Wie worden beter van terreuraanslagen?

De terreuraanslagen in tal van steden zijn verschrikkelijk. Steeds vinden mensen de dood die onbekommerd aan het winkelen zijn of aan het actievoeren. De enige reden dat deze terreur impact heeft op ons dagelijks leven komt doordat de media hieraan aandacht geven. Als de media hierover niet zouden berichten missen deze aanslagen hun impact en gaan ze op dezelfde manier aan ons voorbij als een file of een overval op een bank. Ook politici hebben baat bij angst.

Stel je eens voor dat iedere moord die in NL plaatsvindt, dat zijn er 200-300 per jaar, iedere dag breed uitgemeten wordt in de media. Zodat het NOS-journaal per uitzending minstens 10 minuten hieraan besteedt en dat dit in nieuwsuitzendingen op de radio ieder uur wordt herhaald. En dat vervolgens allerlei actualiteiten-programma’s dit nog eens dunnetjes over doen. We zouden als de dood zo bang zijn dat ook wij vermoord worden. We zouden de deur niet meer uit durven.

De main stream media melken iedere terreurdaad uit. Dat is precies wat terroristen verwachten en nodig hebben, anders is hun daad voor niets. Terroristen willen angst zaaien met hun daden. Vervolgens claimt ISIS deze daad of wordt snel aangetoond dat de dader een moslim is. Deze is alleen effectief en angstaanjagend als de media hun daden breed verspreiden. Zonder media-aandacht heeft hun daad bijna geen invloed.

Ik wil hier geen aandacht besteden aan de vraag of IS steeds werkelijk achter de aanslagen zit. Een terreurbeweging die op sterven na dood is en een kalifaat in het Midden-Oosten wil vestigen maakt wel heel bizarre sprongen in het westen om hun doel te bereiken.

Een ‘gewone’ moord in ons land passeert hoogstens het programma ‘Opsporing verzocht’. Voor de rest besteedt de Nieuwe Revue er aandacht aan, wanneer ze voldoende bloedstollende foto’s kunnen laten zien. Of in uitzonderingsgevallen houden mensen een stille tocht houden met honderden bezoekers. Voor de rest is het stil.

Je kunt je dus afvragen waarom de main stream media aan de ene moord meer aandacht besteedt dan aan de andere? Of anders gezegd, waarom besteden de massa media aan iedere terreurdaad bovenmatig veel tijd en aan de ‘gewone’ moorden bijna geen. Ik denk dat ze dit nieuws brengen omdat het publiek sensatie zoekt en ‘gewone’ moorden niet opvallend genoeg meer zijn. Met hun tegenvallende omzetcijfers kunnen ze dit zeker gebruiken.

Maar toch is er nog een partij die hiervan voordeel heeft en die in een tijdperk van aanzwellende kritiek op haar functioneren zichzelf graag onmisbaar maakt: de overheid. De tak die zich met terreur bezighoudt is zo langzamerhand een echte industrie geworden, die het woord ‘veiligheid’ met hoofdletters schrijft en letterlijk leeft van ‘dreigingen’.

Kijk naar het gemak waarmee bijvoorbeeld de inperking van de privacy zoals de sleepnet-maatregelen worden ingevoerd. 

Des te meer terreur, des te groter de behoefte aan veiligheid en aan bescherming van de bevolking door vadertje staat!

De rol van de overheid voor angstige mensen neemt enorm toe. Op deze manier is ook de toename van defensie-uitgaven gemakkelijker te verdedigen. Je ziet dat niet alleen politie wordt ingeschakeld NADAT terroristische acties zijn geweest, maar ook het leger is vaak present. Kijk naar Frankrijk waar de noodtoestand sinds november 2015 geldt waardoor de politie meer bevoegdheden heeft en België waar nog steeds zwaarbewapende militairen in het openbaar rondlopen vanwege een hoog dreigingsgevaar.

