Duitsers protesteren wel tegen voorbereidingen WOIII

Bremershaven  – Op zaterdag protesteren enkele honderden demonstranten tegen de komst van 4.000 Amerikaanse soldaten die naar de Baltische staten zullen trekken met 2000 pantservoertuigen. Trump twittert dat hij geen oorlog wil met Rusland, maar Obama tekent voor 20 miljard dollar meer aan defensie-uitgaven voor 2017 dan in 2016.
De vredesbeweging in Duitsland wordt langzaam wakker en in NL slapen we gewoon door. Een tussenstand van de voorbereidingen voor WOIII in Europa.

In Duitsland worden de Amerikanen met gemengde gevoelens ontvangen. De Duitse vredesbeweging komt langzaam in beweging.


Op zaterdag 7 januari vond een protestmars plaats tegen de aankomst van 2000 pantservoertuigen in Bremerhaven waarbij enkele honderden Duitse demonstranten de winterkou trotseren om aan te geven dat zij geen oorlog met Rusland wensen. De demonstratie voerde van de binnenstad naar de haven.

Oorlogsvoorbereidingen

Trump kan suggereren dat hij vrede wil, maar Obama laat de werkelijke intenties zien van het Amerikaanse Rijk. Het Amerikaanse militaire budget voor 2017 is met 20 miljard verhoogd naar op 619 miljard dollar. Over 2016 was dit volgens SIPRI nog 596 miljard. Dit terwijl Rusland heeft aangekondigd de defensie-uitgaven met 30% te verlagen naar 45 miljard dollar voor 2017 (2015 – 91 miljard, 2016 – 66 miljard volgens SIPRI)

In het kader van Operation Atlantic Resolve wil de VS de ‘nerveuze’ Europeanen geruststellen als antwoord op de ‘Russische agressie tegen de Krim’. De Iron brigade van 4000 soldaten en 2000 pantservoertuigen is afgelopen week aangekomen in Bremerhaven en zal naar Polen vertrekken en van daaruit verspreid worden over Oost-Europa.

In maart zal de 10th Combat Aviation Brigade uit U.S. Army Fort Drum & 10th Mountain Division, gestationeerd worden in het Duitse Illesheim. Zij zullen steun verlenen aan andere delen van Oost-Europa.

In Nederland zijn de Amerikaanse tanks weer terug in Limburg in depot als waarschuwing tegen de Russen. Het militair complex werd nota bene FEESTELIJK geopend begin december 2016 in Eygelshoven. Op dit depot worden 1600 legervoertuigen geparkeerd, waaronder gevechtstanks, pantservoertuigen en ander zwaar geschut, als een van de voorzorgsmaatregelen van de NAVO. Die maakt zich ongerust over de verslechterde veiligheidssituatie in Europa, volgens Defensie.

Volgens de Engelse krant The Times  werkt de NAVO hard aan het versnellen van de response tijd voor een troepenmacht van 300.000 vanwege de groeiende spanning met Rusland. Door deze acties vergroten de NAVO landen op hun beurt de dreiging naar Rusland. Een nieuwe wapenwedloop is begonnen.

De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg kwam niet met specifieke cijfers, maar Sir Adam Thomson, de Britse permanente vertegenwoordiger bij de NAVO, vertelde dat het doel was om de response tijd te verkorten van 6 maanden nu naar 2 maanden.

De Amerikanen zouden beledigd zijn doordat Russische troepen in 2008 Zuid-Ossetië en Abchazië binnengevallen zijn om pro-Russische rebellen in Georgië te steunen. In 2014 wordt de toetreding van de Krim tot Rusland via een referendum gezien als een daad van agressie. Dit wordt door de NAVO bestempeld als annexatie terwijl de bevolking van de Krim zich in meerderheid heeft uitgesproken om zich van Oekraïne af te scheiden. Daarnaast verplaatste recent Moskou de Iskander nucleair-capabele raketten naar de Russische enclave Kaliningrad in het uiterste westen van Rusland aan de Poolse grens.

De NAVO is oorspronkelijk bedoeld als tegenwicht voor de expansiedrift van de toenmalige Sowjet Unie. Sinds het einde van de Koude Oorlog en de instorting van de de USSR heeft de NAVO echter geen bestaansrecht meer en zorgt de NAVO in feite voor reservetroepen van de VS zoals in Afghanistan en Irak. Met behulp van de Noord Atlantische Verdrags Organisatie oefent de VS controle uit over Europa.

