Afgod Geld regeert wereld: Bilderberg, CFR en Trilaterale Commissie

Naar aanleiding van de Bilderberg conferentie van 11 – 14 juni in Telfs-Buchen, Oostenrijk een inventarisatie van de macht van deze groep mensen.

Paul Hellyer, voormalig Canadees minister en deelnemer aan de G8-groep van landen, doet uit de doeken wie de wereld werkelijk besturen in zijn boek. Het zijn niet democratisch gekozen regeringen, maar een selecte groep mensen die de touwtjes in handen hebben. Deze elite streeft een nieuwe wereldorde na waar democratie wordt vervangen door de regels van de elite. David Rockefeller legde dit als welkomstwoord aan de deelnemers van de Bilderberg conferentie in Baden Baden als volgt uit:

“We zijn de Washington Post, de New York Times, Time magazine en andere grote bladen dankbaar, wiens directeuren onze bijeenkomsten hebben bezocht en hun beloften van geheimhouding hebben gerespecteerd gedurende bijna veertig jaar. Het zou onmogelijk voor ons zijn geweest om ons plan voor de wereld te ontwikkelen als tijdens die jaren de spotlights van publiciteit op ons waren gericht. Maar de wereld is meer geavanceerd en voorbereid om in de richting van een wereld regering te marcheren. De supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en wereld bankiers verdient zeker de voorkeur boven de nationale zelf beschikking van de voorbije eeuwen.”

Volgens Hellyer zijn in het wereld monopoliespel drie teams aan het werk, dat zijn de Council on Foreign Relations (CFR), de Bilderbergers en de Trilateral Commission.

De CFR is de oudste van de drie en heeft als doelstelling een wereld economie geleid door de Verenigde Staten. De Council gaf de aanzet tot de oprichting van het IMF, de Wereldbank en de Verenigde Naties. De wereldheerschappij  was nodig om er voor te zorgen dat de groeiende economie van de VS voorzien werd van grondstoffen en afzetmarkten.

De Bilderbergers zo genoemd omdat hun eerste bijeenkomst plaatsvond in Hotel Bilderberg in Oosterbeek in 1954. Alleen de elite van de maatschappij ontvangt hiervoor een uitnodiging. Volgens Hellyer is het probleem van deze mensen dat zij hun persoonlijke en maatschappelijke belangen aan elkaar gelijkstellen. De Nieuwe Wereld Orde brengt voor de meesten van hen meer macht en rijkdom.

De Trilateral Commission gericht op het bouwen van een gemeenschap tussen Noord-Amerika, West-Europa en Japan is de nieuwste tak. Deze commissie stelt dat de kwetsbaarheid van een democratische regering in de VS voort komt uit de dynamiek van de democratie zelf door een hooggeschoolde, gemobiliseerde en betrokken samenleving.

Hellyer stelt dat de macht van deze drie groepen samen enorm is en volgens hem hebben zij de hand gehad in de benoeming van diverse Amerikaanse presidenten! Daarboven is echter een vierde groep die werkelijk de lakens schijnt uit te delen, aangeduid met de naam Cabal, een zogenaamde schaduwregering van de VS.

Een deelnemerslijst van de Bilderbergconferentie in juni kan je hier vinden. Opvallende genodigden uit Nederland:
Ben van Beurden, directeur Shell
Jeroen Dijsselbloem, PvdA-minister van Financiën
Louise O.Fresco, voorzitter universiteit Wageningen
Victor Halberstadt, professor economie, universiteit Leiden
Klaas H.W.Knot, president De Nederlandsche Bank
prinses Beatrix
Mark Rutte, VVD-minister-president

Bron: Light at the end of the tunnel, Paul Hellyer
te bestellen via Academy of Happiness.

15 Comments

 1. Geloof dat je de BIS (Bank of international settlement), Blackrock en de CEDE company vergeet……. (Google het maar even op dan vallen je de schellen van de ogen).

  Maar 1 ding staat vast, we worden ge- “regeerd” door zieke perverse mensen die geld en macht boven alles hebben gesteld en daar betaalt het volk nu de prijs voor.

