De vervalste verkiezingen van 2017

Keer op keer zijn de Tweede Kamerverkiezingen vervalst doordat de nieuwe politieke partijen geen schijn van kans maken om Den Haag binnen te komen. Een overzicht van de trucs die het ‘democratische’ Parlement gebruikt om nieuwe en vooral ingrijpende veranderingen in Nederland al tijdens de verkiezingen tegen te houden.

1. Media

Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is nodigen de nationale nieuwszenders de lijsttrekkers van de ‘grote’ partijen uit voor debatten, dat wil zeggen, de partijen die hun fossiele beleid voortzetten waardoor uiteindelijk alles hetzelfde blijft. De media spelen handjeklap met deze partijen en houden de nieuwkomers, standaard aangeduid als ‘kleine partijen’, buiten de deur en buiten de Tweede Kamer. Er doen straks ongeveer dertig nieuwe partijen mee.

Vrijdag 24 februari Radio 1-debat
negen deelnemers op Radio 1

Zondag 26 februari RTL-Premiersdebat
Met de lijstrekkers van PVV, VVD, CDA en D66 op RTL4

Zondag 5 maart RTL Carrédebat
acht deelnemers op RTL4

Maandag 13 maart EenVandaag-debat (twee deelnemers)
Debat tussen VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-er Geert Wilders

Dinsdag 14 maart NOS-slotdebat
acht deelnemers, plus in de marge lijsttrekkers van kleinere partijen

Daarnaast spelen de nieuwsrubrieken van zowel commerciële als publieke zenders een grote rol. Zij verslaan uitsluitend de verkiezingscampagnes van de zittende partijen en brengen alle ‘aanvaringen’ tussen de leiders van deze partijen ruimhartig in beeld. Ook daar hebben de nieuwkomers het nakijken en blijven steken in de anonimiteit.

Daarbovenop negeren de belangrijkste kranten intensief het nieuwe politiek bloed en plaatsen de oude partijen op de voorgrond. Dag in dag uit tot aan 15 maart toe.

Vergeet ook de stortvloed van peilingen niet, waardoor de media keer op keer de oude partijen onder de aandacht van het publiek kunnen brengen.

2. Drempels

Het vergt moed en uithoudingsvermogen en bijna een wonder om als nieuwe politieke partij mee te doen in Den Haag. Naast de financiële drempel van meer dan 10duizend euro en meer dan 600 steunbetuigingen, die voor eind januari binnen moeten zijn, (hiervan moeten 30 opgehaald worden op Bonaire) zijn er de campagnekosten. Het oude vlees van de zittende partijen krijgt jaarlijks geld om zichzelf te bedruipen en kan op deze manier een aardige verkiezingscampagnekas vormen. De jonkies moeten zelf met de pet rond.

Dan is er de drempel van de tijd. Op 3 februari worden de lijstnummers pas bekend gemaakt. Eerder kan je als jonkie geen serieuze campagne voeren in de wetenschap dat in de laatste week de zwevende kiezer nog iedere kant kan opspringen. De oudjes daarentegen hebben al het ene event na het andere gehad, opnieuw breed gecoverd door de volgzame media.

3. Campagne in het land

Het verhaal wordt bijna eentonig, maar wat hebben nieuwe partijen eigenlijk te zoeken in zaaltjes waar verkiezingsbijeenkomsten worden gehouden en de ‘grote’ mannen en vrouwen uit Den Haag hun opwachting maken. Hier kunnen de nieuwelingen scoren, maar het publiek zal niet groter zijn dan een paar honderd mensen en de media zullen deze optredens schuwen als de pest. Dus op de schaal van Richter zal dit niet veel beweging brengen. Vergeet ook niet het posterplakken en pesten. Doordat de gevestigde partijen vaak meer vrijwilligers hebben, zullen zij de verkiezingsborden in het land massaal claimen en de nieuwe partijen volledig van het bord afplakken. Zo gaat dat tijdens de onzichtbare verkiezingsstrijd.