Overheden spinnen naast politici, eveneens garen bij terreur, hun macht kan groeien zonder dat de bevolking de ‘veiligsheidsmaatregelen’ van de overheid in twijfel trekt. Denk aan Wilders die onophoudelijk benadrukt dat terreur en de islam bij elkaar horen. Zonder deze koppeling verliest hij namelijk een groot deel van zijn aanhang van bange mensen.

Rob Vellekoop, 20 augustus 2017

24 Comments

 1. De huichelachtige politiek, die zogenaamd alles in goede banen zou leiden, zorgen dat ze hieraan li/ of rechtsom deel aan hebben.
  Alles laten ze in de soep lopen, en prompt willen ze bij zgn. economische opleving er weer geld bijgeven.
  Wie maak je dat nog wijs?

 2. Diegenen die weten hoe de hazen lopen zien het plan dag na dag uitrollen. We gaan simpelweg regelrecht richting totalitaire fascistische staat. Maar dat kan niet middels geweld maar via de slinkse manier van de manipulatie. Maar als de ware doelen niet wil zien welke men voor ogen heeft, trap je inderdaad in de mediaflauwekul en geloof je in een ISIS en dan is de Islam één pot nat. Ik wil even in de herinnering roepn dat de aanslag in 2001 in NY puur en alleen bedoeld was in het startschot te geven voor zaken waar we het nu over hebben. De ultieme aanleiding om maatregelen te nemen die onder ‘normale omstandigheden’nooit hadden kunnen doorgevoerd. Als dat na bijna 17 jaar nóg niet gesnapt is dat slaap maar rustig verder.

 3. En dezelfde politici, die nu nog altijd de touwtjes in handen hebben, hebben gruwelijk veel bloed aan hun handen door 40 jaar willens en wetens signalen en waarschuwingen uit de bevolking te negeren. Tegelijkertijd vonden talloze politici, zoals JM Den Uijl, het normaal dat Nederlanders te beroerd waren om het vuile werk te doen, zich ziek meldden en uiteindelijk een levenslange uitkering kregen als WAO-er. Dezelfde slampampers bereikten hiermee wèl dat werkgevers in hun wanhoop geen Friezen konden krijgen, maar alleen maar analfabete Turken die ná 1973 vanwege de wet op de gezinshereniging ook nog eens hun kinderschare konden laten overkomen. Kortom: zowel de politiek als de mensen zèlf hebben deze tsunami en islamisering van Nederland feitelijk veroorzaakt.

  • De Nederlanders waren niet te beroerd om te werken, maar kwamen niet aan de bak omdat Turken en Marokkanen voor een hongerloontje wilden werken en bovendien een groot deel van dat loontje weer inleverden voor kamerhuur (6 man op een slaapkamertje voor honderden guldens). Helaas zien we het zelfde mechanisme vandaag weer: Polen, Roemenen en andere Oost-Europeanen zitten op onze vrachtwagens en ploeteren in onze tuinbouw.

 4. Degene die die jongere ertoe aangezet heeft is met de stille trom vertrokken? Gladio wie zal t weten?

 5. Moslims laten zich gemakkelijk misbruiken door de elite voor terreur omdat ze gehersenspoeld zijn door de islam.

  • Beste Xandra, er is niet een islamitisch geloof, er zijn tal van richtingen, er is niet een moslim identiek aan een andere er zijn er miljoenen. Als je schrijft ‘mensen’ laten zich gemakkelijk misbruiken door de elite voor terreur, dan ben ik dat met je eens. Voor mij is terreur ook bombardementen uitvoeren in NAVO-verband in het Midden-Oosten, dat zijn voor mij ook terroristen. Dus even terugkomend op ‘mensen’ die zich gemakkelijk laten misbruiken, reken daar heel veel mensen bij in het westen, dan blijkt misleiding door de elite niet iets bijzonders. Ook wij stinken regelmatig in hun plannen.

