Corruptie in EU bedraagt tot 990 miljard per jaar

De EU heeft een corruptie probleem dat €990 miljard per jaar kost volgens een studie dat onder initiatief van het Europese Parlement is uitgevoerd en in maart van dit jaar is vrijgegeven.

Landen met het grootste risico op corruptie in de EU zijn Polen, Roemenië, Litouwen en Cyprus. Deze landen ontvangen veel geld van de EU — Polen bijvoorbeeld ontving €1.4 miljard in 2013.

Corruptie in de EU heeft vele economische, sociale en politieke effecten. Gebaseerd op drie scenario’ s vond het RAND onderzoek uit dat de EU aan BBP verliest tussen €179 miljard en €990 miljard elk jaar.

EU corruptie komt in allerlei vormen voor, kijk naar bankschandalen, belastingontwijking, geheime onderhandelingen voor TTIP. Hierdoor is het vertrouwen van het publiek in de EU met 70% gekelderd en de Europese bevolking gelooft dat corruptie zich afspeelt rondom politiek en bedrijfsleven.

Het rapport uit maart 2016 in opdracht uitgevoerd van het Europese Parlement onthult een corruptie van bijna €1 biljoen binnen een economie met een grootte van €14.3 biljoen, dat wil zeggen 14 procent van het BBP (Bruto Binnenlands Product) van de gehele EU baadde in corruptie.

Corruptie en lobbying gaan hand in hand. Volgens Transparency International is dat:

Elke activiteit uitgevoerd om het beleid en de beslissingen van een regering of instelling te beïnvloeden ten gunste van een specifiek doel. Zelfs als dit binnen de wettelijke kaders gebeurt kan de mate van invloed buiten proporties zijn. Hieronder valt ook het financieren van politieke activiteiten. De vraag is steeds wat is acceptabel en wat niet meer.

Lobby

In Brussel zijn meer dan 30.000 lobbyisten verantwoordelijk voor de beïnvloeding van driekwart van de EU wetgeving.

There are now over 30,000 corporate lobbyists, shadowy agitators, which influence three quarters of legislation in the EUOm een idee te geven over de omvang van het lobbyen hier enkele lobbyclubs.

Zo is er de US Chamber of Commerce dit is de rijkste van alle Amerikaanse bedrijfslobbyclubs. DigitalEurope die leden heeft binnen de IT zoals Apple, Blackberry, IBM en Microsoft. Lobby groep Transatlantic Business Council vertegenwoordigt meer dan 70 Europese en Amerikaanse multinationals. De autolobby groep ACEA werkt voor BMW, Ford, Renault en andere. Chemical Industry Council werkt voor BASF, Bayer, Dow en dergelijke.

Daarnaast is er European Services Forum, een lobby organisatie van de dienstensector, maar ook big Pharma bedrijven en FoodDrinkEurope, de grootste voedingsindustrie lobby groep die multinationals vertegenwoordigt zoals Nestlé, Coca Cola en Unilever.

Corruptie

Een voorbeeld van corruptie bij banken is het Libor schandaal. Het Engelse Serious Fraud Office, Canadese Competition Bureau, Amerikaanse ministerie van Justitie, Australische Securities and Investment Commission en andere voerden onderzoeken uit. Met als resultaat enkele tientallen miljarden dollars aan boetes, zo ook voor RABO die na schikking  1 miljard dollar moest betalen.

In Luxemburg speelde het LuxLeaks waar grote ondernemingen op enorme schaal belasting ontweken, denk aan Pepsi, Ikea, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, Heinz, JP Morgan, FedEx, Amazon en Deutsche Bank.

Andere landen waar belastingontwijking op grote schaal plaatsvindt zijn The City of London, Ierland, Jersey en Zwitzerland.

Het Galvin Rapport werd geheim gehouden voor het publiek omdat het exorbitante onkosten van 160 Europarlementsleden onthulde. Kortom corruptie op grote schaal.

