Minstens 25 mensen per dag worden uit hun woning gezet

In 2015 werden per dag gemiddeld 25 gezinnen of alleenstaanden uit hun huis gezet door gedwongen verkoop van hun woning of door opzegging van de huurovereenkomst van hun woonhuis door de woningbouwvereniging. Het gemiddelde van 25 ligt in werkelijkheid hoger omdat geen rekening is gehouden met gedwongen onderhandse verkopen, die niet apart geregistreerd worden.

Huurwoningen
Aedes komt over 2015 op 5.550 huisuitzettingen (5.900 in 2014). Meer dan 80% van de uitgezette huurders konden hun huur niet meer betalen, een andere reden van uitzetting was wietteelt (5%). Van deze huurders betaalden 57% een huur van 403 euro of meer. Aedes is de vereniging van woningcorporaties met 346 leden.

Koopwoningen
In 2015 komen meer dan 2.000 woningeigenaren in aanraking met executieveilingen waar hun huis gedwongen door de bank verkocht wordt (op basis van het rapport van Calcasa, p. 14)

Bij een executieverkoop wordt de woning op een veiling verkocht, hierbij ligt de transactieprijs meestal zo’ n 30% onder de marktprijs. Bij gedwongen onderhandse verkopen ligt dat gemiddeld 15% onder de marktprijs. Vaak zijn de hypothecaire leningen groter dan de marktwaarde zodat mensen met een forse restschuld blijven zitten.

Voor de voormalige hypotheekeigenaren blijft meestal een restschuld over, tenzij zij hun woning gekocht hebben met NHG garantie dan is namelijk kwijtschelding van de restschuld mogelijk.

Uit antwoord op kamervragen over executieveilingen en onderhandse verkopen blijkt dat in 2012 zo’n 4.500 onderhandse verkopen plaatsvinden. Als we dit zelfde aantal meenemen voor 2015 worden zelfs in totaal gemiddeld 37 mensen per dag uit hun huis gezet.

Iedere huisuitzetting is er een te veel. Het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) van de Raad van Europa heeft bepaald op 10 november 2014: “Voedsel, kleding en onderdak zijn een recht voor alle dakloze vreemdelingen” Het comité publiceerde de definitieve uitspraak over de klacht hierover van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Dit betekent dat deze uitspraak natuurlijk ook geldt voor dakloze Nederlanders! Met andere woorden de overheid is verplicht voor onderdak te zorgen, voor iedereen op het Nederlandse grondgebied.

Rob Vellekoop, 5 augustus 2016

steunDLMnieuws336x140

10 Comments

 1. Het probleem van de Nederlandse regering is dat deze wil maatstaven met Noorwegen en Zweden. Maar ze vergeten dat de lonen daar ook 3 tot 4 keer zo hoog zijn als hier. Als je eens kijkt naar onze buurlanden België en Duitsland daar is alles veel goedkoper kwa belasting. Bijvoorbeeld autobelasting een benzine kost daar tussen de 54 en 120 euro per jaar afhankelijk van de inhoud. Een diesel 150 tot voor een oude van 20 jaar 340 per jaar. Dat laatste betaal je hier in de 3 maanden.

 2. ja die hoeveelheid is te idioot voor woorden. blijkbaar ontbreekt het aan ideeen, ooit bij het zetten van de handtekening en nu met een uit huiszetting. tsja, respect voor papier is nooit goed. Maar het ontbreekt overduidelijk aan passie om te leven.
  Voor al diegene die rustig in nederland afwachten of al strijdend ten onder willen gaan. er zijn echt betere gronden! Ondanks dat ik het niemand aan wil raden, verkoop alles wat je hebt, regel ergens tussen de 5 en 10000 euro (dat doe je door ideeen/gedachtes te ontwikkelen die die richting op gaan)
  en koop een huis in bulgarije, overvloed ervaren. zon voedsel water onderdak (ook dat laatste kan gratis!)
  echt waar

 3. En zolang de massa maar met oogkleppen op blijft lopen en de moeite niet neemt om een “systeem” te doorgronden dat er BEWUST op uit is vooral de middenklasse de nek om te draaien en zich blijft focussen op illusies op de “arbeidsmarkt”:

  http://www.omroepmax.nl/hollandse-zaken/uitzending/tv/hollandse-zaken-woensdag-20-juli-2016/

  Het betreft in de uitzending allemaal hoger opgeleide 50 plussers en hun naiviteit en blindheid is kenmerkend voor het gros dat nog steeds met de kop in het zand leeft.

  http://www.omroepmax.nl/hollandse-zaken/uitzending/tv/hollandse-zaken-woensdag-29-juni-2016/

  Vanaf pakweg minuut 34 komt de aap uit de mouw en verschijnt de “toekomstverwachting” van de jongeren in beeld, en nee, de situatie van nu is niet te vergelijken met die van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De “elite” is hier al veel langer mee bezig en voert alles volgens “plan” uit.

