Zwarte keerzijde van de Olympische Spelen 2016 #JogosDaExclusao

Banksy Olympics Stolen Ring Street Art

Voordat de Spelen van 2016 feestelijk geopend werden, zijn de rechten van tienduizenden mensen, waaronder de mensenrechten van het armere deel van de inwoners van Rio de Janeiro, grof geschonden. Duizenden mensen zijn uit hun vaak schamele huisvesting verwijderd om plaats te maken voor de Spelen. Daarnaast is grof geweld tegen hen gebruikt. Zo blijkt uit bijgaand rapport dat spreekt van de Spelen van de Uitsluiting, de ‘JogosDaExclusao’.

Deze zwarte keerzijde van de Olympische Spelen wordt beschreven in het rapport ‘Rio 2016 Olympics: The exclusion games’  uitgebracht door het World Cup and Olympics Popular Committee van Rio de Janeiro (actief sinds 2010).

Hierin wordt melding gemaakt van de gedwongen verwijdering van duizenden mensen uit hun woningen, ernstige schending van mensenrechten, groeiende militarisering van de stad, die voornamelijk jonge zwarte mannen uit de slums en voorsteden raakt, en de overheveling van overheidsgeld naar de particuliere sector.

De mega sportevenementen van de WK voetbal en de Spelen 2016 zijn gebruikt als middel om de achterstandswijken ‘schoon te maken’. Volgens opgave van het stadsbestuur van Rio zijn 22.059 families verplaatst tussen 2009 en 2015, dat wil zeggen 77.206 mensen verloren hun schamele optrekjes of ruimte in gekraakte gebouwen. De ruimte die vrijkwam en waar zij soms al vele tientallen jaren woonden, wordt gebruikt voor uitbreiding van de luchthaven, de aanleg van sportfaciliteiten of van andere transportmogelijkheden zoals een nieuwe metrolijn.

Gerapporteerd wordt over families die hun huizen moesten verlaten en nieuwe huisvesting op meer dan 60 km afstand van hun oorspronkelijke moesten accepteren! Anderen kregen als compensatie een bedrag van drie maanden huur. Families die de verhuizing weigerden werd gedreigd helemaal niets te krijgen als ze niet meewerkten.

Veel bewoners verloren al hun bezittingen doordat de ruimte die zij bewoonden werd gesloopt met alles wat daar op stond. Op verschillende plaatsen werden de rechten van de bewoners ernstig geschaad door uitzettingen binnen 24 uur na aanmelding, zelfs voordat zij gecompenseerd werden.

The Fighter vertelt het verhaal van Naomy een 14-jarige die zijn huis en de Vila Autódromo gemeenschap vernietigd zag worden vanwege de Olympische Spelen.
Kijk hier:

Geweld

Volgens het rapport is er sprake van een toename van het politiegeweld tijdens mega sportevenementen. Zoals gedurende de World cup 2014. Demonstranten en journalisten worden met veel geweld vastgehouden en geïntimideerd. In 2013 en 2014 zijn grootschalige militaire acties gehouden in de achterstandswijken bekend onder de naam Complexo da Maré. Tijdens de actie van 15 dagen in 2014 werden zestien mensen gedood en raakten vijf gewond. Militairen bezetten maandenlang de wijk.

Het Comité voor de Rechten van de VN voor kinderen in het verslag van 2015 over de situatie van jongeren in Brazilië veroordeelde de poging van de regering om “schoon te maken” de Rio voor de Olympische Spelen van 2016 en lanceerde de volgende waarschuwing: “De Commissie is ernstig bezorgd over het grote aantal straatkinderen die kwetsbaar zijn voor buitengerechtelijke executies, marteling, verdwijning, aangeworven door criminele bendes, drugs misbruik en seksuele uitbuiting. ” Ook gewezen wordt op de noodzaak om willekeurige detentie van kinderen in de straten te verbieden.

Gegevens die door Amnesty International blijkt dat meer dan 2.500 mensen werden gedood door de politie, omdat de stad Rio de Janeiro werd gekozen om de Olympische Spelen te organiseren in 2009. De meeste slachtoffers waren jonge zwarte mannen. Vandaar de campagne van Amnesty die is gevoerd om politiegeweld is geen onderdeel van dit spel te maken.

 

Rob Vellekoop, 7 augustus 2016

steunDLMnieuws336x140

26 Comments

 1. Beste Pablo en Nico,

  Ik kan al op de manier van hoe jullie reageren herkennen dat er een hoge emotionele gehalte achter schuilt…
  Oorzaak/gevolg..?

