Stichting verstrekt gratis mediwiet aan leden

De stichting Suver Nuver verstrekt via Social Club Friesland gratis cannabisextracten aan leden voor medische doeleinden sinds de aftrap in oktober 2015 in Leeuwarden.

SCF is geen gewone cannabis club, maar een bijzondere omdat hier patiënten (leden) wietextracten uitsluitend medicinaal gebruiken. Zij kunnen voor 10 euro per maand een actief lidmaatschap aangaan of voor een symbolisch bedrag van 1 euro per jaar sponsorlid worden. De olie wordt aan actieve leden gratis geleverd met mogelijkheid tot donatie. Op deze manier helpen de rijkere leden de minder goed bedeelden.

De club krijgt steun van biologische wietkwekers die de kleinere toppen van de hennepplant doneren. Vervolgens halen deskundigen van de stichting hieruit THC/CBD olie, die in zalf en zetpillen worden verwerkt.

Aldus de woordvoerder van SCF:

Een van de redenen om een club te beginnen is dat veel zieke mensen worden opgelicht met wietolie die online wordt aangeboden. Er is op dit moment veel te doen om CBD-olie. Er wordt veel zinnigs, maar ook veel onzinnigs gezegd over die olie.

cannabis_the_future_of_medicineSCF staat voor het verstrekken van steun, kennis en medicinale cannabisextracten. De mensen achter de stichting hopen dat de SCF zal leiden tot een bredere erkenning van de medicinale waarde van de hennepplant. Zij willen laten zien dat de angstcampagnes tegen cannabis onzin zijn en willen dat cannabis uit het strafrecht verwijderd wordt.

De levering van de cannabisextracten zal plaatsvinden via afhaalpunten in Rotterdam, Amsterdam en in Den Haag of via de post.

De stichting neemt de volle verantwoordelijkheid voor het project. Dit blijkt ook uit het Inschrijfformulier waar het lid uitdrukkelijk verklaart wel of geen toestemming te verlenen om namens hem cannabisplanten te kweken. De leden kunnen namelijk ook wel toestemming geven voor het kweken van hun plantjes

SCF schat in dat justitie hun actie niet zal tolereren. Hun ingrijpen zal waarschijnlijk tot een proefproces leiden en ook dat is een doelstelling.

Social Club Friesland/Stichting “Suver Nuver” is bereikbaar via de website www.socialclub.frl
Door je aan te melden op het bijbehorende forum, kun je alle gewenste info krijgen of desgewenst vragen stellen.
Op donderdags is er een inloopsoos van 14:00 tot 17:00 uur bij het SCF-kantoor, Lorentzkade 2-B, 8912 AZ Leeuwarden. Telefonisch is de stichting NIET bereikbaar.

Rob Vellekoop, 26 november 2015

16 Comments

 1. Hallo,
  Ik heb inmiddels het formulier opgestuurd met copy van mijn ID en ik ben lid geworden voor 10 euro per maand. Ik kan niet wachten tot ik de wietolie en THC olie binnenkrijg. Ik hoop ontzettend dat jullie wel kijken naar de hoeveelheid pijn. Want ik denk dat iemand die alleen pijnlijke handen heeft minder hoeft te gebruiken als ik.

  Fibromyalgie
  Bechterew
  Sjögren
  Ziekte van D.I.S.H.
  En ernstige artrose al 15 jaar 2 totale knieprothese en nu moet ik een schouderprothese.
  Migraine
  Diabetes

  De hevige pijn heb ik al meer dan 36 jaar van mijn kruin tot en met mijn tenen. En de laatste 10 à 15 jaar is de pijn echt ondragelijk. En mjn laatste hoop is echt op jullie gevestigd. Dit is echt een noodkreet omdat dit geen leefbaar leven meer is. En ik heb echt alles geprobeerd, heeft me kapitalen gekost. Dus ik hoop ontzettend dat jullie mij eindelijk wat verlichting kunnen geven.
  Misschien dat het leven weer een beetje zin heeft. En dat er eindelijk mensen zijn die me kunnen helpen en die zich inzetten voor mensen zoals ik. TOPPERS ZIJN HET??????
  Met vriendelijk groeten en ontzettend hopend op beterschap Gerda Schuurer uit Sonnega.

 2. Ik gebruik wietolie voor mijn fibromyalgie kan ik dit nu via jullie bestellen ik kocht het via via dit spreekt me aan

 3. Wat een geweldig initiatief! Ben al meer dan een jaar op zoek naar thc/cbd in de hoop dat het ook verlichting zal brengen voor mijn artrose in alle gewrichten. Heb er alle vertrouwen in. Begrijp alleen niet hoe nu verder te handelen.

 4. Heel goed!
  Ik maak onderhand mijn eigen olie van eigen planten maar voor patiënten die hiertoe niet in staat zijn zal het een uitkomst zijn. Ik ben nog steeds onzeker of ik wel de juiste verhouding en hoeveelheid binnenkrijg en vind het een heel geëxperimenteer. Maar 1,5 jaar na de diagnose ; “darmkanker met uitzaaiingen in lever en longen” leef ik toch nog en vooral, voel ik me nog prima. Dus ik zal toch wel iets goed doen. Succes en een gezond(er) 2016!

