Een-tweetje liberaal duo Wilders en Rutte vanavond in de hoofdrol

De afgelopen periode wisselden de twee politieke helden Wilders en Rutte elkaar in de verkiezingsstrijd af. Dan zocht W. de media en daarna klom R. in de gordijnen, met als absoluut hoogtepunt de uitzetting van een Turkse minister door minister-president Rutte afgelopen zaterdag. De traditionele media gingen er gretig in. Wilders reactie komt vanavond.

De parlementsverkiezingen komen er over drie dagen aan. Meer dan een half jaar lang heeft de Haagse strijd der titanen onafgebroken de aandacht van de mainstream media gekregen. De media noemen het ‘de tweestrijd tussen Wilders en Rutte’. Het is echter niet meer dan een ordinair een-tweetje tussen liberale broeders, met op maandag 13 maart bij de NOS het hoogtepunt.

Het maakt geen bal uit wie van de twee wint, want de bevolking verliest altijd. De afgelopen vier jaar mocht Nederland daarvan de wrange vruchten proeven.

Nu

Wilders troeft Rutte al heel lang af met ferme taal, die Rutte alleen met flinke daden kan overtreffen. Afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover. De gekende slapheid en gebrek aan daadkracht die de premier kenmerken, kon hij nu van zich afgooien. Hij liet de Turkse Minister van Familiezaken, die nota bene een toespraak in het Rotterdamse consulaat wilde geven, tegenhouden en Nederland via de Duitse grens uitwijzen. Ook kende hij de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken, die per vliegtuig ons land wilde bezoeken, geen landingsrechten toe. Rutte liet eindelijk zijn tanden zien, waar hij normaal gesproken mild en vooral zachtaardig te werk gaat. Hij liet zich verleiden door Wilders in een krachttoer die niet bij Nederland past. Wij kunnen polderen, maar dan wel tandeloos.

Zelfs binnen EU kringen heeft de actie twijfels opgeroepen en hopen ze dat de Hollandse kolder snel verdampt.

Half jaar geleden

Zo maar een willekeurig moment in de rijke verkiezingsstrijd tussen de liberale heren W. en R.

Op 27 augustus werkte de Telegraaf graag mee aan het verhaaltje ‘Rutte zegt sorry’. Daarna mochten andere media hieraan nog eens extra aandacht besteden, ook in het voorheen socialistische bolwerk De Wereld Draait Door.

Ondertussen had Wilders een tussendoortje met het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Welke politieke beweging zou niet graag op schoot zitten bij de mainstream media?

Na De Wereld Draait Door werkte ook de VPRO gaarne mee aan het ontwaakte media offensief met het programma ‘Zomergasten’. Hierin was iedere spontaniteit volledig uitgebannen om de VVD-boodschap zo steriel mogelijk te kunnen presenteren. De boodschap die Rutte hierin brengt is: Wilders is een groot gevaar voor de samenleving.

Het resultaat volgens een peiling (die natuurlijk net zo voorgekookt is als het hele mediacircus er omheen): VVD en PVV kwamen toen uit op elk 25 zetels.

Gelukkig, hoe toevallig, liet een VVD-coryfee vallen dat Wilders een fascist is waarop de blonde god weer kon uithalen naar de VVD en zich mocht presenteren als slachtoffer van kwaadsprekerij.

Want let op dit is het spel, het is een-tweetje dat Wilders en Rutte eindeloos spelen: Wilders komt met een extreem bericht via Twitter (september 2016 met 700.000 volgers, maart 2017 met 800.000), dit wordt dankbaar opgepakt door de mainstream. Vervolgens wordt Rutte gevraagd hoe vreselijk hij de uitspraken van Wilders vindt. Dan wordt zijn reactie massaal de polder ingestuurd. Waarop Wilders dan weer ongezouten mag reageren. Op deze manier komt er een eindeloze berichtenbrij die steeds Wilders of Rutte en meestal beiden als onderwerp hebben. Zo heeft de Limburger ook zijn A4tje gepromoot.

Dit spel tussen de liberale broeders, die in talloze toneelstukjes lelijke dingen over elkaar zeggen, werkt zonder weerga. De media moeten natuurlijk wel meewerken, want zonder hun medewerking komt Wilders niet verder dan zijn Twitter vriendjes en Rutte niet verder dan saaie verkiezingspraatjes. Daar is blijkbaar goed voor gezorgd, wat op zich weer niet verbazingwekkend is als de lezer beseft wie de acht eigenaren van onze media zijn.

Wilders begon zijn politieke carrière in 1997 in de Utrechtse gemeenteraad voor de VVD, waarvan hij sinds 1989 lid was. Op 3 september 2004 stapte hij uit de VVD en richtte een eenmansfractie op, de Groep Wilders. De voortzetting daarvan werd de PVV, waarvan hij tot op heden enig lid is.