Meer info:

Rob Vellekoop, 7 september 2016

14 Comments

 1. Beste Rob, en alle bezoekers, beste ongezouten,
  dat rob goede bedoelingen heeft moge duidelijk wezen, wie zegt mij dat femke dat ook niet had?
  maar, rob, je geeft ook toe dat je geen oplossing weet en daarom “maar iets gaat proberen” in dit geval zeg jij: “van binnen uit schoonmaken” want de mensheid is (nog) niet klaar voor zelfbestuur. Monexcuse, maar je zegt hier eigenlijk: ik, rob ben niet klaar voor zelfbestuur, ik ben slaaf en wil dit graag blijven en onbewust trek je mensen mee in je eigen onvermogen tot zelfbestuur (gedeelde treurnis, is net wat minder treurnis?)

  Regelmatig hoor ik de vergelijking met mensen die van $1 per dag rond moeten komen, dit zegt helemaal niets! een lege vergelijking. Er zijn massas mensen met 1$ per dag die een vele malen rijker en voller leven hebben dan alle stedelingen bij elkaar. Ik denk te horen dat de meeste van jullie in stedelijk gebied wonen (en mischien al je hele leven doet). In afwezigheid van beton en gestapelde stenen voelt een mens zich anders (fijner?) en vertoont natuurlijker gedrag.

  het is mij duidelijk dat velen vergeten zijn dat het basisinkomen aan bomen en struiken groeit
  en daardoor de waanzin dicht bij zijn. Kijk, zodra rob toegeeft aan het idee dat hij zelf het systeem zal moeten verlaten om een verandering te weeg te brengen, kost hem dat ook meteen z’n inkomen, net zoals de politieman die zegt: ik doe gewoon mijn werk. Zo doet iedereen gewoon zijn werk, rob als verhalenverteller, wij als toehoorders.
  zolang je belasting betaalt en of ontvangt ben je een wezenlijk onderdeel van het allesvernietigende monster en ben je zelf dat monster.

  ik heb er voor gekozen om belasting betalen zoveel als mogelijk uit te sluiten, (en dat zouden meer mensen moeten doen! 🙂 ) dat is uiteindelijk het middel waarmee onze onvrijheid wordt gerealiseerd. Ik woon dan ook in een enorm rijk land, met een overvloed aan zon, voedsel en schoon water, hier kan een gezin een fijn leven hebben terwijl ze weinig of niets te besteden hebben (in een straal van 20 km is er ook weinig tot niets te koop)
  De enige belasting die ik (nu nog) betaal is btw, maar ook die is minimaal door vrijstelling van btw tot een bedrag van 25000 euro en dat is een klein vermogen. Belasting op energie en internet, getverderrie, maar die concessie heb ik gedaan, nog wel, maar ook daar wordt aan gewerkt.

  Ik denk met dit relaas mensen aan ideeen te helpen, het algemene idee is:
  Stop met belasting betalen, dat is echt het beste wat je kan doen in je leven, daar zou je alles voor moet laten wijken. Op weg naar een belastingvrij leven. Het gaat echt opleveren!

  Een fijne dag allemaal

 2. As for politics, I’m an anarchist. I hate governments and rules and fetters. Can’t stand caged animals. People must be free.

  — Charlie Chaplin —

  Politiek is ten alle tijden een totalitair systeem, waarbij een kleine voorgeselecteerde groep narcistische psychopaten (politici) menen te mogen regeren over de rest van de bevolking en daarbij geweld mogen toepassen om het volk te beroven (belasting heffen) en de rest van de bevolking is zo gehersenspoeld en geconditioneerd door het onderwijs en de maatschappij, dat een overgrote meerderheid van het volk vrijwillig stemmen om de macht van deze kleine groep narcistische psychopaten en hun meesters in stand te houden en dat noemt men democratie.

  En politici en de parasitaire heersende klasse doet U “letterlijk” geloven dat:

  “demos (volk) kratein (regeert) Democratie is een bestuursvorm waar de regering door een meerderheid van het volk gekozen wordt en waarbij het volk de leiders op het rechte pad houdt door de mogelijkheid deze regering weg te sturen als een meerderheid van het volk het niet meer eens is met de regering.”

