EU wil alleen Facebook of You Tube toestaan met ID kaart

De Europese Commissie onder leiding van de Est Ansip wil dat gebruikers voortaan met hun ID kaart moeten inloggen op Internet platforms als Facebook en YouTube, volgens een interne notitie die de site Breitbart naar voren brengt.

Andrus Ansip is de vice president voor Digitale Markt van de Europese Commissie. Zijn land heeft het meest geavanceerde nationale ID kaart systeem ter wereld. In Estland wordt de verplichte ID kaart gebruikt voor digitale toegang tot alle beveiligde e-diensten in deze kleine Baltische staat.

Volgens de notitie van 25 maart 2016 ‘Online Platforms and the Digital Single Market’ is het beter dat met ID ingelogd wordt om misleiding van consumenten reviews te voorkomen. Fake reviews zouden in het nadeel van de consumenten zijn en het vertrouwen in de platforms kunnen schaden.

Met andere woorden onder het voorwendsel dat daarmee de consumentenbelangen gediend worden, moet diezelfde consument een deel van zijn privacy gaan inleveren!

Volgens Diane James, Europarlementslid voor de UK Independence Party is deze inmenging van de EU in sociale media niet nieuw, in 2013 spendeerde het Europese Parlement bijna 3 miljoen euro aan pers monitoring en beïnvloeding van Eurosceptische discussies op het internet aan “trollen” tijdens de Europese verkiezingen.

Volgens haar wilde de EU de mogelijkheid hebben om real time te reageren en de trending topics te begrijpen zodat daarop snel en relevant kan worden gereageerd, bijvoorbeeld door met feiten en cijfers te komen.

De EU is natuurlijk doodsbenauwd dat er een ware exit rage toeslaat. Het internet blijkt een belangrijke aanjager van anti Europese sentimenten waarvoor de EU beducht is. Voor ons als internetgebruiker geeft dit hoop en biedt het perspectief om als burger onze invloed te kunnen laten gelden op een Europese Unie waar de meeste medelanders niet om gevraagd hebben.

Rob Vellekoop, 8 juni 2016

steundlm336x140

14 Comments

 1. het is goed dat een artiest veel harts-tochtelijke geheimen heeft die zonder kleer-scheuren de gehaaide tanden des tijds weten te door-staan . . . en al de liefde . . . eindeloos houden ! . . .

 2. Internet moet een gemeengoed vd wereldbevolking worden, maar niet voor inruil van alle vrijheden?
  Dit komt neer op onderwerping, of kortom gezegd slavernij!
  Direkt gaan de primairelevensbehoeften als water en voeding ook op de bon?

 3. Bilderberg, waarom die geheimzinnigheid? ex-bankier verteld
  Jun 9, 2016 218 0
  DELEN Facebook Twitter

  bilderberg
  In het boek ‘Geld komt uit het Niets’ is een interview opgenomen dat op 30 mei 2011 heeft plaatsgevonden tussen een ex-bankier -Zwitser- en Peter Odintsov, journalist en redacteur van het inmiddels op het internet onvindbare Noviden. De ex bankier maakt duidelijk hoe groot de invloed van achter de schermen door de ‘inner circle’ op wereldpolitiek, – economie en – financiën is. Het wissen van direct verifieerbare informatie over dit interview, wekt de indruk dat het een gefingeerd gesprek is geweest. De lezer mag voor zichzelf uitmaken of dat het geval is.

 4. En dit wil ik ook weten, een ID kaart voor Internet en die moet elk jaar verlengt worden voor € 65 per jaar ? bij de gemeente !!! Ik geef maar een bedrag wat later misschien werkelijkheid wordt.

 5. EIN VOLK EIN REICH EIN FUHRER ( Jean-Claude Juncker ) Prinsjesdag wordt niet meer wat het was, niet meer leve de Koning maar Heil Juncker. Willem is binnen kort niet meer koning van Nederland maar stadhouder van de provincie Nederland

 6. En weg is de anonimiteit die men kan gebruiken op het web. Naam en toenaam van maatschappijkritische mensen staan netjes geregistreerd in databases zoals AIVD, politie en andere criminele organisaties. George Orwell, hier had jij zelfs niet over kunnen dromen.

 7. Teveel kinderen weten teveel over het echte verhaal naast de Journaal versie van de Staats Televisie, een gevaarlijke ontwikkeling. En wie de waarheid teveel rondbazuint (zie explosie expert Jowenko) is dan ook op het internet niet meer veilig voor de moordmachine uit de VS die ook in ons land actief haar werk doet.
  In Nederland hebben we het over Demmink, in Duitsland over de bezetting door de VS, in Amerika over 9/11, in Turkije over IS etc. etc.
  Nu maar hopen dat de bevolking op tijd wakker wordt, maar ik heb mijn twijfels.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.