Rob Vellekoop, 20 januari 2016

58 Comments

 1. Stemmen.
  Ik hoor stemmen.
  Ik hoor het woord.
  Stemmen. In mijn hoofd.

  Ik heb het niet gezegd.

  Stemmen.
  Ik hoor stemmen.
  De stemmen zeggen:
  ,,Stemmen!´´ In mijn oren.

  Ik heb het wel gehoord.

  Stemmen.
  Ik hoor te stemmen.
  Zeggen stemmen.
  ,,Stem!” Mijn stem verstomt.

  Stemmen.
  Ik hoorde stemmen.
  Zij stemden mij.
  Verstemd. Ik zei niets.

  Getuige …

  Stemmen.
  Ik hoor mijn stem.
  Zij overstemden mij.
  Niets gehoord. Van mijn stem.

  Ik had gedacht van wel.

  Stemmen.
  Hoor mijn stemmen.
  Zij stemden mij
  .
  Ongehoord. Dit is woord.

  Dat is niet mijn stem.

  Stemmen.
  Ik heb stemmen.
  Zij nemen mijn.
  Stem weg. Waar het nu is.

  Ik vind dat het niet hoort.

  Stemmen.
  Zoveel stemmen.
  Verstommen in de.
  Stem. Van zoveel stemmen.

  Ik heb ze niet gehoord.

  Stemmen.
  Over stemmen.
  Van de stemmen.
  Hier. Is voor u een stem.

  Ik heb het niet gehoord.

  Stemmen.
  Niet meer stemmen.
  Voor de stemmen.
  Doen. Is meer.

  Daar stem ik dan wel voor.

  Stemmen.
  Hoor ik ze zeggen.
  De zeggende stemmen.
  Laat. Uw doen en stem.

  En waar is dat dan voor?

  Stemmen.
  Ik versta stemmen.
  De stemmen staan.
  Ver. Van mij weg.

  En waar laat ik wat dan voor?

  Stemmen.
  Stemmen galmen.
  Zeggen stemt u.
  Toe. Met stemmen.

  En wat laat ik u dan toe?

  Stemmen.
  Zeggende stemmen.
  Stem toch ons.
  Stem. Niet van mij.

  Daar stem ik tegen.

  Stemmen.
  Stemmende stemmen.
  Stemmen het stemmen.
  Stemt. Mij echt niet goed.

  Weet ik wel wat stemmen doet?

  Stemmen.
  Voor mij is stemmen.
  Dat wat zorgt.
  Dat. Ik niet doen mag.

  Wat ik zou willen mogen doen.

  Stemmen.
  Waarom ik niet stem.
  Door overstemmenden.
  Geweld. Waarom je is moet doen.

  Wanneer dat jou geen echt goed doet.

 2. Naar aanleiding hoe op vrijdag 20 januari 2017 de stem van Jinek die reeds scheller werd, voordat ze vragen ging stellen aan Jesse Klaver:

