Kiezen we er niet zelf voor slaaf van regering te zijn?

Zijn we werkelijk afhankelijk van een regering die voor ons in actie moet komen omdat we het niet zelf denken te kunnen? Hebben we niet zelf gekozen om slaaf van het systeem te zijn en regeringen onze meesters?

Neem je verantwoordelijkheid en laat een regering niet uitvoeren wat jij zelf niet wil doen, anders ben je net zo schuldig en medeplichtig aan moord en onderdrukking als de regeerders die je voor jou laat optreden, oorlog voeren, mensen op straat zetten, privacy schenden, martelen, afluisteren, geld innen (belastingen), herverdelen van inkomen, uitbuiten en honger lijden. Dat is de boodschap van Larken Rose uit onderstaande video.

Hij zegt:”Wanneer je in autoriteit gelooft, geloof je ook in de leugen dat alles goed zal komen doordat de autoriteiten het wel zullen oplossen. Begin te denken als een verantwoordelijk mens en handel er naar in plaats van te gaan wachten op de overheid als een slaafs individu.”

Regeringen hebben te veel ruimte gekregen en in plaats van de samenleving verbeterd hebben zij de mensheid eerder benadeeld, daardoor is een kleine elite onnoemelijk rijk en de overgrote meerderheid van de wereldbevolking ontzettend arm geworden.

Ook De Nieuwe Tao gaat hierop in en voorspelt een verschuiving van het vertrouwen in een kleine groep machthebbers naar zelfvertrouwen van de mens in zichzelf. Het wordt de hoogste tijd dat ieder mens de verantwoordelijkheid voor zijn leven oppakt en deze niet meer legt bij autoriteiten. Werk samen en voorkom dat de wereld straks bestuurd wordt door een dictatoriale elite die zichzelf wereldregering noemt!

Rob Vellekoop, 14 juni 2015

steunDLMnieuws336x140

34 Comments

 1. de regeringen die wij WERELDWIJD hebben zijn de marionetten van de grootgrutters in geld ofwel de Elite. Bilderbergers die op kosten van het bezochte land beveiligd worden terwijl hun plannen wereld heerschappij en vernietiging inhouden… depopulatie want hun mogen alles en het volk ..weg ermee useless eaters.
  Het hele verhaal staat in Agenda 21 wat helaas maar niet tot het volk wil doordringen.
  Het hele sociale vangnet wordt afgebroken en de slavernij keert terug alleen geselecteerd gezond bruikbaar volk mag nog meedoe.hoe stop je dat … door bewust te worden van deze walgelijke waarheid
  In het beruchte verdrag van Lissabon is de bewuste afbraak van het sociale vangnet al gewoon vastgelegd, de doodstraf weer ingevoerd en het EU leger /politie macht moeten de rijken beschermen tegen het eventuele boze gepeupel.
  De klok tikt en de tijd dringt ..wakker worden ….protesteren, je WEL met de politiek bemoeien ..misschien tijd voor ouderwetse brieven actie .. dat kan niet gedelete worden en een paar postzakken gevuld met protest maakt misschien meer indruk.
  Nederland slaapt en loopt als een zombie door de dag.

  Gisteren zijn wij in mijn omgeving de hele dag door gebombardeerd met chemtrails zelfs het laatje stukje blauw moest dicht en wat zie je… niemand kijkt omhoog niemand vraagt zich wat af…. Piepklein berichtje in de \telegraaf over de droogte in Nederland.. ja stop de vermaledijde chemtrails dan ,zo is California ook een woestijn aan het worden… ik ben thuisgekomen met luchtweg klachten….dank je wel…. was weer gratis…

  De overheid WEET dat dit gedaan wordt en wetenschappers WETEN dat we daar ziek van worden.. maar dat was niet zo erg want wie gaan eerst.. JOHO.. de useless eaters.. de zwakken en bejaarden…
  Iedereen maakt zich hier druk over het sociale bestel en ja ik deel dat volledig maar dit is een onderwerp wat niet genoeg naar voren komt en begrijp een ding goed.. als men hier ongestraft mee verder kan maakt het niet meer uit
  Vandaag is het een totaal grauwe dik bedekte hemel… afwachten of het vliegende tuig toch nog even bij komt spuiten je weet maar nooit….want ja stille moord vanuit de lucht werkt prima, niemand let op ze kunnen gewoon hun gang gaan…. meer mensen ziek .. en wie ziet nu eindelijk eens het verband????
  De vaccinatie dwang die overal toeneemt met vaccins die meer kwaad dan goed doen experimenten met aerosol vaccinatie…. jaaaaaaaa dan bedoelen ze dus een mix met chemtrails en wij dat lekker inademen… geweldig goed idee. DUS letterlijk wakker worden over wat er boven ons hoofd hangt …. ga kijken onder geoengeneering en wheathercontrol… weet waar je mee bespoten wordt….niet gezond !!!!!

