17 meest gebruikte politieke streken

poltiekZelfs wanneer harde feiten worden gepubliceerd dan is dit nog geen garantie dat deze informatie door anderen wordt opgepikt, dankzij het gebruik van desinformatie-technieken in de politiek. Hieronder staan er 17.
Herken hoe ze gebruikt worden door onze bekende politici.

17 meest gebruikte manieren van desinformatie door politici

1. Zwijg als het graf. Doe alsof je gek bent.
Ongeacht wat je weet, ga niet in discussie, zeker niet wanneer je een BNer bent of een politicus. Dat wat niet gepubliceerd wordt, is niet gebeurd en dan hoef je er ook niet op te reageren.

2. Doe ongelovig en beledigd.
Voorkom discussie over hoofdzaken, maar focus je juist in plaats daarvan op bijzaken. Deze bijzaken kan je dan weer gebruiken om te laten zien dat de hoofdzaak niet klopt.

3. Creëer een geringschattend gerucht.
Vermijd discussie over onderwerpen door alle aanvallen als geruchten en wilde beschuldigingen af te doen. Deze methode werkt bijzonder goed wanneer de pers stil en volgzaam is zoals in NL, omdat het publiek uitsluitend kennis kan nemen van de feiten door aantoonbare geruchten. Doe het bijvoorbeeld af als een gerucht dat via het internet verspreid is.

4. Maak je tegenstander verdacht met een label
Vermorzel je tegenstander door hem te bestempelen als ‘links’, ‘communist’, ’terrorist’, ‘extremist’, ‘fundatamentalist’, ‘religieuze fanaticus’, ‘racist’ of ‘seksueel gestoorde’, enzovoort. Dit zal er voor zorgen dat men afstand neemt uit angst om hetzelfde label opgeplakt te krijgen.

5. Sla toe en trek je terug.
In elk publiek forum, lanceer een korte aanval op je tegenstander en trek je terug voordat een antwoord gegeven kon worden, of ontken simpelweg elk antwoord. Dus beschuldig of val aan en ga daarna iedere discussie uit de weg.

6. Trek motieven in twijfel.
Betwist of trek ieder feit in twijfel zodat hiermee gesuggereerd wordt dat de tegenstander werkt met een verborgen agenda. Hierdoor wordt de tegenstander in de verdediging gedrongen en discussie voorkomen.

7. Hou je dom.
Maakt niet uit met welk bewijs of logisch argument de tegenstander op de proppen komt: vermijd iedere discussie behalve wanneer je een punt kan  scoren.

8. Trek de zaak uit zijn verband en blaas het op.
Schilder de gebeurtenis af als te complex om op te lossen. Haal er allerlei zaken bij die niets met de oorspronkelijke gebeurtenis te maken hebben, zodat mensen die de zaak volgen sneller hun interesse zullen verliezen. Dit voorkomt dat de politicus de werkelijke gang van zaken moet openbaren. (denk aan Oekraine)

9. Alice in Wonderland logica.
Vermijd ingewikkelde discussies of redeneringen en presenteer boerenlogica.

10. Laat getuigen en bewijzen verdwijnen.
Wanneer het niet bestaat is het geen feit en hoeft er ook niets bewezen te worden of ontkend.

11. Verander van onderwerp.
Ga niet op vragen of stellingen in, maar kies een ander onderwerp.

12. Irriteer tegenstanders en lok hun boosheid uit
Verleid tegenstanders tot emotionele reacties zodat ze zichzelf belachelijk maken en hun argumenten minder rationeel kloppend worden. Hiermee kunnen vervelende discussies vermeden worden en kunnen de tegenstanders gepakt worden op hun zogenaamde ‘overgevoeligheid voor kritiek’.

13. Ontken gepresenteerde feiten en eis onmogelijk bewijs.
Ongeacht de feiten of argumenten die de tegenstander presenteert suggereer dat het niet relevant is en eis bewijs waarmee de tegenstander onmogelijk kan komen.

14. Vals bewijs.
Wanneer mogelijk kom met nieuwe feiten of waarheden bedoeld om de feiten van de tegenstander te neutraliseren of te ontkennen.

15. Maak een nieuwe waarheid.
Kom op de proppen met eigen experts, schrijvers, groepen of leiders of beinvloed bestaande die bereid zijn om met nieuw onderzoek of bewijzen te komen in jouw voordeel. Hiermee bombardeer je jezelf tot autoriteit in de kwestie.

16. Leid de aandacht af.
Wanneer de focus te veel ligt op zaken die niet de politieke voorkeur hebben (denk aan de armoede-kwestie in NL) en de media aandacht te veel hier naar uit gaat maak grotere kwesties of blaas deze buiten proporties op om de aandacht af te leiden.

17. Leg critici het zwijgen op.
Dit kan door middel van de dood, arrestatie en gevangenschap, afpersing of aantasting van de goede naam door publicatie van persoonlijke informatie, richt hen financieel of emotioneel te gronde,  of beschadig hun gezondheid.

6 Comments

 1. Niets is dus wat het lijkt………….vertrouw politici daarom dan ook niet. Op een enkele uitzondering na dan. Bijvoorbeeld SP mensen die er niet zitten voor zichzelf………dat blijkt dagelijks weer!

 2. Toegepast nivelleringsbeleid van de NWO EU, om de verzorgingsstaat af te bereken, arme EU landen te spekken met o.a. Nederlandse belastinggelden, zodat de aangesloten EU landen min of meer gelijk gaan presteren, met een elite bovenlaag en ’t overgrote deel van de bevolking net in leven houden op de armoedegrens.
  De EU als proeftuin voor de NWO en bij gebleken succes ook implementeren voor andere landen om zo te komen tot een één-wereld regering, met een elite bovenlaag en een grote, gedecimeerde grijze onderlaag. Dit althans is mijn voorlopige visie voor de nabije toekomst, hopelijk zit ik er naast !

 3. IFUD of Human Rights. Dat is wel juist,maar de samenleving pakt het niet op.Die samenleving is met “Zwarte Piet”.Daar gaat hun aandacht naar uit.Dus gelijk heb je,alleen gelijk krijgen is een ander punt.

 4. welke rechter zou het aandurven om dit kabinet handelingsonbekwaam en ontoerekeningsvatbaar te laten verklaren?

 5. Blijf gewoon kalm en blijf de opmering of beschuldiging herhalen tot het oneindige. Je zult voor alles uitgemaakt worden, maar laat je niet verleiden. Is zeer effectief. Weet dat uit ervaring.

 6. Ha fijn dat de lange mars weer actief is!

  Deze streken lijken op TROLL TACTICS, google maar.

  Op de eerste streek heb ik commentaar, ze doen denk ik namelijk niet alsof ze gek zijn maar zijn het naar mijn MENING ook.
  Ee normaal mens houdt de gouden regel in acht, die waar een samenleving op kan floreren.

  Wat gij niet wil dat u geschiedt , doe dat ook een ander niet.

  Gezien de politiek deze regel al geruime tijd heeft verzuimd, vraag ik mij af of de huidige politici nog geschikt zijn voor hun functie. 😉

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.