  En de “dienaren van het systeem” zorgen er wel voor dat ze zelf aan de “goede kant van de lijn blijven”:

  http://www.vn.nl/verboden-woorden-voor-ambtenaren/

  De ambtenaren in verborgen werkloosheid middels de failliete werklozenindustrie houdt zich met deze schijnwereld wel aan de vreet.

  http://www.nos.nl/nieuwsuur/artikel/2114512-werk-is-geen-garantie-meer-om-niet-arm-te-zijn.html?title=werk-is-geen-garantie-meer-om-niet-arm-te-zijn

  Wanneer gaat het de VerNEEderigNSBlander eindelijk eens doordringen, als zelfs de kanalen van de MSM hiermee naar voren komen.

  Wordt het niet eens dringend tijd voor het onvoorwaardelijk basisinkomen?

 4. Die zullen moeten plaatsmaken voor de nieuwkomers, de migranten?
  Deze staat leidt je wel ongewild op voor fascist of vreemdelinghater?

 5. Wat ik heel vreemd vind, is dat het aantal uitzettingen telkens vrijwel hetzelfde blijft. Iets doet me zeggen dat dit niet zo stabiel kan zijn. Ik zou graag meer onderzoek zien naar deze cijfers.

 6. In onze economie is het verlies van de ëén altijd de winst van een ander. En om die winst heeft de Nederlandse regering het Nederlandse volk de oorlog verklaard. Nee, het is geen oorlog met conventionele wapens (nóg niet tenminste) maar met financiële dwangmaatregelen. De gevolgen zien we overal om ons heen. Onze regering voert deze oorlog tegen het Nederlandse volk in opdracht van de institutionele beleggers: de bankiers. Het zijn de rijke werklozen die natuurlijk niet in de sloppenwijken van de steden wonen. De rijke werklozen die op de beurzen en in de casino’s van Nice en Monte Carlo wel raad weten met al het door onze politici bijeengeharkte gemeenschapsgeld. Deze “roof van de eeuw” zoals onze oosterbuurtjes deze plundertochten noemen vindt plaats binnen de gehele Dollar, Pond en Euro-zône. Er is al heel moedig en fel tegen deze uitplunder-politiek gevochten. In Griekenland, in Italië, Spanje, Frankrijk…..ook In Duitsland begint het nu onrustig te worden. Nederland is verhoudingsgewijs welvarend. Dus de koelkasten zijn hier nog vol. Maar dat is dan ook het enige verschil: “Satt geht nicht auf die Strasse.”

 7. Wij hebben een overheid om zaken niet te regelen, als kenmerk van de fascistische politiestaat. De overheid zal nooit iets doen wat goed voor de burgers is. Mensen moeten tijdig aan de bel trekken zodat we huisuitzettingen kunnen filmen als onomstotelijk bewijs. De misdaad verbergen is een vorm van medeplichtigheid. Wat dat betreft kunnen mensen hun schuld aan de bank niet terugbetalen nu het hier slechts gaat om de belofte terug te betalen waar om te beginnen nooit aan voldaan had kunnen worden. De deurwaarder “heeft ook geen echt werk”. De nadelen van het kapitalisme bewijzen dat voordelen nooit bestaan hebben. Er is altijd een tekort aan inkomsten de lopende schuld in te lopen, waardoor de schuld nog groter wordt, en de inkomsten daadwerkelijk zullen dalen. Tot het moment dat hele gezinnen op straat belanden en burgers geweld aan moeten wenden hun rechten veilig te stellen, waarna de politie met vuurwapens burgers door het hoofd zal schieten. Om ons “te helpen” natuurlijk.

  • En voor diegenen die er nog aan twijfelen dat we hier in een fascistische politiestaat leven het volgende:

   De kwaadaardigste vorm van fascisme is een regering die net doet alsof ze niets te maken heeft met de contrôle op de banken. Is een regering die achterover leunt en zegt: “Ga zo door bankiers, neem de toekomst van dit land in handen en leid het naar de financiële afgrond.”

   In 2008 is met ruime Kamermeerderheid het Verdrag van Lissabon aangenomen. In dit verdrag staat de doodstraf -versluierd!- weergegeven. Hier de Duitse editie over de herinvoering van de doodstraf middels het Verdrag van Lissabon. En let vooral eens goed op de constructie:

   https://www.youtube.com/watch?v=AO9b6S7iE9c

   Daarmee is ons land ook officieel een politiestaat.

   Het is nog maar heel kort geleden dat onze politici schande spraken over Erdogan wegens de herinvoering van de doodstraf in Turkije. Maar Turkije heeft de doodstraf niet en zal die ook niet krijgen. Nederland dus wèl: hoeveel slimme poep kan er bij een politicus tussen de oren zitten?

   En nu we het toch over slimme poep tussen de oren hebben: in 2006 is door onze politici “Eurogendfor” opgericht om er straks op toe te zien dat niemand tijdens het kreperen de wet overtreedt. En tegen die tijd is de doodstraf altijd handig.

   KORTOM: GROOT ALARM MENSEN!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.