Top 4 Hoe-besodemieter-je-de-burger trucs

Een overzicht van trucs van politici die naast grove leugens ook subtielere vormen van bedrog gebruiken om de burger/kiezer op het verkeerde been te zetten. Hier de Top 4 van meest Misleidende Trucs.

1. Verdeel en heers-principe

Deze truc is al zo oud als de mensheid, maar werkt nog steeds. Dat komt niet doordat mensen dommer zijn geworden in de loop van de tijd, maar doordat deze misleidende truc mensen heel snel op het verkeerde been zet.
Mensen zijn heel gemakkelijk te manipuleren door op hun emoties te werken. Emotioneel beladen onderwerpen zoals ‘de asielzoeker’ of ‘de moslim’ roepen veel woede en frustratie op bij mensen, zodat ze vergeten hierover eerst rustig na te denken. Ze schieten direct in hun boosheid, terwijl wanneer ze hierover zouden nadenken ze zouden inzien wat er werkelijk speelt. Namelijk een subtiel verdeel en heers spel. Dat is wat Rutte uitgebreid doet. De bevolking is enorm verdeeld wanneer het over vluchtelingenopvang gaat. Rutte maakt hiervan optimaal gebruik. Zijn regering laat de publieke omroep en het CBS allerlei gegevens uitbraken die nog meer onrust veroorzaken. Terwijl de voor- en tegenstanders van vluchtelingenopvang met elkaar over straat rollen, leidt hij bekwaam maar bedrieglijk de aandacht af van onze economische problemen die geen enkel EU-land oplost en ook Nederland niet door het onophoudelijke bezuinigingsbeleid.

2. Zondebok

Wijs een groep mensen aan en geef hen de schuld van alle problemen die zich in jouw land voordoen. Hitler wees de Joden aan. In ons land wordt steeds meer gewezen in de richting van de vluchteling. Alsof de vluchteling de economische troep heeft veroorzaakt, die toch echt door Ruttes doorgeslagen bezuinigingsbeleid komt. Een zondebok aanwijzen door een politicus werkt. Het is hetzelfde patroon dat veel mensen volgen door de pik op iemand te krijgen op school of op het werk en deze dan te gaan pesten. Ook hier geldt het principe dat als mensen de tijd nemen om eerst na te denken, voordat zij hun emoties de vrije loop laten, veel problemen voorkomen zouden worden en het zondebok-denken veel minder slachtoffers zou kunnen maken.

3. Mist van deskundigheid

Nog zo’n oude truc, maar nog altijd springlevend en veelvuldig toegepast. Een klassiek voorbeeld uit het bankwezen. Bankiers verstoppen hun trucs al eeuwenlang achter allerlei termen, die een mist veroorzaken waar alleen de ingewijde door heen kan kijken. Op deze manier zijn zij er in geslaagd de mensen een rad voor de ogen de draaien. Denk aan de creatie van geld uit het niets. Iedereen geloofde hun sprookje dat zij eerst van spaarders geld moeten ontvangen voordat ze het kunnen uitlenen. Politici passen dit natuurlijk ook voortdurend toe. Kijk maar naar een willekeurig debat en binnen de kortste keren moet je afhaken door de gebruikte termen en woorden die alleen voor intimi te volgen zijn. Het suggereert een deskundigheid die er helemaal niet is. Zij scheppen op deze manier afstand, door ze zichzelf op een voetstuk van kundigheid te plaatsen met de burger die vol bewondering omhoog kijkt en vooral hiertegen niets weet in te brengen.

4. Gemeenschappelijke vijand

Tijdens de vorige Koude Oorlog was de USSR of het Rode Gevaar ‘onze’ gemeenschappelijke vijand. De propagandamachines draaiden overuren en bralden onophoudelijk dat de Russen het Westen zouden verpletteren. Op dit moment bevinden we ons aan het begin van een volgende Koude Oorlog. Het Amerikaanse Rijk voert zijn troepenmacht op met name in Europa, richting de Russische grens. Zij slaagden er nooit eerder in de grens zo dicht te naderen en de Russen te bedreigen, dankzij de samenwerking met Oekraïne. Het aanwijzen van een gemeenschappelijke vijand maakt het voor de heren en dames politici zo veel gemakkelijker maatregelen in te voeren zonder tegenwerking van de bevolking. Een andere tot gemeenschappelijke vijand gebombardeerde partij is de ‘extremistische moslim’. Onder het mom van ‘het gevaar komt uit het oosten’ worden miljoenen mensen de stuipen op het lijf gejaagd over mogelijk naderende IS terroristen. Je kan als politicus nu veel gemakkelijker de meest draconische veiligheidsmaatregelen (die onder ‘normale’ omstandigheden ‘politiestaat’ zouden heten) doorvoeren. Want je wil de burger immers beschermen!