  Kijk eens om je heen hoeveel mensen zijn nog fit.. iedereen klaagt over vermoeidheid en het maar niet verdwijnende grieperig gevoel.. slechte gezondheidszorg ook prima dat help met het opruimen van mensen om het maar eens in HUN taal te zeggen.
  Agenda 21 met het zoetsappige motto duurzaamheid is een verkapt programma naar slavernij en genocide… DUS WORDT WAKKER NU HET NOG KAN.
  De bevolking van Alaska heeft het beest daar verslagen 21 is van de baan … de bevolking van Canada heeft het proces tegen de Bank of Canada gewonnen.. het moet weer worden zoals het was een STAATSBANK niks prive…

  Het kan dus wel als we maar de handen in elkaar slaan en vooral creatief blijven denken over oplossingen langs vreedzame weg nu dat nog kan.

   • De staatsbank leent geld zonder rente aan de staat voor sociale projecten!!!
    Dat maakt het weer mogelijk dat er meer voor de burgers gedaan kan worden.
    Al de wereld staten lenen geld tegen hoge rente bij private banken.
    Mooi uitgelegd door Paul Helleyer voormalige minister in Canada, boek,, de money maffia.

 2. Inderdaad Rob, je hebt helemaal gelijk, waar de overheid zich terugtrekt is dat allemaal ten gunste van de rijken en waar de overheid zijn controlerende macht doet toenemen gaat dat ten koste van de armen.

  Het is dus allemaal een uitvloeisel van fascistoïde rechtse politiek.

  Het gaat er dus om dat niet de overheid in principe slecht is, want toen de posterijen, de spoorwegen, de kamerverhuur-bedrijven, de giro en de Rijkspostspaarbank, de energiebedrijven en de ziekenfondsen etc, nog staats- / overheidsbedrijven waren, toen ging alles veel beter, want die privatiseringen hebben alleen maar voor ellende gezorgd.

  In Duitsland zijn er veel steden waar de burgers willen dat de nutsbedrijven weer in handen komen van de overheid, zoals de energiebedrijven.

  Het privatiseren heeft alleen maar gezorgd voor chaos, ellende en enorme prijsstijgingen voor de burgers, die bv. daardoor hun gas en licht niet meer konden betalen, werden afgesloten en ’s winters bij tienduizenden doodvroren [bv. in Engeland], terwijl de aandeelhouders miljardenwinsten maakten.

  We zouden weer terug moeten naar zoals het in de jaren ’70 was georganiseerd.

  Dat was de tijd dat mijn moeder tegen mij zei, als we naar ‘Zwiebertje’ keken:
  ‘Zwervers en landlopers, die bestaan niet meer’….

  En nu struikel je erover… !!

  Marc
  =====================

  • Het is heel makkelijk zeggen dat het fascitoide rechts de schuld is. Dit is nu juist de bedoeling van alle overheden, verdeel en heers. Ga eens in de schoenen van de rechtse stemmer staan, laten we zeggen het is een werknemer die 40 uur in de week werkt. Ik denk dat als je alle belastingen bij elkaar optelt dat het wel 50% verslindt. Als je dit vertaalt, doet een werkende die 40 uur per week werkt 20 uur dwangarbeid, hij kan er niet voor kiezen om geen belasting te betalen, en dat geld zelf te investeren in private gezondheidszorg of hulp organisaties. En hij ziet dat geld verdwijnt naar dingen die links wil (en rechts) wil waar hij het niet mee eens is. En zo kun je het verhaal ook omdraaien.

   Ik was vroeger ook een linkse stemmer, maar ik zie in dat het immoreel is.
   Zolang het rechtse volk en het linkse volk vechten om een been, gaat de overheid/ elite ermee heen.

   Wat betreft het ziekenfonds en post enzovoort dat dat vroeger allemaal beter was dat kan zijn. Dat ligt er waarschijnlijk ook aan dat de economie boomde, toen konden de politici veel meer cadeautjes beloven aan de mensen maar door al die voordelen toen hebben ze toen al de toekomst opgevreten en op die manier de mensen die na die tijd geboren zijn tot slaaf gemaakt, de generatie hierna is volledig slaaf.
   Omdat wat ze toen gedaan hebben helemaal niet gaat. De gevolgen komen later.
   En met ze bedoel ik niet alleen de politici maar de mensen die erop stemden, in feite gaven de kiezers zichzelf cadeautjes die betaald werden met toekomstig geld. (staatsschuld)
   Teruggaan daarnaartoe zal niet helpen het zal altijd weer uitlopen op een machtig gewelddadig bureaucratisch alle creativiteit verstikkend systeem.

   De bedrijven mogen dan geprivatiseerd zijn maar de overheid houdt altijd het monopoly en houdt de grote bedrijven in stand, maakt concurrentie onmogelijk, dit doet het door licenties, wetten, diploma’s, tarieven, kortom bureaucratie. Iemand die een concurrerend bedrijf op wil starten komt een muur van dit soort dingen tegen. De overheid houdt de grote bedrijven in stand en de grote bedrijven de overheid. En hoewel ik besef dat geld ook maar papier is, denk ik niet dat geld( zeg maar papier) het grootste probleem is. Als ik naar mezelf reken zou ik de hulpbehoevenden ondersteunen. En doe dat ook in mijn directe omgeving.

   Ik denk dat het ook nog eens een keer zo is, dat als 60% van de mensen stemt voor een gezondheidszorg defensie e.d. dat die mensen dit ook op poten zetten als er geen politiek is en het dus van hun verdiende geld zouden betalen.

