Politie onderdrukt demo en arresteert ten onrechte 166 mensen

Den Haag – Op zaterdagmiddag hebben 250 mensen gedemonstreerd tegen de onderdrukking van de vrije meningsuiting van anarchisten en antifascisten. Meer dan 166 demonstranten werden gearresteerd en later vrijgelaten zonder dat iemand van hen een boete, strafbeschikking of dagvaarding heeft gekregen. Blijkbaar waren de arrestaties, het geweld en de intimidatie van de politie onterecht!

Dit is de manier waarop Volkspartij voor Vrijheid en Democratie-burgemeester Van Aartsen omgaat de met de vrijheid van meningsuiting in Den Haag, de stad van Vrede & Recht:

De organisatoren melden op hun website
“Gisteren om 16:00 verzamelden 250 mensen zich op het Kerkplein in om vanaf daar een demonstratie te lopen tegen de repressie die zich de afgelopen jaren uitbreid tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag en daar buiten. Repressie zoals het constant verbieden van demonstraties en het in kaart brengen van antifascisten en anarchisten om vervolgens repressieve maatregelen te kunnen treffen. En ook deze demonstratie werd op bevel van de Haagse burgemeester van Aartsen de kop in gedrukt met repressie en geweld vanuit de politie.”

“De demonstratie werd al meteen in het begin totaal ingesloten door de Mobiele Eenheid en van alle kanten gefilmd door de politie. Vervolgens kwam de politie met het bevel om gezichtsbedekking af te doen want “dat was de afspraak”. Laat een ding duidelijk zijn, hier waren geen afspraken over gemaakt en dit stond ook niet in de kennisgeving die de politie had opgesteld met voorwaarden.”

“Het was gelijk duidelijk dat er een excuus werd gezocht om over te gaan op massa-arrestatie, en dat gebeurde ook. De politie sloot de demonstratie in en viel de groep aan. Terwijl de politie insloeg op de demonstranten riep de politie steeds dat mensen zich rustig moesten houden; een sterk staaltje de-escalerend optreden van de Haagse politie. Bij deze massa-arrestatie werden mensen in hun gezicht geslagen, een arm uit de kom geslagen en meerdere mensen kreupel geschopt. De politie gebruikte meerdere malen een nekklem en enkele mensen die de demonstratie verlieten na oproep van de politie kregen klappen. Uiteindelijk werden tussen de 166 en 184 mensen opgepakt.”

Volgens de antifascisten en anarchisten is de onderdrukking enorm toegenomen in Den Haag.
Zij kregen een gebiedsverbod voor de Schilderswijk uitgevaardigd. Later kwam er een gebiedsverbod voor mensen die zich verzetten tegen de extreem-rechtse demonstraties van Pegida.  Enkele mensen die tegen de ontruiming van het 13 jaar lang gekraakte sociaal centrum De Vloek waren, kregen een schadeclaim van 50.000 euro. Ook probeerde de burgemeester van Den Haag het plaatselijke Autonoom Centrum te sluiten. Verder werden herhaaldelijk demonstraties verboden, mensen thuis en op straat geïntimideerd door de politie, vonden preventieve arrestaties plaats en werd geprobeerd informanten te werven.

Rob Vellekoop, 21 november 2016

7 Comments

 1. Het blank volk wordt weer opgepakt maar de Turken die voor de PKK stonden te demonstreren zonder vergunning konden allemaal hun gang gaan, niemand opgepakt!

  Tja, overduidelijk weer die dubbele meetlat….

  ps. Als je denk dat Pegida Extreem Rechts is dan weet je echt niets wat Nazisme is!!!

 2. Hier is weer goed aan te zien dat het gebrek aan kwaliteit van ons geld onze werkelijke onderdrukker is. De politie hangt namelijk de NSB-er uit eenvoudig omdat ze er met gemeenschapsgeld voor betaald worden. Politiemensen zijn altijd al de grootste verraders van het nederlandse volk geweest. Zo zijn veel mensen geneigd om de deportaties van de Amsterdamse joden de NAZI’s in de schoenen te schuiven maar het was de gemeentepolitie van Amsterdam versterkt met de korpsen van Haarlem en Den Haag die de joden destijds uit hun huizen sleurde om ze op transport te zetten naar de concentratiekampen. Slechts twee (!) agenten hebben geweigerd daar aan mee te doen. Zij konden hun baan bij de politie behouden.
  (Bron: Rijksinstituut voor oorlogsdocumentatie)

  De politie is een uitvoerend orgaan. Ze zouden morgen zó het zelfde doen. Omdat ze er eerlijk voor worden betaald.

  Voor de fijnproevers:

  http://www.memecenter.com/fun/450536/a-dog-and-two-assholes

  • Beste Johan,

   Ik denk dat jou belastinggeld wel degelijk goed gebruikt word. Namelijk die agenten die jij NSB’ers noemt riskeren elke dag gevaar zelfs op hun leven. Zodat jij RUSTIG kan slapen! En je druk kan maken om die kleine dingen of dingen die 70 jaar geleden gebeurt zijn. Meneer de agent komt wel met loeiende sirene naar jou als jij gereanimeerd moet worden denk je daar wel is aan? De politie staat met gevaar voor hem of haar zelf langs de snelweg als jij een ongeluk heb gehad. En ondanks dat jij hun verraders van het volk noemt staat de agent nog steeds klaar voor jou. Is een Duitser die de oorlog niet mee gemaakt heeft ook een nazi? Dat is namelijk precies hetzelfde. Ik denk dat jij is moet nadenken wie nu een verrader is? De agent die altijd klaar staat hoe dan ook wanneer dan ook, of jij die hun afzeikt en vergelijkt met NSB’ers.

   Mvg,

   Bart

 3. Toevallig dat als er niet opgetreden moet worden, daar andere zaken als boeven vangen voorrang moeten krijgen, dat ze er weer in overgrote aantal aanwezig zijn? Daar moet weer geld bij Dank u belastingbetaler?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.