NL belastingbetaler moet 6 miljard meer ophoesten

Jozef Micic | Dreamstime.com - War cemetery

De inkt van SIPRI is nog niet droog over het jaar 2016 met de grootste stijging in aankoop van wapentuig sinds de Koude Oorlog of Trump zet de NAVO-partners, waaronder Nederland, onder druk om nog meer geld uit te geven aan oorlogswapens.

Trump in een speech tijdens de bijeenkomst van NAVO-landen in Brussel:
“De huidige situatie is niet eerlijk voor het volk en de belastingbetalers van de VS. En veel van deze naties zijn enorme bedragen schuldig van de afgelopen jaren en hebben in die jaren ook niet betaald. De afgelopen acht jaar gaf de VS meer uit aan defensie dan alle andere NAVO landen samen.”

Tijdens de top in Wales in 2014 hebben de NAVO-leden afgesproken om minimaal 2% van het BBP (Bruto Binnenlands Product) te besteden aan defensie, waarvan 20% aan materieel. Alleen Estland, Griekenland, Polen, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zitten boven de 2%-norm. De overige 25 landen halen dit niet.

Volgens het financieel jaarverslag 2016 bedraagt het Nederlandse BBP 697 miljard euro, twee procent hiervan komt neer op een defensiebudget van 14 miljard euro, terwijl ons land in 2016 volgens het overzicht van de NAVO ‘slechts’ 8,2 miljard euro hieraan uitgaf. Met andere woorden dankzij de overeenkomst van Rutte in 2014 en de druk van Trump moet er straks 6 miljard PER JAAR meer aan defensie worden uitgegeven.

De vanzelfsprekendheid waarmee dit algemeen aanvaard wordt is schrikbarend. Waarom moet ons land straks jaarlijks 14 miljard euro gaan uitgeven aan een leger dat actiever is met het verdedigen van de ideeën van de NAVO dan van de eigen landsgrenzen, met acties in Afghanistan, het Midden Oosten, Afrika, enzovoort. Met troepen die trainen in de poolkou en de jungle. Waarom moeten wij betalen voor het meedoen aan de agressieve expansiedrift van de VS, in plaats van het beschermen van onze eigen nationale grenzen?

Het zal overigens voor een nieuw kabinet een hele puzzel worden om deze bezuinigingen, die structureel 6 miljard moeten opleveren voor defensie, rond te krijgen. Rutte heeft immers de afgelopen jaren al tussen de 40 en 50 miljard weten te bezuinigen zonder dat Nederland uit zijn dak ging.

Rusland wordt gezien als een bedreiging van de NAVO. Als je naar de totale defensie-uitgaven kijkt (dus voordat ieder lid zijn 2% daadwerkelijk haalt) dan geven alle NAVO-landen nu al samen 13 keer zoveel uit als de ‘gevreesde’ Russen.

2016 Defensie-uitgaven in miljarden US Dollars
NAVO (Europa) 242
VS 664
Canada 15
NAVO totaal 921
Rusland 69

Volgens secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg in Brussel zal de NAVO volwaardig lid worden van de wereldcoalitie, waarin alle leden al deelnemen. Hierdoor zal de NAVO deelnemen aan politieke besprekingen inclusief de coördinatie van de training en opleiding.

“Vandaag hebben we besloten nationale jaarplannen te ontwikkelen waarin wordt aangegeven op welke manier de bondgenoten hun defensie-investeringsbelofte zullen nakomen, die we maakten in 2014. Deze nationale plannen gaan over geld, bekwaamheden en bijdragen.”

Kortom de wurggreep van Trump doet Stoltenberg nog eens dunnetjes over. De leden moeten meer gaan besteden aan hun nationale defensie-apparaten. Er zal gejuich zijn opgegaan in de wereld van de wapenindustrie. Het jaar 2016 was al een topjaar en op deze manier zullen er nog vele topjaren volgen, want de wapenwedloop komt in volle hevigheid terug nadat deze na de Koude Oorlog getemperd was.

Nederland wordt als lid van de NAVO meegesleurd in oorlogen die niet in het belang van ons land zijn en enkel de hoogmoedswaan van het Amerikaanse Rijk dienen. Het is te hopen dat het Amerikaanse volk zich zal afkeren van de oorlogtrommels van Trump en zijn miljardairsvrindjes.