   Maar de overheid neemt het idee van de mensen, houdt zichzelf in het pluche verdraait de ideeën van de mensen voegt geweld toe en de uitkomst is slavernij.

   Zo hetzelfde met de participatie wet, waarschijnlijk hebben ze participatie ergens vrijwillig aan het werk gezien, (participatie onder mensen is heel gewoon menselijk gedrag) en hebben er het woordje wet achter gezet, zodat het met geweld afgedwongen kan worden. Dit doet de politiek echt niet om de mensen voort te helpen zelfstandiger te zijn onderling, de overheid/bureaucratie wordt er echt niet minder van.
   Want als mensen onderling gewoon zelf meer gaan participeren gaan ze op den duur zich afvragen; ” waar zijn we ook al weer een overheid voor nodig?”
   Alles zal wat meer decentraliseren.

   Want hoe meer overheid (centralisatie) (rechts of links maakt niet uit) hoe sterker het de mensen zal onderdrukken. Links is hier echt niet te prefereren boven rechts. Kijk maar naar de geschiedenis.

   De rechtse lijkende wereldregering prefereert het systeem van China (communisme) De regering is één terwijl wij denken dat ze verdeeld zijn in links en rechts, hierdoor zijn wij onderling verdeeld omdat wij hen geloven.
   Verdeel en heers.

   Verdiep je eens in voluntarisme. Het zal mogelijk cognitieve dissonantie naar voren brengen omdat je opgevoed bent in staatsscholen die staatsleraren hebben,(leraren krijgen hun diploma niet als ze niet onderwijzen wat de lerarenschool zegt zoals ze moeten onderwijzen, en de lerarenschool krijgt zijn licentie niet, als ze de toekomstige leraren niet onderwijzen zoals de staat zegt dat ze hun leerlingen ‘de toekomstige leraren’ moeten onderwijzen) jij krijgt je diploma niet als jij niet herhaalt in tests wat je moet herhalen in test, en zodoende leer je alleen maar propaganda.

   De staat heeft een monopoly op alles………… ALLES.

   Dit zijn mijn gedachten erover en wat hierboven staat is geïnspireerd door o.a. onderstaande boeken. Laat het voor wat het is of doe ermee wat je wil.

   Dit is niet bedoeld als aanval maar meer om onderling begrip te krijgen, ik hoop dat dat naar voren komt.

   Groetjes

   Lees, kijk- of luistertips;

   Statism is dead part 3 youtube v=P772Eb63qIY

   The handbook on human ownerschip Stefan Molyneux Youtube v=k67_imEHTPE
   (1 uur en 33 min…………well spend m.i.)een monoloog die iemand van ” the shadow gorvernment” houdt tegen een nieuw verkozen president.

   Words stefan molyneux youtube v=VnC1zS7hdKc (8 min)
   They control us with words youtube v=moJOeKvK6Yw (20 min)

   Het meest gevaarlijke bijgeloof- Larken Rose

   Het einde van al het kwaad- Jeremy Locke

   Voor positieve oplossingen: Corbert report – Solutions, boycotts and buycotts, peer to peer, alternatief “geld”, ruilsystemen, lokaal kopen en vele oplossingen meer.

   • Ik denk dat we nog in oude termen denken wanneer we de bestuursmodellen zien.
    Iets is dan typisch rechts te noemen en glibberig opportunistisch is links. Heeft het iets oubolligs dan zit het CDA er met de poten aan enz.
    Maar binnen de beleidsafspraken is er helemaal geen sprake meer van deze termen die nog stammen uit de verzuilde tijden achter ons.
    Nu is er alleen nog sprake van het uitvoeren van de koers die door in hoofdzaak de Bilderbergers is uitgestippeld en die links noch rechts maar dictatoriaal.
    Vandaar dat je binnen het verstandshuwelijk van de PvdA en aartsvijand van de voornoemde, de VVD geen enkel schuring op sociale onderwerpen ziet en gaat de PvdA vrolijk mee in de afbraak en sloopronden waarvan hun overleden partijgenoten uit de vorige eeuw brakend uit hun zouden komen rollen als zij dat konden. Zoveel verraad valt niet uit te leggen. Zij steunen alles maar laten de VVD de boeman spelen.
    De meeste slagkracht is sowieso verkwanseld aan de grootste schandvlek in de geschiedenis, de EU dus kijken we naar wat knechten die wachten op het moment dat de nationale politiek is verworden tot een ceremoniële klucht. (prinsjesdag o.a.)
    Daarna glijden zij als dank voor de collaboratie met de duivel naar de goed betaalde baantjes en schijten op het volk.
    Iets waar men nu al flink op aan het oefenen is.

 3. Ik vraag me af of het probleem is dat de overheid te veel macht heeft gekregen, ik had juist begrepen dat het principe van het neo-liberalisme was, dat de overheid zich steeds meer terugtrekt en de mensen het zelf mogen uitzoeken,
  Dus er is eerder te weinig overheid.
  Dat is de bedoeling van de participatie-wet en de bezuinigingen, meer verantwoordelijkheid naar de burgers…
  Het probleem is juist dat als de overheid zich terugtrekt, de wet van de sterkste, rijkste en slimste gaat gelden. De overheid moet juist d.m.v. de belastingen en alle voorzieningen die door rechts zijn afgebroken zorgen voor meer gelijkheid.
  Feit is dat dit soort mens-vijandige asociale maatregelen door middel van fascistoïde politiegeweld moeten worden afgedwongen, zoals we bij de demonstratie op het Malieveld konden zien, waarbij de politie met excessief geweld tegen de demonstranten optrad die naar het binnenhof wilden marcheren.
  Minder overheid, meer vrijheid, betekent alleen maar meer vrijheid voor de rijken om de middenklasse en de armen nog meer te kunnen beroven.
  Maar het ‘gepeupel’ moet natuurlijk wel bedwongen worden teneinde te voorkomen dat zij de villa’s van de rijken kort en klein komen slaan….