Oud-journalist Van Wolferen ziet het stationeren van NAVO-troepen aan de grens met Rusland als een rechtstreekse provocatie voor een oorlog met Rusland. De organisatie is geen defensieve of veiligheidsorganisatie meer, maar juist veranderd in een aanvallende. (zie interview en video: Westen stuurt aan op oorlog)

Rob Vellekoop, 9 januari 2017

16 Comments

 1. Ik werk in Moscow. Mijn Vrouw en kinderen wonen op de Krim in Sevastopol. Er is nooit agressie geweest van Rusland tegen de Krim. Er is geen schot gelost en er zijn nooit protesten geweest. Mijn Vrouw en haar ouders hebben in het referendum voor Rusland gekozen net zoals iedereen in onze naaste omgeving. Toen het erdoor was heeft iedereen de Russische vlag uitgehangen. Het is vredig op de Krim en niemand wil terug naar de tijd van het corrupte Oekraine alhoewel er natuurlijk problemen rond corruptie blijven door lokale overheden, maar dat heeft tijd nodig.
  Hier in Sevastopol ligt de Russische Zwarte Zee vloot en de Russische Naval Academy. Dat is al sinds de 2e wereldoorlog zo. NATO heeft de laatste jaren vergeefs geprobeerd Oekraine in de NATO te krijgen. Door middel van steun voor toenmalig President Yuschenko wiens vrouw Amerikaans is en in de CIA werkt zou Oekraine tot de EU toe moeten treden en vervolgen NATO. Als dat zou gebeuren dan zou Amerika de controle krijgen over de krim en dat zou betekenen dat Rusland zijn vloot zou moeten terugtrekken en Amerika de controle zou krijgen in de Zwarte zee. Deze acties worden door Rusland gezien als aggressief. Het is dus in feite door het Westen omgedraaid waar in feite de VS met NATO de agressor is en Rusland in de verdediging is. Annexatie van de Krim was een zelfverdedigingsactie. Een soortgelijke actie is door de VS opgezet in Syrie. President Assad is een bondgenoot van Rusland en Rusland heeft een vloot in Syrie voor de middelandse zee presence. Een destabilisatie van Syrie is georganiseerd om Assad te verdrijven en een pro Amerikaanse regering the kiezen. Natuurlijk helpt Rusland zijn bondgenoot en gaat opnieuw in de verdediging om hun security te behouden. In Rusland staat het volk massaal achter Poetin. Als Amerika doorgaat met opstoken en aanstuurt op geweld zijn de gevolgen niet te overzien want Rusland zal de Krim nooit opgeven. De Krim waar iedereen in vrede leeft met elkaar zal net zo’n puinhoop worden als Syrie. Zijn wij dan ook als vluchteling welkom in Nederland?

 2. Grappig dat sommige mensen in hun opmerkingen zich afscheiden van de rest, waardoor het lijkt of hun niet in hetzelfde schuitje zitten. Alsof ze de oplossing hebben gevonden. Ik vertel het jullie niet maar vooruit, hier hebben jullie alvast een paar hints. Maar sloper wtf ga jij doen dan? Waar ga jij zitten met je laptop? Goed verhaal hoor. Lekker kort ook. Maar dat wist ik allemaal al en kan er geen k*t mee. Samenhorigheid is ver te zoeken. Altijd verhalen over de slapende kudde etc, maar de mensen die op dit soort sites zitten zijn vaak al beter geinformeerd dan de nu.nlers nos-ers en de rtl-ers etc etc. Daar moet je je kennis gaan spammen. Trap DIE sites vol met zulke dialogen. Ontketen een discussie met koppige pro westerse meelopers. Sorry verder niks dan liefde, maar ik denk dat hier vooral eensgezinden zitten. Je vertelt mij niks nieuws iig. En dan op zo’n toontje van: jullie zijn idioot en ik niet want ik heb het alleen over jullie. Je bent er net zo beroerd aan toe als al de rest 99 %. En dat zijn er een hoop.

 3. Vormt de oorlogsverklaring van de mensen tegen eigen regering meer een probleem dan tegen andere mogendheden?

  • Beste Only You,
   Ik denk dat het hier meer gaat om het ontwijfelbaar verschil in oorlogsverklaringen. Ik weet nog goed hoe mijn mening onmiskenbaar was in de samenleving. Hoe mijn hiërarchie regeerde over jou!

 4. De duitsers demonstreren en ageren tegen het beleid van Frau Dr. Merkel, in Franrijk wordt gevochten tegen de regering Hollande (in Bretagne gaat men er prat op méér dan 100 dagen tegen het politieke beleid te hebben gevochten), in Griekenland, Spanje en Italië wordt gevochten….
  Maar in Holland zeggen de echte mannen:

  “U mag mijn been er best afzagen meeer Rutte. Als u dat dan ook maar eerlijk bij mijn buurman doet”.

  • Hoi Johan Bosman de werktuigkundige,
   Wat een mooie alliteratie aan het begin! Bretagne is een heel mooi gebied in Frankrijk. Maar het regent er wel vaak.

