#Womensmarch wereldwijd protest tegen Trump

Wereldwijd hebben op zaterdag 21 januari, een dag na de inauguratie van Trump tot de 45e president, miljoenen vrouwen (en mannen) gedemonstreerd tijdens de historische #womensmarch. Zij kwamen op tegen de onderdrukking van de vrouw, tegen Trump en voor de mensenrechten.

Er werd niet alleen in tal van Amerikaanse steden geprotesteerd, maar ook in de meeste Europese hoofdsteden. Naar schatting werd in 70 landen en 50 staten geprotesteerd.

Ongeveer 250.000 mensen gingen naar de inauguratie van Trump terwijl 500.000 naar de anti-inauguratie demonstratie in Washington alleen al kwamen. Dit was het oorspronkelijke idee: een vrouwenmars naar Washington, maar in totaal werden meer dan 600 marsen gelopen door bijna 5 miljoen mensen wereldwijd.

De organisatie van Women’s March zegt op haar website:
“Deze mars is de eerste stap naar een vereniging van onze gemeenschappen, gebaseerd op nieuwe relaties, om verandering te creëren van onderop. We zullen niet rusten totdat vrouwen gelijkheid hebben op alle niveaus van leiderschap in de samenleving…”
“Vrouwenrechten zijn mensenrechten, ongeacht het ras van de vrouw, etniciteit, religie, immigratie status, seksuele identiteit, geslachtsuiting, economische status, leeftijd of onbekwaamheid.”

Bekijk de foto’s verzameld in tientallen steden van Nieuw-Zeeland tot Finland en van Canada tot in Zuid-Amerika door The New York Times. Ook in Amsterdam werd door duizenden vrouwen geprotesteerd.

Ook op twitter deden mensen verslag van talloze demonstraties.

Rob Vellekoop, 22 januari 2016

11 Comments

 1. Schaamteloos om zo met een verkiezingsuitslag om te gaan in een democratisch land. Als vrouw schaam ik me voor die roze mutsen en Madonna. Obama gememed in Europa als populaire president, was in werkelijkheid in de USA het tegenovergestelde. Als Trump werkelijk gezegd heeft dat alle griepsvaccinaties een scam zijn, dan kan deze man nog eens voor verrassingen zorgen, ook al is heeft hij joodse roots en is hij een zionist die een volgende oorlog tegen Iran propageerd. Luister naar zijn AIPAC speech.

 2. Er zit wel een kern van waarheid in de demonstraties. Want inderdaad zouden vrouwen meer leiderschap moeten krijgen in de wereld. Helaas slaan de vrouwen van tegenwoordig de plank alleen flink mis. Zij denken te bewijzen dat de vooroordelen over vrouwen onterecht zijn door netjes voor dit systeem te gaan werken en carrière te maken. Met deze demonstratie protesteren ze eigenlijk zonder het beseffen voor het patriarchaat. Hillary Clinton is gewoon een traditioneel onderdanig vrouwtje die netjes doet wat haar man wil en helemaal naar zijn pijpen danst. Toch is zeker ook Trump geen perfect persoon evenals Putin die ook zijn goede en minder goede kanten heeft. De enige oplossing voor de mensheid in het geheel is anarchie. Overheden vormen het probleem evenals de piramide achtig hiërarchie waar het symbool van illustraties tevens ook naar verwijst. Deze hiërarchie is het product van het patriarchaat oftewel de disbalans tussen de mannelijke en de vrouwelijke dominantie. Deze is daarmee niet in overeenstemming stemming met een van de universele wetten oftewel de wet van de symmetrie waardoor er geen harmonie is in de menselijke samenleving. Wat betreft die George Soros, ik heb wat onderzoek naar deze man gedaan en ik vind de informatie erg dubbel. Aan de ene kant waarschuwt hij mensen en overheden voor de invloed van het grootkapitaal en het globalisme, maar aan de andere kant speelt hij ook weer de rol van een kapitalist en globalist. Zo zou hij ook bijvoorbeeld meegewerkt hebben met het creëren van de Europese Unie wat dus haaks staat t.o.v wat hij zegt globalisme.

  • ps: irritante t9 op mijn mobiel. Bij woordje illustraties bedoel ik de illuminati

 3. De Bildenberg-groep Sloper,
  De Sloper.
  Deze protesten zijn het werk van de linkse kliek gesponsort door niet meer en niet minder dan….George Soros met zijn vrienden club waar het Nederlands Koningshuis de grondlegger van is….De Bildenberg-groep.
  Die opstand het ook wel …De Paarse Revolutie…..kijk terug op de spiets die mejufvrouw Clinton toen gaf na haar verlies van de campagne…die lui hadden toen ook alle iets van paars aan…dat weg gezet wordt als paarse opstand tegen de niet in de pas lopende Trump die verspreid wordt via het sociaal medium….net als toen die opstand in het midden oosten!
  Ik dank U!!

 4. Denk dat dit de media meer dan uitkomt?
  Wanneer ze op de barricaden moeten gaan zie je ze niet?

 5. Dat is een goed punt. En een hele goede vraag.Hoe krijgen ze in vredesnaam zoveel mensen op de been over de hele wereld.

 6. Useful idiots !! aangestuurd door de globalists,je ziet toch dat
  het wereldwijd word georganiseerd dan weet je toch wie er achter zitten.

  Dus gecontroleerde oppositie!!

  groet
  maup

  • Ok.Zou kunnen. Maar je moet toch wel zoveel mensen op de been kunnen krijgen.Hier in Nederland lukt het nog niet om 1000 man op de been te krijgen,terwijl de meerderheid wel wil demonstreren maar er gewoonweg niet de tijd voor krijgt vanwege represailles van hun baas,rechter of politie. In wat voor land leven wij?

 7. In de VS zijn sinds najnileffen meer burgers -voornamelijk zwarten- door de politie doodgeschoten dan dat er slachtoffers vielen bij de aanslag op de twin-towers.

  Geen massale demonstraties te zien.

  Nog veel meer slachtoffers vallen er ten gevolge van de vele “vredesmissies” (economische aanvalsoorlogen) van de NATO.

  Ook hier: geen massale demonstraties.

  M.a.w: wie zijn de organisatoren achter deze massale demonstraties voor de vrouwenrechten en wie betaalt hen? Er zijn namelijk nogal wat terroristische regeringen -waaronder de nederlandse- die erg benauwd zijn voor een heel andere politieke wind.

  • Ja, daaroom wordt de drempel flink hoog gemaakt voor nieuwe geluiden. Wat nou democratie!
   Wat die demo betreft, vraag ik mij toch wel af tegen wat ze demonstreren. Dat trump gekozen is zegt natuurlijk alles over een groot deel van dat land. En dat dat land een grote antropogene kankervlek met uitzaaingen naar het midden-oosten hoef ik niet uit te leggen denk ik.
   De nadruk van de demo’s ligt bij het bezwaar wat vrouwen kennelijk hebben tegen die klaploper maar daar klemt de schoen helemaal niet. Vrouwen zouden veel eerder tegen het vrouwenmisbruik in bepaalde religies moeten optreden, bijv, het jodendom en de islam. Maar het zit natuurlijk en dat weet iedereen in de ziekelijke dominantie van de meest arrogante imperialistische schurkenstaat ter wereld wiens taal wij hielenlikkende vernederlandertjes zo graag en zoveel willen gebruiken.
   De pax amerikana, de bakermat van de NWO, de weg bereider van pax judeica.
   Dat post feministische gejammer is toch totaal niet relevant.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.