  Echter dat is letterlijk / theorie, want in de praktijk / realiteit regeren narcistische psychopaten het volk en waarbij o.a. om zogenaamd vrede te stichten geweld (oorlog) wordt toegepast en daarbij U beroofd wordt van Uw centen oftewel belasting wordt geheven om deze oorlogen te financieren en de meesten van U stemt vrijwillig op deze narcistische psychopaten en hun ziekelijke activiteiten… Wel vreemd toch, je wilt vrede, echter je begint met geweld toe te passen om vrede / geweldloosheid te creëren… Wauw dan zit er echt een steekje los bij je, als je zo denkt en acteert, want geweld zal weer meer geweld uitlokken en geen vrede.. Zie de geschiedenis en het heden…..

  Beste medelanders ontdoe U zich van deze narcistische psychopaten en geloof nooit hun politieke praatjes, want dat zijn allemaal leugens en daarom is elke politicus een professionele leugenaar, die enkel en alleen de belangen van een parasitaire heersende klasse dienen. Ontdoe U zich van deze programmering en dat zal de eerste stap zijn op weg om Uw vrijheid te verkrijgen enneh U hoeft daarbij geen geweld te gebruiken, want door enkel te zien wat onwaar is, zal U de waarheid ontdekken en U bent geheel vrij om deze keuze te maken..

  Larken Rose Brilliant Interview On Mark Passio On Freedom & Morality

  https://www.youtube.com/watch?v=r5ykKUkB-p4

  • Morgen is het precies 15 jaar geleden dat the false flag operation 911 heeft plaats gevonden, welks was georchestreerd door de parasitaire elite en hun lakeien aka politici. En als ik zo heden ten dage de wereld aanschouw, is er helaas nog niets verandert sinds 911.

   De onderstaande mensen / 911 jumpers hebben vrijwillig gekozen om uit de Twin Towers te springen, echter zij hadden enkel en alleen de keuze hoe te sterven….

   People Falling from the World Trade Center
   https://www.youtube.com/watch?v=JzKI9TBR-XQ

  • Beste Pablo, wanneer we er klaar voor zouden zijn om onszelf te regeren, dan zouden er morgen geen machthebbers meer zijn. Het benodigde bewustzijn is echter onvoldoende ontwikkeld, vandaar dat de huidige regeringsvorm heerst met de machthebbers achter de schermen. Het is nu aan degenen die zich hiervan wel bewust zijn om dit uit te dragen en het machtsmisbruik proberen te verminderen. Daarbij kies ik er voor om dit van binnen uit te laten gebeuren en jij op een andere manier. Ik stel voor dat we elkaars methoden respecteren, want ook dat is de basis van een nieuwe samenleving. Zonder respect voor elkaar kunnen miljarden mensen niet vreedzaam met elkaar samenleven en blijft een vorm van bestuur nodig.

   • Hola aloha amigo Rob,

    Jij schrijft aan het eind van je betoog:

    ” en blijft een vorm van bestuur nodig.”

    Echter daarvan ontgaat mij de logica, want politiek bedrijven oftewel besturen is in mijn visie de extreemste en gewelddadigste vorm van misdaad bedrijven en daarom zullen wij als mensheid deze vorm van bestuur juist NOOIT nodig hebben en nimmer in stand moeten houden, want anders blijft alles bij het misdadige oude en niemand heeft het recht om over anderen te besturen in welke vorm dan ook en als dit niet vrijwillig plaats vindt

    En het overgrote deel van de wereldbevolking heeft helaas niet zoals jouw – en mijn persoon de mogelijkheid om na te denken over de criminele activiteiten van alle politici en kunnen daar ook niet tegen optreden, want deze overgrote meerderheid moet zien rond te komen van minder dan 1 dollar per dag en waardoor voor hen om brood op tafel te verkrijgen de 1ste en enigste prioriteit heeft in hun leven en dat heeft dus niks met bewustzijn te makken, want deze mensen zijn zich heel bewust van het feit dat zonder voedsel zij zullen komen te overlijden.

