Bericht uit Mahabaratha

De meeste van ons hebben er voor gekozen hun levens te laten leiden door autoriteiten. We hebben macht gegeven aan het parlement en ambtenaren. Zij hebben in de loop van vele eeuwen hun macht uitgebreid, zodat wij  nu opgescheept zitten met duizenden regeltjes die onze levens volledig controleren. We hebben ons laten reduceren tot poppen aan een touwtje of slaven zo je wilt. Johan Peter laat in de komende filmpjes zien wat dit voor absurde gevolgen heeft.

Net zoals ik in Nieuwe Tao schrijf, hebben wij een keuze of om ons door de huidige illusies, waaronder die van autoriteit, te laten leven of voor nieuwe te kiezen (op basis van zelfvertrouwen en zelfbeschikking) en zo vrij te worden.


In een woonwijk in Delfgauw staan drie auto’s geparkeerd. Op zekere dag verschijnen er politie-agenten die de drie wagens op een vrachtwagen laden en afvoeren. De bezitter van de auto’ s protesteert. De agenten nemen dit voor kennisgeving aan en gaan vol begrip door met hun activiteiten.

Telegraaf
In dit filmpje laat de Telegraaf weten wat zij vinden van deze situatie.
“Een bijzondere oplossing om de wegenbelasting te omzeilen. Johan Peter Teunissen uit Delfgauw bedacht zijn eigen land Mahabaratha en exporteerde zijn auto’ s daarheen. Daar trapte de politie natuurlijk niet in en dus worden zijn wagens in beslag genomen.”

Johan Peter
Vraag aan Johan Peter:”Waarom neemt de politie deze auto’s in beslag?”
“De politie heeft hier geen antwoord op. Op dit moment zijn we helemaal niet strafbaar en dat weten zij. Ze hebben de papierhandel gezien, maar ze hebben er geen antwoord op. Het enige antwoord dat de Nederlandse staat altijd maar heeft door de jaren heen is geweld, geweld, geweld. Mahabaratha is wel degelijk een land, want het is de planeet moeder Aarde. En al die regio’s, die spirituele districten zoals Nederland en Duitsland. dat zijn ideeën. Maar moeder Aarde is een feit en wij zijn als feit op moeder Aarde met elkaar verbonden.”

Wat aan het afvoeren van de auto’ s voorafging. Beeldverhaal.

Waar het hier werkelijk over gaat?

Johan Peter ziet de situatie waarin ieder mens op aarde verzeild is geraakt als volgt.
“Wij leven op moeder Aarde. Een enclave daarvan heet Nederland. Nederland heeft zijn eigen toezichthouders. En ik ben een toezichthouder op Mahabaratha, moeder Aarde. Iedereen kan dat zijn. Meneer (de agent die Peter aanhoudt wanneer hij in een auto rijdt waarvan de politie in tegenstelling tot Peter vindt dat deze niet verzekerd is) denkt dat wij moeten doen wat hij wil. Ik denk dat dat niet zo is. Ik wil best met hem meedenken, want we respecteren geloven. Het geloof van de enclave Nederland en het geloof van deze politie-agent. Hij moet zijn vak doen in de enclave Nederland. Ik heb het over een exclave dat moet deze meneer gaan leren. Hij houdt toezicht op het verkeer. Ik op hem en dat is een gelijkwaardige situatie. Wie de meneer is heeft hij nog niet verteld.”

Even later zal Johan Peter door een politiewagen worden opgehaald en als arrestant afgevoerd naar het politie-bureau. Daar zal hij een fiks aantal boetes krijgen.

Er is geen plaats voor mensen die nadenken over het leven en daaruit conclusies trekken waar anderen van in verwarring raken. Hun eerste reactie is onbegrip en vijandigheid. Andersdenkenden brengen anderen aan het twijfelen en de machthebbers voelen zich in hun autoriteit aangetast.

Rob Vellekoop, 22 februari 2016

7 Comments

 1. dat er geen eigen enclaves meer zijn is onze eigen schuld, We kunnen er zelf een maken, maar dan moeten we geld bijeenbrengen om een stuk grond te kopen. Daarvoor moet een organisatie worden opgericht, kan beginnen met een Stichting. Een hectare is 100 x 100 ofwel 10.000 m2. Als een m2 E 5,– kost , dan kost dat E 50.000,–
  De fout is dat we dingen willen op grond van de overheid. Dan is het zeker dat we aan het kortste eind trekken. De rijken hebben allemaal eigen grond waarop ze hun gang kunnen gaan. Dat kunnen wij, de niet-rijken alleen nadoen door grootschalig samen te werken. Maar overal zie ik kortzichtige individualisten. En dat brengt ons geen mm verder, integendeel.. Alle acties die ik zie zijn symbolisch, niet concreet. Dat past dus precies in het verdeel-en-heers-systeem. Het moet echt anders, en het kan, maar alleen als we in een concrete organisatie concreet gaan samenwerken. En anders gaat het helemaal niet.

  • goeiemorgen martin,

   Ik nodig je uit om op de manier die volgens jou kan, en ik vertrouw je, een plan te maken, een beweging op touw te zetten. Ik nodig je verder uit dit te doen met behulp van dit blog ,zodat geïnteresseerden jouw plan kunnen/mogen volgen, en meedoen zo moge-luck.
   Ik beloof je, dat ik via dit blog zal meedenken, zoals ik dat ook nu doe.
   Schaterend mooie zaterdag verder…..hartegroet

 2. Ik begrijp wel dat de agenten niet echt meer weten wat ze aan moeten met dit geval. Peter heeft natuurlijk gewoon gelijk. Maar de politie uit de enclave Nederland doet wat hun opgedragen is en volgt de regeltjes uit de wet op.
  Probleem hier is dat de aarde is verdeeld in enclaves. Ieder met hun eigen regels. Een mogelijkheid om een eigen enclave op te richten is er niet meer op deze wereld omdat er geen vierkante meter meer over is. Alles is geconfisceerd . Degene met de grootste bek is het grootste. Oftewel degene die het meeste geweld heeft gebruikt in het verleden, door andere mensen weg te jagen, heeft de grootste enclave.
  De bazen van die enclave dulden geen andersdenkenden en geen grondje pikkers. Die worden dus weg gejaagd.
  Ik vind dit wel een stunt hoor Als je dit voor een onpartijdige rechter gooit of europese hof, weet ik de uitspraak zo net nog niet.

 3. Als je ‘een fiks aantal boetes’ krijgt dan moeten daar rechtsgronden voor zijn. En die waren er kennelijk. Of ligt het toch anders? Wie WEET er meer van? Vertel hier alles, kan leerzaam zijn.

  • Hoi jan, ook goeiemorgen,

   je wilt onderbouwing, ok!

   1, overtreding van de wet, het voeren van …eigen nummerplaten..dus boete.
   2. een staat stichten binnen de staat is …verboden…dus boete
   3. onverzekerd rijden is ….verboden..dus boete
   4. staatsgevaarlijk………dus boete

   Al genoeg? Want ik noem dit een fiks aantal………….hartegroet

 4. Waar is de bevestiging dat hij is opgehaald en is bekeurt , terwijl hij een brief overleg van de Raad van State

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.