 6. TWEEDEHANDS-BOMMEN ZIJN NOG NOOIT ECHT AF-GE-GAAN EN WORDEN VERKOCHT VOOR EEN BIJDEHANDS-DUMP-PRIJSJE…OP DARK-WEB! “BOMMENHOUDENVANMENSENHAAL ZE IN HUIS” … GNA-GNA-GNA…

 7. Jaarlijks 200 à 300 doden in Nederland….als die cijfers kloppen -en meestal doet Rob wel goed onderzoek- dan zijn dat er aanmerkelijk meer dan ik had gedacht. Echter over het grote aantal mensen dat jaarlijks door “overheidscriminaliteit” (het misbruiken van bevoegdheden) heel stiekem de dood in wordt gejaagd door justitie-personeel en aanverwant schorem….geen woord daarover in de systeem-media.

  Wat aan al die terroristische aanslagen opvalt is dat iedere aanslag tot direct gevolg heeft dat de teugels voor de gehele EU-bevolking strakker worden aangetrokken. Het geeft te denken dat ondanks het feit dat ALLE communicatie zorgvuldig uitgeplozen wordt er toch steeds nieuwe terroristische aanslagen kunnen plaatsvinden waarvan nooit bankiers, politici of journalisten maar altijd onderdanen het slachtoffer zijn.

  Er is nog iets dat ik de systeem-media zeer kwalijk neem. Tientallen jaren lang kon iedereen in de kleine krantenberichten lezen dat als er ergens ingebroken was er vaak onder stond: “De dader was van Turkse (of Marokkaanse) afkomst”. Was de dader echter een keurige blauwogige Hollander…dan stond dat er nooit bij!
  Men vergisse zich niet in de macht van de media: als een volk niet bevalt dan maken de media gewoon een ander volk. Dat wèl bevalt. Recent onderzoek (van het Duitse economische onderzoekbureau “Wissensmanufaktur”) toont ons de juiste volgorde van de machts-hiërarchie:

  Bankwezen
  Systeem-media
  Politiek

  Ik zeg het opnieuw: door te gaan stemmen financiert u de carrière van misdadigers en reikt u deze misdadigers de helpende hand om uw medemens en uzelf ongedacht ernstig te verraden.

  • Als je bijzonder dom bent en graag wilt dat je uit arbeid verkregen spaargeld op een heel onopvallende manier wordt gestolen dan moet je er voor zorgen dat de rente die je op je spaarrekening krijgt aanmerkelijk lager is dan de jaarlijkse procentuele prijsstijgingen die je betaald voor je eerste levensbehoeften. Dan lukt het!

   Je kunt dit het beste doen door te blijven stemmen.

   • Lijkt mij des te meer opvallen, toename van inflatie terwijl de rente negatief Wordt? Dus duidelijk dat de elite met de winst gaat lopen!

    • Zeker. Want in onze economie is het verlies van de één altijd de winst van een ander!

     • De aandeelhouder wint. Kijk maar naar de AEX; die stond begin dit jaar op 500 punten en nu op 520. Dat is 4% in minder dan 8 maanden oftewel 6% per jaar. Daarbij vergeleken is de 0,5% die ik op mijn spaarrekening krijg wel erg magertjes. En als de beurs crasht??? Dan krijgen de banken en multinationals rijkssteun van onze belastingcenten.

 8. Hoe de grijze cellen van Doorgeslagen Linkse Losers werken;

  “De enige reden dat deze terreur impact heeft op ons dagelijks leven komt doordat de media hieraan aandacht geven.”

  Nee, het ligt allemaal NIET aan de ISLAM ?????

  (Er zat geen blanke Europeaan tussen, maar dat snappen ze toch niet.
  Nog even en de Linkse Losers geven de Blanke van elke aanslag de schuld… Gek he, dat Rechts zo snel groeit… Het volk -begint- er klaar mee te worden… Nog even)

