In beeld: eigenaren machtsconcentraties, onze echte meesters

Wereldwijd zijn er een handvol multinationals die belangen in oneindig veel bedrijven hebben. De meestal geheime eigenaren van deze multinationals regeren de wereld. De politici zijn hun marionetten. De gewone mens is omgeturnd tot zijn slaaf. Een deel van dit verschrikkelijke netwerk is hier prachtig in beeld gebracht.

bier
Bier

autos
Auto-industrie

voeding
Voedingsmiddelen

usairlines
Amerikaanse luchtvaart

ustv
Amerikaanse media

seedindustry.sm_1
Zaadindustrie

Tel bij dit plaatje op de mogelijkheid die banken hebben om geld te creëren, met andere woorden de eigenaren van deze banken kunnen aan zichzelf enorme kapitalen uitlenen zodat ze de hele aarde kunnen bezitten.

Ook is er weliswaar geen plaatje, maar wel het verhaal van de Nederlandse media die in bezit zijn van slechts 8 eigenaren.

Zoals al meerdere keren in DLM aangehaald is er een uitstekende remedie tegen de groeiende onmacht van miljarden gewone mensen: keer terug naar kleine zelfvoorzienende gemeenschappen zoals Marinaleda en bedruip jezelf met producten uit deze kleine community’s waar geen multinational meer tussen kan komen.

Reken in een klap af met het misbruik van macht waardoor we geen zeggenschap meer hebben over onze gezondheid, over ons eten en drinken, over de lucht die we inademen, over het gebruik van moeder aarde en over ons leven.

Rob Vellekoop, 22 februari 2016

steunDLMnieuws336x140

9 Comments

 1. Probleemje. Zelfs als men grond koopt in Nederland dan nog heeft de overheid het laatste woord. Niets kopen…gewoon claimen met 1 detail wat je wel juist omschrijft, niet als individu maar met een grote groep (hele wijk / heel dorp).

 2. Al die bedrijven etc werken samen. maar wij, miljoenen burgers, werken niet samen. wij laten ons als individuen allemaal regen elkaar uitspelen.
  Dat doorgeschoten individualisme is onze ergste vijand, maar we zijn het vooral. zelf. Zelfvoorzienende gemeenschappen hebben als basis: eigen grond. wij hebben geen meter2 eigen grond. dus dat moet eerst gebeuren. Zoals ik in aan ander commentaar over het ontbreken van enclaves al heb gezegd: we moeten eerst gaan samenwerken om aan gemeenschappelijke eigen grond te komen.
  Zolang ieder in zijn of haar eentje tegen het systeem blijft vechten, verandert er niks. Demonstraties van onmacht zijn zonde van de tijd. En van het geld. Filmpjes daarover hebben geen nut, ook zonde van de tijd en het geld.
  Stel dat een hectare ( 10.000 m2) E 50.000 kost, dan zijn er nodig een Stichting. uit te bouwen tot zelfvoorzienende cooperatie, en 500 mensen die ieder E 100,– geven. Gemiddeld dan.
  Meer mensen betekent ook meer geld. Nu het bekende probleem: ja hoor, wij hebben geen geld. Ik heb 40 jaar ervaring met mensen die zogenaamd geen geld hebben, en daarvan zijn er eigenlijk maar 2 soorten: mensen zonder inkomen en uitkering, en mensen in schuldsanering of onder curatele.
  De rest kan, als men er andere onnodige uitgaven voor opzij zet, elke maand E 10,– ophoesten.

  Ik ben in verschillende landen van Zuid- en Midden-Amerika geweest, daar hebben de meeste armen minder als hier, maar ze hebben ook minder nep-kennis. Wat ze wel hebben is basis-kennis en basis-besef: ze werken wel samen in multifunctionele coöperaties met eigen grond. Wanneer komt dat hier ook eens ?

 3. vroeg of laat hebben ze met elkaar aan de stok omdat hebzucht te groot word dan zou onze kans moeten zijn om met ze afrekenen eens en voor altijd
  bovendien wij als kat in de nood kunnen rare sprongen maken

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.