Dakota pijplijn en de verbazingwekkende kracht van indianen

Een verslag over de aanleg van de Dakota pijplijn waartegen meer dan 90 Indianen stammen zich heftig verzetten. Hun verzet duurt al meer dan 500 honderd jaar en zij geven zichzelf nog steeds niet gewonnen!
Een onwaarschijnlijk verslag uit de mond van een blanke Amerikaan die de volkerenmoord bevestigt en het Amerikaanse volk aanklaagt. En blijkbaar wordt het nog uitgezonden ook.

Een vertaling van de tekst van de nieuwslezer.

Dakota betekent ‘vriend’ en ‘vriendelijk’. De mensen die deze naam aan Dakota gaven zijn helaas nooit als vrienden behandeld. De mensen wiens taal werd gebruikt in Dakota, Minnesota, Ohio, Oklahoma en andere staten, de oorspronkelijke Amerikaanse stammen, de mensen die hier waren voor ons, lang voor ons, zijn nooit als vrienden behandeld.

Ze zijn behandeld als vijanden, harder dan elke andere vijand waarmee dit land in oorlog was. Na al onze belangrijkste oorlogen tekenden we vredesovereenkomsten en hielden ons daaraan. Na Wereldoorlog II toen we vrede sloten met Duitsland, deden we al het mogelijke voor de wederopbouw van dat land. Geen enkele oorspronkelijke Amerikaanse stam is zo goed behandeld als de Duitsers na de Tweede Wereldoorlog. Donald Trump supporters zijn bang dat er invasie van vreemdelingen komt naar ons land die onze leefstijl gaat veranderen. Een angst waarmee de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking meer dan 500 jaar geleefd heeft.

De oorspronkelijke zonde van ons land is dat wij als indringers onze leefstijl invoerden door elke oorspronkelijke inwoner die we konden dood te schieten en met de rest verdragen te sluiten.

Dit land is gesticht op volkerenmoord, voordat het woord volkerenmoord was uitgevonden en voordat het Tribunaal in Den Haag bestond.

Toen we uiteindelijk stopten met het doden van de oorspronkelijke bewoners die hier leefden voor ons, bleven we de verdragen die we we met hen sloten schenden. Elk verdrag. We stapelden misdaad op misdaad op misdaad tegen wiens overtreding tegen ons was dat ij woonden waar wij wilden wonen.

We voelen ons niet schuldig aan deze misdaden, omdat we doen alsof deze heel lang geleden zijn gebeurd. In de oude geschiedenis. En we onderdrukken de herinneringen aan deze misdaden, maar de mensen leven nog wiens grootouders er aan meegedaan hebben om de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking te vermoorden. Zo recent zijn deze misdaden.

Regelmatig is er een pijnlijke herinnering die ons in verlegenheid brengt, zoals deze week in North Dakota. In de Standing Sioux reservation hebben zich honderden mensen hebben verzameld en zij kamperen als verzet tegen de aanleg van de pijplijn van North Dakota naar Illinois.

De demonstranten worden aangevoerd door de oorspronkelijke milieu-activisten. Honderden jaren waren zij onze enige milieu-activisten. De enige mensen die vonden dat land en rivieren zouden moeten worden bewaard in hun oorspronkelijke staat. De enige mensen die vonden dat een berg, een prairie of een rivier een heilige plaats is.

Gisteren hoorde de federale rechter de argumenten van de stammen tegen de goedkeuring van de federale regering van de pijplijn en zei dat hij volgende maand uitspraak zal doen of met de aanleg van de pijplijn kan worden doorgegaan.

Er zijn nu meer dan 90 stammen die zich hebben verzameld in protest tegen deze pijplijn. Dit protest zal doorgaan zelfs als de rechter goedkeuring verleent om met de aanleg door te gaan. En daarom worden we geconfronteerd met het vooruitzicht volgende maand van de afstammelingen van de eerste mensen die ooit een voet zetten op dat land, gearresteerd te worden door de afstammelingen van de indringers die dat land innamen. Gearresteerd voor het illegaal betreden van dat land.

Dat er nog oorspronkelijke inwoners zijn in dit land die nog gearresteerd kunnen worden voor het illegaal betreden van hun eigen land is niet ondanks de invasie met volkerenmoord, maar dankzij de verbazingwekkende kracht van vijf honderd jaar van doorzettingsvermogen en de onuitroeibare waardigheid van mensen die echt weten wat echt heilig is in deze wereld.

