“Ik wil helemaal geen oorlog met Rusland”

Het kan zo maar gebeuren dat een idioot als NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg miljoenen mensen in een oorlog met Rusland stort terwijl we dit helemaal niet willen!
Na overleg met NAVO-lidstaten in Brussel deelt Stoltenberg mee dat de NAVO de Turkse beslissing om een Russische bommenwerper uit de lucht te schieten volledig steunt.

Hij zegt:
Ik heb mijn bezorgdheid geuit over de implicaties van de militaire acties van Rusland dichtbij NAVO grenzen. Dit benadrukt het belang van het hebben van afspraken om zulke incidenten in de toekomst te voorkomen. Zoals we herhaaldelijk duidelijk hebben gemaakt, zijn we solidair met Turkije en steunen de territoriale integriteit van onze NAVO bondgenoot Turkije.

Op deze manier kan je als burger, die absoluut geen geweld wil, meegesleurd worden in een krankzinnige oorlog met als enige doelen staatshoofden een egotrip geven, meer winsten voor de wapenindustrie, meer leningen aan het oorlogsapparaat voor banken. Met als prijs voor de burger: dood en verderf.

Vraag: waarom zou je als burger hiermee akkoord gaan, terwijl de burger altijd de rekening hiervoor betaalt? Alleen uit pure waanzin hebben miljoenen mensen elkaar als kanonnenvoer in (wereld)oorlogen afgeslacht.

navoZijn we werkelijk overgeleverd aan de grillen van een regering die voor ons in actie komt terwijl we dit niet willen? Hebben we niet zelf gekozen om slaaf van het systeem te zijn en voor regeringen als onze meesters?

Neem je verantwoordelijkheid en laat een regering niet uitvoeren wat jij zelf niet wil (doen), anders ben je net zo schuldig en medeplichtig aan moord en onderdrukking als de regeerders die je voor jou laat optreden, oorlog voeren, mensen op straat zetten, privacy schenden, martelen, afluisteren, geld innen (belastingen), herverdelen van inkomen, uitbuiten en honger lijden.

Zoals Larken Rose zegt:”Wanneer je in autoriteit gelooft, geloof je ook in de leugen dat alles goed zal komen doordat de autoriteiten het wel zullen oplossen. Begin te denken als een verantwoordelijk mens en handel er naar in plaats van te gaan wachten op de overheid als een slaafs individu.”

Regeringen hebben te veel ruimte gekregen en in plaats van de samenleving verbeterd hebben zij de mensheid eerder benadeeld, daardoor is een kleine elite onnoemelijk rijk en de overgrote meerderheid van de wereldbevolking ontzettend arm geworden.

Ook Nieuwe Tao gaat hierop in en voorspelt een verschuiving van het vertrouwen in een kleine groep machthebbers naar zelfvertrouwen van de mens in zichzelf. Het wordt de hoogste tijd dat ieder mens de verantwoordelijkheid voor zijn leven oppakt en deze niet meer legt bij autoriteiten. Werk samen en voorkom dat de wereld bestuurd wordt door een dictatoriale elite die zichzelf wereldregering noemt!

Rob Vellekoop, 25 november 2015

13 Comments

 1. Kom op zeg, doe niet zo naïef. Die steunbetuiging van de Navo was er puur voor de vorm. Ze zijn net zo ongelukkig met Erdogans stunt als jij. Er komt geen oorlog maar dan nog, zou je daarom een dictator en machtswellusteling als Poetin gaan steunen? Om oorlog te voorkomen? Dat is toch precies wat hij wil, dreigen en hopen dat mensen zo bang worden dat ze op hun knietjes gaan voor de nieuwe tsaar. De man heeft grootheidswaan. Je moet zijn probleem niet tot het onze maken.

  • Ik wil geen oorlog. Daarmee heb ik niet gezegd dat ik Putin wil. Ik constateer dat er sprake is van oplopende dreiging. Ik zie honderdduizenden vluchtelingen vanuit het Midden Oosten en Afghanistan richting Europa komen. Deze mensen zijn in de eerste plaats op de vlucht voor het geweld dat het Amerikaanse Rijk met de NAVO in haar kielzog daar veroorzaakt. Ik wil Obama niet en ik wil Putin niet, maar bovenal wil ik met miljarden mensen vredig en harmonieus kunnen leven.

   Het is opmerkelijk dat je bewust of opzettelijk beweert dat ik voor Rusland ben omdat ik geen oorlog met hen wil. Dat is net zo onlogisch als mijn stelling helemaal om te draaien en te beweren dat ik dus vijand van de rest van de wereld wil zijn en vriend van Rusland omdat ik geen oorlog met hen wil.

  • Als je goed leest gaat het commentaar eigenlijk niet om regeringsleiders. Maar om wat de meerderheid van de bevolking wil. Nu wordt alles beslist Door een klein groepje mafkezen. Dat groepje zou een afspiegeling zijn van de maatschappij, maar in 9 van de 10 gevallen is dat natuurlijk niet zo. Daarom zegt Rob tegen de mensheid om je verantwoordelijk te nemen en je beslissingen zelf te nemen in samenwerking natuurlijk. Want samen sta je sterker. Dat bedoel je toch Rob?

 2. Als we bij een eventuele oorlog ons eerst afdoen van onze elite is de vrede zo weer getekend. De elite verdient aan het bloed van onze kinderen, er is nog nooit een burger een oorlog gestart dat waren altijd mensen die zich willen verrijken over de ruggen van onze kinderen.

 3. Sorry, Rob, ik kan alleen verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen initiatieven. Die hele overheid is absoluut geen initiatief van mij. Wellicht Larken Rose nog eens overlezen ? 🙂

 4. Goede post Rob, het lijkt meer op een oproep om er iets tegen te gaan doen. Maar wat? Een politieke partij oprichten? Is vorige keer ook al geprobeerd ,zonder resultaat (zie Pateo met Johan Oldenkamp) wat eigenlijk heel jammer was. Wat kunnen we nog doen? Mensen zoveel mogelijk naar alternatieve media zoals deze verwijzen. Dat doe ik al zoveel mogelijk en ik hoop velen met mij. Laten we hopen dat meer mensen wakker worden en om te beginnen plaatselijke bestuurders wakker schudden. Klein beginnen kan uitgroeien tot iets groots .
  Mensen wordt wakker! Ons leven hangt er van af!

  • Ik denk dat het niet zo belangrijk is wat we er tegen doen, als we er maar tegen in gaan. Als iedereen hier op zijn eigen manier zich hier tegen verzet werkt dat ook. De druk van miljoenen is niet uit te vlakken.

  • Wie nog steeds de Duitsers erbij moet halen om zijn punt te maken, die heeft niets begrepen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.