  – Ik meen dat volume, toon, belichting wordt aangepast naar gelang de persoon die in beeld komt geprefereerd wordt of juist niet.
  – Een niet te preferen persoon komt minder goed uitgelicht in beeld. Zijn stem wordt hoger gemaakt. Hetgeen deze zegt wordt later in stukken geknipt of zijn verhaal wordt onderbroken. Dit laatste zien we vooral bij consumenten programmas. Daar komt na de behandeling van klachten een directeur aan het woord om uit te leggen hoe de fout wordt opgelost.
  – Een te preferen persoon zoals alle VVD personen, ook welke een aantoonbare fout begingen, krijgen een beter beeld, een lagere stem. Pechtold komt altijd netjes in beeld, Roemer juist niet.
  – Is er een demonstratie of zijn mensen boos, dan spreekt de journalist of de bewindspersoon van “emoties”. Tegelijkertijd worden de demonstranten gefilmd tegen een onrustige achtergrond. Ze roepen hard, ze doen raar, ze hebben rare kleren aan. De laatste tijd worden weliswaar betaalde acteurs ingezet, die er gek uitzien en die bv vernielingen aanrichten. De acteurs lijken soms op clowns of ze hebben kleren aan met opvallende kleuren. Ze krijgen vooraf een training. Op straat een foto of filmpje maken van een sessie die een training zou kunnen zijn, maakt dat er ineens heel veel kummunikatie is dmv kleine handgebaren. Het komen en gaan en omhelsen van mensen wordt ineens onderbroken. Iemand die al 20 minuten terzijde staat met een gekleurd petje verdwijnt meteen. Iets lezen over gangstalkers of crisis actors geeft een kijk hoe deze groepen werken. Als er een aanslag of ongeluk is en je vult wat details in bij Google etc. en je voegt ‘hoax’ toe dan krijg je diverse beelden en meningen waarin iemand vindt dat er mogelijk een acteur in beeld komt. (Of er wel of niet werkelijk een aanslag heeft plaatsgevonden kan met de beelden niet bewezen worden). Wel wordt vaak met stelligheid beweerd dat de beelden (of geluid bv Parijs) niet passen bij hetgeen als het ultime bewijs op de officiele TV getoond wordt. Mogelijk dat de beelden geschoten werden op een toevallige training (met acteurs) die eerder plaatsvond.

  In de uitzending van Jinek was het opvallend dat Jinek een vraag stelde aan Klaver maar deze liet beantwoorden door van het Hek. Van het Hek klonk veel luider en voller dan Klaver. Van het Hek werd groter in beeld gebracht in vergelijking met Klaver. De truuk dat Klaver niet het woord kreeg, maar van het Hek, werd meerdere malen toegepast. Zo werd feitelijk Klaver zijn visie op de zorg in stukjes geknipt. Ook veranderde van het Hek het onderwerp. Klaver stelde een verandering van organiseren en betalen van de zorg voor. Van het Hek bracht een nieuw punt in namelijk dat ‘de zorg zelf van mening is dat men niet meer alles kan bieden bij het levenseinde’.

  • Klaver was degene die in de periode dat hij naar voren moest worden geschoven een paar bankiers stevig de les mocht lezen. “Om er bij het volk in te gaan als koek”. Dit terwijl zijn eigen partij daarvóór al het ESM-verdrag had onderschreven op grond waarvan bankiers het volk mogen uitplunderen.

   Dat maakt ook Jesse Klaver tot de organisatie-crimineel die iedere politicus/politica is. Het is werkelijk onvoorstelbaar dat mensen nog gaan stemmen. Met een stembiljet moet je zeker lichaamsdeel afvegen en opsturen naar Den Haag.
   Dan komt de grote boodschap wel over…..

 3. Ze spiegelen je gewoon een valse belofte voor, dat er heel veel gaat veranderen, net als bij supertrump, maar infeite is ie nog net zo gehandicapt als anderen!
  En elke keer weer trappen we erin?

  • Trump weet als geen ander dat als hij niet doet wat een handjevol bankiers wil hij een kogel door z’n kop krijgt. Immers: het geld regeert. En wie regeren het geld? Niet Trump maar bankiers.

   • En die drakhi dan die blijft maar bijdraaien, vraag me af of ie nog een vak geleerd heeft, dan begrijpt ie best dat ongepermitteerd geld bijdraaien tot problemen leidt?

 4. Na het ontvangen van de kandidatenlijst en stemkaart de heelhandel min een mooie volumineuze doos retour afzender sturen. Eventueel nog met een toepasselijk aandenken in de de doos wat weergeeft hoe je over de politiek denkt. Je kunt er bv een drol, een bananenschil in doen of een leuke brief met uitleg. Als dit nu massaal gedaan wordt en we hier een trend van kunnen maken kunnen we misschien onze stem werkelijk laten gelden. Nou ja in ieder geval heeft het meer effect als gewoon stemmen, niet stemmen of blanco stemmen

 5. Blanco stemmen doe ik ook niet, omdat je dan toegeeft dat je het eens bent met huidige politieke systeem in Nederland. Democratie en vrijheid is een illusie die de politiek je verkoopt. Den Haag is niet meer dan een doorgeefluik ( net als bij de chinees) van Brussel, gesouffleerd door de NWO( N.a.t.o.en V.n.). Ergste vind ik nog dat we overal wel een politieke partij voor hebben, behalve voor “onze Kinderen”(0 tm. 23 jaar).