   Groetjes Nala

 5. Ik weet nog steeds niet wat ik van die amerikaanse wapentransporten door duitsland denken moet. Een nucleair conflict kan nooit de bedoeling zijn want de elite snijdt niet in eigen vlees. Om dezelfde reden heb ik “die gevaarlijke chemtrails” ook altijd naar het rijk de fabelen verwezen. Ik vermoed dat het in de eerste plaats de bedoeling is om de zieltogende economie uit het slob te trekken en deze gedachte wordt onderstreept door een bericht dat ik in DWN las dat duitsland haar wapenexport het afgelopen jaar heeft zien verdubbelen. De “koude oorlog” had immers hetzelfde doel en de “varkensbaai crisis” (on the brink of a nuclear war) is ook nooit een echte crisis geweest. De levensverzekering van de wapenhandel is altijd een heel goede geweest: het gemeenschapsgeld dat met bakken de lucht in gaat. De nationale schulden nemen exponentiëel toe en juist die schulden zijn datgene waar bankiers -geholpen door al die zakkenwassers in de wereld van de politiek- van leven.

  Ik ben niet bang maar wel bezorgd.

 6. De Bildenberg-groep Sloper,
  Nog even een link…over Oekraïne…lees en denk even goed na…dat is mijn advies!!
  Waarvoor was ook al weer dat opbouwende militair materiaal hier in Nerderland-Duitsland-polen-hongarije-Tsjechië-Slowakije-Roemenië enz enz?
  Wat heeft Rusland op de Krim staan wat allemaal van hun is.
  Wat als de Krim van Europa wordt…hoever komt dan het Amerikaaanse leger bij Rusland….kijk goed op de kaart met namen DE Zwarte-Zee.
  Landje pik…net als die joden daar doen in het Midden-Oosten,die doen dat al tig jaren lang….landje pik van de Pallestijnen onder het toezich van de wereld gemeenschap!…..OOK NERDERLAND!!!!!!
  http://www.fort-russ.com/2017/01/in-kiev-mccain-promises-war-on-putin.html
  Ik dank U!

 7. De Bildenberg-groep Sloper
  De Sloper,
  Waarom is Poetin de gebeten hond bij die westerse dictators!!!!
  Ga terug naar……de tijd toen er een staatgreep is gepleegd door de westerse dictators in Rusland in de tijd van…Michail Gorbatsjov die daar toen is afgezet en daar Boris Jeltsin voor in de plaats kwam…die openlijk gesteund werdt door alle westerse dictators!
  Toen stonden de westerse dictators aan de poot van het Kremlin!!!..en Vladimir Poetin die toen nog bij het hoofd van de KGB zat heeft toen de westerse dictators een halte toe geroepen…..en gezegt…RAUS HIER!!!!!!
  Daarom is Poetin DE gebetenhond…deze kerel die verdedicht en komt op voorzijn land en volk….dat kunnen de westerse dictators niet zeggen want die gaan overal over lijken-(zo veel mogenlijk geld-macht en hebzucht-)…IRAK OORLOG–affijn bijna de hele midden oosten hebben zei er een grote tering bende van gemaakt(overal dood en verderf gezaaid)waardoor er zovele mensen van daar hier naar toe vluchten…EN HET HOUDT MAAR NIET OP.
  Het Koningshuis en De Nederlandes Regering maakt zich schulding aan het opzettelijk voor berijden van wo3..want die moeten naar de pijpen dansen van de Amerikanen…met namen De Bildenberg-groep(Bernhard van Lippe-Biesterfeld de mede grondleggen 1954 hier van..George Soros en Rothschilds).
  Er is de afgelopen half jaar op diverse militerbasissen munitie raketten tanks en diverse oorlogs hulp middelen geplaatst en bevoorraad door de Amerikanen en met wat voor doel????
  Is niet wat er door de mainstream ons wordt wijs gemaakt(dat is puur gebakken lucht)…..doel hier van is…om de Russische elite,als nog omver te werpen….net als toen indertijd met Boris Jeltsin en daar dan een Bildenbergse-Groep gezinde Elite weg te zetten die naar hun pijpen gaan lopen.
  Maar letwel het is NIET alleen Rusland….maar ook China Iran en Noord Korean komen ook nog aan de beurt.
  Er staat U nog heeeeeel wat in het verschiet!!
  Wat is het toch fijn om als land de LOOP JONGEN te zijn van Amerika’tje!
  Amsterdam kijkt met U mee…FBI-CIA-NSA-M1/6-MOSSAD-JSCU-GCHQ-007.
  Binnen kort gaat U weer heerlijk STEMMEN(joep-pieee!!!)…cq voor de gek gehouden worden door de mensje die allemaal u gaan vertellen hoe zei wel niet democratisch zijn…..nou ik kan U nu al vertellen dat zei dat dus niet zijn,want….zei MOETEN allemaal naar de pijpen dansen van de Bildenberg-groep lui!
  Ik dank U!

   • Beste robvdz,
    Ik ben niet erg gesteld op jouw reacties. “De lange mars” is een serieuze website waarop veel mensen iets proberen te leren. Jouw oneerbiedige reacties besmetten de identiteit van deze website. Ik hoop dat je iets met deze opmerking zal doen! Welterusten!

1 Trackback / Pingback

 1. Donald Trump en de Russische relatie

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.