  Met of zonder Olympische Spelen blijft Brazilië een land dat altijd al met klassenverschillen te kampen had…
  De meeste (Angelsaksische) multinationals geven geen moer om de mensen daar (net als in vele landen)
  Zo was dat ook altijd in de voormalige Sovjet-Unie, vóór Poetin, het volk had niets en Shell en BP, Exxon maar ook Franse en Duitse oliebedrijven gingen er met de buit vandoor. Daar hoor ik jullie helemaal niet over..?

  Het Angelsaksische systeem heeft de wereld (de laatste 200 jaar) geruïneerd, houden we het daarbij…

  Ergens bespeur ik een soort van hypocrisie, hoe ze alleen door een westerling kan worden vorm gegeven.
  Lekker tegen zijn, niet eens precies de details kennen, niet weten waarom, gewoon impulsief alles afbranden en daarmee de boevenbende in de hand werken.

  De goede John Perkins heeft daar al jaren geleden een top boek over geschreven, waarin hij zich verontschuldigt voor wat hij in opdracht van de Amerikaanse roverheid allemaal deed, en niet alleen hij, dat is beleid, landen en regeringen af te persen ten voordele van de VS.

  Ben eigenlijk benieuwd hoe Brazilië en Rusland eruit zouden zien als Pablo en Nico het voor het zeggen zouden hebben…? Ik ben iig niet jullie vijand, dus wat is de oorzaak zo ‘dictatoriaal’ op mijn ‘ongelijk’ te reageren..?

  https://www.youtube.com/watch?v=Bpr5I2PXHSM

  • Mevrouw Nika,

   het is duidelijk aan Uw commentaren af te lezen dat U of Nico’s – en mijn commentaren totaal niet goed leest of helemaal niet of U begrijpt totaal niet wat wij 2 bedoelen. Want zowel Nico als mijn persoon zijn tegen elke vorm van regeren, want geen enkel persoon heeft het recht over anderen te mogen regeren, zelfs niet als de politicus / politica haar/zijn intenties van goede wil en vol geode bedoelingen zijn, want haar / zijn intenties komen enkel en alleen voort uit haar / zijn denken en daarbij die aan anderen op te leggen. Hiermee wordt tevens Uw verwarde opmerking over hoe het zal zijn als Nico en/of mijn persoon voor het zeggen zullen hebben beantwoordt, want wij beiden zijn juist tegen dat anderen over anderen mogen regeren en dat geldt dus ook voor ons beiden, lees maar Nico zijn – en mijn andere commentaren er nogmaals op na.

   Politici kunnen de wereld nooit vrede brengen, net zomin als degenen die tot een of andere vorm van georganiseerd geloof behoren. Ze zijn immers allemaal geconditioneerd voor een wereld van leiders, verlossers, voormannen, opperhoofden en voorbeelden. Echter ik kan uit Uw commentaren opmaken, dat U zo geconditioneerd bent, dat U daardoor meent dat een regering/leider (Pussy Putin) de problemen zullen oplossen voor U.. .

   En nu spreek ik voor mijzelf, want zoals ik gisteren ook al aangaf, Uw persoon kent mij totaal niet en door een gebrek aan argumentatie, beweert U over mijn persoon en tevens over mi amigo Anarkista Nico ” in ons beiden een hoge emotionele gehalte achter schuilt + Oorzaak/gevolg..? ” Ai ai ai caramba dat is weer New Age gebrabbel Uwerzijds en die zal ik opnieuw naast mij neerleggen mevrouw Nika

   Het blijft te onbegrijpelijk en te ondoorgrondelijk voor 99,999% van de mensen om adequaat uit te leggen wat een vrije samenleving zonder overheid en regering.inhoudt. Maarehhhh never never give up en daarom nogmaals hierbij the Vid van Larken Rose

   TheTinyDot
   https://www.youtube.com/watch?v=H6b70TUbdfs

   Enneh de onafhankelijke en anarchistische onderzoeksjournalist James C heeft ook een zeer duidelijke reportage gemaakt over wat Nico en mijn persoon hier consistent verkondigen en misschien begrijpt U hem wel en of U ermee eens bent, dat bepaalt U volledig zelf, want niemand maart ook dan NIEMAND heeft het recht over en voor U te bepalen…

   Episode 264 – The Government Illusion
   https://www.corbettreport.com/episode-264-the-government-illusion/

