Gezocht woningnood opvang voor medelanders

Stichting Woningnoodopvang uit Amersfoort zoekt in heel Nederland mensen die medelanders zonder woonruimte tijdelijk willen opvangen. Dit om te voorkomen dat zij op de bank bij vrienden, in het bos of op een bank in het park terecht komen.

Vaak zijn dit mensen met een baan, die gescheiden zijn en daardoor een huis hebben moeten opgeven, die een huurachterstand hebben opgelopen door onvoorziene omstandigheden of vanwege andere oorzaken tijdelijk geen dak meer boven hun hoofd hebben. Denk ook aan Nederlanders die uit het buitenland terugkeren en niet staan ingeschreven bij Woningnet en daardoor geen woning kunnen betrekken.

De stichting zoekt voor een landelijk dekkend netwerk in iedere provincie mensen, die willen fungeren als vertrouwenspersonen tussen de medelanders in woningnood en de verhuurders van woonruimte.

Woordvoerder Vellekoop: “Er wordt erg veel geklaagd dat vluchtelingen worden opgevangen, terwijl onze medelanders niet worden geholpen. Laten we de koppen bij elkaar steken en in de provincie mensen aan woonruimte helpen.”

Aan de verhuur kunnen bezwaren kleven, maar biedt ook financiële voordelen. Zo staan niet alle woningbouwcorporaties deze zogenaamde ‘onderverhuur’ toe en moeten mensen die een hypotheek op hun huis hebben eerst toestemming vragen aan hun hypotheekbank. Aan de andere kant mag per jaar voor een kamer tot 5000 euro belastingvrij aan verhuurinkomsten ontvangen worden (kamerverhuurvrijsteling).

Vellekoop: “Het mes snijdt aan twee kanten, veel mensen kunnen op deze manier tijdelijk uit de nood worden geholpen met deze tussenoplossing naar een huurhuis. En de verhuurders kunnen er een aardig extraatje mee verdienen.”

Het doel van de stichting is de verhuur van woningen aan medelanders in nood stimuleren.
woningnoodopvang.nl
info@woningnoodopvang.nl

4 Comments

  1. meteen een mail gestuurd naar deze stichting, maar nog geen enkele reactie gekregen, beetje vreemd nietwaar?

    • Nee, hoor Albertien, ik ben er mee bezig, morgen zal ik je antwoorden.

  2. Het gevaar dreigt dat je identiteit naar willekeur direct nog uitgekotst wordt?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.