Canada gaat AOW leeftijd verlagen en stopt met bezuinigen

De Canadese premier Justin Trudeau heeft gezegd dat hij de leeftijd voor AOW (Old Age Security) wil verlagen van 67 naar 65 jaar. Ook wil hij de economie gaan stimuleren in plaats van er op los bezuinigen. Hiermee draait hij het beleid van zijn voorganger terug.

In een gesprek met Bloomberg TV noemde hij het beleid van zijn voorganger Stephen Harper ‘een simpele oplossing voor een complex probleem dat niet werkt.’

Trudeau noemde het een vergissing om de pensioneringsleeftijd te verhogen naar 67 jaar.

“Op welke manier we zorgen voor de meest kwetsbaren in onze samenleving is echt belangrijk en de uitdaging om mensen aan te moedigen gezond te blijven en langer te blijven werken is een veel complexere zaak.”

In de VS is een tegengestelde tendens, waarbij enkele Republikeinen bezuinigingen van het pensioneringsprogramma willen of zelfs privatisering.

Tegenstanders beweren dat het juist verkeerd is voor de economie en verkeerd voor mensen op hun 65e omdat zij nog in goede conditie zijn en velen zouden juist willen doorwerken…het was volgens hen de meest verantwoorde weg de leeftijd naar 67 te verhogen.

Investeringen in plaats van bezuinigingen

Trudeau wil de economie laten groeien en wijst de bezuinigingstrend af. Hij gaat er van uit dat de regering een effectieve rol moet spelen in het laten opbloeien van de economie. ‘We gaan de fundering leggen voor meer productiviteit op de lange termijn. Gemeenschapsprojecten zoals onderhoud en vernieuwing zijn keihard nodig om banen te creëren en te bouwen aan de toekomst,’ zei hij.

Tijdens de verkiezingscampagne in 2015 beloofde Trudeau investeringen in de infrastructuur te verdubbelen.

Economie is een uitdaging en een kans

Trudeau vertelde dat de veranderende economie — met de ineenstorting van de olie prijzen en een antwoord van de wereld op klimaatverandering, gezien moet worden niet alleen als een uitdaging, maar ook als een kans.

Het is inspirerend om te zien dat de EU hardnekkig vasthoudt aan bezuinigingen zonder dat dit een redelijke economische groei oplevert en dat een land als Canada met nota bene een liberale regering zijn nek wel durft uit te steken en dwars tegen de bezuinigingsstroom in het land gaat stimuleren in plaats van het af te breken!

Rob Vellekoop, 11 juni 2016

steunDLMnieuws336x140

7 Comments

 1. Dit is niet groot nieuws toen het vorige kabinet de AOW leeftijd optrok naar 67 en later naar 70 jaar toen verlaagde Frankrijk de AOW leeftijd naar 62 jaar en Italië naar 53 jaar met argument dat de inwoners van zuidelijke landen eerder dood gaan door het warme klimaat. Dus niet konden genieten ? van hun pensioen. En jullie raden nooit wie dat gaat financieren, klopt de pensioenfondsen uit bv Nederland en Duitsland en nog een paar van die meeloop landen.

  • De NLse pensioenfondsen worden gespekt door o.a. Hollandse VOC bedrijven zoals Shell, die in het buitenland tijdens hun VOC rooftochten petroleum jatten in het buitenland. Daarnaast hebben de Hollandse pensioenfondsen veel aandelen in buitenlandse Multinationals die dezelfde roofzuchtige VOC-handelswijze vertonen als Shell. NL heeft ook weinig eigen natuurlijke bronnen en daarom is NL een handelsstaat aka piraten-natie en afhankelijk van wat de NLse VOC mentaliteit in het buitenland rooft… De NLse Shell is een van de grootste oliegiganten in de wereld terwijl in de Lage Landen aan de Noordzee geen olie wordt gewonnen.. Enneh de benzine prijzen in NL zijn heel hoog ondanks de rooftochten van Shell, maar ja de gemiddelde Hollander maakt zich daar niet druk om en betaalt braafjes en gehoorzaam deze hoge prijzen. En o.a. vanwege deze mentaliteit van het polder volk is NL al eeuwen een koninkrijk aka Polder Dictatuur… En als het NLs elftal zich voor het EK had ge[laatst, liepen mijn meeste medelanders nu in het Oranje en hadden hun huis Oranje versierd…. Ai ai ai caramba wat een dom volkje en vandaar dat de valse polder profeet Geert W zoveel aanhang heeft onder de gehersenspoelde polder sheeple aka de Lage Landen Zombies..