   En als laatste wil ik hierbij duidelijk maken, dat ik tegen dictator Pussy Putin ben, echter dat wil niet zeggen dat ik voorstander ben van het Westers Imperialisme, want daar ben ik net zo op tegen en ik trap niet in de hegeliaanse dialectiek van de elite. Want deze dialectische tactiek word door hen ook al duizenden jaren toegepast net zoals het brood en spelen principe. En beiden zijn voor mij zo doorzichtig en voorspelbaar, echter ik ben mij ervan bewust dat helaas anno 2016 deze tactieken van de elite nog steeds doeltreffend zijn en dat is o.a. aan Uw Pro Pussy Putin commentaren duidelijk af te lezen. Echter ik zal U niet trachten daarvan te ontdoen, want U dient daar ZELF achter te komen. Trouwens ik ben ook een groot tegenstander van Donald Trump net zoals ik Hillary Clinton een verwerpelijk geestelijk gestoord politica en mens vind.

   • Er is inderdaad maar 1 verklaring waarom the TinyDot miljarden mensen doet gehoorzamen en dat is het geloof of het koesteren van de illusie van macht en autoriteit zoals ik dat in Nieuwe Tao beschrijf. Het probleem op dit moment is echter dat er geen oplossing is. Het geloof, Larken Rose noemt dit superstition, is waar bijna iedereen in gelooft. Aan een andere structuur van de samenleving op dit moment zijn we met zijn allen nog niet toe. Wat mij betreft blijft er dus een ding over wat we kunnen doen en dat is inzicht verspreiden in ons geloof in illusies. Ik verwacht dat het nog eeuwen gaat duren voordat we dit in het voordeel van de gehele mensheid kunnen veranderen.

   • Sorry hoor…voordat dat gebeurt (een wereld zonder leider) vallen nog vele doden.

    Je wilt graag je verhaal doen, en daardoor word ik nu als de ’tegenstander’ gezien..haha (Larken Rose is blijkbaar ‘in’ op dit moment, niet wetende dat die goede man alleen oude kennis herkauwt, dat is typisch voor de meesten ‘nieuw-verlichten’ (over kerken gesproken).)
    Ik ben al lang iemand die zijn eigen leider is.
    Maar ik ben wel realistisch genoeg om te herkennen dat veel mensen niet zo ver zijn, het systeem leert immers iets heel anders. Het is voor mij duidelijk dat opeens een wereld zonder leiding (er zijn ook goede leiders trouwens, maar die wil de elite niet) alleen in een groot chaos zou uitlopen. Waar de sterkste het overneemt en de zwakkeren het nakijken hebben, een beetje als nu, maar dan nog veel erger. ….dood eng de gedachte dat zulke mensen die altijd denken het beter te weten straks als losse ventielen door de wereld heen ruisen…geen rekening houdend met de andersdenkende.
    Er zijn dingen, dat noemt men verantwoordelijheid en dat heeft niets met statisme te maken. Er zijn mensen die zijn betrokken en nemen hun verantwoordelijkheid, en er zijn mensen die zijn dat niet. Zo zou ik de wereld indelen.

  • Beste Nika,

   Als je al mijn reacties hier op DLM had gelezen dan had je geweten dat deze statement van je op onzin berust:

   “”Lekker tegen zijn, niet eens precies de details kennen, niet weten waarom, gewoon impulsief alles afbranden en daarmee de boevenbende in de hand werken.””

   Dan had je geweten dat ik maar al te goed weet wie er werkelijk aan de touwtjes trekken en dat zijn niet regeringen die gebonden zijn aan de wetgevingen van een grondgebied, dat zijn banken en multinationals die zelfs door wetgeving van veel gebieden beschermd worden. Regeringen (al dan niet gekozen door middel van democratie zoals in de meeste landen op Aarde gebeurd) zijn niets anders als rookgordijnen.

   Deze stelling is helemaal vreemd aangezien zowel Pablo als ik het niet voor het zeggen willen hebben, dat druist tegen het principe van anarchisme in: “Ben eigenlijk benieuwd hoe Brazilië en Rusland eruit zouden zien als Pablo en Nico het voor het zeggen zouden hebben…?”