Rob Vellekoop, 28 mei 2017

33 Comments

 1. Minder belastingen door minder bureaucratie en geen oorlogen dat is een goed streven. Geen belastingen is een illusie of je moet met een geweer voor je huis staan om het te verdedigen tegen kwaadwilligen en zelf de vinger in de dijk steken om een dijkdoorbraak te voorkomen.

  • Hoezo, staat nu de overheid met zijn vinger in de dijk? Wacht die dijk is aangelegd door mensen die niet overheid zijn en dus zonder overheid die dijk ook hadden gebouwd om de voeten droog te houden.

   • Mag vast niet meer..

    Ik ben eigenlijk wel ver genoeg om met een schep naar het strand te fietsen.

    Dijkie scheppen.
    Pompie maken, op de kracht van de golven buiten MIJN dijkie!

    Beetje ‘landaarde’ voor een moestuintje, kippies, haantje, vul maar lekker zelf aan, naar eigen inzicht.

    Wie met me mee wil scheppen is van harte welkom.

    Nee, niks te maar en/of onder voorwaarden.

    Gewoon, lekker zand scheppen.

    En zodra we zaken belangrijk genoeg vinden om er zo strijd over te maken dat de zelfbeschikking van wie dan ook in het geding komt, pakken we niet de wapens op, maar de schep! Samen!

  • Het wordt gaan-der-weg toch wel duidelijk waar onze jaaarenlange stromen
   belasting geld én o.a pensioen aan verpulvert werd/wordt.
   De wapenindustrie heeft wereldwijd een omzet van ruim 400 miljard dollar. Nederland speelt daarin een belangrijke rol. Ons land is een van de grootste wapenexporteurs ter wereld. Er zijn enkele honderden bedrijven in deze sector actief. Voor de meeste van deze bedrijven is het maken van wapens en wapenonderdelen maar een klein deel van hun werk, naast productie voor de civiele markt. De belangrijkste Nederlandse wapenindustrie maakt marineschepen, delen van gevechtsvliegtuigen en helikopters, en radar- en vuurleidingsystemen waarmee bommen en raketten hun doel zoeken.

   Jaarlijks wordt voor een kleine miljard euro aan wapenexportvergunningen afgegeven. Verreweg de meeste wapens en wapenonderdelen die Nederland produceert, worden aan het buitenland verkocht. Daarnaast is Nederland een belangrijke doorvoerhaven – wapens worden elders gemaakt en via Schiphol en Rotterdam vervoerd naar andere landen.

   Op grond van rapportages van de regering aan het parlement maakten we een overzicht van de belangrijkste Nederlandse wapenexportbestemmingen 2003-2012.

   http://stopwapenhandel.org/node/1212

   Wij mensen kunnen het kraantje gewoon dicht draaien met ons allen

 2. Belasting innen blijkt geheel crimineel te zijn.
  Belasting – Aanslag op je mensenleven.
  Aanboden wordt om niets nieuws te kopen als het niet nodig blijkt,
  om gezamenlijk de 21 % BTW Tarieven te vermijden .
  Beter is om plaatselijke Kringloop winkels te bezoeken ,
  om daar b.v voor een Bed een schappelijk prijsje te betalen (BTW is daar af)

  Hier een prachtige gelegenheid om samen met elkaar spullen te ruilen ,
  die voor de een overbodig is , waar een ander weer naar op zoek is.
  Alles is hier in overvloed met elkaar te ruilen.

  https://www.ruilen.nl/

 3. We hebben GEEN contract met de staat. We zijn niet verplicht belasting of boetes te betalen.

  En met het weggeven van de soevereiniteit van Nederland aan de EU heeft onze volksvertegenwoordiging LANDVERRAAD gepleegd. Dat is de hoogste misdaad!

  Stop met degene te betalen die je bedriegen, bestelen en je rechten compleet aan het afbreken zijn!

  Nederlanders, mannen en vrouwen die opstaan voor hun land en hun recht, voor democratie, mensenrechten en gelijkheid, Nederlanders, samen staan we sterk!

  Mijn droom is dat we dit massaal gaan doen en op Youtube zetten!
  Als 1.000 dit doen is het een statement.
  Als 10.000 het doen wordt het een probleem voor de landverraders in Den Haag.
  Als 100.000 dit doen hebben we Nederland terug!