 6. Goed opgemerkt. En kijk eens wat gaat DENK doen,eigen TV zenttijd opzetten. Is vermeld via facbook schijnt het.Ik heb nooit gestemd in mijn leven, voelde niet goed.Maar wat zijn de gevolgen van dat niemand meer gaat stemmen? Weet iemand dat?

  • Volgens mij moet er een bepaalde hoeveelheid mensen komen opdraven/er waarde aan hechten bestuurd te worden.
   Ik meen iets van 33%. Vanaf dat aantal mag men uitgaan van een bestuursmandaat. Onder dat aantal, zou het wel eens kunnen zijn dat het criterium niet gehaald, dus onder het ontbreken van het bestuursmandaat, niet op die voorwaarde geregeerd mag worden. Vandaar dat men altijd zo happig is op veel stemmers.
   Dan heb je n.l. je verantwoordelijkheid weggegeven en moet je daarna niet zeuren. Ik tegenstelling tot wat het mantraatje probeert te brainwashen, ” Als je niet gaat stemmen, moet je ook je mond houden”. Het omgekeerde is dus waar.
   Ik vraag mij af wat en wie er dan regeert als er niemand komt opdagen. Het zou mij helemaal niets verbazen dat er een regentendictatuur onder een mooie rotsmoes gewoon verder gaat op de weg die nu ook al is ingeslagen. Want laten we eerlijk wezen, het kan ze toch geen ene flikker schelen wat het volk volk vindt.

   • Goed comment Rob. Maar de huidige ingeslagen weg zal ook onder een regentendictatuur dood lopen. Het Romeinse Rijk heeft vele eeuwen lang kunnen bestaan omdat toen overal tamelijk goed bestuur is ingesteld. Romeins recht, georganiseerde dijkbewaking en ook de eerste geschiedschrijving van ons land komen uit die periode. Het Rijk van de Bankiers waar we nu allemaal onder gebukt gaan zal een veel korter bestaan beschoren zijn en is juist in de tijd waarin we nu leven over de top geraakt: de systeemcrisis.

    Machtscentra (politiek, justitie, politie, MSM etc.) zullen altijd psychopate criminelen aantrekken met een mentaliteit die niet dieper gaat dan de inhoud van hun toch al veel te dikke portemonee. Omdat het graaien tegenwoordig exponentiëel toeneemt (de kloof tussen arm en rijk wordt snel groter!) kan een dergelijk systeem met bankiers en politieke organisatie-criminelen nooit een “blijvertje” zijn.

    Het huidige politieke beleid gaat uiteindelijk op vechten uitdraaien. Daar zijn alle vooraanstaande Duitse economen (vanouds de beste ter wereld!) het wel over eens.

    Met vriendelijke groet, JB

    • Als je alleen al bekijkt hoe mensen zich laten piepelen door stiekume truks welke nog een overblijfsel zijn van de Romeinse overheersing. Alsof de Romeinen zoveel moois gebracht hebben!! Vooral de bevolking van de lage landen hebben iets over zich waardoor ze zich ook laag in rang voelen en op de knieen gaan voor alle overheersers en accuut een stockholmsyndroom ontwikkelen. Kijk maar naar de taalverloedering…, cool he! (even terzijde; repareerde ik laatst bij mensen de verwarming, was de eerste reactie:,” koel ofwel, heel modieus, Cool”. Waarop ik zei, ” nee hoor hij doet het weer”.)
     Achterlijke rothonden!!
     Maar het meest kwalijke is wel het gebruik van de grote kapitalen en de verkeerde volgorde van het noemen van de naam. Denumino kapita Maxima is namelijk gebruikt om slaven aan te duiden. Dat staat ook zo op belastingformulieren e.d. en de naam achterstevoren.
     JANSEN PIET, ben je niet! Met nadruk op het feit dat je je naam niet bent! Maar je gaat je je er wel mee identificeren! Fout! Dit is de reactie van een pavlovhond, vanaf de kleuterschool erin gestampt.
     Je bent je naam niet en vooral geen slaaf tenzij je je ‘netjes’ schikt.