  • Koekoek, je laat je gek maken. Je bent het bewijs van het succes van indoctrinatie. Je moet verder kijken dan islam, of welk geloof dan ook. Het is steeds een groep mensen die apart wordt gezet en waartegen een hetze wordt opgezet, door de overheid. Je weet wel, vroeger op het schoolplein, daar is het allemaal begonnen. Wilders snapt en beheerst het als geen ander. Hij is als puber ongelofelijk gepest als ‘neger’. Hij weet hoe het voelt om buiten de groep te vallen en gepest te worden.
   Het hele politieke spel waarvan jij, Koekoek, pion bent is opgezet om groepen tegen elkaar op te zetten en mensen met behulp van angst kneedbaar en gehoorzaam te maken, aan de overheid. Het gaat er niet om welk idee je aanhangt, of mensen dat nu rood, links, paars of rechts noemen. Het etiketplakken is onderdeel van het spel. De zondebok, tegenwoordig de islam, krijgt van alles de schuld. Let op: ook Rusland is zondebok aan het worden, met name Putin. Als er iets misgaat in de VS of zelfs voordat het misgaat, krijgt Rusland al de schuld.
   Stap uit het spel, laat je niet langer besodemieteren. Bestrijd de werkelijke schuldigen aan uitbuiting, machtsmisbruik en corruptie: degenen die de macht in handen hebben.

 9. Ik zou zeggen, bekijk het youtube kanaal van UK critical thinker eens die al meerdere terreur aanslagen onder de loep heeft genomen.

  • Ik zou het prettig vinden als we eerst daarover gingen nadenken. Het waarom van de terreur wordt nergens besproken, dan enkel met een verwijzing naar moslims die de terreurverdachten zouden zijn. Het is de suggestie die in dit verband gelegd wordt, maar niet uitgesproken.

   • Als mensen het waarom niet begrijpen zijn ze in een hele diepe slaap.
    Frankrijk november 2015: terreur. Gevolg sindsdien verhoogde paraatheid met verruimde bevoegdheden die op zijn mildst zorgwekkend zijn. Macron overweegt nu het volledige permanente wetgeving te maken. Wordt vanzelf wel EU beleid. Dan zal ik het niet eens hebben over het financiele plaatje waar een aantal mensen heel goed garen bij spinnen.
    Het youtube kanaal waar ik naar verwezen heb toont juist aan dat de verhalen omtrent de ‘aanslagen’ tegenstrijdig en inconsistent zijn. Tot overmaat van ramp heeft hij een prachtige montage van Brussel waarbij ook hele bijzondere gebeurtenissen plaatsvinden zoals het prepareren van een locatie voor de volgende foto of video opname.

   • Rob,
    het lijkt me goed als je een praatcafé start
    over de diverse onderwerpen op je site
    volgens mij ben je al heel druk maar

    ik denk aan Kei-TV voor de registratie
    en vertoning op een televisienet

    wie heeft op deze site interesse en professionele achtergrond en/of de mogelijkheden om aan een eerlijke berichtgeving mee te werken vanuit omgeving Amersfoort?

    medewerkers Kei-Tv met film/documentaire-ervaring zijn met name uitgenodigd te reageren
    groetjes
    Nelleke
    we can change the world bij Showing, Naming and Shaming

 10. Op 21 augustus om 20.11 uur is er een wereldwijde meditatie tijdens de solar eclips die zichtbaar is in de USA. Deze meditatie voor vrede en eenheid is een bedreiging voor de machthebbers vandaar al die (gladio?) aanslagen om angst en verdeeldheid te zaaien. Ga niet in de angstmodus maar in de liefde/vrede modus en mediteer mee als je wilt.

 11. In de media worden de vragen ‘waar’, ‘hoe’ en ‘wie’ altijd beantwoord(al dan niet met leugens en verdraaingen), maar wordt de hoofdvraag ‘waarom’ altijd angstig vermeden. Dit artikel stelt de hoofdvraag wel aan de orde. Overigens denk ik dat het ‘waarom’ nog veel dieper zit. Het heeft te maken met de tanende macht van de machthebbers, de opkomende tegenkrachten en het niet meer in de hand kunnen houden van de door hen opgerichte islam-terroristenbeweging. Wat dat laatste betreft is het geen toeval dat de daders altijd direct, liefst met een ongeschonden paspoort, herkend worden als moslim.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.