    Daarom zal ik consistent en ten alle tijden ageren tegen elke vorm van politiek bedrijven en alle mensen die daar aan deelnemen en die daarbij net zoals jouw – en mijn persoon wel de mogelijkheid hebben om het grondig te onderzoeken, hen zal ik allemaal en ten alle tijden bestempelen als deelnemers van het gewelddadigste en misdadigste bedenksel van de ziekelijke menselijke geest bestempel en ik zal daar nooit uitzonderingen voor maken, want dan zou ik exact handelen zoals het zgn “poldermodel” en dan zou ik dus ook deelnemen aan criminele activiteiten. Want het poldermodel is de naam die gegeven wordt aan het Nederlandse consensusmodel waarin werkgevers, vakbonden en overheid met elkaar aan tafel gaan. Daarom is het poldermodel net zoals de oer-Hollandse VOC mentaliteit en het Hollandse Apartheid ook een gewelddadig en crimineel bedenksel van de ziekelijke en hebzuchtige menselijke geest enneh ALL MADE in HOLLAND…..

    De hieronder staande mini presentatie met de veelzeggende titel ” Ik ben bevoegd om jou te beroven” verklaart op heel simpele en duidelijke wijze, waarom elke vorm van politiek bedrijven crimineel is en waarom deze vorm van bestuur juist nooit en te nimmer nodig zal zijn indien men in alle vrijheid wil leven. Daarom zal mijn persoon onze medemensen ten alle tijden adviseren om hieraan nooit deel te nemen, echter zij hebben de vrije keuze of zij dat wel of niet doen. Ik zal ook nooit geweld tegen hen gebruiken als zij wel op welke wijze dan ook deelnemen aan deze zwaarste en extreemste vorm van misdaad, echter ik zal hen verbaal consistent uitmaken voor geestelijk gestoord en egoistisch, echter ik zal daarbij het woord kanker niet als bijvoeglijk naamwoord toepassen zoals alleen in NL wel plaats vindt, want laatst hoorde ik een jonge NLse dame haar mobiel als kanker mooi omschrijven en dan ben jij in mijn ogen ook geestelijk minder valide net zoals iedere politici

    Waarschuwing:

    Deze video bevat ideeën die niet door de overheid zijn goedgekeurd en voor hun stemvee waarschijnlijk moeilijk zullen om deze te begrijpen en te aanvaarden ondanks dat de realiteit is…

    I’m Allowed to Rob You!
    https://www.youtube.com/watch?v=ngpsJKQR_ZE

    • Yo Pablo,

     Ik neem aan dat je mijn betoog ook al voorbij hebt zien komen en ik net als jou van mening ben dat het een tegenstrijdige handeling is om te stellen dat mensen bewust moeten worden maar dan wel deel te nemen aan het hele systeem wat juist voorkomt dat mensen bewust worden. Zoals jij dat al prachtig aangeeft van de vele mensen die rond moeten komen van $1 per dag waarbij tevens mag worden gesteld dat veel van die mensen duizenden jaren leefden zonder monetair stelsel aangezien hun natuurlijke bronnen waarvan ze leefden niet gestolen werd zoals het geval is sinds de kolonisatie vanuit Europa. Ik kan daaraan toevoegen dat het Westen hier met zijn eigen volk het op het eerste gezicht beter doet tot je verder gaat kijken en ontdekt dat de geschiedenis doordrenkt is met leugens maar wel op scholen wordt gedoceerd of dat handlangers van het gezag regelmatig alleen al op psychologische gronden nooit zo een positie mogen bekleden maar het er wel al op school en thuis ingestampt wordt om het gezag te gehoorzamen, zelfs de MSM draagt hier op subtiele wijze een steentje in bij en dat zit al zelfs ingebakken in jeugd programma’s / films.
     Dus om heel lullig te stellen Rob, je bijdrage aan bewustwording door jezelf verkiesbaar te stellen is een averechtse handeling waarbij je de potentiele niet-stemmers van DLM om wederom deel te nemen aan verkiezingen door wederom te stemmen maar nu op jou. Als je mensen echt bewust wil maken motiveer je ze om op iedere mogelijke wijze niet deel te nemen aan het systeem en dat zal momenteel beperkt zijn door niet meer deel te nemen aan het politieke spel wat bij genoeg mensen kan omslaan tot meer radicale acties als burgerlijke ongehoorzaamheid in de breedste zin van de term. Er is al meerdere malen aangetoond dat het intact houden van het systeem bewustwording voorkomt.