   Dus om die stelling te beantwoorden, de kans is aanzienlijk dat er een stelling komt als: dan laten we het volk met rust, als het volk een weg wenst aan te leggen dan doen ze dat maar, als het volk een energiecentrale wenst te plaatsen dan doen ze dat maar, als ze in plaggen hutten wensen te wonen dan doen ze dat maar maar niemand heeft meer recht als een ander zoals bijvoorbeeld een geweldsmonopolie in Nederland voor de overheid waarvan ik van het weekend nog mocht meemaken dat het mensen gek maakt in hun hoofd. Er is niets extreems gebeurd maar de desbetreffende diender liet op een niet denigrerende wijze wel weten dat hij het recht zou hebben om niet luisterende kinderen te corrigeren terwijl de ouders dat recht niet hebben.
   De medewerker van de spoorwegpolitie wees mij erop dat de poortjes niet werken als er kinderen tussen staan waarop ik antwoordde dat ik het ze in alle bekende en onbekende talen heb getracht uit te leggen waarop hij demonstratief de corrigerende tik beweging toonde. Mijn antwoord was dat het niet meer mocht van een clubje bemoeials waarop hij prat antwoordde: “Maar ik wel”.

   Voor mij sluitend bewijs dat macht en mensen niet samen gaan aangezien mensen dan macht gaan misbruiken. Ter aanvulling naar aanleiding van het plan van de TRUT Schippers raad ik de film ‘Changeling’ met Angelina Jolie aan om aan te tonen hoe gevaarlijk het is om een klein clubje mensen macht te geven.

   • Hoi Nico,

    dat weet ik toch…daarom verbaas ik me dat jullie zo doen alsof ik niet een betere wereld wil en hier voor alle machtsmensen opkom. Ik kan differentiëren…
    Hier in Nederland zijn ze ook gedeeltelijk totaal doorgeschoten wat de regelgeving aangaat.
    Dat is in andere landen veel minder het geval..dat weet ik uit eigen ervaring. NL is wat dat betreft extreem, misschien omdat het zo een klein land is, en de mensen hier, na de VS, het meest gehersenspoeld blijken…ook op scholen kom je dat tegen, dat blinde gehoorzaam…vreselijk.
    En ik wil nog even kwijt dat er niets gevaarlijkers is dan een mens die gehersenspoeld is en macht krijgt…

    Ik zei laatst nog tegen mijn zoon, het is toch gek dat alle mensen naar hun werk gaan, de bakker bakt het brood, de groenteboer gaat naar de markt, de tandarts doet ook zijn werk etc. en dat zouden ze ook doen als er geen leider was…gek toch dat dan een kleine groep mensen zoveel macht heeft over de veel grotere groep.

    Als de mensen zich toch van hun eigen kracht bewust zouden zijn…wat houdt ze tegen?

   • Hola aloha amigo anarkista Nico,

    Het blijkt weer hoe geconditioneerd en geïndoctrineerd onze medemensen zijn, want de ruime meerderheid laat zich liever (mis)leiden door een narcistisch en autoritair figuur en/of samenleving . En deze medemensen beweren vaak dat zij zo leven om vrijheid te creëren, terwijl zij in wezen zelf niet vrij zijn en vrij kunnen denken, want zij zijn afhankelijk van een ander zijn (mis)daden. Dan zit je dus nog helemaal vastgeroest in het web welks door de werkelijke machthebbers is ontwikkeld en in de praktijk nog steeds wordt toegepast.

    Laatst kwam ik de onderstaande quote van John Taylor Gatto en het betreft het onderwijs systeem en ik heb er mijn eigen interpretatie aan toegevoegd, want je moet nooit een ander 1 op 1 na-apen, want dan lijk je op een volgeling van een (politiek) leider en dat bestempel ik als onderdanig en dom gedrag

    Whatever an education or society is, it should make you a unique individual, not a conformist; it should furnish you with an original spirit with which to tackle the big challenges; it should allow you to find values which will be your road map through life; it should make you spiritually rich, a person who loves whatever you are doing, wherever you are, whomever you are with; it should teach you to be totally independent and what is important. And when you are totally free, your freedom will be an example for others, but never tell them how to live in freedom, because then they depend on you and that isn’t true freedom.

