#Nuitdebout 7 Nederlandse steden in actie

Kom naar een van de volgende Nuitdebouts. De eerste vond plaats in ons land in Amsterdam op donderdag 14 april en sindsdien hebben zich 7 steden bij het initiatief aangesloten. Het begon op 31 maart in Frankrijk op meer dan 200 plaatsen en gaat vanavond de 19e avond in. Ook Engeland, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, België en Portugal zijn gevolgd.

kaart190416
Tal van Europese steden hebben het gehad met bezuinigingen, corruptie, machteloosheid, werkloosheid en armoede
Amsterdam dinsdagavond 19 april en volgende avonden

Tilburg woensdagavond 20 april

Groningen donderdagavond 21 april

Amersfoort vrijdagavond 22 april

Den Bosch vrijdagavond 22 april

Breda vrijdagavond 22 april

Alkmaar zondag 1 mei

Rotterdam zondag 1 mei

 

Eerst negeren ze je,
daarna lachen ze je uit,
dan vechten ze tegen je
en tot slot win je.
Gandhi

Meer info over de volksbeweging Nuitdebout waarop de politiek (nog) geen vat heeft.

Grote schoonmaak
“Het begon met de mobilisatie van mensen tegen de Franse arbeidswet, waarbij op 31 maart op meer dan 200 plaatsen werd gedemonstreerd. Deze hervorming staat echter niet op zichzelf, maar is een nieuwe aanvulling op de bezuinigingsmaatregelen die in tal van Europese landen honderdduizenden mensen al tot de bedelstaf hebben gebracht. Met als gevolg meer werklozen, een groeiende ongelijkheid, lagere lonen, en de rijken rijker maken. We weigeren om verder te lijden aan deze shock therapie, die normaal gesproken hoort bij een dictatuur.

…Deze beweging werd niet geboren en zal niet sterven in Parijs. Van de Arabische Lente tot de  15M Movement, van het Tahrir Plein tot Gezi park, de la Place de la Republique en zoveel andere plaatsen waar dezelfde boosheid, dezelfde hoop en dezelfde overtuiging heerst: de behoefte aan een nieuwe samenleving, waar Democratie, Waardigheid, Respect en Vrijheid meer dan holle woorden zijn.”

 

Rob Vellekoop, 19 april 2016

steundlm336x140

4 Comments

  1. Eberhard Edzard van der Laan de Herr Burgemeister van Amsterdam zal wel opdracht gaan geven om de openbare straat verlichting uit te zetten zoals nu in Parijs gebeurt in opdracht van de kaviaar socialist president Hollande. Dit als antwoord op een vreedzaam en democratisch protest van burgers

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.