Bilderberg Conferentie Dresden en basisinkomen

Volgens het persbericht zal de 64e Bilderberg conferentie dit jaar in het Duitse Dresden plaatsvinden van 9 tot 12 juni 2016. Deze keer onderzoeken we de achtergronden van een van de thema’s ‘Precariaat en midden klasse’ en inventariseren we de macht van de aanwezigen, samen met de deelnemerslijst van 2015 en 2016.

We laten Paul Hellyer aan het woord, voormalig Canadees minister en deelnemer aan de G8-groep van landen, die in zijn boek uit de doeken doet wie de wereld werkelijk besturen. Volgens deze voormalige minister zijn het niet de democratisch gekozen regeringen, maar een selecte groep mensen die de touwtjes in handen hebben. Deze elite streeft een nieuwe wereldorde na waar democratie wordt vervangen door de regels van de elite. Zij maken gebruik van een aantal organisaties, waaronder de Bilderberg Conferentie, waarvan de deelnemers bestaat uit de elite van de maatschappij. Het is daarom interessant te weten welke mensen, met name uit ons land, zich willens en wetens voor hun karretje laten spannen.

David Rockefeller legde dit als welkomstwoord aan de deelnemers van de Bilderberg conferentie in Baden Baden als volgt uit:

“We zijn de Washington Post, de New York Times, Time magazine en andere grote bladen dankbaar, wiens directeuren onze bijeenkomsten hebben bezocht en hun beloften van geheimhouding hebben gerespecteerd gedurende bijna veertig jaar. Het zou onmogelijk voor ons zijn geweest om ons plan voor de wereld te ontwikkelen als tijdens die jaren de spotlights van publiciteit op ons waren gericht. Maar de wereld is meer geavanceerd en voorbereid om in de richting van een wereld regering te marcheren. De supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en wereld bankiers verdient zeker de voorkeur boven de nationale zelf beschikking van de voorbije eeuwen.”

Volgens Hellyer zijn in het wereld monopoliespel drie teams aan het werk, dat zijn de Council on Foreign Relations (CFR), de Bilderbergers en de Trilateral Commission.

De CFR is de oudste van de drie en heeft als doelstelling een wereld economie geleid door de Verenigde Staten. De Council gaf de aanzet tot de oprichting van het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties. De wereldheerschappij  was nodig om er voor te zorgen dat de groeiende economie van de VS voorzien werd van grondstoffen en afzetmarkten.

De Bilderbergers zo genoemd omdat hun eerste bijeenkomst plaatsvond in Hotel Bilderberg in Oosterbeek in 1954. Alleen de elite van de maatschappij ontvangt hiervoor een uitnodiging. Volgens Hellyer is het probleem van deze mensen dat zij hun persoonlijke en maatschappelijke belangen aan elkaar gelijkstellen. De Nieuwe Wereld Orde brengt voor de meesten van hen meer macht en rijkdom.

De Trilateral Commission gericht op het bouwen van een gemeenschap tussen Noord-Amerika, West-Europa en Japan is de nieuwste tak. Deze commissie stelt dat de kwetsbaarheid van een democratische regering in de VS voort komt uit de dynamiek van de democratie zelf door een hooggeschoolde, gemobiliseerde en betrokken samenleving.

Hellyer stelt dat de macht van deze drie groepen samen enorm is en volgens hem hebben zij de hand gehad in de benoeming van diverse Amerikaanse presidenten! Daarboven is echter een vierde groep die werkelijk de lakens schijnt uit te delen, aangeduid met de naam Cabal, een zogenaamde schaduwregering van de VS.

Deelnemers uit Nederland
2015
Deelnemers uit Nederland
2016
Ben van Beurden,
directeur Shell
Ben van Beurden,
directeur Shell
Jeroen Dijsselbloem,
PvdA-minister van Financiën
Ahmed Aboutaleb, (PvdA),
burgemeester, Rotterdam
Louise O.Fresco,
voorzitter universiteit Wageningen
Sharon Dijksma,  (PvdA),
staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu
Victor Halberstadt,
professor economie, universiteit Leiden
Victor Halberstadt,
professor economie, universiteit Leiden
Klaas H.W.Knot,
president De Nederlandsche Bank
Kasja Ollongren,
(D66) wethouder en locoburgemeester in Amsterdam
prinses Beatrix  koning Willem Alexander
Mark Rutte,
VVD-minister-president
Mark Rutte,
VVD-minister-president

Hier staat de complete deelnemerslijst van 2016.