   • Daar komt nog de arrogantie bij van zo een Jesse Klaver die een onleesbaar lettertype gebruikt zijn vod van een verkiezingsprogramma aan de man te brengen. Ik heb twintig man persoon in dienst en niemand kan het gebruikte lettertype ontcijferen. Er mankeert toch niets aan onze ogen. Zo is men dus bezig: een onleesbaar boekkie met slecht lettertype. Wat dat betreft mogen we hopen dat ze niet op de glij besparen als die windmolens er voor miljarden subsidie keihard in gaan. Chef Politieke Redactie: het presenteren van een programma wat niemand kan lezen is niet heel slim. Ach, het is meer fictief als je stemmen accepteert van kiezers die niet eens de moeite nemen te lezen wat je te vertellen hebt. In dit land doen feiten al jaren geen functie meer. Zo graag wil men de windmolens door het strotje. Mja. Nu maar hopen dat het gesuis van de wieken niemand ’s nachts uit zijn bed blaast. Onvoorstelbaar hoe zo een Klaver ’t weet klaar te spelen zijn partij nog aan de tien zetels te helpen. Met de kennis van achteraf is patholoog een goed beroep te achterhalen waarom het orgaan de hersenen bij veel mensen niet werkt. De belangstelling voor wat er in het hoofd van mensen om gaat zat er dus al vroeg in.

   • Dus als ik het goed begrijp, is het zo als er 33% opkomst is ongeacht welke partij de mensen stemmen verdeeld dus, het door blijft gaan? Geldig is? Vandaar dat er zoveel partijen zijn. Dus de kans dat er niet geregeerd wordt is 0 volgens de letter van de wet.Een gros aantal mensen blijven stemmen en denken dat het wat uitmaakt. Oke dank

 7. En dan heb je in de stad Utrecht ook nog eens 83 stemburo’s, waar nog handmatig of gefraudeerd ‘gecontroleerd’ kan worden. Dat betekent dus dat je minstens 2 eigen controleurs per stemburo, dus 166 controleurs moet inzetten om te controleren of de papieren stembiljetten nog wel of niet op de juiste stapel gelegd gaan worden.

 8. Mongool, dit is gewoon hoe onze verkiezingen al tijden zijn! Je typt dit alleen maar, omdat er nu van alles over verkiezingshinder verschijnt in de media. Eerste klas pannenkoek die je bent!

  • O ja? Dank je voor het respect overigens, of dacht je dat je alles maar in je mond kan nemen en over je medemens kan uitbraken?

  • Als je de volgende keer niet met respect reageert, gooi ik je commentaar er af.

  • Confusius: “Scheldwoorden doen alleen degene die ze uitspreekt schande aan.”

  • Is het nou een mongool, iemand uit Mogolie of iemand met syndroom van down of een pannekoek of pannenkoek? Dat scheelt met de nieuwe spelling wel een ennetje!
   Zit wel verschil in!

 9. En dan is er nog iets. Nà de verkiezingen wordt tijdens de formatie steevast een kabinet samengesteld met schurken die een dictatoriale bezettingsmacht vormen van criminele bankiers. Door misdadigers die bij hun inauguratie wèl trouw zweren aan de koning maar niet aan de stompe horde die serviel op hen gestemd heeft.

  Dus: niet meer naar de stembus sloffen s.v.p.