  • Beste Marc, volgens mij trekt de overheid zich uitsluitend terug op die terreinen waar de sociaal zwakkeren geholpen moeten worden. Voor de overige terreinen denk aan defensie, economische zaken, bankwezen, justitie zie je de overheidsbemoeienis steeds groter worden ter bescherming van de rijken. Er worden miljarden gestoken in het overeind houden van commerciële banken, de defensie uitgaven gaan omhoog, er moet nog harder beschermd worden tegen terrorisme (tegen een terroristische daad die eens in de vijf jaar plaatsvindt) waardoor nog meer geld wordt gestoken in privacy beperkende maatregelen. Ook in de infrastructuur wordt door de overheid enorm geïnvesteerd (Betuwelijn, snelwegen,e.d.) Dus ze roepen wel te privatiseren en suggereren daarmee minder overheidsbemoeienis na te streven, maar doen echter het tegenovergestelde. Na het privatiseren zorgen ze er voor dat de voorwaarden voor maximale winst voor het bedrijfsleven optimaal blijven. Wat te denken van de 12.000 postbus maatschappijen met elk een bijzonder voordelige speciale geheime belastingdeal. Dat is overheidsbemoeienis in optima forma, in belastingvoordeel schenken aan multinationals ten koste van de Nederlandse burger.

  • Ergo, de politie is er ten faveure van welgestelden.
   Ik kan me vergissen maar er komt een tijd dat de viezeriken die ronduit beweren deze Machiavelli misstanden goed te keuren, met bewaking over straat moeten.

  • JA dat bedoelt het neoliberalisme ook… maar met een eigen insteek…. in gewoon Jip en Janneke taal…
   zolang je werkt is het prima val je uit de boot door ziekte of raak je de baan kwijt… he he eigen schuld dikke bult… de overheid trekt zich inderdaad terug… geen sociaal vangnet meer.. heel neoliberaal.
   Het eigen broek ophouden en zoek het zelf maar uit principe.

  • Ha Madelief,
   Bijna gewoontegetrouw ben ik het niet met je eens. Wel wat je beoogt dat de politieke kliekjes moeten ophouden met konkelen maar we moeten juist uit het systeem.
   Waar zou je dan op moeten wachten en op wie?
   Zolang we midden op zee al zwemmend een kampvuur proberen te maken omdat we het koud hebben denk ik dat het niet zal lukken. Ik heb geen zin om dat tegen wil en dank voor de honderdduizendste keer opnieuw te proberen.
   Politieke partijen hebben we eigenlijk helemaal niet meer nodig!

    • Heel sympathiek dat je Madelief bijstaat. Gebeurt wel vaker, maar liever heb ik repliek van haar zelf.
     Bovendien waar zit het oordeel…?
     Of bedoel je de constatering?
     Ik wil gerust dat boek lezen maar is dat een manier om een discussie te verdagen?
     We zijn in het recente verleden ook gelukkig in staat geweest om de kerk vaarwel te zeggen en nu ligt het juk van de doctrine ver achter ons en krijgen we kinderen zonder het ritueel van die lui.
     Iets wat minder dan 50 jaar geleden absoluut ondenkbaar zou zijn geweest.
     Iemand zei ooit: ” if you love God, burn the churches”.
     Dan zeg ik op mijn beurt, “als je van vrijheid en rechtvaardigheid houdt, vergeet dan het politieke moeras”.
     Kies niet meer naar welke kerk je gaat om de Schepper te dienen maar kom je zielsverwanten spontaan tegen in het opbouwen van de wereld die je wel wil.

   • Rob vd z je bent volkomen vrij om te vinden wat je wil en te constateren wat je wil en in feite ben ik het meestal volledig met je eens. Maar de stap van hier naar daar, dus van het huidige politieke systeem en staatsinrichting naar een andere vorm van maatschappij organisatie, is een hele grote. De ‘meer democratie’ beweging doet een poging om daarin een stap te zetten. Al is de gewenste realiteit fundamenteel anders dan de huidige, we zullen toch IN dit huidige bestel moeten stoken, onrust zaaien, initiatieven ontplooien, etc. etc.

    Verder ben ik het helemaal met je eens dat zolang dit systeem blijft bestaan met dezelfde of andere inwisselbare mannetjes in donkere pakken, er nooit iets zal veranderen. Huidige politieke partijen zijn volledig gecorrumpeerd door macht en belangen. Het is belangrijk om vanuit nieuwe, niet-politieke bewegingen een vuist te maken. Maar zonder een heldere onafhankelijke visie op mens en samenleving is er niets om op te staan. Het boekje waaraan ik refereerde toont zo’n visie. In mijn ogen de grootste vergeten schat van onze tijd, namelijk de maatschappelijke driegeleding van Rudolf Steiner, hier nader uitgelegd en in deze tijd geplaatst.