 2. Hola aloha amigo Rob,

  De Canadese premier Justin Trudeau is een lid van de oligarchische wereld elite net zoals zijn vader en voormalig Canadees premier Pierre Trudeau. Beiden zijn / waren ook trouw bezoekers van de Bilderberg group net zoals vele andere Canadese politici zoals Gordon Nixon en Gordon Nixon was tevens ook CEO & President van RBC Royal Bank of Canada. Ja Royal (Koninklijk) Bank of Canada, want Canada is net zoals de VS nog steeds een onderdeel van het Britse Rijk. Of Michael Wilson die nu lid is van het Canadees parlement en hij is ook een trouw bezoeker van de Bilderberg group. Tevens was señor Wilson vanaf 1984 o.a. minister van Financiën van Canada en net zoals de Trudeautjes is hij ook lid van een macaber genootschap genaamd Kappa Alpha Society. Zie zijn wikipedia page. Zie meer over o.a. deze Canadese politici met de (oer-Hollandse) VOC-mentaliteit in deze docu, die ik gisteren al had geplaatst onder jouw artikel over de Bilderberg conferentie van 2016 in Deutschland.

  BILDERBERG GROUP DOCUMENTARY FULL MOVIE
  https://www.youtube.com/watch?v=VYV2_7kNrbY&feature=youtu.be

  En wil jij meer te weten komen over de Canadese oligarch Justin Trudeau, bekijk deze vids beste amigo Rob en waarschijnlijk zal jij dan een ander beeld verkrijgen van Justin Teeee, dan Bloomberg TV en Justin jouw willen doen geloven.

  De maker van deze vid is James Corbett en hij is een onafhankelijk en anarchistisch onderzoeksjournalist van Canadese komaf.

  Canadians Vote For 4 More Years of Oligarchy
  https://www.youtube.com/watch?v=d725jqnPY5g

  Justin Trudeau is net zoals zijn matties Pussy Putin & Obamba een oplichter vol met decepties.

  Justin Trudeau: Canada’s “Hope and Change” Deception
  https://www.youtube.com/watch?v=FYMdJd6MZsE

  Enneh amigo Rob ga zelf onderzoeken de achtergronden van de Main Stream Media Bloomberg TV en kijken of je dan nog het inspirerend vindt wat Justin en Bloomberg TV jouw voorliegen en voorkauwen. En zoals je weet ben ik nooit te beroerd om je daarbij een handje te helpen, dus stel ik je voor om o.a. dit artikel te lezen over MSM Bloomberg

  As #TaxationIsTheft Trends, Bloomberg Rebrands the IRS
  https://www.corbettreport.com/as-taxationistheft-trends-bloomberg-rebrands-the-irs/

  + bonus

  Bloomberg is trumpeting “The Untold Story Behind Saudi Arabia’s 41-Year U.S. Debt Secret,” but anyone who is scratching their heads at this non-revelation might well wonder ‘Why Bloomberg?’ and ‘Why now?’ Join James in today’s Thought For The Day as he examines the latest volleys in the ongoing covert war between the Saudis and the US and the bigger picture of the battle for the global monetary system.

  Why is the MSM (Finally) Reporting on the Petrodollar?
  https://www.youtube.com/watch?v=FhxRH8tHApw

  Enneh amigo Rob het premierschap van Justin T is ook nog eens illegitiem, want hij en zijn parlement bezetten illegaal Indianen land.

  Enneh als je meer wilt te weten komen over het ontstaan van de Oligarchie, dan raad ik je aan om eens deze presentatie te beluisteren van de onafhankelijke onderzoeksjournalist Webster Tarpley. Enneh deze roofzuchtige levenswijze heeft weer zijn oorsprong in Europa net zoals de oer-Hollandse VOC mentaliteit, echter de oligarchie heeft zijn oorsprong in een ander EU lidstaat..

  The Venetian Conspiracy by Webster Tarpley
  https://www.youtube.com/watch?v=FEfX-Pmrr94

  And last but not least amigo ROB……. Ik blijf mij steeds weer verbazen over het feit dat mensen heden ten dage nog steeds geloof hebben in politieke praatjes……… Ai ai ai caramba

  Not politicians sucks, but their voters whom believe in them.
  – George Carlin (RIP bro) –

  George Carlin Politicians
  https://www.youtube.com/watch?v=07w9K2XR3f0

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.