Een heel opvallende genodigde is de Engelsman Guy Standing, professor en fervent voorstander van het basisinkomen. Hij staat op de genodigden lijst juist in een fase dat het basisinkomen aan populariteit wint met name in West-Europa.

Precariaat en basisinkomen
Thema 9 van de Bilderberg conferentie 2016 is ‘Precariaat en midden klasse’.
Het precariaat is een sociale klasse die een bestaan leidt zonder voorspelbaarheid of veiligheid. Dit is het gevolg van de neo-liberale politiek. Zij hebben een gebrek aan werkzekerheid, door te weinig werkgelegenheid en leiden daardoor een kwetsbaar bestaan. Guy Standing heeft over het precariaat aangegeven in zijn werken, dat alle burgers het recht hebben op welvaart en hij ziet het basisinkomen hiervoor als oplossing.

In een uitspraak van Standing uit begin 2016 (Raytheon Amphitheater, 22 februari 2016) bestempelt hij het precariaat als een gevaarlijke klasse omdat zij intern verdeeld is en daardoor beïnvloedbaar door politiek extremisme.

Wat kunnen machthebbers doen wanneer de situatie van het precariaat nog meer verslechtert? Probeer je in te denken dat jij lid bent van de machtige elite van miljardairs die over de aarde heerst. In feite waarschuwen mensen als Standing er voor om de bevolking voldoende inkomen te laten krijgen, aangezien hun bestaanszekerheid al zo klein is, om extremisme te voorkomen. Het basisinkomen zou een oplossing kunnen zijn. De vraag is gaan de machthebbers hier in mee? Voorlopig lijkt het daar nog niet op.

Rob Vellekoop, 10 juni 2016

Bron: Light at the end of the tunnel, Paul Hellyer
te bestellen via Academy of Happiness.

steunDLMnieuws336x140

10 Comments

 1. Net de lijst bekeken…wat me opvalt dat er ene Timotheus Höttges erop staat, CEO bij de Deutsche Telekom.
  Hij is voorstander van de verdere digitalisering van de wereld. Hij gaat zelfs zo ver, en dat is beangstigend,

  citaat: “Der Unterschied zwischen Mensch und Computer wird in Kürze aufgehoben sein” (het verschil tussen mens en computer zal binnenkort worden opgeheven)

  in januari 2016 tijdens een interview met ZEIT-online
  http://www.zeit.de/2016/01/zukunftsvisionen-timotheus-hoettges-roboter-technik

  Verder zit er ook enen Stanislaw Tillich op, minister-president van Saksen, en ook Rotary-Club lid van ‘Dresdens Blaues Wunder’.

  Ik heb dus net even in Duitsland (Bonn) opgebeld, bij de Telekom met de vraag of men zich geen zorgen maakt over het feit wat die CEO Höttges aan visioenen heeft…en ook bij de CDU in Düsseldorf over het feit dat Tillich bij de Rotary Club zit en of die wel niet in belangen verstrengeld raakt, als minister en ook Bilderberger.

  Ik kreeg bij beide instellingen een soort persvoorlichter aan de telefoon, beide konden (mochten) ze niet concreet iets erover zeggen, maar ergens had ik de indruk dat ze met dezelfde vragen zaten, dat ze weten dat er iets speelt wat niet in het voordeel van ons mensen is, en dat men zeker weten het in de gaten moet houden.

  Je merkt in Duitsland ook steeds duidelijker , dat het buitenland (bedrijven) mee regeert…en dat men posities met getrouwe (iets te verbergen) mensen bezet.

  Ik wil naar Andalucia emigreren…wil weg hier…wil met alles niets meer te maken hebben…word er moe van.

 2. Ik ben toch nog blij dat de fundamentele waarde van het basisinkomen behouden blijft onvoorwaardelijk er is genoeg voor iedereen als men de boeren respecteert de meesten willen tools en als je ze de onverbloemde waarheid zegt hoor je niemand meer Ik stop lee raar te spelen grt

 3. Ik wil wel 500€ investeren in bumperstickers gun elkaar absolute vrijheid met basis inkomen bi g8d en wij zijn een

1 Trackback / Pingback

 1. Kopstuk Basisinkomen Guy Standing op Bilderberg 2016 - 't is niet alles wat het lijkt

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.