    Ik ben wel eerlijk om hier toe te geven, dat ik zelf in het verleden toen ik nog zoekende was en gehersenspoeld was door het onderwijssysteem, de samenleving en zelfs door mijn (liefhebbende) ouders, mijn hoop had gevestigd op anderen. Ik kan mij dit nu nog goed herinneren, echter ik kan het nu niet meer bevatten en geloven, dat ik zo stompzinnig was, vanwege dat ik ooit zo heb gedacht en gehandeld. Echter dat toont wel weer aan hoe misleidend en immoreel onze samenleving in zijn geheel is. Toch ben ik nu wel heel content over hoe ik leef en denk. Mensen menen soms te kunnen beweren over mij, dat ik negatief ben, terwijl ik enkel en alleen mijn ervaringen met onze naargeestige samenleving samen deel met iedereen en hier beschrijf en helaas is onze samenleving door en door verrot. Maar ik heb ook genoeg ervaringen mogen opdoen, waar ik met veel plezier naar terugkijk en als ik ga chillen, praat ik nooit over onze samenleving zoals ik o.a. hier op DLM doe , hooguit maak ik er geintjes over als ik aan het chillen ben en dat bevrijdt tevens mijn geest. Laatst heb ik met 2 hele goede latina vriendinnen het Peruaans onafhankelijkheidsfeest gevierd en nog wel in Amsterdam en ik heb daarvan ontzettend genoten. Heel lekker gegeten, geestverruimend over het leven gesproken en heerlijk gedanst op Latino ritmos. Wat mij wel opviel, dat ook de Peruaanse gemeenschap wordt geterroriseerd en nadelig beïnvloedt door de mobiele telefoon net zoals vele medelanders om ons heen en waardoor de sociale contacten en oogcontacten onderling verloren gaan. Dit verschijnsel is ook al vele jaren waarneembaar in Peru, waar bijna iedereen zo een Iphone heeft, terwijl velen van hen amper rond kunnen komen. Ik benoem deze medemensen zowel in NL als in Peru Iphone Zombies en dat is grappig bedoelt, echter ook sarcastisch. Ach aan de ene kant kiezen zij er zelf voor, echter aan de andere kant zijn zij ook zo gemanipuleerd door onze huidige maatschappij net zoals mensen die leiders volgen en aanhangen. Ai ai ai caramba in het verleden was ook een zombie.

    En als afsluiter voor je heb ik een prachtig interview met de stand up comedian Bill Burr over politiek en een sketch van Bill Hicks over adverteerders …

    Saludos ⒶnⒶrkistⒶ en een boks,

    Pablo

    Bill Burr On Donald Trump’s Appeal – CONAN on TBS
    https://www.youtube.com/watch?v=vFIjdZ75xgo

    Bill Hicks on Marketing and Advertising. Irreverent and Controversial !
    https://www.youtube.com/watch?v=jemqAtxKyAo

  • Misschien helpt dit hier om te realtiveren en het nog grotere plaatje te bekijken…

   ‘There can no longer be any doubt that the impeachment of Brazil’s democratically elected President Dilma Rousseff was an illegitimate act of power politics. The maneuvering by opposition politicians has been revealed for what it clearly was all along: a quiet coup dressed in the disguise of good governance.’
   https://consortiumnews.com/2016/06/01/a-us-hand-in-brazils-coup/

   Nou de nieuwe ipv mevrouw Dilma Rouseff is al goed gekeurd door de ‘moneymakers’…

   ‘Brazil’s Jewish community supports Temer; hopeful of normalization of relations with Israel…

   Rousseff was suspended by the Brazilian Congress for 180 days as part of an ongoing impeachment process. She has rankled the Jewish community with what were seen as anti-Israel remarks, including calling Israel’s conflict with Hamas in 2014 “a massacre.””

   http://en.mercopress.com/2016/05/16/brazil-s-jewish-community-supports-temer-hopeful-of-normalization-of-relations-with-israel

   Er is maar een grote vijand van alle mensen en dat lijkt de zionist.

   • Beste mevrouw Nika,

    Het is duidelijk aan de meeste van Uw commentaren af te lezen dat U nog gevangen zit met Uw geest in het dialectisch web welks is opgezet door the Global Elite. Ik kan U dat ook niet kwalijk nemen, want U bent van jongs af aan zo geconditioneerd door de maatschappij, het educatie – systeem en zelfs door Uw eigen familie en daarom acteert en reageert U nu nog steeds in paren van tegenstellingen, goed en kwaad. En ik ben heel eerlijk het is mij net zoals iedereen ook overkomen in het verleden.