    Je hoeft geen antroposoof te zijn om dit boekje te begrijpen.

    • Voor de goede orde, ik ben helemaal wederkerig van het gedachtegoed van Rudolf Steiner. Vooral zijn inzichten op het gebied van opvoeding kan ik onderschrijven. Ook zijn gezondheids principen komen heel dicht in mijn opvattingen. Alleen zijn theorie over de manieren hoe met geld om te gaan vind bij geen gehoor omdat ik helemaal wars ben van rente.
     Wat veranderingen betreft. Het is juist in deze zieke tijd de algemene opgave om te leren en te vormgeven. Weg van bestaande modellen en geen aandacht meer schenken aan iets wat niet meer kan dienen. Het omgekeerde is het geval. Wij dienen het systeem en voordat we onze kostbare energie verspillen aan reparatie van wat nu is, kunnen we ook iets beters ernaast zetten.
     Het idee dat we niet buiten deze vastgeroeste miskleunerij kunnen zit puur in ons hoofd.
     Kort gezegd wil ik niet meer bezig zijn met iets wat ik niet wil maar liever met iets wat ik wel wil. Ik meen dat helder voor ogen te hebben, als ik zo vrij mag zijn dit te stellen.

     • Ik weet niet wat de grondlegger van de antroposofie over rente heeft gezegd, maar de driegeleding heeft daar niets mee te maken. Het is ook niet een systeem, daar was Steiner juist helemaal wars van.Maatschappelijke ontwikkeling kan in zijn visie juist alleen maar vanuit de mensen ontstaan en niet vanuit weer een nieuw opgelegd systeem. Geschreven aan het begin van de vorige eeuw, zijn zijn aanrijkingen nu bruikbaarder dan ooit. Maar het gaat niet om navelstaren op weer een nieuwe ideologie. Ik denk dat je je daar wel in kan vinden, al maakt het mij niet uit. Vrijheid van denken is een van de drie pijlers waarop de driegeleding berust. De andere zijn respectievelijk gelijkheid in het rechtsleven ( een taak van de overheid) en samenwerking in het economische leven.

      Vrijheid bijvoorbeeld schijnt ons hoogste goed te zijn, maar in het economische leven pakt het desastreus uit zoals we nu kunnen zien. Maar vrijheid in het culturele, geestelijke leven is van levensbelang. Je hoeft niet lang na te denken om te zien hoe deze waarde van vrijheid op het gebied waar het thuis hoort aan alle kanten wordt belaagd en juist daar waar ze niet moet zijn ongebreideld zijn gang kan gaan. De taak van de overheid is dan in mijn opinie juist om de vrijheid in de economie ( winstbejag, uitbuiting, kapitaalvlucht, speculatie, etc. ) aan banden te leggen en de vrijheid en de rechten van het individu te beschermen. Kernachtiger kan ik het niet zeggen.

      Het omgekeerde gebeurt!!!!!!!!!

 4. Zelf gekozen slaaf te worden… nee, het is mij overkomen, ik weet daar inmiddels behoorlijk van. Nu de oplossing graag, want bedenk dat elke oplossing die je kiest blijft een oplossing BINNEN het systeem. Dat zal dus niet gaan werken — toch? Reacties graag.

  • Binnenkort publiceer ik een oplossing die ik uitgebreid beschrijf in mijn nieuwe ebook. Verschijnt eind deze maand. Inderdaad!

 5. Rob, je vraagt (uitdagend?): “Hebben we niet zelf gekozen om slaaf van het systeem te zijn en regeringen onze meesters?”

  Dat lijkt [me] toch niet. Immers op de kleuterschool werd/wordt je al geprogrammeerd om slaafs te handelen. Op een leeftijd waarop je in het geheel nog niet kunt overdenken!
  “Juf, mag ik naar de wc?” Moeten vragen, voor zóiets natuurlijks en zóiets noodzakelijks?! Grote kans dat juf (of meester) dan ook nog zegt: “Vijf minuutjes wachten”. Zó is het er bij ons állen ingepompt. Sinds een jaar of 15 begint de programmering al vanaf de leeftijd van enkele maanden: kindercrèches. Waarvoor speciaal managers worden opgeleid (4 jarige HBO; o.a. te Zwolle, Den Bosch en R’dam). Complete staatsopvoeding; ja, zó ver is het al!

  We zullen ons zelf dus eerst dienen te déprogrammeren, ons weer bewust te worden van onze natuurlijke manier/staat van ZIJN.

  Zoals, bijvoorbeeld, gaan beseffen dat 5 dagen werken per week (althans voor je inkomen) een slavensituatie betreft. Dat accoord gaan met de NAVO-activiteiten, in feite inderdaad betekent dat je accoord gaat met [je medemensen ver] moorden. Je er bewust van worden dat, zo lang er nog mensen militair worden, de dreiging van oorlog (en van de staat-van-beleg) volop blijft bestaan: soldaten zijn er niet om een land te verdedigen, zij zijn er om de elite aan hun machtswellust, hun machtsuitbreiding te helpen!