  Weg dus met die “Macht” zou ik zeggen. Als we het geld van de bankiers (fiat geld) en hun schulden niet meer accepteren, en weer zelf geld (rente en inflatie vrij) gaan uitgeven. Tegelijkertijd strepen we alle schulden weg en dit zal de rekening (absurd hoge staats schulden) terug leggen bij de bankiers (krijgen hun geleende Mickey Mouse geld niet meer terug).

  Zelf een geld systemen opzetten. Bitcoin gebruiken, geld van de bank halen, schulden afbetalen, niets meer kopen bij de grote multinationals en corporations. Zo veel mogelijk lokale producten, diensten en services gebruiken en 2e hands spullen kopen en verkopen (btw vrij) dat zijn de dingen die JIJ zelf kunt doen. Afstand nemen van het systeem en er zo min mogelijk gebruik van maken. Als er niemand meer Big Macs eet, is Big Mac zo verdwenen.

 2. Hola aloha DLM Robbie en Mederlanders met antikapitalistische levenswijze

  Zie in dit filmpje hoe Politici huichelachtig – of helemaal niet willen reageren als de journalisten van We Are Change Rotterdam hen vragen stellen over Bilderberg.

  – Bilderberg Conferenties: wie weet wat daar gebeurt? –

  In de aanloop van de verslaggeving van de Bilderberg conferentie 2013 in Watford (UK) zet We Are Change Rotterdam wat misvattingen op een rijtje die jaar in jaar door Nederlandse politici actief in stand gehouden worden.
  Deze onderwerpen komen aan de orde:
  – Men gaat er niet heen op persoonlijke titel.
  – Deelnemers betalen de rekening voor deelname en additionele onkosten niet zelf deze wordt betaald door de belastingbetalers of verenigingsleden.
  – Politici zijn niet transparant over wat op deze conferenties besproken wordt.
  – Deelnemers marginaliseren de macht en kracht van dit netwerk.
  – Men ontkent stelselmatig dat de basisreden waarom men samenkomt alles te maken heeft met het vormen van een geïntegreerde globale politieke en economische structuur, doorgaans noemt men zoiets ‘New World Order’.

  Bilderberg 2013, het is officieel! De deelnemerslijst is bekend. Hieronder hebben we alvast alle Nederlanders eruit gevist…
  NLD Boxmeer, Jean François van Chairman of the Executive Board and CEO, Heineken N.V.
  NLD Dijkgraaf, Robbert H. Director and Leon Levy Professor, Institute for Advanced Study
  NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
  NLD Knot, Klaas H.W. President, De Nederlandsche Bank
  NLD Netherlands, H.R.H. Princess Beatrix of The
  NLD Rutte, Mark Prime Minister

  https://www.youtube.com/watch?v=Rnbyxg4ibDI

 3. Nederland in top-3 In Nederland verdient de rijkste tien procent 6,6 keer zoveel als de armste tien procent. Dat het in andere landen nog erger is, wordt door rechts gebruikt om te doen alsof er helemaal geen probleem is. Maar wanneer naar vermogen wordt gekeken blijkt dat Nederland wat betreft ongelijkheid in de top drie van de OESO-17 staat. In de OESO-landen bezit de rijkste tien procent iets minder dan de helft van het vermogen, terwijl de armste veertig procent het met drie procent van het vermogen moet doen. In Nederland bezit de rijkste tien procent meer dan zestig procent van het vermogen en moet de armste dertig procent het doen met – in de woorden van Volkskrantjournalist Wilco Dekker – ‘vrijwel niets of vooral schulden’.

  Eind van ongelijkheid begint met concrete strijd
  http://socialisme.nu/blog/nieuws/45884/eind-van-ongelijkheid-begint-met-concrete-strijd/

 4. Nieuw Babylon
  31 mei 2010 / Redactie / Berichten, Maatschappij & Politiek, Mythen & Mysterieën
  Ik ken een dorp wat in 1944 in de vuurlinie lag van de slag om Arnhem.

  Ongeveer 10 km ten noord westen van de Arnhemse Rijnbrug lagen de landingsterreinen. De brug was het doel van de actie zodat de oprukkende grondtroepen de brug konden oversteken en vanuit dit deel van de provincie een draai konden maken richting oosten met het Ruhrgebied. Volgens de Britse legertop zou het mogelijk moeten zijn voor Kerstmis de oorlog te beslechten.