Rob Vellekoop, 11 september 2016 / 11 maart 2017

16 Comments

 1. Mekaar verwijten toeschrijven valt toch niet met mensen stem-bewust te maken?

  • En mensen, die hun idealen,mogelijk oprecht, bij prietprem proberen te promoten, daar stel ik ook mijn vragen bij?

 2. Trap in godsnaam niet in de politieke poep van Wilders en Rutte of van andere politieke delinquenten. Doe iets goeds voor je land en voor de mensen om je heen en blijf dit keer massaal thuis. Er zijn echt heel goede alternatieven (duitse vakmensen uit de economie zwijmelen bij de mogelijkheden!) en wat moet het voor iedereen een opluchting zijn om nu eindelijk eens van dit weerzinwekkende systeem van criminele bankiers, corrupte media en politieke delinquenten verlost te zijn.

  Een volksvertegenwoordiging, geld en de economie horen een volk te dienen en niet andersom zoals nu het geval is.

  Dus: zwarten, blanken, moslims, christenen, buitenkerkelijken, Hell’s Angels, onze indonesische vrienden……zij aan zij DE STEKKER ER UIT.

  • En wie dit artikel van Rob goed begrepen heeft die heeft ook in de gaten waar ze het in Den Haag dun van in de broek loopt: dat niemand meer op hen gaat stemmen. Dat men geen vertrouwen heeft in misdadigers!

 3. http://blikopnosjournaal.blogspot.hu/2017/03/jarenlang-geo-politiek-vandalisme.html

  Nederland als onderworpene van de VS is mede verantwoordelijk voor de ingezette illegale, criminele invasie van Syrie. Kartelpolitiek en kartelmedia zwijgen, maar het maakt de invasie niet minder illegaal. Gelukkig hebben we de Russische media die er wel aandacht aan besteden.

  Jarenlang Nederlands geo-politiek vandalisme op een rijtje

  We zetten hier het jarenlange Nederlandse geopolitieke vandalisme op een rijtje. Je gaat je schamen Nederlander te zijn. Het rijtje is niet uitpuntend. Heb je aanvullingen? Zet ze in de comments.

  1. Deelname bombarderen Joegoslavie, datum?

  2. Deelname regime-change Irak, moord op Saddam Hoessein, kapot maken Irak, emigratiestroom op gang zetten. (Irak had ons en en geen enkel ander land iets misdaan; hoe zouden wij het vinden als Irak Den Haag en Amsterdam was komen bombarderen?)

  Enzovoort, enzovoort………..

  • De nederlandse belastingbetaler is daarmee medeplichtig aan moord.

   • Dit moorddadig optreden zetten veel zover tot nadenken, niet meer te gaan stemmen, aldus naar mijn opvatting?

 4. Onze “volksvertegenwoordigers” zijn toneelspelers. Uit welbegrepen eigenbelang want geld en mooie baantjes. “Volksvertegenwoordigers” móéten ook wel toneelspelen omdat ze stiekem een bende criminele bankiers in de kont zijn gekropen maar openlijk willen veinzen dat ze het nederlandse volk vertegenwoordigen. Maar bij de mensen die uit hun matrix zijn gestapt en die weer met beide benen op de grond terecht zijn gekomen werken hun toneelstukjes en gladde praatjes niet meer. Die kiezers zijn ze dus voorlopig kwijt want wie eenmaal uit hun matrix stapt die komt er niet meer in terug. En laten we hopen dat dit proces exponentieel verloopt: hoe lager de opkomst hoe beter.

  Nota bene diezelfde politieke delinquenten die het nederlandse volk willens en wetens in deze diepe en zeer langdurige crisis hebben gemanouvreerd verdringen zich nu, met de verkiezingen in aantocht, ons te beloven om ons er ook weer uit halen. Erger kun je een volk niet beledigen…..tenzij dat volk zo dom is dat het niets in de gaten heeft!

  • over 500 miljard STAATSSCHULD ( voor het grootste deel door banken veroorzaakt), door de zgn volksvertegenwoordigers toegestaan ( 60.000 euro PER PERSOON) hoor je niemand. En zó moeilijk is het niet om die info te krijgen. GA zoeken en kijk geen TV meer, want daar wordt enkel gelogen.

  • ik hoop het mee te maken want dat zou betekenen dat de NEEderlanders MASSAAL wakker zijn geworden en het dóór hebben. Ik en nu 67 jaar en heb het door. Ga dus niet meer “stemmen”…

 5. Ohm namo narai !

  Nog even over social and political enginering …

  We zijn nu ,zo vlak voor verkiezingen, in de kranten en op de televisie getuige van de al zo lang verwachtte praktijken van de social en political engineers !

  Bedankt voor jullie artikelen !

  Groetnn
  Sri sri Magnitude.
  [ AardbevingsGroninger / donder en bliksem predikant ]

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.