Aboutaleb krijgt de zak van Sinterklaas

Rotterdam – Op zaterdag 12 november zijn burgers die vreedzaam protesteerden tegen Zwarte Piet door de politie ‘tegengehouden’, ingesloten, en aangehouden. Amnesty wil dat er onderzoek gedaan wordt naar het geweld van de politie tegen een van de demonstranten dat op videobeelden te zien is. Volgens Amnesty International was het  demonstratieverbod in het centrum van Rotterdam ongeldig en buiten alle proporties.

Veruit de meeste van de ongeveer tweehonderd aanhoudingen van afgelopen zaterdag waren volgens Amnesty onrechtmatig. Daarnaast is Amnesty kritisch over de geldigheid van het demonstratieverbod en het besluit van de burgemeester van Rotterdam van 11 november 2016.

Onrechtmatig en gewelddadig politieoptreden
Amnesty vindt dat de meeste van de 200 aanhoudingen onrechtmatig zijn gebeurd, omdat de demonstranten vreedzaam protesteerden. Amnesty heeft videobeelden  bekeken van de aanhouding van de anti-Zwarte-Piet-activist Jerry Afriyie en vindt dat er sprake was van ‘disproportioneel geweldgebruik’. Eén agent gaf Afriyie een vuiststoot in zijn gezicht, zonder dat daarvoor een rechtvaardiging lijkt te zijn. De organisatie vraagt de chef van de eenheid Rotterdam een onderzoek te doen naar de aanhouding van Afriyie.

In een interview met Joop zegt Aboutaleb over de tikken die door de politie werden uitgedeeld aan de demonstranten.

‘Ik ben grootgebracht met de mededeling dat als de politie zegt dat iets niet mag, dat niet mag. Het staat je vrij om daar later een klacht tegen in te dienen. Maar je hoort je niet te verzetten tegen een order van de politie. Een politieopdracht is een politieopdracht.’

Kortom ‘Befehl ist Befehl’.

Vandaar dat de juiste actie is dat Aboutaleb de zak krijgt en daarin met Sinterklaas naar Spanje gestuurd wordt. Een burgemeester is de ‘vader van alle burgers’, ook van die er een andere mening op na houden en dat vreedzaam uiten.

Rob Vellekoop, 16 november 2016

13 Comments

 1. Ach jee, gaat CIA-International zich hier nu druk over maken? Mooie manier om net te doen of je voor de burgers op komt. Rob, ontmasker die club eens, genoeg over ze te vinden op internet.

 2. De voedingsbodem voor deze steeds verder gaande repressie wordt gelegd door de huidige ‘Trump’ politiek zelf. Het is wat mijn geschiedenisleraar 40 jaar terug het fascisme met een kleine ‘f’ noemde. Het langzaam bijna onopvallend voortwoekerende. De sfeer die gecreëerd wordt met de stem van angst, haat en uitsluiting. Deze opkomende collectieve karakterzwakte uitmondend bij een stem op de PVV van leider Wilders en zijn ondersteunende stoottroepen van o.a. Pegida heeft grote parallellen met de sfeer van de jaren ’30- 40 van de vorige eeuw. Je ziet dan ook steeds meer framing, opsluiting en straatverboden tegen andersdenkende, zie het Den Haag van burgemeester en Jozias Aartsen(VVD).Demo hiertegen op 19 november a.s.

  Eerder heb ik een brief naar burgemeester van der Laan van A’dam gestuurd naar aanleiding van de demonstratie op 6 februari 2016 van het Pegida van wapenhandelaar Edwin W.( u weet nog wel van dat rookbommetje wat in de media een bom was). Nota bene op de dag dat bouwvakker Rinus van der Lubbe de Rijksdag in de fik had gezet gaf hij toestemming voor deze demo. Rinus zijn daad wordt door verschillende Nederlandse historici gezien als de eerste daad van verzet tegen het nationaal-socialisme van Adolf H.

  In de vrijheid van meningsuiting van enkele honderden Antifa op dezelfde dag(6/2) tegen de Pegida werd er onnodig en buitensporig geweld door de politie gebruikt tegen enkele Refugees Welcome demonstranten die klem raakten tussen fietsenrekken. Daarover een tweede brief naar van der Laan geschreven. Ik kreeg een kort antwoord terug met een verwijzing naar de desbetreffende procedure’s. Daar ben ik niet aan begonnen omdat ik weet hoe dat werkt.
  https://www.afafryslan.nl/2016/02/08/dubbeldemo-op-6-februari-2016-in-amsterdam-geslaagd/

  Enigszins bezorg hierover ben ik wel maar het boezemt mij geen angst in. Mocht Nederland zijn eigen Trump met stoottroepen krijgen dan kan de huidige politiek zich een flink aan zijn hoofd en hart krabben.

  Er zullen overigens genoeg mensen overblijven om in verzet te komen. Die zich met gemak aan de collectieve karakterzwakte onttrekken. Tenminste als ons weglachende minister-president Mark R. nota bene geschiedenisleraar (“Waarom zouden we excuses voor de slavernij aanbieden?”) niet alle tegengeluiden met zijn ‘pleur op- doe even normaal bewoordingen’ heeft opgepakt, geframed en straatverboden heeft opgelegd. Nu ja daar komen we ook wel weer onderuit.
  Mocht je nog van plan zijn om PVV te gaan stemmen zeg dan later niet: ‘Wir haben es nicht gewüst”.