  Op zich geen slecht idee dit plan uit te voeren want wanneer dit zou zijn gelukt dan zou het ijzeren gordijn op een heel andere plek gelegen hebben als welke we voor 1989 kenden. Er werden kosten noch moeite gespaard om de allergrootste luchtlandingsoperatie aller tijden voor te bereiden.

  Maar, zowel de Engelse luchtverkenningseenheden als het verzet hadden zeer duidelijke aanwijzingen dat de aanwezigheid van maar liefst 3 SS Panzerdivisies heel dicht in de buurt van de landingsterreinen en andere strategische locaties, een gevaar van betekenis kon opleveren.

  Later bleek, wat nooit in de mate is toegegeven waarin het zou moeten, dat de operatie lang tevoren al was verraden. Speculaties over de affaire King Kong,(Christiaan Lindemans) in relatie tot Bernhard zou mogelijk stof tot heroverwegen van de ware toedracht van de geschiedenis kunnen opleveren.

  Ik moet voorzichtig zijn met het aanwijzen van de mogelijke betrokkenheid van de Prins in de loop van de strijd maar later zullen we zien dat deze man weer in dezelfde regio actief zal worden. Deze beweringen zijn puur speculatief en bedoeld een ander kijk te geven op de geschiedenis. Wat van de zijde van de prins altijd is ontkend is het feit dat niemand minder dan Frits Philips de twee in Engeland samen zou hebben gezien.

  Ondanks de herhaalde kritiek van de intelligence, besloot men toch verder te gaan met de operatie die de geschiedenis zou ingaan als Market Garden.

  Zo landde op zondag 17 sept en de dagen daarna ongeveer 10.000 man en na

  9 dagen verbeten vechten was de slag verloren. Het netto resultaat van de slag was 1500 doden aan Engelse en Poolse kant en een groot aantal gewonden en krijgsgevangenen. Slechts 2300 man kon zich redden door in de nacht van de 25 op de 26 de Rijn over te steken. In Oosterbeek sprak men toen op die bewuste zondag toen de lucht gevuld was met duizenden gekleurde parachutes, dat de Engel(s)en zouden landen!

  Zo was niet alleen het gebied rond de Arnhemse brug maar vooral de dorpen tussen de landingsterreinen en de brug besmeurd met bloed.

  Oosterbeek vervulde de rol als gastplaats voor het hoofdkwartier van Gen. Maj. R.E. Urquhart, de laatste versterking voor de evacuatie over de Rijn in de Oude Kerk en na de oorlog als plaats waar de begraafplaats en het officiële monument zich bevind. Er is heel veel gesproken en geredeneerd over de toedracht van deze mislukte operatie en hoe dit had kunnen worden voorkomen. Feit blijft dat er veel bloed is gevloeid en het hoofdaandeel van de Duitse tegenmacht is gevormd door elitetroepen voorzien van doodshoofden en de rituele eikenbladen. De zwaar bewapende panzereenheden waren geen partij voor lichtbewapende luchtlandingstroepen.

  Onder deze omstandigheden moest de operatie wel mislukken en zo werd het ritueel tot het bittere einde uitgevoerd.

  Direct na de oorlog besluit men een monument te plaatsen vlakbij de plaats waar de Engelse staf haar hoofdkwartier had. Een slordige 125 meter daarvandaan.

  Mijn speurtocht naar de makers van het monument kwam uit bij de architect Wesseling en de beeldhouwer Jaques Maris. De totstandkoming van het monument is in mysterie gehuld en het heeft langer geduurd dan voorzien door de gemeente omdat een speciaal daarvoor ingerichte rijksinstantie bezwaar maakte tegen het ontwerp. Het zou te eenvoudig zijn. Er werd een bouwstop opgelegd vanuit Den Haag en de gemeente zelf had geen bevoegdheid meer de voleinding ter hand te nemen.

  Wat er in die navolgende maanden is beslist is onduidelijk. Wat wel duidelijk was dat er op een bepaald moment haast gemaakt moest worden met het bouwwerk zodat de kunstenaarbeeldhouwer letterlijk dag en nacht heeft doorgewerkt om het monument op een bepaald tijdstip af te krijgen.

  Eindelijk was het zover en de het resultaat was een obelisk met aan de voet vier armen van bakstenen muren met beeldhouwwerken. Bovenop de paal staat een beeltenis welke een vrouw, een duif en een kruis laat zien. Alles gemaakt van tufsteen, een van de eerste herstelbetalingen vanuit Duitsland in natura.