Zie ook 17 Meest gebruikte politieke streken

Rob Vellekoop, 4 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

9 Comments

 1. Een typisch omfg gevalletje waarbij de staatsomroep meehlpt aan het achterlijk houden van het klootjesvolk. Serieus request gaat dit jaar inzamelen voor…….longontsteking. Blijkbaar schiet de expertise hier tekort en is er geld nodig voor een iets wat met geluk relatief goed te behandelen is. De zielige kindertjes in verre vreemde oorden zullen waarschijnlijk niet meer getollereerd worden als geld-uit-de-zak-klop-sprookje dus nu dichter bij huis. Het moet natuurlijk voor de domme kaaskop geloofwaardig en angstaanjagend klinken en aangezien er voor astma, kanker en andere bekende kwalen al zoveel ingezameld is dat de geloofwaardigheid voor de bekende aandoeningen moeilijk stand blijft houden. Iedereen die erin stinkt met deze slappe smoes en zijn / haar zuurrverdiende centjes om de CEO van het Rode Kruis de volgende Mercedes te laten aanschaffen zal haast wel achterlijk moeten zijn of het lopende bewijs dat men geen verstand nodig heeft om te leven. Ouders die hun kids daarheen laten gaan om hun spaarpot in te leveren moeten zich zelfs afvragen of ze het wel goed doen als opvoeder.

 2. Het is zo bont dat als een politicus het volk recht in de bek schijt het volk vraagt om een toetje.

 3. via diplomatie de harde-kreukels-der-bekrompenheid op een politieke wijze veranderen in zacht-verend-ruim-denken is een kwestie van een lange adem kunnen inblazen ! . . .

 4. En Zwitserland stemde massaal tegen, door toedoen van:

  http://www.stopdebankiers.eu/banken-en-bedrijven-trokken-miljoenen-uit-voor-een-campagne-tegen-het-basisinkomen/

  De macht en een leger aan “ambtenaren” stond natuurlijk al klaar om de zaak te frustreren om hun eigen wereld in stand te houden.

  De tijd zal het snel gaan leren want de technologie raast voort en de “stimuli” richting banken om de economie trachten op te krikken raken uitgeput:

  http://www.janus.com/bill-gross-investment-outlook/may

 5. En zolang de massa niet verder kijkt dan de eigen neus lang is en in de greep der politiek correcte indoctrinatie via politiek en Main Stream Media die de hogere macht dienen dus daardoor het grote plaatje niet ziet zullen zij als ronddraaiende drollen in een pispot blijven:

  De wereld wordt totaal gecontroleerd door:

  http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10753:wat-anderen-niet-durven-zeggen&catid=20:het-complot&Itemid=33

  https://moneycrisis.wordpress.com/2015/04/06/the-russian-dollar/

  https://moneycrisis.wordpress.com/2015/03/23/the-daily-lie/

  En de landelijke poliziek?:

  http://www.joostniemoller.nl/2016/07/wordt-kinderpardon-kabinetsbreuk-godsgeschenk-pvda-en-vvd/

  De bliksemafleider, hoe lang blijven we er nog intrappen.

  En volgende week is het weer prime time voor Brood en Spelen, het EK in Frankrijk.
  Het establishment schijt bagger dat de zaak grondig verstoord zal worden door verdergaande social upheavel.
  Zou het niet mooi zijn. En dat zou ook wel eens kunnen overwaaien naar de olympische spelen in Brazilie, land waar nu een ongekozen neo- liberale puppet, Michel Temer op de stoel zit.

  • Links van time 2 wake up zijn verwijderd, omdat deze site zich suf kopieert.

 6. Omdat de routes door the powers that be achter de schermen al lang tevoren zijn uitgestippeld:

  http://curiales.nl/2015/10/24/coudenhove-kalergi-eu/

  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1391

  http://www.youtube.com/watch?v=hE0atYJi8uM

  Bevolkingsgroepen die onverenigbaar zijn worden met elkaar opgescheept, tegen elkaar uitgespeeld en in de tang genomen door Politiek Correct cultuur marxisme in totale controle over de massa én Big Money via Capital Growth en die laatste zijn puur uit op winstmaximalisatie voor zichzelf via een uit te buiten labour force op globale schaal en beiden zijn totaal onverschillig voor culturen en nationaliteiten die dus ongedaan dienen te worden gemaakt.

  En de landelijke poliziek? Dienaren en lakeien van de hogere macht. Niets anders dan een bliksemafleider in een democratie die tot een farce is verworden, een theater, een poppenspel voor de buhne. Hoelang blijven we er nog intrappen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.