NL in beweging met grootste demo tot nu toe tegen #CETA

Amsterdam – Meer dan 8.000 mensen hebben zich verzameld op het Museumplein vandaag om te protesteren tegen CETA en TTIP. Daarna trokken zij op mars door de straten van Amsterdam met als begin- en eindpunt het Museumplein. Voor het eerst sinds jaren waren er zoveel mensen op de been om hun ongenoegen te uiten tegen politieke ontwikkelingen.

Allerlei organisaties hadden hun steun gegeven aan de actie, zoals Milieudefensie, FNV, SP, Piratenpartij en Dierenpartij.

Tijdens de demo werd even stil gestaan bij de opmerkelijke actie van de Waalse regering om het verdrag met Canada tegen te houden.

Rob Vellekoop, 22 oktober 2016

3 Comments

 1. Het is al weer een tijdje geleden dat 150.000 Nederlanders demonstreerden omdat we geen Amerikaanse kernwapens op Nederlandse bodem wilden. En daar hebben de organisatie-criminelen die dit land regeren zich niets aan gelegen laten liggen. Niet alleen hebben we die kernwapens nog steeds (dit is onlangs nog eens bevestigd door oud-premier Ruud Lubbers) maar we zijn ook nog eens verplicht om die kernwapens te gebruiken als de NATO daar om vraagt.

  Dus voor die 8000-koppige demonstratie gericht tegen het huwelijk tussen het bedrijfsleven en de politiek (TTIP en CETA) daar hebben onze politici slechts een droge grinnik voor over. En wie nog mocht denken “wat goed dat de SP, de dierenpartij, de piratenpartij, milieudefensie en het FNV meedoen” die heeft iets fundamenteels niet begrepen.

  Men kan dit zelf nagaan:

  We demonstreren NIET tegen de herinvoering van de doodstraf in ons land. (de doodstraf staat versluierd weergegeven in het Verdrag van Lissabon dat in 2008 met ruime Kamermeerderheid is aangenomen)

  We demonstreren NIET tegen de grootste bedreiging van onze samenleving: de Nederlandse overheid. (wetenschappelijk onderzoek toont aan: méér dan de helft van alle misdaad in ons land bestaat uit het misbruik maken van bevoegdheden door overheidstuig)

  We demonstreren NIET tegen het spoor van lijken dat door de Openbare Ministeries door dit land wordt getrokken. (de -uiteraard moeilijke!- schattingen lopen uiteen van 150 tot 400 doden per jaar)

  We demonstreren NIET tegen het duurzaam uitplunderen van onze samenleving teneinde een bende criminele bankiers financieel overeind te houden. (ESM-verdrag)

  Want kijk: bij een èchte demonstratie daar zijn de SP, de dierenpartij, milieudefensie en het FNV natuurlijk niet bij. Want dan slaat de politie er op los met de wapenstok en worden er arrestaties verricht.

  Dus nogmaals beste mensen: veeg volgend jaar je stembiljet af met zeker lichaamsdeel en stuur het op naar Den Haag.
  Dan komt de grote boodschap wel over!

 2. Respect voor de mensen die daar stonden!! Voor de politiek zijn zij wellicht ‘oproerkraaiers’ en ’tuig’ maar voor het Nederlandse volk zijn zij de ware helden die ècht opkomen voor het belang van het volk! Wij dragen de organisatoren een warm hart toe, die dit soort acties mogelijk maken!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.