Rutte en Asscher willen privacy burger stelen

Volgende week beslist de kamer vlak voor de verkiezingen over een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten waarmee in een klap de burger al zijn privacy kwijt is, niet alleen via het internet maar ook via allerlei databases met over hem bekende gegevens. Deze partijen stemmen in ieder geval voor: VVD, PvdA, CDA, SGP, PVV, en CU.

Dictatuur?

Veiligheidsdiensten krijgen in feite toegang tot alle digitaal gedeelde informatie waar dan ook en hoe dan ook. De genoemde partijen leggen de basis voor een heuse dictatuur waarin burgers te bang zullen zijn om zelfs gedachten met elkaar te delen. Dit leidt tot zelfcensuur en beperkt de vrijheid voor afwijkende meningen.

Sleepnet

Met het sleepnet – door de regering ‘onderzoeksopdrachtgerichte interceptie’ genoemd – kunnen geheime diensten (zowel de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, als de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) massaal de communicatie van smartphones, computers en andere online apparaten van iedere burger onderscheppen. Het sleepnet wil zeggen grote hoeveelheden communicatie opvangen en dit doorlopen op zoek naar steekwoorden en dergelijke.
En het gaat zelfs nog verder.
Het wetsvoorstel maakt het óók mogelijk om je computer te hacken ook al ben je zelf geen doelwit. Je computer, servers en bedrijfsnetwerken, maar ook laptops en smartphones – worden zonder dat je hiervan weet binnengedrongen door geheime diensten.

Geen database meer veilig

Door dit wetsvoorstel kunnen de diensten direct toegang krijgen tot databases van iedere organisatie die met de diensten meewerkt. Dit kan volledig automatisch, zonder dat hier een mens aan te pas komt. De diensten kunnen bijvoorbeeld direct toegang krijgen tot databases van overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, van scholen, maatschappelijke organisaties of van bedrijven zoals banken.

Hiervoor is geen toestemming nodig van de minister en kijkt de toezichthouder of toetsingscommissie niet mee voordat de diensten direct toegang kunnen krijgen. Overheidsinstanties, bedrijven en andere organisaties kunnen de diensten wel de toegang weigeren tot hun databases. Maar het is maar de vraag of zij medewerking zullen weigeren als ze hierom door de diensten worden gevraagd.

Gegevens delen met buitenland

De geheime diensten kunnen de gegevens die ze verzamelen delen met buitenlandse diensten. Dat betekent dat jouw gegevens kunnen worden gedeeld met landen die weinig respect hebben voor de mensenrechten.

Deze aanslag op de burgerrechten wordt gemotiveerd met de dooddoener ‘veiligheid’. Iedere burger wordt in principe door de veiligheidsdiensten gewantrouwd en gescreend, terwijl het helemaal niet bewezen is dat de sleepnet-techniek onze samenleving veiliger maakt. In Engeland blijken veiligheidsdiensten te verdrinken in de verzamelde data zonder dat zij in staat blijken hiermee iets zinnigs te doen.

Deze aangepaste wet kan gemakkelijk worden ingevoerd, omdat de woorden van George Orwell in ‘1984’ nog steeds angstaanjagend actueel zijn.

De schokkende conclusie van Orwell:
“Zij (burgers, red.) konden er toe worden gebracht om de schandelijkste verkrachting van de werkelijkheid te aanvaarden..omdat zij niet voldoende belangstelden in het openbare gebeuren om op te merken wat er gaande was….Zij slikten alles en wat zij slikten deed het geen kwaad, omdat het geen sporen achterliet, net zoals een graankorrel onverteerd het lichaam van een vogel weer verlaat.”

Meer info

Rob Vellekoop, 9 februari 2017

17 Comments

 1. DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met de zogeheten ’aftapwet’, waarmee inlichtingendiensten uitgebreidere toegang tot informatie via de kabel moeten krijgen.

  Onder andere VVD, PvdA, CDA en de PVV steunen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). GroenLinks, SP en D66 stemden tegen. Zij vragen zich af of de bevoegdheden niet te ver gaan en vinden het toezicht erop niet sterk genoeg. De Eerste Kamer moet nog over het wetsvoorstel stemmen.