  Ik zeg arresteren die hap, het hele kabinet, eerste en tweede kamer. Samen met de corrupte bankiers, de directeuren van de Internationale grootbedrijven. Ministeries overnemen en samen gaan zitten hoe we dit vastgelopen systeem kunnen gaan verbeteren voor de mensen die dit land hebben opgebouwd, de zwakkeren en de mannen en vrouwen die keihard werken voor dit land! Kijk op de site De Ommekeer.

  -We willen eerlijke vermogensverdeling (Taxeren rijken tot aanvaardbaar niveau)
  -Schulden sanering (Banken maken geld uit lucht en lenen dat uit aan man en staat tegen rente. ABSURD!)
  -Geldschepping nationaliseren. (Commerciele banken maken geld uit lucht op het moment dat een krediet wordt afgesloten. 97% van al het geld in omloop is door deze banken gemaakt, niet door de centrale banken. )
  -Rentevrije economie (Als je geld creeert op het moment van krediet verschaffing hoef je niet zulke absurde hoge onkosten vergoeding te vragen in de vorm van rente)
  -Referendum instellen (Bindend en blijvend.)
  -Onvoorwaardelijk Basis inkomen
  -Al die ministeries drastisch verkleinen, en die mirade aan wetjes afschaffen
  -Jeugdzorg tot 10% terug brengen
  -Al die pedofielen nu eens echt aan gaan pakken
  -Mensenrechten als leidraad voor ALLE Nederlanders.
  -Staatsbedrijven terug

  Zaken kabinet bepalen ipv dit systeem van leugenaars, rappe praters en populisten.

  De Ommekeer;
  http://ommekeer-nederland.nl

 4. Nogmaals indien je de kans heb STOP met het betalen van de belasting. Stap over op bitcoin of probeer te leven zonder geld, heb ik ook hele mooie verhalen over gelezen. Of je gewoon laten diagnosticeren met autisme, adhd ofzoiets iedereen heeft volgens de psychiatrie zogenaamd een stoornis dus maak daar anders gebruik van zodat je een arbeidsongeschiktheidsuitkering kunt krijgen en zelf de staat kunt uitbuiten haha. Iedereen die ‘legaal’ werkt en belasting betaald voedt het systeem, de NWO en verspreid de ellende nog verder over de planeet!

 5. Jullie landje verdedigen kost veel geld en zowat gratis meerijden op de wagen moet stoppen.De vijand is niet ”De BEER”, maar het ”paard van Troje” vol met ”vluchtelingen.Gaan jullie nog ooit wakker worden linkse Trump bachers??

  • Merkwaardig dat mensen die het opnemen voor hun medemens (vluchtelingen bijvoorbeeld) links worden genoemd en volgens mensen zoals Mart ook nog eens niet uitgeslapen zijn. Ook de relatie die de Mart-ers leggen tussen links en Trump is uitermate bijzonder voor degenen die weten waar ‘links’ voor staat.

  • Jullie landje verdedigen?
   Zo, dat zet de deur al open naar allerhande misconcepties. Je schrijft toch echt vrij goed Nederlands, echter;
   Jullie is toch echt persoonlijk voornaamwoord in tweede persoon meervoud. Met andere woorden, wanneer Mart ‘jullie landje’ zegt; geefts hij dan te kennen geen ‘Nederlander’ te zijn?
   Verdedigen betekent toch echt: beschermen tegen een aanval.

   Euhm,.. dat dat veel geld kost en gratis meerijden moet stoppen. Nou, volgend mij is het anders, kost dat veel geld en moeten die uitgaven stoppen. De hele rit moet worden geannuleerd, niet het ‘gratis meerijden’, wat overigens helemaal niet gratis is, er wordt al acht miljard aan uitgegeven.

   En dan, wie niet en wel de vijand is.
   Weet je nog wat verdedigen betekent?

   Paard van Troje, oke figuurlijk sla je hier wat mij betreft de spijker op zijn kop, maar zo mogelijk ook helemaal de plank mis. Wiens paard is het?

   Waar komen al die vluchtelingen vandaan? Nou? Precies. En waarom vluchten de mensen daarvandaan? Precies. En waar vluchten zij naartoe? Prec’i’e’i’es! Nou dan!!

   Dat is het paard dat ik zie hoor, van Troje.