  • Klopt, maar dat is het verhaal na 15 maart, eerst richten we ons op de verkiezingsperiode.

   • Richt je waarop je wilt maar mijn comment is toch echt bedoelt als verhaal vóór 15 maart aanstaande: het stemmen en de gevolgen daarvan zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik wil zo ontzettend graag dat men eindelijk eens gaat inzien dat er helemaal niets te stemmen want te kiezen valt. Politieke partijen zijn precies hetzelfde als ongedekt geld en onze lieve heer (denk eens aan het begrip “staatsgodsdienst”): een kwaadaardig geloof. We moeten allemaal gelóven dat we in meerdere of mindere mate socialist, democraat, liberaal of zelfs christen-democraat zijn.

    Maar in werkelijkheid komt helemaal niemand op die meetlat voor. Een land moet ook helemaal niet bestuurd worden door politici (criminele handlangers van bankiers) maar door vakmensen uit de wereld van de economie en de filosofie. Door mensen die we aan kunnen stellen en waar we -bij ingebreke blijven- ook weer heel gewoon vanaf kunnen komen.

    • Dat heet dan meritocratie. Alleen als je aantoonbaar je sporen hebt achtergelaten op het gebied waar je kennis van hebt geeft je de mogelijkheid te MOGEN besturen. Niet zoals die doos die ze nu op defensie gezet hebben omdat ze waarschijnlijk aardig kon zuigen. Of andere Neijenrode viezerikken of Wiardi Beckman stichting griezels.
     En wanneer een publiek beoordelings referendum bepaald dat zo’n typ moet opdonderen, dan gaat ie, zonder gouden handdruk.

  • Geef Wilders, Vnl, of Forum voor democratie eens een kans, mogelijk verandert er iets in het politieke systeem en de daarbij behorende banen carroussel. Niet stemmen betekent. Niets veranderen.

   • Ja, want Wilders geeft aan enorm democratisch te zijn met z’n partij waarvan niemand anders dan hijzelf lid kan worden…

   • Hoe komt het nou dat niemand weet dat ook hij twee paspoorten heeft? N.l. een nederlandse en een israelische vanwege het feit dat ie per geboorte vanwege het gegeven dat zijn moeder joodse was en dus hij ook. In zijn jeugd enorm gepest in het Venlose waar hij opgroeide met een half indische vader waardoor hij een tikkeltje bruine huidskleur had. Dat was voor de plaatselijke wereldvreemde limbo’s kennelijk de aanleiding hem een ‘neger’ te noemen en daar is ie mee gepest. Op latere leeftijd heeft ie israel bezocht en voelde zich waarschijnlijk vanuit zijn underdogsituatie aangetrokken tot het reactionaire joodse volk. Vooral de radicale tak had zijn aandacht en heeft zich aangesloten bij een radicale rechtse club vanwaaruit hij nu nog steun op allerlei gebieden ontvangt. Per saldo vertegenwoordigt hij de ultra rechts radicale tak van de knesset en is een groot bewonderaar van de palestijnen uitroeiers.
    Vandaar ook de felle anti islam houding.
    En van die sukkel denken mensen dan een bestuurder te kunnen verwachten?

 10. Dat heet conservativisme. Alles bij het oude houen.
  En als er dan eenmaal is gestemd dan moet er geteld worden.
  En WAAR in Godsnaam is de garantie dat dit eerlijk gebeurd in een door en door corrupt land waar de overheid zoveel heimelijke belangen heeft bij de voor hen, ‘juiste’ partij.
  Wie nu nog durft te spreken over een -echte democratie- kan van mij een klets in z’n gezicht krijgen.