  Voor wie verder kijkt dan de tekst op het tableau aangeeft, ziet een obelisk van het model uit de klassieke oudheid en de beeltenis van niemand minder dan Simiramis, compleet met duif.

  Het kruisteken heeft zij tussen de benen geklemd en naar ik weet is dat geen Christelijk gebruik. Ook is het geen gebruik in een keurig Christelijk dorp om heidense figuren uit het verderfelijke Babylon op oorlogsmonumenten te zetten. Het front van het monument is zuidoostelijk gericht en koerst richting Midden-Oosten, maar dat kan per toeval zijn! Voor wie weet wie Simiramis is, denkt direct aan het oude Babylon. Zij was de stichtster van Babylon, echtgenote van koning Nimrod, moeder van zoon Tammuz.

  Obelisken worden per traditie gebruikt om rituele krachtplaatsen te markeren. Dit monument heeft een Boviswaarde welke hoger ligt dan de omringende gronden. Andre Bovis was de naamgever van een stelsel van energetische waarden. De duif op de tufstenen hand van de koningin, het symbool van het offer.

  De operatienaam Market Garden
  Binnen Engelse begrippen is een marketgarden een tuin met groeten e.d. om de maaltijd mee aan te vullen en van wat over is breng je naar de markt.

  Oogsten en handel!

  Officieel heeft de aanduiding Market te maken met de luchtlandingstroepen en Garden met de grondtroepen.

  Amehoela!

  Op ongeveer 732 meter van dit monument staat het Bilderberghotel. De plek van waaruit via de Europese gemeenschap voor kolen en staal en later de E.E.G., de huidige EU, is ontstaan.

  Oogsten en Handel
  Vanuit de Babylonische gedachte. Denk aan de duif, het offerdier, Colomba.

  Feit is dat de naam van de Prins weer terug komt in dit verhaal samen met de naam van de Poolse vrijmetselaar Rettinger. Zij waren het die met geldelijke steun van het OSS, de voorloper van het huidige CIA, de opdracht kregen een conferentie te organiseren waarin de toekomst van, in de eerste instantie Europa, zou kunnen worden bepaald zonder politieke en democratische rompslomp. Zeker zouden de deuren voor pottenkijkers gesloten blijven en de agenda zou niet openbaar gemaakt worden.

  Zien we spoken of moet de geschiedenis herschreven worden?

  Dat zal ook wel niets te maken hebben met het feit dat Margreet Hofmans destijds de laan is uitgestuurd omdat zij samen met Jul (eveneens intuïtieve vrouw) tot de vermoedens kwam dat de Prinsgemaal met bepaalde zaken bezig was?. Alzheimer is een ziekte welke ten grondslag ligt aan zaken die men niet wil of kan zien of waarnemen.

  De eerdere carrière van de Prins als SS-er bij IG Farben, de leverancier van ZyclonB, is hoogst merkwaardig te noemen zeker wanneer hij via deze afdeling kennis zou hebben gehad van het gedachtegoed van bijv. Het Thule Geselschaft of het Edelweiss Syndicat.

  Ook weer zwaar speculatief!

  Hoeveel stukjes van de puzzel hebben we nog nodig om het plaatje te kunnen zien?

  http://www.argusoog.org/2010/05/nieuw-babylon-2/

  • Hola aloha Medelander Rob v/d Z,

   jij haalt terecht de het gebruik van obelisken aan in je commentaar.
   Is het je zelf nooit opgevallen dat tijdens de Aanslag op Koninginnedag Apeldoorn 2009, de Suzuki Swift van Karst T uiteindelijk tegen het monument De Naald aanrijdt / tegenaan botst.

   Zulke monumenten als de Naald hebben ook een bepaalde symbolische waarde / functie voor de aanhangers van de religie / levenswijze van het Oude Babylon.
   Zelf geloof ik totaal niet in hun religie, echter ik ben er mij wel van bewust dat o.a. vele leden van de adel en de elite daar wel in geloven en zo ook naar leven.

   Aanslag (DE NAALD) Koninginnedag Apeldoorn 2009
   https://www.youtube.com/watch?v=kbNKzDx7GeM

   Enneh het meest bizare van de aanslag is, dat er zoals gebruikelijk ALLEEN burgers om het leven zijn gekomen en GEEN enkel lid van de Polder Dictatuur is komen te overlijden. Niemand had mogen worden vermoord op die dag.