     • Beste Nico, je staat als ik het goed begrijp eigenlijk een soort ‘verelendung’ voor. De ellende en de misère zal alleen maar toenemen, doordat je de politieke elite zijn verwoestende gang laat gaan, omdat kritische mensen niet deelnemen aan het systeem. Deze mensen vormen nu een absolute minderheid die hopelijk 1% van de bevolking haalt. Ik kan me er niet in vinden, te wachten totdat mensen burgerlijk ongehoorzaam gaan worden. Zeker als je je realiseert hoe weinig mensen op de ongehoorzame lijn zitten. Bijna iedereen wordt gemangeld door het huidige systeem waaraan je deel moet nemen omdat bijna geen leven daar buiten mogelijk is. Als de economische ellende toeneemt (en daar heeft het alle schijn van) zullen mensen ooit in opstand komen. Deze actie zal echter niet meer zijn dan een herhaling van alle voorgaande opstanden, dus in de kiem en bloed gesmoord worden. Eenvoudig omdat het bewustzijn niet mee is. Immers de mensen verzetten zich dan uit lijfsbehoud en niet omdat ze zijn gaan inzien hoe het verstikkende systeem werkt. Dan herhaalt de geschiedenis zich opnieuw, dus zonder echt resultaat.

     • Beste Rob, je laatste bericht getuigt van oftewel hoogmoed of naiviteit. Je stelt min of meer dat jouw deelname aan de politiek door misschien maar liefst 1000 stemmers te verkrijgen meer goed zal doen als die 1000 potentiele stemmers niet te laten stemmen en dus potentieel meer gewicht in de schaal van niet-stemmers te leggen. Er staat zelfs indirect dat door te stemmen op jou zorg zal dragen voor een bijdrage aan een beter en eerlijker systeem ondanks dat je donders goed weet dat je hoogstens 1 zetel zal behalen. Dus zoals ik al eerder stelde, jouw bijdrage is niets meer als met alle macht het huidige systeem intact te houden.
      Zoals ongezouten en Mnr Bosman al hebben besloten is het gewoon tijd om eieren voor ons geld te kiezen en desnoods individueel. Biezen pakken en wegwezen uit het verstikkende systeem naar het minst verstikkende systeem (lees als: naar een samenleving met minder NSB-ers aangezien de meesten in die samenleving een soortgelijke vorm van leven hebben).
      Zowel het Asch experiment als het Stanford experiment zijn 100% toepasbaar op de ontwikkelingen in Nederland en bij veel Nederlanders die stellen dat ze ‘wakker’ zijn.

     • Beste Nico, het is geen hoogmoed, ook geen naïviteit, maar hoop. Het zal me een zorg zijn wie of wat meer verlichting brengt in onze samenleving, maar dat het er moet komen is zeker. Ik ga niet zitten wachten totdat het ineens voor iedereen duidelijk wordt hoe de zaak er voor staat. En als ik mezelf noem, komt dit omdat ik niet voor een ander kan spreken, maar ik hoop natuurlijk dat er samenwerking komt. Ik kan niets. Wel kunnen we samen bergen verzetten.