  • Dag Arina,

   Allereerst geweldig dat je na anderhalf jaar dit kunt schrijven! Om op je vraag terug te komen hoeveel je moet gebruiken, ik zal een stukje aanhalen wat Monique Posthumus heeft geschreven (genezen/ herstellend van kanker door wietolie):

   ‘Rick Simpson zegt dat je veel nodig hebt. Hij heeft het over 60 gram pure olie in drie maanden tijd om kanker succesvol te behandelen. Als er al reguliere behandelingen zijn geweest met chemo en/of bestraling dan heeft hij het zelfs over een verdubbeling van deze dosering.
   Lezer, vergis je niet hoeveel dat is. Om 60 gram pure olie te maken is ca. 500 gram wiet nodig, dat is echt veel, en daar word je behoorlijk stoned van. Ik heb zelf nooit de pure olie gebruikt, maar verdunde (van Mediwiet), daarbij heb ik wel altijd de 60 gram van Rick Simpson voor ogen gehouden (drie of vijf keer verdund, betekent drie of vijf keer zoveel innemen). Ik heb het niet gehaald om 60 gram in drie maanden te slikken, dat was gewoon te veel voor mij. Bleek ook niet nodig te zijn, de successen kwamen bij mij al heel snel, al voordat ik op de aanbevolen hoeveelheid zat.’

   Hopelijk hebben meer mensen nu duidelijkheid over hoeveel je moet innemen.
   Rick Simpson geeft aan, op basis van zijn ervaringen met enkele duizenden patienten, dat het succespercentage van cannabisolie bij kanker ongeveer 70% is, mits minimaal 60 gram onverdunde olie is ingenomen.

   Het hele verhaal van Monique kun je onder andere lezen op de volgende Facebooklink:
   https://www.facebook.com/wietolie/posts/540300062774151

   Heel veel sterkte Arina en allen!

   Elvire

 5. Hallo allemaal, wat een geweldig idee zeg !! Nu gebruikt mijn moeder sinds kort CBD Olie die ik koop in een online Dutch-Headshop. Het bevalt haar erg goed (COPD fase 4) maar ik kan dus beter bij deze stichting haar olie ophalen ? Want ik koop nu alleen CBD Olie ( Ik had de winkel gebeld maar ze willen/mogen geen THC olie verkopen aan mij) en ik moet specifiek ook THC olie kopen voor nog beter resultaat?

 6. De eerste vermelding van medicinaal gebruik van cannabis is afkomstig van de Chinese keizer-botanicus Shen-nung die het 5.000 jaar geleden aanbeval als medicijn tegen malaria, beriberi, verstopping, reumatische pijnen, afwezigheid en diverse vrouwenkwalen. Een andere Chinese plantkundige, Hoa-Glio, omschreef een mengsel van cannabishars en wijn als een effectieve pijnstiller.

  Ook in 3000 jaar oude Ayurvedische teksten uit India worden zowel de psychoactieve als de therapeutische eigenschappen van cannabis beschreven, waaronder slapeloosheid, hoofdpijn, koorts, dysenterie en andere klachten van maag en darmen, en als algemene pijnstiller, vaak toegepast bij bevallingen.

  Cannabis wordt genoemd als geneesmiddel in oude Egyptische medische teksten, waaronder de Ramesseum III Papyrus (1700 v.Chr.), Papyrus Ebers (1600 v.Chr.), de Berlin Papyrus (1300 v.Chr.), en de Chester Beatty VI Papyrus (1300 v.Chr.).

  In de 19e eeuw werd cannabis nog over de hele wereld als medicijn toegepast. Voordat aspirine (acetyl-salicylzuur) uitgevonden werd, was het een van de populairste pijnstillers…

 7. Een geweldig initiatief dat de steun van ieder zelfstandig denkend mens verdient!

  Het is gelijk een aanklacht tegen ons hypocriete gedoogbeleid, dat door OM, politie en een groot deel van de politici wordt ingezet om zelfbewuste mensen af te schrikken en te intimideren, waardoor ze niet in staat gesteld worden om voor hun genezing een andere weg te kiezen dan weg die een groot deel van de reguliere geneeskundigen bewandelt en opgedrongen wordt door de lobby van de farmaceutische industrie.

  De Farmaceutische Industrie verdient miljarden aan (soms doodzieke) mensen zonder zich te bekommeren om resultaten en bijwerkingen. Dit alles ter meerdere glorie van het grote geld.

  Zelf behoor ik tot de gelukkigen die van dit geweldige initiatief van Social Club Friesland gebruik mag maken.
  Ik kan niet uitdrukken hoeveel dit voor mij betekent.

 8. Dan kan de pharmaindustrie wel inpakken, of er breekt een medicijnoorlog
  Uit?

 9. Wát een krachtig initiatief!!!

  (Hier kan onze overheid een “puntje aan zuigen”, of zoiets. Die zien misschien liever dat de politie/agenten de nekklem mogen toepassen?)

  Waar houden regeerders en parleurs zich mee bezig? Vooral met het grote graaien? Daarbij steekt dit initiatief van de SCF wel héél schril én [meer dan] hartverwarmend bij af. Dánk aan deze zo solidair handelende mensen!!!

 10. Een geweldig initiatief van de Social Club Friesland/Stichting “Suver Nuver”, dat alle steun verdient. Het is ongekend hoeveel baat personen kunnen hebben bij het gebruik van medicinale cannabis. Met dit initiatief is med. cannabis (THC/CBD) beschikbaar voor iedereen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.