   Compilatie: Bizarre Aanslag / Ongeluk Koninginnedag 2009 Apeldoorn Video (HQ) 30 April 2009
   https://www.youtube.com/watch?v=6VVMDt7G-EQ

   Deze duistere figuren menen en worden tevens ook er van beschuldigt, dat zij nazaten zijn van ruimte reptielen aka anunaki, wat ik persoonlijk de grootste onzin vindt. Het zijn in mijn ogen namelijk mensen met een ziekelijke geest en afkomstig van planeet moeder aarde en niet van planeet Niburu. Jesse V is een rare snuiter en een rasechte Yankee, echter hij komt geloofwaardiger over dan David Icke met zijn reptielen theorie

   Jesse Ventura’s Conspiracy Theory -“THE REPTILIAN ELITE ” S3 E1
   http://tv.naturalnews.com/v.asp?v=2d6f343c0a9fd4933ed00584973f95c9

   &

   Beste Medemens Rob, in het door jouw persoon hierboven aangehaalde artikel, staat de volgende zin beschreven:

   “Ook is het geen gebruik in een keurig Christelijk dorp om heidense figuren uit het verderfelijke Babylon op oorlogsmonumenten te zetten. ”

   Echter het christelijke heilige boek genaamd de bijbel vindt mij persoon helemaal niet altijd even menslievend en dus ook niet zo keurig, want

   In Exodus 21-7:7-8 staat ook eens beschreven hoe Christelijke pappies hun eigen dochters kunnen verkopen als slaaf.

   @ in Exodus 21.2-6 , 21.20 en 21.26 kan men zelf nalezen hoe je menselijke slaven moet behandelen volgens de christelijke god en deze god wordt altijd afgebeeld als een blanke man met baard door de ” keurige” Christenen…….

   En betreft kindermisbruik welks NU nog veel plaats vindt in de christelijke gemeenschap, dat hebben de christenen weer van hun godje gecopy pasted / nageaapt, want in Deuteronomy 21:18-21 staat weer beschreven, dat hun imaginaire god volwassenen, althans de vaders, opdraagt om hun eigen zonen om zeep te helpen als hun minderjarige zoon niet gehoorzaamt….

   En zo staan er in desbetreffende bijbel nog veel meer afschuwwekkende beschrijvingen en tips ..

   S&A PP en heel chill / fijn weekend Allemaal

 5. Gaat Beatrix of stuurt ze een kloon? Weet je nooit zeker natuurlijk. Het uitmoorden van de bevolking wordt centraal georganiseerd. Over de reptielen doen we nog een boekje open. Is het echt zo? Dat is de vraag. Waar zouden ze anders die lichamen vandaan halen? Met reptielen die menselijke lichamen aannemen wordt het extra oppassen. Alle ogen open Rob, die miljoenen doden van die massamoordenaars kunnen we bij de statistieken optellen. Anders was het al lang geregeld natuurlijk. Ze willen het niet regelen, het is een buitenaardse overname waar ze in de Telegraaf niet over zullen schrijven. De rekening sturen ze naar het volk. Logisch, de reptielen hebben geen tijd een administratie bij te houden. Zij sturen zielloze robotten aan, ambtenaren zonder ziel, die de plannen uit moeten voeren. Ze hebben alle touwtjes in handen om de knoop steeds strakker om de nek te trekken. Dat kan nooit goed gaan. Genoeg tafels en pennen voor de schrijftafelmoordenaars die het nog gaan ontkennen ook.

 6. Die lui hebben niet door dat ze op een zinkend schip zitten. Hun ‘nieuwe’ wereldorde is ‘oude’ wereldorde. Het nieuwe is iets totaal anders. De Verenigde naties zijn voortgekomen uit de Volkerenbond waar wel degelijk een idealistisch principe aan ten grondslag ligt.

  Het probleem is dat wereldorganisatie nog steeds – en steeds meer – vertaald word in economische termen en niet in menselijke en culturele termen. Menselijk is dat iedere burger te eten heeft, zorg, onderdak, welvaart. Cultureel is respect hebben voor de verschillende culturen die evenwel de opdracht hebben wereldwijd samen te werken om de schatten van deze aarde over de wereld te verdelen. Mondiaal denken, lokaal handelen; Schumacher ( hou het klein) zei het al in de zeventiger jaren.