    Trouwens zionisme is een zeer kwaadaardig verschijnsel van de menselijke geest, echter het is niet het enigste kwaadaardige verschijnsel van onze immorele maatschappij zoals U beweert, want hebzucht en macht leiden tevens tot hetzelfde naargeestige resultaat en dat was o.a. ook het geval bij de heersende klasse van de Maya’s en van de Inca’s en deze waren geen zionisten. Of zie de waandaden van Hitler en zijn volgelingen, die net zo verschrikkelijk waren als die van de geallieerden waar hij tegen vocht. Trouwens tot rond 1939 werd Hitler zelfs gesteund en gefinancierd door de werkelijke machthebbers waaronder Opa Prescott Bush van Bush clan. Ik vertoef vaak in Latijns America en heden ten dage zie ook deze naargeestige verschijnselen o.a. bij de inheemse bevolking aldaar en zij zijn ook geen zionisten zijn. Of zie hoe de Jappen tekeer gingen voor WWII en door die wandaden (gold warriors / rooftochten om goud) konden zij na WWII weer hun economie .doen bloeien.en zij waren / zijn ook geen zionisten, echter wel een onderdeel van oligarchie / kakistocratie…

    JaysAnalysis: Japan in the New World Order
    https://www.youtube.com/watch?v=4ekZ0kflNps

    En Uw opmerking over Larken Rose getuigt ervan dat U totaal geen of weinig weet heeft van wat hij net zoals mi amigo Nico en vele anderen propageren, want het gaat niet om Larken Rose of Nico of James Corbett of mijn persoon, aangezien het betreft dat iedereen vrij is om voor zich zelf te bepalen hoe te leven en daarbij o.a. geen monopolie heeft op geweld, En zoals o.a. mi amigo del polder Nico ook al velen malen hier duidelijk heeft verkondigt, in de samenleving die wij voor ogen hebben, daar heb je geen leiders. Daarom proberen mensen zoals Nico en mijn persoon anderen er bewust van te maken, dat zij van hun eigen krachten moeten uitgaan en zich bewust dienen te worden, dat zij totaal niet afhankelijk zijn van anderen zoals nu helaas wel het geval is in onze samenleving.

    Uw geliefde dictators zoals bruja (heks) Dilma en Pussy Putin creëren ook geen orde en liefde in onze samenleving, want zij zorgen ervoor dat de dialectiek in stand blijft voortleven en de daarbij behorende chaos, zoals hun machtsgeile meesters dat ook graag in stand houden.

    De Global elite zal elk middel toepassen om hun macht te consolideren en tot op heden lukt dat hen helaas uitstekend.

    Ik kan U anders aanraden om eens de presentaties van Jiddu Krishnamurti eens aandachtig en onbevooroordeeld te beluisteren en daarbij Uw geest (denken) geheel uit te schakelen, zodat U volledig kan ervaren wat hij heeft mede te delen.

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 1 – Are we concerned with total human existence?
    https://www.youtube.com/watch?v=GD1QB4U1mmw

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 2 – What is the place of knowledge in our lives?
    https://www.youtube.com/watch?v=pFBQJhbrVLc

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 3 – Can our minds being in disorder create order?
    https://www.youtube.com/watch?v=Bq1ZdK0AaFc

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 4 – What are the causes of human conflict?
    https://www.youtube.com/watch?v=dAvqWG-f7Bk

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 5 – Where there is sorrow there is no love
    https://www.youtube.com/watch?v=dzNaJNlDoDo

    J. Krishnamurti – Ojai 1982 – Public Talk 6 – Is there anything sacred in life?
    https://www.youtube.com/watch?v=B5-Z3KUvdFA

    + bonus

    Jiddu Krishnamurti: Religion & Authority (Part 1)
    https://www.youtube.com/watch?v=g3WD8DunIks

    Jiddu Krishnamurti: Religion & Authority (Part 2)
    https://www.youtube.com/watch?v=KKi0TLtEQRU

    Ps het gaat niet om de persoon Jiddu K, maar om de boodschap die hij samandeelt met ons allen. En U bent geheel vrij om wat er u mee doet.

    ..

    • Weet je Pablo, het doel heiligt niet alle middelen…je bent mij veel te fanatiek, vooral in het voor-veroordelen van mensen. Ik bespeur zelfs haat, agressie ….dat gaat me veel te ver.
     Je staat dermate onder ‘mind control’ dat je overal blinde plekken hebt. Jammer voor de goede zaak. Je laat je daarmee als slechte ambassadeur voor het goede zien. Het spijt me ik kan niet op een andere conclusie komen. Het lijkt erop dat je pas sinds eergisteren ‘wakker’ bent…en nu aan iedereen jouw aha-erlebnis wilt verkondigen.
     Onderschat je medemens niet…ik wens je veel wijsheid toe.