  • Veelzeggend dat de stembiljetten (die al te groot zijn omdat ome Roon weigert beide zijden te bedrukken omdat hij een knoeier is) direct bij het rood kleuren van het hokje in de kliko verdwijnen. Zogenaamd omdat dit handig is. Men is nog niet in staat om één stembus per bureau te hebben omdat het ding na een halve ochtend al vol zit. Dus eigenlijk moet elk bureau er dan twee hebben want dan gaan ze weer klagen “het past niet de bus”. Dan hebben ze een stamper de papierwinkel aan te drukken. Rob: het feit dat de overheid inderdaad nooit bedacht heeft het tellen van de stemmen in een overzichtelijk en openbaar lokaal te doen maar in een achterafzaaltje met gesloten deuren op geheime locaties, geeft inderdaad aan hoe de “sociaaldemocraat” ome Roon daadwerkelijk denkt over het verzamelen van de stemmen. De voorzitter – 80 jaar, slechtziend, slechthorend, zal het allemaal voor ons op orde maken. We moeten gewoon “optimistisch” zijn volgens meneer Buma.

 11. Hou in godsnaam op met stemmen mensen. Hoe vaak hebben we niet gezien dat een nieuwe partij prima van start ging maar naarmate de tijd vorderde zo’n partij toch steeds verder corrumpeerde. We hebben dit allemaal heel duidelijk kunnen waarnemen bij D66 maar ook bij de SP van “socialist” Emiel Roemer. Waar onze landsgrenzen vandaan komen? Een land is een afdeling van een bank.

  Bankiers maken pervers geld en politici brengen dit zieke geld als “wettig” (we mogen geen ander gebruiken!) betaalmiddel in omloop. Méér doen politici niet!

  Daarom zeg ik het nog maar een keer: stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit 17 soorten poep. Gezond geld dat iedereen gelijke kansen biedt kan namelijk helemaal geen bankiers en politici als tussenhandelaren gebruiken. Denk daar maar eens goed over na. Dan gaat u echt nooit meer naar de stembus!

   • Dat is dus precies omgekeerd: stemmen, dàt is pas niets veranderen! Degenen die hun politieke stem hebben afgegeven zijn hem kwijt en kunnen daar later dus niet over zeuren. Maar degenen die niet stemmen hebben hun stem behouden en hebben dus na de verkiezingen nog alle recht van spreken.

    • Stemmen is je spreekrecht overdragen aan een vertegenwoordiger van keuze dus niet klagen. Niet-stemmers behouden hun spreekrecht volledig aangezien zij geen vertegenwoordigers wensen / nodig hebben. Alleen dwazen geloven nog in de religie die politiek heet.Het verschil met kerkelijk bestuur / hogepriestersbestuur zoals in de oudheid en de huidige politieke bestuursvorm is dat je de hogepriester mag kiezen dmv. stemmen. Voor de rest is de complete entourage exact hetzelfde, de inaugiratie van Trump liet dat heel duidelijk zien hoe de hogepriester door de straten mocht paradaren in zijn koets (The Beast) onder luid gejuich van zijn volgelingen. Stel dwazen die beweren dat we vooruit gegaan zijn ten opzichte van de oudere culturen zoals de Egyptenaren of de Romeinen moeten eens voor de gein de rituelen vergelijken die ze hadden bij het inwijden van een Farao en soortgelijke zogenaamde afgevaardigden van de toenmalig geldende godheid en de inwijding van een president die de afgevaardigde is van de huidige geldende godheid (overheid / het gezag).
     Kiespas gaat vrolijk weer retour afzender, opdonderen met die kolerezooi.

     • Niet-stemmen of blanco-stemmen is zwijgen en instemmen en vooral ervoor zorgen dat alles blijft zoals het is.
      Stem dan minimaal op een kleine partij waarvan je verwacht dat deze 1 zetel in de kamer krijgt.

     • Ik vraag mij af waarom jij het corrupte systeem propageert beste Rob. Het hele stemsysteem is corrupt en stemmen is akkoord gaan met dat corrupte systeem. Ipv. de verandering die je beweert te willen zien propageer je hier om het systeem uit alle macht intact te houden.