 7. Beste Rob, het is allemaal waar feitelijk, dat de wereld niet door democratie, maar dictatoriaal door éleite’van het grote geld, banken, verzekeringmaatschappijen en zeer rijke kapitalisten wordt bestuurd en gedomineerd, maar dat was al lang bekend niet waar! Anderen bekende en kritische economen in Nederland zoals Joris Luyendijk en Engelen hebben ook al vele malen in de media en in boeken er voor gewaarschuwd. Waarom niet de straat op revolutie ontketenen? en de bestaande economische politieke elite en wanorde bestrijden en omver werpen en een nieuwe eerlijke en rechtvaardige & duurzame wereld orde scheppen?! Lees mijn boek in 2002 Geloof in een duurzame Wereld’met een mogelijke oplossing nl bestrijding neo-liberalisme, federatieve democratische wereldregering, coöperatieve bedrijven, werknemers zelfbestuur en basisinkomen voor alle wereldburgers boven 18 jaar, herverdeling beschikbare werk, 32-urige werkweek. Ik zou zeggen kom allen die voor recht, rechtvaardigheid & duurzaamheid zijn naar voren komen, zich organiseren en het verderfelijke neo-liberalistisch politieke & economische systeem vervangen door een duurzaam & humanistisch socialistisch politiek & economisch systeem, welke in de wereld duurzame vrede en gerechtigheid brengt mvg Co Meijer te School

  • Beste Medelander Co,

   In Nederland hebben niet de Tweede Kamer, de Eerste Kamer en zelfs niet de gerechtelijke macht het LAATSTE woord, maar de Raad van State met als voorzitter de Polder Dictator / Koning van de Lage Landen aan de Noord Zee Willempie de zoveelste en zijn Latina vrouwtje Maxi Z.. is sinds 2004 tevens lid van deze autoritaire Raad.

   En wees je bewust dat de meeste Medelanders met geen autochtone komaf / roots het kinderfeestje van Pedo Klaas en Zwarte Piet, die kinderen bang maken om hen in een zak mee te nemen naar Spanje als zeer racistisch beschouwen en zelfs kind onvriendelijk, want als je een kinderfeest bedenkt als volwassenen dien je kinderen niet bang te maken en daarbij ook NIET nog eens het VOC verleden van de LL a/d N-Z met volle trots te herdenken, want dat beschouwen deze Medelanders net zoals mijn persoon als een ziekelijk feestje bedacht door volwassenen met het PVV / VVD syndroom en VOC-levenswijze.

   Raad van State vernietigt uitspraak rechtbank over Zwarte Piet
   http://www.nu.nl/binnenland/3926244/raad-van-state-vernietigt-uitspraak-rechtbank-zwarte-piet.html

   Deze niet door het volk gekozen Raad van State geeft dus niet alleen advies / raad aan hun politieke lakeien / slaven in de Tweede – & Eerste kamer, maar heeft ook ALTIJD het LAATSTE woord in Holanda in alle wetten en gerechtelijke uitspraken welks ONS ALLEN aangaan. Zie hieronder o.a. een selectie waarover deze Raad van State afgelopen korte periode heeft beslist, net zoals met alle wetten deze Raad ALTIJD het laatste woord heeft en daartoe gemachtigd is sinds de Lage Landen aan de Noord-Zee verworden is tot een Polder Dictatuur / Koninkrijk en waar men ons voorliegt, dat het koningschap enkel en alleen een ceremoniële (ambtenaren) functie is…….

   Raad van State
   Wekelijks doet de Afdeling bestuursrechtspraak in een groot aantal zaken een uitspraak. De persvoorlichters van de Raad van State maken een selectie van uitspraken die interessant kunnen zijn voor de media. Deze selectie vindt u op deze pagina en wordt iedere maandag om 14.00 uur vernieuwd.
   Op woensdag kunt u vanaf 10.15 uur de volledige tekst van deze uitspraken lezen.

   Een overzicht van alle uitspraken die worden gedaan, staat in de rubriek Hoofdzaken.
   Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de persvoorlichters van de Raad van State.