     • Mevrouw Nika,

      Ai ai ai caramba mensen die nog geloven in leugens van politieke leiders en mij uitmaken voor mind controlled, die kan ik totaal niet serieus nemen. Als je de propaganda van Wilders, Hillary, Trump, Putin of welk politiek leider dan ook aanhangt, je bent dan als aanhanger van een van hen gewoonweg een persoon die een ander nodig heeft om geborgenheid en zekerheid te vinden en dat zal nooit lukken, want alleen jijzelf kan daar voor zorg dragen en niet een ander. Mensen zoals U die Pussy Putin zo adoreren, handelen exact hetzelfde als fanatici die een religie aanhangen.

      Als je in verwarring verkeert zoeken mensen zoals U leiding van een ander, maar dat wat je vindt zal onveranderlijk en onvermijdelijk een product van je eigen verwarring zijn. De leider is even onzeker als de volgeling die vanuit haar/zijn situatie van conflict en rampzaligheid die leider heeft gekozen. Iemands volgeling worden brengt geen klaarheid en geluk, of of het nu een leider is, een verlosser of een goeroe. Vrij van ellende en conflicten ben je alleen als je inzicht verkrijgt in de verwarring en in degene die daarvan de oorzaak is.

      En het is weer duidelijk te merken, dat U totaal geen benul heeft van wie ik ben en daarom neem ik Uw opmerkingen betreft mijn persoon totaal niet serieus. Ik wens U veel succes toe met Uw adoratie van Pussy Putin & Bruja Dilma.en/of andere leiders..

      .

   • Beste Nika,

    In het draadje mbt. Putin wenst geen oorlog gaf ik aan dat Putin geen haar beter is als al die andere politici. In dit draadje haalde ik dat weer aan, waarschijnlijk dat je je daarom zo aangevallen voelt wat beslist niet mijn intentie is. Min of meer geef je in je laatste antwoord naar mij toe al aan dat je dat enigzins onbewust erkent door deze opmerking: “Ik zei laatst nog tegen mijn zoon, het is toch gek dat alle mensen naar hun werk gaan, de bakker bakt het brood, de groenteboer gaat naar de markt, de tandarts doet ook zijn werk etc. en dat zouden ze ook doen als er geen leider was…gek toch dat dan een kleine groep mensen zoveel macht heeft over de veel grotere groep.”

    Onbewust weet je dat jij waarschijnlijk niet zal handelen volgens de principes van ‘Het recht van de sterkste’ maar toch laat je in een eerder antwoord doorschemeren dat je wel gelooft in de propaganda die ons van kinds af aan wijs wordt gemaakt dat in een anarchistische samenleving het recht van de sterkste zal heersen. Dat recht van de sterkste is juist datgene wat nu dicteert en notabene voor een groot deel met consensus van het volk. De enige onderdrukker die ongestraft mensen mag afpersen, ontvoeren en zelfs vermoorden is de knokploeg van de overheid (politie / fiscus / leger) terwijl de meesten dat bijvoorbeeld van de maffia maar tot op zekere hoogte tollereren. Ondanks dat beide partijen het onder dwang van gewelddadige maatregelen doen zullen een aantal zich trachten te verzetten als het de maffia betreft maar weinigen overwegen zich te verzetten als de maffia opeens belastingdienst heet om het dikke loon van een vracht slappe ouwehoeren te betalen. De maffia is ook de grootste concurrent van de overheid.

 2. is allemaal al vele malen eerder vertoond bij wk voetbal en zgn OLYMPISCHE spelen, beiden ordinaire zakkenvullerij. Het gaat gewoon door net zolang tot de MASSA WAKKER wordt………..en het volledig negeert.

   • Paplow, 🙂
    Wat is hier opmerkelijks aan te zien?
    Niemand had een stikker op zijn hoofd met de benoemingen die jij deze mensen geeft…

    Je bent in die zin te laat, wat jij bekritiseert is al lang opgezet…

    Eerst gaat de blanke (zionistische, Angelsaksische) man naar Zuid-Amerika, roeit de indianen uit, bevolkt het land met zwarte slaven uit Afrika, verdient veel geld en laat het land achter in chaos en trekt verder…en trapt dan nog na door de huidige leiders te besmeuren….die allemaal toevallig veel kritiek hebben op de VS…
    Volgens mij bewandel jij de gemakkelijke weg, enige differentiatie zou wel op zijn plaats zijn…het is niet zo zwart/wit, is mijn mening.

    • Al nagedacht over mijn antwoord wat ik je gaf in het draadje over de speech van Putin beste Nika?