 3. Hoewel ik tegen het ageren over zwarte piet ben(het is een kinderfeest)niet aankomen!!
  en het rassisme genoemd word (er is geen zwarte pieten ras,bestaat niet!!)
  net dat er ook geen moslim ras bestaat!!dus de rassist kaart kan van tafel.

  Maarrrr,het demonstratie recht en recht van menings uiting,moet
  absoluut behouden blijven.
  Overigens een RECHT is niet weg te stemmen,dat is mens eigen!!!
  Dit soort toestanden is een prachtig voorbeeld mensen tegen elkaar op te zetten

 4. Hoe achterlijk denk je eigenlijk,om het over fascisme te hebben ?
  Die neger,zoals je zegt hoorde daar niet te zijn en wilde zih ook niet verwijderen.
  Als er een blonde struisse vent uit Drente die tik had gekregen ,had je je smoel zeker niet opengetrokken .
  Kwezel

  • Scheldpartijen sta ik normaal gesproken niet toe, maar deze wel, Daggy. Zegt namelijk alles.

  • Daggy,weet je de definitie van fascisme wel? (we leven er namelijk onder)
   en iedereen in nederland krijgt klappen van de knuppellaars als je je niet
   braaf als een Paflov hondje gedraagt

   • ”iedereen in nederland krijgt klappen van de knuppellaars als je je niet
    braaf als een Paflov hondje gedraagt”
    Heel juist, niets met Zwarte Piet te maken. Maar uhhhh, zijn de protesters even vergeten dat de negerkindjes en hun ouders net zo hard mee deden met het Sinterklaasfeest? Dat ze het met net zoveel plezier beleefden. En nu komt er een piepklein groepje met een hele grote mond, dat (toevallig?) net in de strategie van ‘Verdeel En Heers’ van de NWO past en nu mag het niet meer? Denk toch na mensen. In de Zak naar Spanje en tot pepernoten malen.
    Ook in Suriname is Sinterklaas Wit en de Pieten Zwart. Kinderen vinden het geweldig. Maar ook daar, en toevallig?/ net op hetelfde moment is er een actie tegen Zwarte Piet. Ra ra, wie en wat zit daar achter.

    Een uitspraak van een Witte’ Surinaamse Sinterklaas: ”Ik vond ze al donker genoeg van zichzelf. Zij niet: ze maakten een mengsel van gestampte houtskool en olie om zichzelf nog zwarter te maken”.

 5. lekker voor hem……. laat ons gewoon onze gewoontes houden… waarom ga je uberhour protesteren tegen zwarte-piet het is een ding wat wij nederlanders doen…… al jaren voor dat deze mensen bestonden…. en nu in een keer is het slecht niet geod…. ga toch weg man rot op…. ja ik ben mee eens dat geweld niet de oplossing is maar kom op laat onze gewoontes met rust

  • Tja, maar niet alle gewoontes zijn goed of blijven goed. Ze kunnen gedateerd zijn omdat het leven eenmaal veranderd, ze zijn dan niet meer van deze tijd. Verandering doet altijd pijn, in gedachtengoed maar afkeurend genoeg ook fysiek. Geef je de ander de ruimte, en dat geldt voor iedereen.

   • In die zin adden we allang afscheid moeten nemen van het huidige kerstfeest. Als iets ‘niet van deze tijd’is, plotseling, komt dat niet uit de lucht vallen.
    Het is een naar mijn idee puur EU doctrine om ieder land te ontdoen van haar eigenheden om zo te versmelten in één groot annonieme eenheids federatie.
    Verdeel en heers effecten spelen daar ook nog bij om tweespalt te zaaien.
    Het zou zomaar een George Soros idee kunnen zijn.

    Je ziet langzaam een tweespalt ontstaan tussen delen in nederland die een collectief boetekleed hebben aangetrokken met betrekking tot een in dat deel voorgekomen slavernijverleden. Wat overigens door slechts een bepaalde elitaire groep is uitgevoerd en waar men als groep de schuld voor wil dragen. Met dank aan het onderwijs…
    En het overige deel van nederland, het noorden, oosten en het zuiden wat door de Staten van Holland als kolonie is uitgebuit tot op de dag van vandaag.
    Deze mensen voelen zich solidair met Z.Piet omdat ze zich in deze personage herkennen en ouden er aan vast.
    De ‘politiek correcte’ onderbuik gevoelens van mensen uit het westen denken met het verleden te kunnen afrekenen door Z. Piet te verbannen. Ziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. De demonstranten hebben naar mijn informatie de politie misleid door niet naar Maassluis af te reizen, zoals oorspronkelijk het plan was, maar in plaats daarvan naar Rotterdam.
  Daardoor was de politie in Rotterdam niet op deze demonstratie voorbereid met alle risico voor de openbare orde en veiligheid van dien.
  Misschien is het een idee om ook het eigen (dis)functioneren van de demonstratie-organisator te onderzoeken alvorens dit bericht te plaatsen . . .

 7. Met het vertrekken van de nazi’s in ’45 is het fascisme in nederland nog niet verdwenen.
  Dat blijkt wel als je ziet hoe die lui elkaar staan te verdringen om die neger in elkaar te rammen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.