   5 uitspraken gevonden

   https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/selectie-van-actuele-uitspraken.html

   S&A PP

  • Samenstelling Raad van State:

   Zijne Majesteit de Koning is Voorzitter van de Raad van State. De Raad van State bestaat uit een vice-president en maximaal tien leden. De vice-president heeft de dagelijkse leiding over het college en de organisatie van de Raad.

   In de Afdelingen advisering en bestuursrechtspraak van de Raad van State zijn naast leden ook staatsraden en staatsraden in buitengewone dienst werkzaam. De Raad van State telt op dit moment ruim 50 staatsraden. Het aantal leden en staatsraden dat in de beide Afdelingen tegelijkertijd werkzaam is, is in de wet beperkt tot maximaal tien.

   Kijk naar de samenstelling van de Afdeling advisering en naar de samenstelling van de Afdeling bestuursrechtspraak.

   Leden en staatsraden worden bij koninklijk besluit benoemd voor het leven. De leden van de Afdeling advisering kunnen ook voor bepaalde tijd worden benoemd. De ministerraad draagt de leden en staatsraden voor, waarbij de Raad zelf een aanbeveling doet. Voor de benoeming van de vice-president wordt de Raad geraadpleegd.

   Bij de benoeming van leden en staatsraden wordt gelet op bekwaamheid en ervaring op het terrein van wetgeving, bestuur en rechtspraak. Zij komen voort uit de kring van de wetenschap, het bestuur, de rechterlijke macht en de overheid.

   Leden en staatsraden die alleen in de Afdeling bestuursrechtspraak worden benoemd, moeten een juridische achtergrond hebben.

   Raad van State van het Koninkrijk
   Op grond van artikel 13 van het Statuut voor het Koninkrijk treedt de Afdeling advisering van de Raad van State in voorkomende gevallen op als Afdeling advisering van de Raad van State van het Koninkrijk. Aruba, Curaçao en Sint Maarten hebben elk een staatsraad aangewezen die bij koninkrijksaangelegenheden aan de beraadslagingen deelneemt.

   Kwaliteiten
   Een goede vervulling van de taken als adviseur en als bestuursrechter brengt mee dat binnen de Raad van State bepaalde kwaliteiten aanwezig moeten zijn. Daarnaast moeten ook de individuele leden en staatsraden persoonlijk bepaalde kwaliteiten bezitten. Lees meer hierover in deze notitie.

   https://www.raadvanstate.nl/over-de-raad-van-state/organisatie/samenstelling.html

   &&&&&&&&&&

   En hier staat de rest van de NOOIT gekozen leden van deze Raad van State en waar zich ook voormalige ministers zich bevinden, wegens goed koninklijk slaafs gedrag zoals o.a. de huidige Vice-president van de Raad van State J.P.H. Donner (CDA) en voormalig minsister Mevrouw mr. W. Sorgdrager !!!

   Bron:

   De Raad van State bestaat uit leden, staatsraden en staatsraden in buitengewone dienst. Dat zijn er momenteel ongeveer 70. De organisatie bestaat daarnaast uit ongeveer 630 medewerkers, onder wie 325 juristen. De vice-president heeft de dagelijkse leiding over het college en de organisatie van de Raad. Op dit moment is mr. J.P.H. Donner vice-president van de Raad van State . .

   https://www.raadvanstate.nl/over-de-raad-van-state/organisatie/leden-en-staatsraden.html?id=106

 8. Complimenten aan jou Rob voor je speurwerk en publicatie. Voor mij waren ‘de Bilderbergers’ altijd mystiek, dat is nu stukken helderder. ‘We weten nu waarom en waardoor de wereld in een kooi is gekomen’. Nogmaals dank!

 9. Recherche-werk is altijd goed om de betrokkenen op te sporen. Dat de heer Hellyer dat gelukt is verdiend zeker respect. De volgende vraag in dit onderzoek is natuurlijk ‘wat nu?’. Ik heb geleerd dat informatie heel belangrijk is, maar dat het omzetten naar gerichte actie toch bij het vervolg hoort. In andere woorden: wat nu ? Het is nog te vroeg om de politie in te schakelen – en deze zullen het boek vermoedelijk door de bekende prioriteiten niet kunnen lezen – en toch moet is ‘wordt vervolgd’ nodig. Ik wil het publiek vragen om te reageren.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.