    • Mevrouw Nika,

     Ik heb geen stickers nodig om in te zien hoe verwerpelijk en gluiperig Witch Merkel, Bruja Dilma, Pussy Putin en multi-crimineel Sepp zich gedragen.

     En over tijdsperiodes gesproken, volgens mij organiseert Uw idool Pussy Putin het aankomende WK samen met de FIFA maffia in het kader van panem et circenses, wat al een duizenden jaren oude tactiek is van de elite om het volk in een droom toestand te houden en anno 2016 werkt deze tactiek nog steeds, zie alle sport supporters. En op politiek gebied vindt ook nog steeds soortgelijks plaats, zie o.a. de aanhangers van Pussy Putin, Maniac Hillary, Fascist Wilders en brain-death Trump. Echter ik ben mij ervan bewust dat hun aanhangers altijd moeite hebben als men hun idolen bekritiseert en dat zij dan ook wartaal gaan uitkramen bij gebrek aan goede argumentatie en daarvan zijn helaas Uw betogen goede voorbeelden van in deze. Enneh niet alleen de zionist Berel en Uw persoon prijst Pussy Putin de hemel in, want pedofiel en F1 maffia baas Bernie Ecclestone is net zoals U ook helemaal idolaat van Pussy Putin en in het kader van The New World Order deed Pedo Bernie de onderstaande uitspraken …..

     Vladimir Putin should be in charge of Europe, says Bernie Ecclestone
     https://www.theguardian.com/sport/2016/apr/19/bernie-ecclestone-vladimir-putin-in-charge-europe-sir-martin-sorrell

     En de onderstaande foto met deze twee geestelijk gestoorde heren en zonder stickers zegt ook al voldoende over de verwerpelijke intenties en acties van deze twee moderne ridders in pak

     http://i.huffpost.com/gen/4028820/thumbs/o-PUTIN-ECCLESTONE-570.jpg

     En Uw New Age gebabbel betreft differentiatie laat duidelijk zien dat U mijn persoon totaal niet kent. En daarom leg ik Uw New Age gedachtes ter zijde net zoals Uw Pro Pussy Putin Praatjes.

     Ik las nog niet zo lang geleden hier op DLM, dat U genoeg had van Holanda en U voornemens had / heeft om naar España te verhuizen. Misschien is het een idee om naar Rusland te verhuizen en kan U aldaar met volle overgave zich inzetten voor de psychopathische maniak Putin… Ps het is maar een idee hoor, want U bent geheel vrij in doen en laten, althans van mij kant,,,,,

     M.vr.gr.

     Pablo

     • Enneh mevrouw Nika,

      U schrijft hierboven tevens over Zionisme, echter hebt U ooit de zionistische roots en betrekkingen van Uw geliefde wereldleider Pussy Putin goed onderzocht. Ik kan U aanraden om met o.a. de onderstaande de 2 vids te beginnen + het artikel en de daarbij afgebeelde foto’s spreken boekdelen. Enneh op enkele foto’s staat Pussy Putin met zijn geliefde zionistische vriendje Berel Lazar en deze foto’s zijn niet gefotoshopped en ook niet voorzien van stickers en hetzelfde geldt voor de 2 Vids…

      Russia Putin Has Jewish Roots Just Like Michelle,Barack Obama – Or Better
      http://politicalandsciencerhymes.blogspot.nl/2016/02/russia-putin-has-jewish-roots-jst-like.html

      En zie hoe goed Berel en Vladi met elkaar omgaan tijdens …

      Ancient Jewish Library Welcomed to New Home in Moscow
      https://www.youtube.com/watch?v=UHdFOPz5GfI

 3. Voorafgaand aan de afgelopen WK voetbal in Brazilië verloren ook 100 duizenden arme Brazilianen hun woningen en werden met geweld door de politie en het leger hun huis uit gedeporteerd in opdracht van de bruja / heks Dilma Rousseff en haar voorganger Lula, twee zogenaamde socialisten.

  https://anirishecodudeinbrazil.files.wordpress.com/2014/05/rio-world-cup-evictions.png

  Rio World Cup demolitions leave favela families trapped in ghost town
  https://www.theguardian.com/world/2011/apr/26/favela-ghost-town-rio-world-cup

  The Road to Rio – Brazil’s Forced Removals
  https://www.youtube.com/watch?v=ZDwJuVDYzbU

  The brutal reality in Brazil: Violence and evictions for the World Cup 2014
  https://www.youtube.com/watch?v=IOtylLqHkpA

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.