‘We kunnen er toch niets aan doen’

Al eeuwenlang geven mensen aan een klein groepje ‘gekozen’ medemensen macht en autoriteit. Deze machtsdragers komen naar voren tijdens verkiezingen of grijpen de macht op een gewelddadige manier.

De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder, of hoopt dat de ‘cliëntmanager’ de volgende maand een uitkering toekent. Vanavond moet er weer eten op tafel staan en de hypotheek of huur moet iedere maand betaald worden.

Al eeuwenlang leren we onze kinderen wat wij ook hebben geleerd: gehoorzaam, doe wat je opgedragen wordt en pas je aan bij de groep. Doe je dit niet dan word je gestraft. Je kunt je baan verliezen, je inkomen of zelfs nooit werk krijgen omdat je je niet voldoende aanpast. Alles draait om inkomen, dit kan je alleen krijgen nadat je je gedraagt naar de ‘normen en regels’ van de maatschappij. Deze regels zijn echter vastgesteld door: de machtshebbers, met als doel hun macht behouden.

De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder, of hoopt dat de ‘cliëntmanager’ de volgende maand een uitkering toekent. Vanavond moet er weer eten op tafel staan en de hypotheek of huur moet iedere maand betaald worden.

Al eeuwenlang kiezen we er voor te geloven in de goedheid van de machthebbers, of hen in ieder geval niet tegen te werken. We leerden als kinderen te vertrouwen op onze ouders, daarna hebben we onze ouders voor de overheid verruild. Daarom verwachten we ook van de overheid dat deze onze belangen behartigt. Helaas doen ze dat steeds minder en zijn aantoonbaar (lees artikelen van DLM) bezig hun eigen privé belangetjes te behartigen of hun ego’s op te poetsen.

De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder, of hoopt dat de ‘cliëntmanager’ de volgende maand een uitkering toekent. Vanavond moet er weer eten op tafel staan en de hypotheek of huur moet iedere maand betaald worden.

vrijheidgelijkheidAl eeuwenlang komen kleine groepen mensen in opstand om de machthebbers te verjagen en de corruptie en het machtsmisbruik aan te pakken. Helaas worden deze oude bestuurders daarna vervangen door mensen uit dezelfde elite en gaat alles weer op de oude voet verder.

Want: De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder, of hoopt dat de ‘cliëntmanager’ de volgende maand een uitkering toekent. Vanavond moet er weer eten op tafel staan en de hypotheek of huur moet iedere maand betaald worden.

Zolang de meerderheid van de bevolking gelooft dat ze ‘er toch niets aan kunnen doen’ zal er niets wezenlijks veranderen. Ze kunnen niet geloven dat ze er met elkaar iets aan kunnen veranderen, want ze zijn BANG en voelen ONMACHT, zich niet in staat om iets te doen.

Al eeuwenlang verlamt dit miljarden mensen, dit is het gif dat hen in bedwang houdt, want o wee als deze miljarden geketende zielen in actie komen, dan zullen ze alle corruptie en misbruik en al het onnodig lijden vernietigen.

De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder, of hoopt dat de ‘cliëntmanager’ de volgende maand een uitkering toekent. Vanavond moet er weer eten op tafel staan en de hypotheek of huur moet iedere maand betaald worden.

Zolang we met z’n allen blijven geloven dat ‘We er toch niets tegen kunnen doen’, zal de mens onnodig blijven lijden door de corruptie en het misbruik van enkelen die de macht hebben.

Rob Vellekoop, 11 mei 2016

steunDLMnieuws336x140

19 Comments

 1. Een wat ongelukkig gekozen foto. Precies daar was er géén sprake van “De meerderheid van de bevolking kijkt, zwijgt en werkt verder,…”. 80 á 90% van de Duitsers stond achter Hitler en steunde het nazi-regime actief.

 2. En zo is het maar net. We doen niets, omdat we bang zijn voor………………..

  Ja, we weten wel dat het zo is, maar we kunnen er toch niets aan veranderen. Met een dergelijk standpunt verandert er inderdaad niets. In je eentje kun je er inderdaad niets aan doen, maar als je medestanders krijgt (die ook weer medestanders krijgen voor jouw standpunt), dan zou er misschien op termijn toch iets kunnen veranderen.

  Verander de wereld en begin bij jezelf. Zo was/is toch het gezegde?

 3. Zolang we niet begrijpen dat we een nieuw en ander type politieke partij nodig hebben, en die oprichten en uitbouwen., verandert er niks. De maatschappij is ingericht volgens de belangen van een Financieel Industriële Elite. Nodig is dat de inrichting van de maatschappij weer wordt volgens de normale behoeften en belangen van de grote meerderheid van de gewone burgers. Daar heb ik al een compleet programma voor klaar. En een naam. Partij voor een Beter Nederland. Nodig een groep van een man of 10 om te starten.
  Doorgaan met alleen hobby-projecten verandert niks. Het systeem bestrijden met de eigen methoden en middelen is de enige manier om de toestand te veranderen. Met jammeren en klagen is nog nooit wat bereikt laat staan verbeterd. En niet de NATO of een andere organisatie is de schuld, maar ons eigen nietsdoen. Met losse niet doelgerichte acties bereik je ook niets. Uit opiniepeilingen blijkt steeds weer dat zowat de helft van de mensen niet meer weet op welke partij ze volgend jaar moeten stemmen. Logisch. er is een echte volledig andere nieuwe politieke partij nodig. Waarin de mensen dan wel vinden wat ze zoeken.