  Ons ontdoen van de overheersing van de regering begint dus met bewustwording van die overheersing, waarvoor déprogrammering nodig is. Landelijke cursussen déprogrameren?
  (Dus gaan be-grijpen dat ik/wij-burgers weer autonoom in het leven dienen te gaan staan!)

  • Beste Bert, na ieders opvoeding is er gelegenheid te over om afstand te doen van de illusies die ons zijn aangeleerd.

 6. De kleine elite wat wordt genoemd zijn zionisten. Hoe je ze het snelst uitschakelt is creeer als land zelf de valuta (geld). Laat de banken staatsbanken worden in plaats van private banken! Dat is het begin dan heb je een ader kapot geslagen van ze. Stap 2 de goudmijnen in Afrika wegnemen van de plaatselijke zionisten daar die goud transporteren na Amerika. Stap 3 doe onderzoek naar de macht zodat je die verschoont;). Volg deze 3 stappen en ze zullen krijsen als ratten. Beste burgers houd moed hoog wij kunnen ze makkelijk aan een voor allen, allen voor een!

 7. Dit heb je weer mooi geschreven Rob v. Het is zo dat ik ook vind dat die klanten van de voedselbank er niet over moeten zeuren want ze hebben er zelf voor gekozen. Dat ben ik steeds vreemder gaan vinden. Men wil een bepaald systeem en wil dan alleen de voordelen en niet de nadelen. Nu is het al kwalijk genoeg als mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, en is het nog erger als ze een systeem bouwen waar niemand die dat doet de opgelegde norm wordt. De regering neemt ook geen verantwoordelijkheid. Voor die miljarden aan windmolens kun je héél veel voedselpakket uitdelen. Een woord: ideologie. En het zal veranderen als mensen kiezen voortaan wel de eigen verantwoordelijkheid te nemen en ook samen te werken aan een eerlijke wereld. De domme mensen zitten vast in verouderde systemen wat ik ze niet kwalijk zal nemen: ze zijn onwetend. Bovendien, Krishna houdt ook niet van domme schapen. Dat vindt hij te min. De mens is geschapen met een verstand. – Dat mag je wel hopen.

  • Ik heb het geluk in een dorp te wonen waar een gekoelde zuivelcontainer staat waar je zelfstandig spullen uit kunt meenemen ter consumptie. Met een erg simpele sleutel die je krijgt als je lid bent geworden pak je wat je nodig hebt en schrijft op wat je gepakt hebt. Ook staat er een vriezer in met vlees en er zijn in het seizoen verse bio groeten.
   Kortom een luxe wat alleen kan bestaan als iedereen eerlijk alles opschrijft en er geen zooitje van maakt. Ik ken ook wijken in Arnhem bijv. waar zo’n ding binnen de kortste keren leeggeroofd en in de fik gestoken zou worden.
   Hiermee wil ik het verschil aangeven in mate van verantwoordelijkheid en de noodzaak (welke zij zelf scheppen) voor optreden en aanwezigheid van politie.
   Het zal niet mogelijk zijn onafhankelijkheid van de centrale overheid te doen ontstaan met mensen die sociaal te primitief zijn en niet begrijpen dat wat ze zelf kennelijk niet kunnen zal worden ingevuld door de overheid en gesar en repressie door de petten.
   Het is daarom NU de taak in dorpen steden en wijken samen te komen en op verstandige wijze te zien in welke mate de overheid buiten spel gezet kan worden waarbij er een document moet worden gemaakt waarbij hun incompetentie naar voren komt. Voorts zorgen dat de politie in die ‘vrije enclaven’ niets meer te zoeken heeft en inwoners zelf zorgen voor veiligheid en regulatie.
   Het gemeentebudget woz in eigen beurs houden en zelf aanwenden voor onderhoud e.d. Dat zie ik als ware participatiemaatschappij!
   We kiezen zelf een burgemeester waarvan we eisen dat deze met hetzelfde egard behandeld zal worden als de door de kroon opgedrongen burgemeester.
   Dit mede vanwege het feit dat de burgemeester chef van de politie is en op basis van zijn inzicht de verordeningen en handhaving worden uitgevaardigd. Dit is natuurlijk van de zotte.
   En nog veel meer van dit soort dingen kunnen we zelf doen….

   O ja, het instrument, burgerspreekrecht.
   Ik heb ooit een directe vraag gesteld aan de voorzitter van de raad (de burgemeester) of hij, mocht het zover komen dat de bezitters van moestuintjes wordt gevraagd of hij of zij een certificaat kan overleggen m.b.t. de herkomst van de zaden, hij voor het welzijn en vrijheid van de burger is of dat hij naar de pijpen van de duivel zal gaan dansen?
   (dit i.v.m. de op handen zijnde EU Monsanto zaaigoed monopolie alvast goedgekeurd door de nooit gekozen eu voorzitter Juncker waarbij Monsanto groen licht krijgt voor de goorste rotzooi)
   Er werd destijds een beetje lacherig gedaan over mijn vraag omdat dit voor de meeste schapen in de raad en college nog niet zo was doorgedrongen (denk ik?)
   Maar echt antwoord kwam er niet.
   Binnenkort gaat deze vraag er schriftelijk weer uit!
   Ik wil weten welk vlees er in de gemeentelijke kuip zit en laat ie niet wagen meer solidariteit met dat gore eu monster te hebben dan de eigen burger!