  De nieuwe wet maakt het voor de inlichtingendiensten AIVD en MIVD mogelijk om grote hoeveelheden internetverkeer via de kabel af te tappen. Gegevens die relevant zijn, mogen tot drie jaar worden bewaard.
  De oude inlichtingenwet is van 2002. Door technologische ontwikkelingen voldoet die niet meer. De bulk van de informatie loopt tegenwoordig via de kabel. Toegang tot de kabel is volgens de diensten onder meer belangrijk om de herkomst van cyberaanvallen beter te kunnen onderzoeken

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27619671/__Kamer_stemt_in_met__aftapwet___.html

  🙁

 2. Een hele zwerm virussen dat alle informatieca plat legt en delite dat ze duidelijk zien waarom en terug opstarten met de humane basis waar we allemaal gelijk zijn en geen constructie die mensen uitsluit met het spel van lessen die niemand moest leren bij een goed systeem dan stop het zakken vullen op miserie van anderen

 3. 666 IS HERE FOLKS: The advanced supercomputer of CYBERPOL named 666 is on track to go live in 2017, this according to insider information. It is believed that this super computer is to sync all data for hosting a cyber criminal database comprising of cyber criminals and all crimes committed in the cyber-world.

  Nobody really knows where this computer will be hosted. Some speculate that is will be somewhere in a MoD Cyber hosting facility in Antarctica, but there has been no leaked information on this as yet. Our press was dismissed when asking about this.

  CYBERPOL has grown expansionary since 2015 as it went unnoticed by cyber hackers during its first year of acknowledgment. It’s believed that the website CYBERPOL.info gets as much as 500,000 visits a day, but no data is shared with external organizations without proper agreements in place.

  It seems that this new super computer will work as a “NERVOUS NET” system similar to that seen in movies. It is thought that when a cyber criminal activity is listed on 666, it can’t be removed and all data is shared simultaneously with all appropriate authorities on a global scale. Effectively this will prevent any cyber criminals to escape in the future and bring a whole new dimension as to cyber integration using the “NERVOUS NET” by CYBERPOL.

  http://www.veteranstoday.com/2017/01/24/advanced-supercomputer-of-cyberpol-named-666-is-here/

 4. De Postduif.

  Het vangnet zal wel overvol met informatie raken. Om de ‘vis en krabbetjes ‘ te sorteren levert weer veel banen en werkgelegenheid op. Dat kunnen we dan later weer privatiseren zodat alles ook in het openbaar en verhandelbaar op de ‘viskade van de angst’ kan worden gesmeten. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)Dick Schoof, De AIVD en de MIVD krijgen het druk. Hun niet te verifiëren informatievergaring en macht op het aanjagen van angst alsmede het ‘Hekkinggedrag’ of moet ik zeggen ‘Hackinggedrag’ van Schoof(ik ben nog van de van Kooten en de Bie generatie)is meer dan lachwekkend en tegelijk diep triest.

  En inderdaad als er dan toch wat ‘gebeurd’ kunnen ze zeggen dat ze nog meer geld en personeel nodig hebben. En als er ‘niets’ gebeurd kunnen ze zeggen dat het goed werkt en noodzakelijk was.

  Echte actievoerders weten ook hier wel een antwoord op. De nieuwe politieke thriller vol actiewerk heet dan ook ‘De postduif’. Of komt er nu ook onder deze Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten weer een ‘Besluit op het tegengaan van informatie via dierlijk transport’. Ik vermoed dat het een ‘Regeling’ wordt omdat die gemakkelijk zonder procedures kan worden aangepast.

  Hé, wat doet die vent op met die roedel hazewindhonden in mijn straat?

  (PS: ik hoop dat die titel ‘De Postduif’ en het boek niet verboden worden en dat ik het nog rustig uit kan tikken, zonder dat de Schoof en consorten mij hacken of computer in beslag nemen).
  Dan licht mijn onderneming ook nog op zijn gat en de belastingdienst en mogelijk ook volgens Zembla, externen weten al zo veel van mij).

  De zon komt op. Ook als het bewolkt is. Daar gaat het om en daar strijdt ik met velen voor.

 5. Daarnaast is ongepermitteerd liegen en bedriegen meer regel dan toeval?
  In dit geval heeft mij vader ongelijk: Als lullen geld verdiende, zou je schat en schatrijk zijn?

