Arme kinderen krijgen aalmoes van 250 euro voor spullen

Volgens de door het kabinet Rutte aan RTL gelekte miljoenennota voor het komend jaar krijgen ‘arme kinderen’ 100 miljoen euro. Dat komt neer op 250 euro per kind in natura. Bijna iedereen gaat er op vooruit volgens deze reclameboodschap van Rutte. Overigens moeten we natuurlijk nog wel afwachten of dit alles door zal gaan.

Om voor de vorm de armoede te bestrijden onder kinderen stelt het VVD/PvdA kabinet 100 miljoen euro beschikbaar. Het geld moet in natura worden uitgekeerd, zoals zwemles, schoolreisjes, sportspullen, schoolspullen en kleding.

Uit cijfers van twee jaar geleden bleek dat 400.000 kinderen wonen in een huishouden met een laag inkomen en dat 100.000 van hen al jaren in die situatie zitten.

De eenmalige uitkering in natura is een stimulans voor de leveranciers van sport, schoolspullen en kleding die dit in de huidige economische situatie hard nodig hebben. De PvdA kan ook een opstekertje gebruiken, nu kunnen ze straks tijdens het verkiezingencircus in ieder geval beweren dat ze iets aan de toestand van arme kinderen hebben gedaan.

De arme kinderen schieten hiermee niets op. Hun imago kunnen ze een jaar lang verbeteren, al betalen ze voor een beetje merkschoen al de helft van hun totale tegemoetkoming. Daarnaast hebben deze kinderen honger en daarvoor wordt geen voorziening getroffen, blijkbaar moeten ze dan maar bij de honderden voedselbanken aankloppen (als hun ouders hier worden toegelaten)

Structurele maatregelen om de armoede de wereld uit de helpen te beginnen in Nederland ontbreken. Het blijft iedere keer in het zicht van verkiezingen bij een toezegging om wat kruimels van de tafel richting ‘de armen’ te schuiven.

In mei 2015 zegt Kinderombudsman Marc Dullaert het pijnlijk te vinden om te zien dat schoolkinderen in armoede leven.
Daarna rommelen we rustig verder. Het geweten is weer even gesust, we vinden het zo erg. Ondertussen stijgt het aantal medelanders die in armoede moeten leven naar 2,8 miljoen. Maatregelen om aan deze beschamende situatie iets te veranderen ontbreken in de uitgelekte stukken.

Rob Vellekoop, 9 september 2016

5 Comments

 1. In veel gemeentes en grote steden is voor gezinnen met een inkomen tot 120% van het bijstandsniveau, Stichting Leergeld, voor o.a. het betalen van schoolreisjes, contributie sport en cultuur, schooltas voor het voortgezet onderwijs, reken machine VWO. Vanaf klas 8 een fiets en een pc. Zwemlessen voor diploma A vanaf 6 jaar.
  Voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 18 jaar,

 2. Of jongeren uberhaupt wakker gaan worden:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4373262/2016/09/09/Jongeren-kunnen-niet-meer-rondkomen.dhtml

  + reacties. Het sloopbeleid van neo- liberaal raast in ijltempo voort en een juiste constatering in één van de reacties: de creatie van een hoogopgeleide, werkloze middenklasse a la USA in wording. En of de ouders het zich kunnen veroorloven hun kroost financieel bij te staan…

  http://www.reddit.com/r/thenetherlands/comments/50b06f/niets_is_zeker_voor_millenials_we_hebben_gefaald/

  + reacties. En meneer Wilthagen loopt klaarblijk ook met een dikke plaat voor z’n kop.

  En van het polizieke circus met hun handlangers de MSM en de daaraan gelieerde “journalistiek” hoef je natuurlijk al helemaal niets te verwachten:

  http://www.groene.nl/artikel/barbaren

  Maar het zal het gros der gehypnotiseerde schapen, de “species” Homo Apparaticus allemaal worst wezen toch:

  http://www.nu.nl/tech/4318990/gemeente-wil-minder-pokemon-kijkduin-afdwingen-met-advocaat.html

 3. Beste medelanders met kids die zich nog laten gebruiken als stemvee en nog vertrouwen hebben in welke politicus dan ook, met U wil ik de onderstaande beelden delen, welks zijn ontstaan door het beleid van Uw politieke leiders en als Ww politieke leiders zo omgaan met kinderen zoals Sam in de hoorn van Afrika, dan zullen zij ook niet schuwen om zo te handelen t.o.v. Uw kinderen.

  Child dies every six minutes in Horn of Africa famine
  https://www.youtube.com/watch?v=MV6P19SuHN8

  Child dies every six minutes in Horn of Africa famine
  https://www.youtube.com/watch?v=MV6P19SuHN8

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.