   • Ik vind dat prachtig. Samen delen, samen werken. Alleen zou ik dan geen zuivel nemen want dan gaan die veganisten juist flippen. Verse groente is ook zo fijn, of wat lekker fruit. Ik ben het toch een wonderlijk punt gaan vinden dat veel mensen in ons land honger hebben en dat eten weg wordt gegooid. Daarom schrijf ik artikelen waarin de eigen initiatieven zeker gewaardeerd worden maar waarin een ander systeem bepleit wordt, zodat de problemen die we in de uiterlijke wereld zien, bij de basis aan kunnen worden gepakt. Als er genoeg is voor iedereen heeft niemand tekort. Overigens deelt de kloon van Maxima ook de koelkast want anders hadden ze er twee moeten nemen en dat is duurder. De afgelopen jaren ben ik, al dan niet door persoonlijke omstandigheden, die roofcultuur van het kapitalisme steeds meer gaan haten door de enorme verspilling. Mijn punt van kritiek zit dan niet op de tekorten maar nog meer op de verspilling. Om een bezwaarschrift te behandelen heb je tien ambtenaren nodig. Als ze op tijd een aanvraag voor een toeslag af doen met een besluit binnen acht weken dan slechts één. Cultuur of ideologie? Het is een cultuur geworden in ons land. Om die dan te veranderen is een andere ideologie nodig. Er is genoeg voor ieders behoefte maar niet voor ieders “formulier”.

    • Ook veganisten hebben het recht om te flippen als zij dat nodig vinden.

     De grote vraag voor mij is :is een vreedzame co-existentie mogelijk? Geen sprake van dat ik verder ga kiezen voor een systeem waarvan ik kan zien met een half oog dat het niet werkt. Niet alleen door pure incompetentie maar ook door pure onwil. Er zitten een aantal machtsblokken zo vast in het zadel dat ik mij moeilijk kan voorstellen dat zij de edele moed hebben om mensen vrij te laten en hun geld niet meer te willen stelen. Iets waar de maatschappij van nu op gebaseerd is.
     Collectieve verantwoordelijkheid is het allerhoogste goed maar niet als dit misbruikt wordt door de huidige kliek die er net zo makkelijk oorlog van gaat voeren in zichzelf en hun vriendjes met vet voert.
     Dus vraag 2 is; kan een mens kiezen te leven volgens hogere ethische normen zonder in conflict te komen met het geweldsmonopolie?
     Vraag 3: wanneer vraag 1, 2 en 3 met nee te beantwoorden zijn, zijn we dan niet de facto in staat van morele oorlog?

     • Oh sorry, vraag 3 is de laatste.
      Wat ik nog wil toevoegen is dat ‘men’ altijd zal verwijzen naar de mogelijkheid om te gaan stemmen.
      Maar het stelsel zit zo in elkaar dat iedere vorm van alternatief of verzet in de kiem gesmoord zal worden.
      Mochten er lezers zijn die absoluut kunnen aantonen dat ik loop te dromen, bij deze. Maar wees dan zelf ook geen dromer!

 8. Revolutie onstaat nooit met een volle maag!!!!
  Revolutie onstaat alleen met een lege maag en dat zijn ze in Den Haag vergeten!

  Participatiewet is de doodstraf en maakt de mensen broodloos en dat is toch wel zorgwekkend.

  Zolang de mensen in Nederland genoeg te eten hebben, bewegen ze zich niet en vinden alles wel goed.
  Totdat het hun zelf treft en dan worden ze wakker. Echt alles plat leggen in Nederland is onvoorstelbaar.

  Ze kunnen hier echt leren van onze buren, de Belgen en Frankrijk. Dit hoor je daar ook geregeld, dat Nederlanders een zwak jaknikkend volk zijn die met de wind meelopen en als je ze een uniform geeft,
  dan voelen ze zich ook nog boven de wet geplaatst zoals bij de sociale recherche die fungeren als de gestapo in oorlogstijd. Ze veroorloven zich praktijken die nog niet eens Politie mag uitvoeren zonder rechterlijk bevel. U zult versteld staan, hoeveel keren ik dit al beleefd heb bij hulp aan mensen die de weg kwijt zijn.

  Wij leven al langer in een dictatuur dan u denkt en dit wordt steeds erger totdat we weer beland zijn
  bij dat vreselijke mannetje dat de Duitsers toentertijd gekozen hadden als hun leider.

  geboren is dat mannetje al en staat beslist paraat als wij niet goed opletten!!!

  Kijkt U maar naar de regels van de nieuwe participatiewet??? Wie heeft dit verzonnen???

 9. Om ervoor te zorgen dat er geen oorlog ontstaat kiezen we een vertegenwoordiging die keihard voor oorlog is. (Oekraine Uroegskan e.d.)
  Om ervoor te zorgen dat we verzorging krijgen in geval van ziekte of ongeluk, wordt alles wat er was opgebouwd afgebroken.
  Meer dan honderd jaar gevochten voor zeggenschap en democratieën vastgelegd in wetten worden nu door lui waarvoor is gekozen weer ongedaan gemaakt.
  De strijd tegen 19e eeuwse toestanden heeft dankzij deze bestuurskliek weer weinig zin gehad en we zien de 19e eeuwse toestanden weer terugkomen.

