Belgen, werden gearresteerd en na vier uur weer vrijgelaten. “De wapens die hier verkocht worden, zwengelen wereldwijd oorlog en conflict aan.”, zegt één van de hen. “Dit is de supermarkt des doods.”

  Rode loper voor repressieve regimes

  De wapenbeurs trekt zo een 50.000 bezoekers, onder wie ook vertegenwoordigers van repressieve regimes en landen in oorlog. Zo staan onder andere Qatar, Bahrein en Saoedi-Arabië op de gastenlijst.

  Nochtans riep het Europees Parlement in februari de lidstaten nog op om de export naar Saoedi-Arabië zo snel mogelijk te staken vanwege haar bombardementen in Jemen.

  Opmerkelijk, ook drie landen waartegen een Europees wapenembargo van kracht is, hebben een uitnodiging voor de wapenbeurs ontvangen. Het gaat om China, Myanmar en Congo.

  “Dit slaat echt alles.”, zegt Bram Vranken van Vredesactie. “Landen die onder een wapenembargo staan, worden hier uitgenodigd om wapens te kopen. Neemt de Franse overheid zichzelf nog wel serieus?”

  Belgische cocktailparty voor wapenhandelaars

  Ook de Belgische wapenindustrie is goed vertegenwoordigd. Meer dan twintig Belgische wapenbedrijven, waaronder FN Herstal en CMI Defence, stellen hun wapentuig tentoon. Op woensdag organiseert de Belgische federatie van de wapenindustrie, BSDI, bovendien een cocktailparty voor wapenhandelaars.

  Deze bedrijven zijn niet onomstreden. CMI Defence leverde geschutkoepels voor pantserwagens ter waarde van 3.2 miljard euro aan Canada, maar met eindbestemming Saoedi-Arabië.

  “Recente cijfers van de Europese Unie wijzen uit dat België massaal wapens exporteert naar Saoedi-Arabië.”, zegt Vranken. “Dit is crimineel. Deze wapens worden gebruikt voor het schenden van de mensenrechten en het schenden van het internationaal humanitair recht. Dit leidt enkel tot meer instabiliteit en meer oorlog.”

  Verschrikkelijk en al het geweld, haat, oorlog, het blijft maar doorgaan.
  Wanneer komt dit land eens massaal in opstand!!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.