Duitsers zijn leugens beu en boycotten massaal boulevardblad BILD

Veel Duitsers hebben genoeg van de eenzijdige en valse voorlichting van het boulevardblad BILD. Pompstations, tijdschriftenhandelaren en supermarkten weigeren BILD nog langer te verkopen. Een FB-actie heeft in korte tijd tienduizenden reacties opgeleverd. De lezers willen voortaan serieus genomen worden en weigeren als imbecielen behandeld te worden die je alles kan wijsmaken.

Recent nog kwam BILD met een exclusief interview met SPD-Voorzitter Gabriel over TTIP. Volgens Gabriel brengt het vrijhandelsakkoord alleen maar voordelen zoals vrede en democratie. Hij zegt er echter niet bij wat dit de Duitse bevolking zal opleveren.

Bild blinkt uit in hetzevorming tegen buitenlanders, in eenzijdige berichtgeving, waar verdachten zonder verder onderzoek daders worden, als onderdeel van het Springer concern dat een te grote concentratie van media bezit en de publieke opinie voortdurend beïnvloedt en onprofessionele journalistiek bedrijft, aldus de tegenstanders.

De weerstand tegen de berichtgeving van Bild blijkt groot te zijn. De Facebook pagina’s van de verschillende handelaren, zoals het postagentschap in Rutesheim, die Bild boycotten worden binnen de kortste keren met tienduizenden Likes ondersteund.

Misschien een idee om de Nederlandse media ook eens wat kritischer te volgen, die immers bestuurd worden door slechts 8 eigenaren? Zoals bijvoorbeeld ons aller NOS-journaal dat keer op keer aan anti-Russische hetze voering doet en ondertussen zwijgt over de gruwelen die Amerikanen in geheime gevangenissen met hun illegaal gevangen genomen slachtoffers hebben uitgehaald? Of de beschamende vertoning over het MH17 drama. Waar de ene na de andere ‘deskundige’ tevoorschijn getoverd wordt om te vertellen dat het echt de Russen zijn die het vliegtuig uit de lucht geschoten hebben? Over eenzijdige berichtgeving gesproken.

Rob Vellekoop, 2 april 2015

5 Comments

 1. Jij wil zeggen dat de Russen er NIKS mee te maken hebben? Dat is raar, het bewijsmateriaal blijft zich maar tegen ze opstapelen.

  • Mag ik vragen waar dit bewijsmateriaal uit bestaat?
   Bijzonder als u het heeft?
   Er is namelijk erg veel echt bewijs wat richting Kiev wijst.
   Er zijn radar beelden van een kievs gevechtsvliegtuig, radar storingingen, er was een routewijzigin van de mh17 gestuurd door Kiev. Ik kan nog wel even doorgaan…
   Dat zijn geen gecreerde you tube bewijzen zoals kiev ze levert. Was het niet yaz die zei” ze hebben het gedaan als u dat niet ziet mag u mijn bril”

   Dat is geen bewijs maar valt onder een vage beschuldiging. Zo steekt de rechtspraak niet in elkaar he?
   😉

  • Dat is een goeie… Welk bewijsmateriaal??? Laat men eens komen met de gesprekken op de zwarte doos en die van de Air Traffic Control te openbaren… Wedden dat dan duidelijk is wie hierachter zit – zoek de daders in Kiev!!

  • Helaas gebeurt hier helemaal niets en als er eens wel mensen in opstand komen, dan worden ze uitgelachen… (bts)

   Wat ik niet begrijp is dat iemand die zo goed en krachtig de zaken weet te omschrijven en zo puur en oprecht lijkt te zijn tegenover en voor zijn medemens (ongeacht afkomst of overtuiging) , niet meer actief is bij zijn eigen partij.. Verder weet ik ook niet van de hoed en de rand, hoor, maar jammer is het wel. (Mijn partner is sinds kort actief bij de partij en ik steun alles).

   Ik heb wel eens iets opgevangen over een opstand (heel vroeger) waarbij mensen hand in hand vreedzaam hun protest uitdroegen (ai, dat heette niet toevallig de lange mars of zo, he? Kan het nu niet opzoeken maar ga dat zeker nog doen…) Hoe mooi en kippenvelwaardig. Zoiets zou weer moeten komen, al was het alleen al om mensen die het moeilijk hebben eens een hart onder de riem te steken. Er is slechts een goede leider voor nodig waar de mensen tegen op kijken. En wat mensen die ook om hun medemens geven.
   Dromen, dromen, dromen…

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.