  Je stem laten horen is in feite in petitie gaan en stemmen is vragen aan dezelfde kliek of ze verder gaan met hetzelfde. Bovendien als je niet doet wat je zelf hebt gekozen gebruiken ze ook nog eens geweld tegen je middels de politie.
  Ze hebben dus ook nog het geweldsmonopolie voor het uitvoeren van zaken waar je in hoofdzaak niet mee eens bent!!!

  Afhaken moet dan ook het begin zijn van het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

 10. hallo allemaal van dit nieuwe topforum met een topactueel thema,
  nederland heeft nu weer de ddostraf ingevoerd voor mensen in nood en invalide mensen die onmogelijk nog werk kunnen krijgen.
  De nieuwe wet heet nu participatiewet!!!!!!

  Let op de nieuwe regels van de gemeente, wanneer u invalide bent of een uitkering ontvangt omdat u geen werk als invalide kunt krijgen.

  Help nooit mensen die invalide zijn om de straat over te steken ( uw uitkering wordt gestopt)!!!

  laat nooit uw familie op bezoek komen ( uw uitkering wordt gestopt)!!!

  Praat nooit met mensen op straat wat wordt gezien als vrienden die u niet mag hebben ( uitkering wordt gestopt)!!!

  Ga nooit boodschappen doen met kennissen ( uw uitkering wordt gestopt)!!!

  Afrikaanse mensen hebben een hechte familie band en komen vaker samen, mag niet ( uw uitkering wordt gestopt)!!!

  Uw versleten onderbroek verkopen op marktplaats om nieuwe te kunnen kopen mag niet ( uw uitkering wordt gestopt)!!!

  Ga nooit met een vriend of vriendin uit eten, ook niet met de burgemeester,mag niet ( uitkering wordt gestopt)!!

  Laat u nooit uitnodigen op een feestje waar eten geserveerd wordt, mag niet ( uitkering wordt gestopt)!!!

  Ga nooit te goedkoop wonen, mag niet. (uitkering wordt onmiddelijk gestopt)!!!

  Laat u nooit teveel op straat zien, mag niet. (uitkering wordt gestopt)!!!!!!!

  Ga nooit naar een pretpark of dierentuin, mag niet. (uitkering wordt gestopt)!!!

  Oooooooooh ja, je mag wel dood gaan en hiermee helpt je de gemeente door (je uitkering te stoppen)!!!

  Dit herinnert mij alles aan een tijd toen alles verboden werd voor de joden????

  Als u een sterke maag heeft, wil ik u graag doorverwijzen naar een site waar u de haren ten berge staan.

  Kerkvorst.webnode.nl

  Deze mevrouw hebben ze in 7 maanden tijd totaal kapot gemaakt zonder enige reden van schuld en zij weet nu nog niet wat ze deze mensen heeft gedaan om zo behandeld te worden..
  Drinkt u maar eerst en sterke koffie want die heeft u nodig om deze gestapo praktijken te kunnen verwerken.
  Ik ben de kerkvorst en pak deze persoon onder de arm maar ze loopt nu rond om zich zelf te verbranden op het marktplein in kerkrade zodat ze nog een goede daad heeft volbracht voor al deze mensen die nu ook de doodstraf staat te wachten. Deze mevrouw weet geen andere weg meer door haar schulden dankzij gemeente kerkrade die met deze nieuwe wet eigenlijk de doodstraf uitvoert van de regering.

  In de oorlog kregen deze mensen een spuitje omdat ze niets meer waard waren en nu worden ze gewoon opgeruimd door de participatiewet van meneer Rutte en companie.
  De gehele participatiewet is een schending van de mensenrechten en verwijst naar de laatste wereldoorlog,
  Zelfs belgie is ontdaan van deze schending die ook in brussel bekend is.

  Rob, ik ben erg blij met je nieuwe blog en zal helpen waar ik kan omdat ik erg christelijk aangelegd ben en nooit zal acepteren dat men zo met mensen omgaat en zal dit forum oplettend volgen.

  Mensen????? Sta eindelijk eens op en schreeuw het naar buiten????

 11. Vroeger had je de koning en adel. Door de Franse revolutie zijn ze zich kapot geschrokken. Ze hebben zich “terug getrokken” en de macht overhandigd aan zogenaamde volksvertegenwoordigers. Regeringen/overheden zijn ons opgelegd. Zij voeren uit wat zij willen. Kijk maar naar de belangrijkste families ze bezitten bijna alles. Hun roots gaan heel ver terug in de geschiedenis.
  Dus vrijheid is er nooit geweest voor het volk. Dat hebben ze ons wijs gemaakt.

  • En wij hebben het ons wijs laten maken! De munt heeft twee kanten. De slaven erkennen hun meesters, anders zouden ze geen meesters kunnen zijn, want numeriek zijn er altijd veel meer slaven dan meesters.Zolang mensen accepteren wat er aan de hand is zal er niets veranderen. De meerderheid van de bevolking zal zelf de verantwoordelijkheid voor zichzelf moeten oppakken en niet gaan lopen janken en schreeuwen omdat hun macht is afgepakt en omdat hen van alles is aangedaan!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.