  • [quote]Zolang we niet begrijpen dat we een nieuw en ander type politieke partij nodig hebben, en die oprichten en uitbouwen., verandert er niks.[/quote]

   Zolang mensen blijven geloven in overheid verandert er niets. Wat jij voorstelt is het vervangen van de watergod Zeus voor de zonnegod Ra.

   [quote]Het systeem bestrijden met de eigen methoden en middelen is de enige manier om de toestand te veranderen. Met jammeren en klagen is nog nooit wat bereikt laat staan verbeterd. [/quote]

   Je snapt deels waar de oplossing ligt maar denkt dat je wel wat verandert door te stemmen?????

   [quote]Uit opiniepeilingen blijkt steeds weer dat zowat de helft van de mensen niet meer weet op welke partij ze volgend jaar moeten stemmen.[/quote]

   Opiniepeilingen, songfestivals, voetbaltoernooi (voor wie ben jij onzin nu vanwege gebrek oranje welp) en andere sbs-achtige programma’s hebben maar 1 doel, je brein overspoelen met onzinnige rommel zodat je brein niet bezig is met waar die bezig kan zijn want stel je eens voor dat je zelfstandig gaat denken ipv. constant opvolgen van overheid / gezag…..
   Op wie je dus moet stemmen volgend jaar? Jezelf en niet op een wildvreemde met mooie praatjes.

 4. En Rob volgende keer niet zo’n goedkoop fotootje bij een artikel plaatsen want dat suggereert alleen maar.

 5. MAAK EEN VROLIJKE APEN-VUIST-KNOOP ALS HET UIT-EINDE AAN EEN WERP-TOUW EN ENTER DAARMEE DIE WOESTE-PIRATEN-HARTEN ! . . .

 6. Het merendeel van de Nederlander maakt zich drukker om wat er gebeurt in Utopia en het programma boer neukt vrouw, chips /biertje/wijntje en BBQ en het is party time. Maar dit soort artikelen komen elk jaar na de dodenherdenking te voorschijnen en het lijkt er op eens dat Nederlanders een soort moraal hebben vwg de ww2. Deze opmerking van wege een open brief aan Ahmed Aboutaleb. Door gastauteur Jurrien Boiten klein zoon van een Joodse verzet strijder die niet meer is terug gekeerd na 1945.

  • Heel mooi maar helaas begit het net zo fout als veel andere initiatieven, er wordt toestemming gevraagd voor de 5 ha. grond. Begrijpelijk aangezien het opeisen door statisten niet wordt gewaardeerd. Statisten begrijpen niet dat het concept van opeisen van een stuk ongebruikt land geen diefstal kan zijn aangezien statisten denken dat land van de staat is in plaats van de planeet / natuur. Dus er zal in geval van opeisen geen bijval komen en een club gewapende clowns om de boel te ontruimen. Toestemming vragen aan de meesters is bullshit en alleen maar storend in het potentieel goede idee. Zolang de staat bereid is geweld in te zetten en de makke schapen zich laten opdrijven zal er geen ruk wijzigen.
   Larken Rose op Porcfest X zei letterlijk: “Als het goede wil overwinnen zal het goede bereid moeten zijn om meer geweld toe te passen als het slechte”. Ik ben absoluut geen voorstander van geweld maar defensief geweld is een morele plicht naar je eigen lijf en leden en je medemens, daar is geen uniform voor nodig maar gezond verstand en het gezonde verstand verdwijnt zodra het uniform aangaat.

  • Om met min of meer gelijke woorden als Larken Rose te spreken. Zulk volk zal hardhandig en liefst met de hele straat de wijk uitgetrapt moeten worden. Het wordt hoog tijd dat niet het volk angst heeft voor gezag maar het gezag voor zijn leven rent vanwege de woede van het volk. Helaas lopen er teveel statisten die het gezag als een afgod heilig verklaren ondanks al het aantoonbare onrecht uit naam van dat heilige gezag.

 7. http://www.vrijspreker.nl/wp/wp-content/media/2015/12/Larken_Rose-505×505.jpg

  http://img.youtube.com/vi/H6b70TUbdfs/0.jpg

  Larken Rose is op dit moment de man die anarchie propageert. Anarchie heeft helemaal NIETS met bandeloosheid en willekeurige uitoefening van geweld te maken zoals de staatspropagandamachine ons wil doen geloven. De staat zelf is een geweldsmachine en keurt geweld door de NATO goed en is ook willig lid van deze boevenbende. Geloven in de regering is gebleken een kapitale fout te zijn.
  Niemand is over jou de baas behalve jij zelf!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.