Rob Vellekoop, 8 september 2016

10 Comments

 1. Is dat nou wel waar wat je zegt met je door joden aan gepraatte schuld complex?

  first 100 slaves were White children https://www.google.nl/search?q=first+100+slaves+were+White+children&client=firefox-b&gbv=1&sei=-0zrV6zRM4X_aOXmjJAH

  Wat je over Duitsland zegt klopt ook niet ..de eerste 5 jaar na ww2 werden er +20 miljoen Duitsen geextermineerd plus nog eens 20 miljoen balkan Duitsen on te run ook en dat was nog maar het begin van de asiatische exterminatie en kolonisatie oorlogen

  Weet je wel dat gezamelijke russische en geallieerde saturatie bombardementen a la Berlijn en Dresden er na de oorlog nog eens 1000 Duitse Steden in vlammen opgingen .. incluis bewoners?

  De Holocausten cq exterminaties grote schaal vergassingen in geheel het Westen doorgingen tm 1967 en in Rusland tm 1987?

  Ook voor de oorlogen al en dupont leverde 100 jaar lang Wereld wijd alle cyanide er voor

 2. De woorden schieten steeds tekort om de infitranten en platstampers van dit prachtige continent te omschrijven. Veel oorspronkelijke bewoners van wat nu Canada Noord en Zuid amerika gnoemd wordt zien de komst van Columbus helemaal niet als een zege, eerder als de brenger van satanisch onheil voortdurend tot de dag van vandaag.
  Columbus was de bijnaam van een telg van de familie De Medici o.a. verwant met de familie Piso. De laatste mede verantwoordelijk voor het samenstellen van de canon van de Bijbel. Maar dan volgens Babylonisch model. Om terug te komen op de bijnaam Columbus, is dit een verwijzing naar een offerdier, de duif.
  De ‘duif’ werd erop uitgestuurd om te v erkennen of er wel droog land bestond zoals in het verhaal van Noach. Amerika was natuurlijk allang en al veel eerder ontdekt door o.a. de Vikingers maar het moest nog geclaimd worden door het Vaticaan om er te moorden te roven en te plunderen en bovenal, alle bestaande kennis over natuurgeneeskunde, spiritualiteit en aanverwanten tot in de kern te vernietigen. Ja, het Vaticaan is de dependance van God!!!!!
  Het veelal europese schorem had geen enkele moeite om de bestaande volkeren totaal te negeren en ook het land te minachten, waarvan acte.
  Dit alles is naar mijn opvatting het resultaat van de structurele vernietiging van de oorspronkelijke europese bevolkingsgroepen onder de Romeinen, het gristendom, de Vikingers en rond 1325 met de intrede van de inquisitie.
  De volken hadden in hun oorsprong een vergelijkbare kultuur als de oorspronkelijken die zij eeuwen later aantroffen in de ‘nieuwe wereld’.
  Het diepe trauma wat is opgedaan sinds de komst van de Romeinen en de inquisitie tot in de 19e eeuw heeft gemaakt dat de herkenning van de levensstijl van de indianen een traumatische herinnering is van de eigen wortels die zo tragisch vernield is. De onderbewuste syndroom zie je vaker bij ouders die hun kinderen slaan omdat ze zelf ook zijn geslagen.
  Zo heeft het pathogene effect van het verleden en weerslag op het heden.

 3. Deze Les zullen ze nooit leren, het met voeten betreden van volkeren en tradities?

 4. Typisch Amerikaans: een leiding voor olie welke er niet meer is. Bestaande leidingen zijn nog niet voldoende gebruikt, of men wil meer land omtoveren tot een ravage, voor olie die er nooit doorheen zal stromen. Piekolie is al lang gebruikt in een tijd waarin de hele economie van het zwarte goud afhankelijk gemaakt is. Hoor je de nieuwslezer ook niet over. Ook zo een agent van de gedachtepolitie die met een kletsverhaaltje de echte verhalen verborgen houdt voor het volk. Goed, het ergste dat er kan gebeuren is dat er miljoenen mensen in ons land dood zullen hongeren als het voedsel niet meer naar de steden komt maar alleen een kniesoor die daar moeilijk over doet. Misschien kan de redactie zich meer zorgen maken over onze eigen veiligheid dan dat elk conflict in het buitenland ons hier moet bereiken. Wat dat betreft zijn de kolen ook op. Geen stroom: geen water naar de woningen. Ik zou ’t zelfmoordpoeder maar vast klaarleggen! Die ruimteschepen komen er aan. En niet om ons te helpen.

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.