media2Den Haag – Door de goedkeuring van de overname van regionale bladenuitgever Mecom door landelijke bladenuitgever De Persgroep zijn er nog slechts 8 eigenaren die de Nederlandse nieuwsvoorziening beheersen. De De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft bij haar goedkeuring uitsluitend gekeken of er voor lezers en adverteerders genoeg keuze overblijft. Het conservatieve blok dat het nieuws beheerst is hierdoor kleiner en machtiger geworden.

Iedere politieke partij of beweging krijgt vroeg of laat te maken met het conservatieve mediablok dat het Nederlandse nieuws bepaalt. Enkele schrijnende voorbeelden zijn het doodzwijgen van tal van protestmanifestaties van de afgelopen periode, het bovenmatig aandacht geven aan Wilders, de Piratenpartij minimaliseren, het basisinkomen (met uitzondering van de VPRO) verbannen, ondergetekende van nu.nl weren, bezuinigingen als noodzakelijk voorstellen, de bankpraktijken verzwijgen, de eenzijdige berichtgeving over MH17 en Oekraïne, het promoten van oorlog, enz.

De Persgroep is uitgever van het Algemeen Dagblad, De Volkskrant, Trouw en Het Parool en is eigenaar van de radiozender Q-music en diverse websites zoals Autotrack. Mecom’s dochterbedrijf Wegener geeft vooral regionale dagbladen uit: De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, BN De Stem, het Eindhovens Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant en De Twentsche Courant/ Tubantia.

Een afgeslankte kerngroep: NPOBertelsmann Media (RTL)Sanoma Media, De Persgoep fam. van ThilloTelegraaf Media Groep, Reed Business MediaEgeria fam. Brenninkmeijer (NRC) heeft nu bijna alle bekende radio- en tv zenders, kanalen, kranten, bladen en magazines in handen. Vorig jaar hoorde Wegener (Mecom) nog bij deze groep, maar is nu opgekocht door De Persgroep.

Enkele bronnen van nieuws die (nog) niet door ultra conservatieven worden gecontroleerd (lijst is niet compleet)
Al Jazeera (Quatar)
De Wereldmorgen (België)
ICH (US)
Doorbraak (NL)
Climategate (NL)
Socialisme.nu (NL)
Follow The Money (NL)
Moneycrisis.wordpress,com (NL)
Ninefornews.nl (NL)
Sargasso.nl (NL)

Rob Vellekoop, 13 februari 2015

1 Comment

  1. Best wel een beetje gepikeerd, dat ik niet in de lijst >>> ‘Enkele bronnen van nieuws die (nog) niet door ultra conservatieven worden gecontroleerd (lijst is niet compleet)’ sta vermeld. Ik heb als eerste Nederlander €12.000, boete gekregen voor het publiceren op mijn site en wordt als eerste Nederlander zeer binnenkort dakloos gemaakt vanwege het publiceren van datgene wat mij is overkomen op mijn site >>> http://nicovandenham2.blogspot.nl. Maar goed, eigenlijk is de vermelding wel juist, want ik word gecontroleerd en gestraft. Ik trek mij er alleen tot nu toe niets van aan, want ik ga door! Nico van den Ham, melder van Misstanden >>> http://nicovandenham2.blogspot.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.