      Ik stel voor dat we de discussie verleggen richting hoe ieder kan bijdragen aan een rechtvaardige samenleving zonder machtsmisbruik en slavernij, met de nadruk op samenleven en niet alleen leven. De volgende stap na de theorie. Als ik alleen op een bergtop ga zitten help ik uitsluitend mezelf,
      Daarmee veroordeel ik overigens geen acties. Dat is de vrijheid die ieder heeft. Het is dan echter moeilijk elkaar te motiveren de zaak samen op te pakken.

      Laten we de handen ineen slaan. Laten we de overeenkomsten zoeken en daarmee bouwen..Als ik het over mezelf heb schuif ik mezelf naar voren als een van die doeners, niet omdat ik dat zo graag doe maar omdat ik niet een ander die kant kan opduwen, dat moet ieder zelf doen.

     • Yo yo amigo Anarkista Nico,

      net zoals jij ben ik van mening dat de politiek tot aan de grond toe moet worden afgebroken en geheel dient te worden vervangen door een nieuw systeem. Want wij dienen totaal iets nieuw te creëren, een nieuwe uitvinding, een nieuwe formulering, een nieuwe ontdekking en nooit continuering en voortzetting van het oude, want als men zogenaamd politiek wil aanpassen, zal dat een surrogaat zijn van het oude en zal alles bij hetzelfde blijven. Het ware inzicht komt voort uit het denken buiten de gebaande paden….

      Daarom stem ik niet meer sinds vorige eeuw, want ik ben tot inzicht gekomen, dat elke vorm van politiek bedrijven zal leiden tot nog meer misstanden en misdaden en/of deze op zijn mist in stand zal houden. En daarbij altijd een select groepje de macht zal verkrijgen om over de overgrote meerderheid te regeren. En ongeacht de motieven van hen, het blijft ten alle tijden dictatoriaal, want NIEMAND heeft het recht over anderen te regeren, net zoals jij niet van een ander mag stelen aka belasting heffen.

      Enneh beste amigo Rob, heb jij voor jouw partij subsidie aangevraagd? Want staatssubsidie wordt beschikbaar gesteld en verkregen door belasting te heffen oftewel door het beroven van mensen van hun centen..

      En voor mij is HOOP de ontkenning en verloochening van het leven en net zoals met bidden ben je dan inactief en passief bezig, waardoor jezelf geen actie onderneemt en daardoor alles bij het oude zal blijven. En dan kom je voor mij als wanhopig over.

      Enneh amigo Rob, jij stelt dat de mensheid er nog niet aan toe is om zelf actie te ondernemen en dat vind ik minachting van je medemensen. Tevens verbaast het mij, dat jij zulke positieve artikelen over de narcistische psychopaat Pussy Putin publiceert op je website, echter misschien komt dit doordat jij wel nog hoop hebt dat een ooit politicus in de toekomst de wereld positief zal doen veranderen, terwijl uit het verleden en heden blijkt dat dit niet zo is.

      Misschien kan je wat opsteken van je collegae van de Alt-Media in onderstaande reportages betreft Pussy Putin.

      Brandon Martinez on Vladimir Vladimirovich Putin
      https://www.youtube.com/watch?v=w6VD4yMhna8

      Corbett & Edmonds Call Out Nauseating Russia Worship in Alt-Media
      https://www.youtube.com/watch?v=ZpdTLjeYSaw

      En hierbij wil ik tevens melden, dat ik met vele van je artikelen wel eens ben en jij in tegenstelling tot je meeste collegae mijn persoon niet blocked aka de mond digitaal snoert indien ik een andere mening op na houdt en dat waardeer ik heel erg van je.

      Saludos y viva la ⒶnⒶrkiⒶ

      Pablo

 3. En daar helpen onze lobbyerende politici aan mee?
  Mali en Afganistan worden zo goed als weer verlengd, moet er niet eens paal en perk aan dit rovende fenomeen gesteld worden?

 4. Ze b hebben er geen besef van dat veranderingen de Europese burgers kwaad bloed zetten, globalisatie heeft bewezen te zijn mislukt, vb bloemen kwekerijen in Ethiopië?

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.