     • Beste Nico, ik ben juist tegen dit systeem, ik heb dan ook een plan om dit systeem aan te pakken en te veranderen. Daarvoor zie ik vier belangrijke pijlers die niet zonder elkaar kunnen: 1. geldcreatie weg bij banken, 2. basisinkomen invoeren en 3.meest verregaande vorm van democratie naar Zwitsers voorbeeld (in NL rammelt de democratie aan alle kanten), 4. stimuleren van de organisatie van de samenleving via zo veel mogelijke kleine autonome gemeenschappen ipv overheid.
      En ja, dit is nog steeds niet perfect, maar om naar het model van volledige zelfsturende gemeenschappen te gaan heb je een bevolking nodig die dit draagt. Helaas zijn de meeste mensen hiermee nog niet bezig en daardoor er nog niet voor klaar. Per slot van rekening is er ook nog zoiets als 1600 miljardairs die de wereld werkelijk besturen. Ook aan die situatie moet eerst nog iets veranderen.

     • Kortom, een goed begin om het systeem te ontmantelen is gewoon te stoppen met meedoen met de farce die democratie heet en dan vooral niet het propageren van desnoods op een van de kleine parasieten te stemmen. Of een parasiet nu klein of groot is, het blijft een ongemak.

     • Dus niets doen? Dat brengt ons aan de rand van de afgrond waarop we nu staan. Iedere kabinetsperiode wordt de situatie nijpender, steeds meer mensen die geen werk hebben en dus gedwongen worden om een aalmoes (lees:uitkering) te vragen, steeds meer mensen die volledig gevangen zitten in het systeem, steeds meer angst (xenofobie), steeds meer haat. Het gaat lekker zo.
      Volgens mij zijn er twee mogelijkheden: 1. je verandert het systeem deels aan dit systeem (lees: verkiezingen) mee te doen, of 2. je verandert het op een andere manier. Die laatste optie betekent wel actie en niet zeggen, ik stem niet, want dan doe je helemaal niets. Dat is complete apathie verpakt onder het sausje: kijk mij eens.

   • Niet stemmen is iets anders als niets doen, niet stemmen is niet meedoen aan het systeem dus je doet wel degelijk iets. Alleen het tegenovergestelde van wat de sociale druk (en dus ook jij) van je verwacht.

 12. Ben bang dat je niet alleen bij verkiezingen gemanipuleerd wordt, maar het is al zover, dat je ook aantoonbaar over je bankzaken en andere belangrijke maatschappelijke zaken gemanipuleerd wordt?
  Ze stellen zich steeds harder op en je wordt steeds harder gepakt waarbij je zelf bij bent notabene!

   • Ik zal het even serieus uitleggen: Alleen met een blanco stem stem je niet. Bij het verdelen van de restzetels wordt het aantal stemgerechtigden meegenomen, dus ook hen die niet gestemd hebben. De grootste partij(en) hebben het meeste kans op een zetel die voortkomt uit de verdeling van restzetels. Dit zullen dus waarschijnlijk de VVD en/of de PVV zijn die je riskeert aan een zetel te helpen door thuis te blijven. Na een (record-)lage opkomst hoor je de politiek steeds over hoe erg die lage opkomst is, wat jammer etc. Dat zijn dus krokodillentranen want de politiek heeft er echt geen nadeel van. Wel van veel blanco-stemmers. Een blanco stem is dus vaak doordacht en principieel, meer nog dan een niet-stem of een stem uit gewoonte.

   • Blanco stemmen,,, worden verdeeld de grootse partij krijgt de meeste blanco stemmen toegewezen.

    • Nee dat klopt dus niet. Wat je zegt is het geval met niet-stemmen. Pas als je blanco stemt onttrek je jezelf voor 100% aan de verkiezingen.

     • Blanco stemmen is stemmen maar aangeven dat er geen vertegenwoordiger van je keuze tussen zit. Dus alsnog akkoord gaan met het verdorven systeem.

  • Simpel, hoe vind je het om op de partij voor de dieren te stemmen? Ik vind dat een mooi alternatief……….hartegroet

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.