 6. De geheime dienst is er ook niet voor de veiligheid. Dat is een misverstand. Ze zijn er mensen hun gedachten af te tappen, problemen bij de kern niet op te lossen, en om dikke rapporten te schrijven. Zij zijn dan zelf verantwoordelijk voor de onveiligheid die daar dan weer het gevolg van is. Afgelopen keer hadden ze in de Schilderswijk de boel ook op lopen hitsen “wie gaat er mee naar ISIS?”. Jaah! En vervolgens konden ze de postbodes met jihadwens uit het vliegtuig vissen. Als het niet ging om zulke misdadigers die daadwerkelijk aan gevaarzetting doen was het nog niet zo erg dat die gasten elke verkeerde mening als aanleiding zien de laptop te hacken en te scannen. Wat dat betreft moet het een trieste zaak zijn dat de agenten zelf niet in kunnen zien dat ze werken voor een fascistische organisatie waar ze uiteindelijk de boel erger mee maken. Net als een arts die dan zogenaamd die depressie gaat verhelpen en dan twee keer zo erg maakt. Om dan in mooie “brochures” uit te leggen dat de privacy echt niet in het geding komt en dat de dienst meer puzzelstukjes nodig heeft te zien wie met wie belt. Met “bevrijd alle nertsen” ben je dus al snel de sjaak. Gewoon door de brievenbus van Bertholee zeiken. Het zijn de fascisten die wel erg veel belangstelling hebben voor de mening van een ander maar niet thuis geven als je uit probeert te leggen dat frustraties de reden zijn voor geweld. Maar natuurlijk gaan de tapfanaten dan roepen “dat ze echt niet weten waar terrorisme vandaan komt”. Zucht. Moet ik nu alles voorkauwen? Overigens heeft de dienst buitenaardsen in dienst die achter iemand gaan zitten in de bus de gedachten direct af te luisteren. Gelezen worden is fijn maar daar moet het wat mij betreft ook bij blijven.

 7. Jij Rob hebt toch ook het boek gelezen van Robin de Ruiter, de 13 satanische bloedlijnen? Dan weet je toch dat stemmen geen enkele zin heeft?

  • Boek lezen wil nog niet zeggen dat je het met alles wat het boek schrijft eens bent.

 8. Ik verwonder mij helemaal niet om deze stap.
  Het is de logische volgende stap opweg naar een totale fascistische dictatuur.
  En laten we wel wezen de meeste mensen, hoe dom ook willen dit.
  dat blijkt wel uit het domme gelul in aanloop naar de zogenaamde democratische verkiezingen.
  Ik denk dat 85% van de mensheid een verloren zaak is.
  Helaas willen ze karmisch gezien het nog even meemaken wat het is om in een wereld te leven waar je beter af bent als lijk.
  Sorry, het klinkt niet vrolijk en dubbel sorry dat ik de comfortzone zo bruut verstoor.

 9. Hieruit blijkt duidelijk dat stemmen of de politiek ingaan een misdaad is.

 10. De Bildenberg-groep Sloper,
  De Sloper,
  Ik gun die lui hun adem niet!!!
  het enigste wat ik die lui nog gun is…..een WO3!!! niets meer en niets minder!!!
  Ik Dank U!!!

 11. Als je uit gaat dat die Maffia bende de burgers willen beschermen, dan maakt je een grote denk fout, die rovers bende maakt deze wetten om zich zelfs te beschermen.
  Het volk interesseert deze maffia bende geen bal.

  • Ze zijn erger dan de maffia Nico. Want de maffia helpt nog wel eens iemand die geen poot meer heeft om op te staan. Dat doet ons regeringstuig niet.

   • Ja de verschillen tussen de legale maffia en de illegale is de illegale houden zich aan hun woord, en de legale hebben zich nog nooit aan hun woorden gehouden.

    • Je wordt in nederland altijd en overal begluurd met camera’s maar je weet niet wie er aan de andere kant van de camera zit.

     In de gevangenis word je ook begluurd met camera’s en daar weet je ook niet door wie je wordt begluurd.

     Wie in Nederland woont zit in de gevangenis. En daar hebben de nederlanders zèlf voor gekozen want gestemd.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.