Hoeveel kostte ons dit spotje voor vaccinaties?

De discussie over het vaccineren van met name kinderen kost de overheid veel geld. Zo besteedt het RIVM 2 miljoen Euro aan een campagne om onrust over vaccinaties bij ouders weg te nemen. Ook de VARA is blijkbaar ingeschakeld zo las Pauw in zijn programma van 18 november een rectificatie voor.

Hij zegt:
“Graag wil ik terugkomen op het programma van gisteren. Het beeld kon ontstaan dat het niet inenten van kinderen een verantwoorde en gezonde optie is. Nou, van dat beeld willen we in ieder geval niet de afzender zijn.”

Hoe dom denkt zo’n televisiepresentator eigenlijk dat de kijker is? De kijker krijgt hier een mening voorgekauwd wat wel en vooral niet te denken. Alsof iemand de mening van de VARA serieus neemt.

“Dus voor de duidelijkheid er is geen bewezen verband tussen inenten en autisme.”

Pauw wil ook nog eens ‘duidelijk’ zijn en legt een stelling neer, die de kijker moet geloven omdat mijnheer Pauw hem in de huiskamer op tafel gooit. Dat is minimaal een van de redenen dat tv programma’s steeds minder bekeken worden, doordat de ‘deskundigen’ zich verdringen om hun mening te brengen. Een mening die echter altijd strookt met het algemene beeld dat alle omroepen (moeten) verkondigen.

“Vaccinaties zijn afgezwakte virussen waar je niet ernstig ziek van kunt worden en de uitbraak van kinderziektes komt in NL alleen nog voor onder kinderen die niet ingeënt zijn, zoals in bepaalde gereformeerde gemeenten…”

Wat Pauw vergeet te vermelden is dat er heel veel verzet bestaat tegen vaccinaties. Hij suggereert in zijn commercial voor vaccinaties dat alleen bepaalde gereformeerde medelanders zo dom zijn om inenten te weigeren. De oppositie in het buitenland tegen vaccinaties wordt steeds groter, de tegenwerking door de farmaceutische industrie ook. Dat laatste is logisch als je bedenkt dat de wereldwijde markt voor vaccins dit jaar wordt geschat op $32,2 miljard, terwijl voor 2021 de markt naar schatting $48 miljard groot zal zijn. (Bron: MarketsandMarkets)

Kortom de belangen van Big Pharma zijn groot, zodanig dat inenten nog net geen verplichting is in ons land. Dat kan het echter wel worden als de bevolking zich niet steviger tegen dergelijke overheidsbeïnvloeding gaat verzetten.

Meer:
Vaccinatieprogramma’s risicovol maar winstgevend voor bedrijven
Overheid bevordert vaccinaties, terwijl instituut vecht tegen kwik

Rob Vellekoop, 20 november 2016

11 Comments

  1. Toch is er een duidelijk en aantoonbaar WETENSCHAPPELIJK verband tussen de inenting tegen de Mexicaanse griep en narcolepsie. Hoezo vaccinatie ‘veilig en effectief’..?? Het zal je kind maar overkomen..!! Je zit als ouder van het kind met een enorm schuldcomplex en het kind is levenslang gehandicapt..!! De overheid wast zijn handen in onschuld. Levenslange tegemoetkoming in de kosten..?? Wat denk jezelf..!! En de wetenschap..?? Tja, ouders… Dat is het wetenschappelijke zeer kleine risico.. Dat komt helaas wel eens voor… Alleen vreemd dat nu juist DAT risico nooit door medici of wetenschap voor de vaccinatie is genoemd..!!

  2. Dit bewijst weer als we naar de basis gingen dan waren er geen ziekten dan hadden we een onverwoestbaar imunsysteem ikzelf heb mij al gewapend veel ziektes opgezocht en alles overwonnen zonder medicatie juist paddo’s en wiet ik kan mezelf zelfs verdoven zonder middel wijsheid stand getrokken zonder verdoving dat had de tandarts nog nooit meegemaakt op 35 jaar full time dienst da’s echt gene zever maar je zult al langer gezien hebben da ik geen gewone ben ik wil me wel zo houden in vrijheid zonder illusie grt medemensen gun het elkaar bi

  3. Je kon zelfs een weekendje weg winnen als jeje zelf vrijwillig liet inenten met de griepprik dat was op het werk bij mijn vrouw bij een zorginstelling in brabant !

  4. Ik kreeg laatst een oproep voor de jaarlijkse griepprik en of ik wilde aangeven daaraan mee te doen.
    Waarop ik de vraag stelde, als het veilig en effectief is, ja dan doe ik mee.
    Ik heb nooit meer antwoord gekregen……….

  5. Echt, de rillingen lopen mij over de rug als ik bedenk waar we met z’n allen in terecht zijn gekomen. Maar ik meen de nederlandse bevolking voldoende te kennen om te weten dat ze -als vanouds- alles zonder verzet zullen pikken. Van gehersenspoelde zombies die zorgvuldig tot elkaars vijanden zijn gemaakt valt nu eenmaal niets te verwachten. Denk maar eens aan het ID-bewijs dat we tegenwoordig bij ons moeten hebben: wie het niet kan tonen….is een anonieme verdachte!

    We zijn allemaal verdachten totdat het tegendeel bewezen is. Een paar jaartjes geleden nog was iedereen een jood totdat het tegendeel bewezen was. We komen geen stap verder en hebben dat ook nog eens aan ons zelf te danken.

    Dus nogmaals beste mensen: stemmen dat is zaken doen met terroristen en kiezen uit 17 soorten poep. En wat minister-president Mark Rutte betreft: er is méér voor nodig dan leugens, gladde praatjes en een zijden maatpak om een man te zijn.

  6. Ik denk dat het belangrijk is om een aantal experts aan het woord te zien. Overal zie je moeders vertellen over hun verdenkingen, maar vooral in de nederlandse media mis ik de expertise. Rob, kun jij niet eens een interview doen met een nederlandse arts die inentingen niet ondersteund? Ik ben benieuwd om na alle misinformatie in de media en de reacties daarop, eens een goed artikel te lezen van een Nederlandse dokter, die ook onderbouwd waarom hij of zij vaccinaties als verkeerd of schadelijk beschouwd.

  7. Zo. Dus als je tegen inenting bent of gedeeltelijk bijvoorbeeld de kinkhoest uit de dktp prik weglaat, zoals wij bij onze kinderen hebben gedaan, schuif je natuurlijk niet meer aan bij mister feelgood salon socialist en journalist(?) Pauw. De kans is dan natuurlijk aanwezig dat hij je de volgende aflevering afserveert zonder dat je nog wat kunt zeggen.

    Bij vele inentingen, waarvan hulpstoffen ook schadelijk kunnen zijn, gaat het natuurlijk over de angst die mensen door de staat (Schippers en co) wordt aangepraat als je het niet laat doen. Het is weer het bekende één-tweetje tussen farma industrie, politiek, ‘deskundigen’ en de ‘objectieve’ media (VARA<NOS etc.). De technocratie op zijn best.
    Straks vraag Pauw zich weer af waarom de PVV zo groot dreigt te worden. Ja door dit soort journalistiek natuurlijk.Sneu type.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.