   Helaas, helaas, je kan het nog overal lezen, hoe de vs de raad en wereld hebben bewezen, dat er kernwapens te vinden zouden zijn, en wel bij de Irakezen.

   En dan dat laatste zinnetje, ik krijg mijn hoofd er niet om heen. ‘Gaan jullie nog ooit wakker worden linkse Trump bachers.’ Nou, lekker dan. Ik beschouw mijzelf als iemand die zich bevindt in een proces, van wakker worden, dus enerzijds is het ja; ik ben wakker aan het worden. Aan de andere kant verkeer ik niet in de illusie van een vaste route of eindbestemming, we worden allemaal anders wakker en lijkt er dus ook geen hoedanigheid te zijn waarop je je nog ff voor de laatste keer uitrekt en strekt en kan zeggen: ,,Ik ben wakker.” Vanuit deze gedachte moet ik zeggen; nee, sorry en helaas, ik ben niet wakker en durf ook te betwijfelen of dat ooit nog wel gaat lukken. Alhoewel dat voor mij dan weer voedingsbodem geeft om toch maar weer eens te proberen een betere metafoor hiervoor de deur uit te doen, maar je bent zo afhankelijk van het collectieve begrip. Waardoor ik toch liever zou zien dat we compleet stoppen met zulke achterlijke metaforen.

   En dan: Linkse Trump bachers.
   Bedoelt hij het nu als bagger, baggeraars, bashers of is de beste jonge man vanwege een mogelijk andere aanleiding er gewoon vol van overtuigd dat wij allen die-hard fans zijn van Johan Sebastiaan? Bach dus.
   Ik denk bashers.

   Maar goed, wanneer ik mijzelf zo eens moest uitlijnen naar de ruimtelijke indeling van de politieke arena ben ik?
   Werkelijk geen flauw idee. Wanneer ik mijn klassieke interpretatie als uitgangspunt neem, ben ik extreem midden geloof ik. Wat het ene betreft extreem links en wat andere zaken betreft extreem rechts, mocht iemand dit nu als tegenstrijdig ervaren, tsja, dat krijg je van die achterlijke metaforen. Dus dan google ik het toch maar weer eens. Ja, wat ik zeg klopt, ik ben extreem midden. Althans, wanneer jij dezelfde definitie hanteerd wel. Ik ga van deze uit; Links is progressief, veranderingsgezind; rechts is conservatief, behoudend, niet veranderingsgezind.

   Zou Mart er bewust van zijn? Dat omdat hij zulke terminologie hanteert, als links vs rechts, ik mij niet kan foppen dat ik hem begrijp. Er is een veelvoud aan volgens zijn bedoeling mogelijk juiste invullingen. Misschien is voor hem links wel de/een groep die alle buitenlanders, werk- en asielzoekers met open armen verwelkomd. Of is links die groep die zo tegen multinationals en bilaterale commissie’s (proberen te) vechten. Je weet het niet, ik weet het niet.

   En Mart, zou je het willen en kunnen uitleggen, hoe jij het nu werkelijk bedoelt?

   Wat een stelletje babyloniers zijn we toch nog zeg..

   Yo!

 6. Ze moeten eens ophouden met hun luxe destructieve hobby’s en eens gaan bezinnen een vredige maatschappij op te bouwen?

 7. Inning via de belasting. Daar is dus niets vrijwilligs aan.
  Niet betalen is beslaglegging of gijzeling met behulp van staatsmarionetten.
  Afpersing dus.
  Maarr…we leven in een vrij land!

 8. Des te meer bewijs dat “wereldleiders” niets anders dan marionetten zijn van de deep state met hun miljarden verslindende wapenlobby- en industrie ook om de grip op wereldwijde total control continu te versterken. Het “hebben van een vijand” is een must voor het consolideren van hun megawinsten ten koste van alles en iedereen die buiten hun “profit empire” vallen.

 9. Ja, en dit alles om alle landen die ze illegaal binnenvallen te veranderen in een democratie! Lees HEL! Amerika en haar onzichtbare clubje elite (illuminatie) wil nu dat wij meer gaan betalen en dus meehelpen om nog meer onschuldige mensen af te slachten en hun huizen en infra te vernietigen. Overal waar dat tuig is geweest is de wereld veranderd in een hel. En we lopen er wederom als makke schapen achteraan.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.